Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחשוב שכך אתה מנצל בערך 25-30 אחוז מיכולת הבלימה שלך , ולא נדבר על זה שאתה מזעזע את הרכב ומפר את שיווי המשקל שלו באופן רצוף.

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיבה היחידה לעזוב את הברקס בבלימה היא בשביל היגוי, כיוון שכאשר הגלגלים נעולים אין היגוי. הדבר הנכון לעשות הוא לא לפמפם אלא לעזוב את הברקס כאשר אתה רוצה לתת היגוי (נגיד התחמקות ממכשול) ולחזור מיד לברקס מלא לבלימה.

בקו ישר פימפום פשוט אומר שחצי מהזמן אתה לא בולם בכלל ועוד חלק מהזמן אתה בולם באופן חלקי. לא יעיל לכלום.

פורסם

הלוואי חצי מהזמן.

תחשוב על הזמן שלוקח לך להפוך כיוון ברגל ובמוח , ולדוושה לעלות ולרדת. להערכתי הבלימה היא רק ב-30 אחוז מזמן הפמפום (ובנוסף על כך אתה משחרר לחץ בלימה באותו זמן).

פורסם

זה הזמן ללכת יחד עם אבא לקורס נהיגה מתקדמת, והתשובה למה ניתנה לך ע"י שיימר וניב.

כבר נאמר בעבר שלא משנה כמה שנים יש לבנאדם רישיון נהיגה - אם הוא לא עבר קורס(ים) לנהיגה מתקדמת ניסיונו שווה לקליפת השום במצב חירום.

הוא אולי יודע יותר טוב איך להימנע מהם, לא בגלל שליטה יותר טובה ברכב סתם בגלל בגרות גבוהה יותר מנהג חדש וקצת יותר ניסיון בהכרת תנאי הדרך, אבל בזה שום דבר שמשקף יכולת שליטה ברכב.

מוטי

פורסם

מוטי, הלוואי שאבא שלי היה מבין את מה שכתבת כרגע...

אין לך מושג כמה אני מתדיין איתו על כמה שלמרות שבעיניו הוא נהג מצויין שיודע לנהוג מהר ואפילו מאוד - עדיין הוא לא שולט בטכניקה ויודע בדיוק על מה ללחוץ ומתי ולאיזה כיוון להפנות את ההגה ובאיזו מידה.

מהפה שלך לאוזנים של אבותינו.

ואחרי זה הוא מתפלא למה אני מפחד כשהוא רוצה לנהוג על המיאטה...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

שלח לו לינק לדיון כאן :-D.

אבא שלי שהוא דווקא כן בעל ניסיון בנהיגה מתקדמת (אפילו ניסיון רחב למדי) הבין מצוין כמה יש עוד ללמוד אחרי שעלה איתי לסשן של 20 דקות על מסלול :lol:.

אני חושב שרק אחרי כמה קורסים אתה מבין כמה באמת אתה לא יודע לנהוג, לא בגלל שעכשיו אתה כן יודע לנהוג אלא בגלל שאתה מבין כמה אתה באמת לא יודע לנהוג בצורה יותר מעמיקה.

ואז מגיעים הרבה אימונים, ורק אחרי המון אימונים אתה יודע לנהוג יותר ממה שאתה לא יודע.. וגם אז יש עוד המון מה ללמוד.

מוטי

פורסם

מסכים לגמרי.

אבל יש לי בעייה לנהוג עם אבא שלי כשהוא ברכב כמו שאני יכול ואוהב...

קשה לי לעבור את מימד חוסר האמון המסויים שלו כלפיי כדי להראות לו מאיפה מכשכש הזנב, אז אני מעדיף לנסוע איתו במנהלתיות ואת המבצעיות לשמור בלעדיו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אבל יש לי בעייה לנהוג עם אבא שלי כשהוא ברכב כמו שאני יכול ואוהב...

לא בעייה בכלל.

קח את אמא לסיבוב דריפטים.

היא לא תוציא מילה מהפה במשך יומיים אח"כ.

אבא יסכים לעשות כל דבר וכל קורס בשביל שתיקה כזו. :idea:

פורסם

אני חושב שישנה אפשרות שהרכב יאיץ (תקנו אותי אם לא).

בהנחה וזה היה מדרון תלול שבחלקו התחתון קטע שמן (חיכוך אפסי)

בתחילה השימוש בבלמים האטה את את האוטו (קיים חיכוך) לאחר מכן כאשר פגש בקטע שמן ונעל גלגלים

האוטו פשוט החליק (חיכוך אפסי) עד למטה (כמו נפילה חופשית על מדרון משופע). לאחר מכן נגמר קטע השמן ואז הוא הצליח לבלום, אני חושב שיכול להיות המקרה שתיארתי אשמח להערות והארות בנוגע לכך.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

ראבאק, מה החפירות האלה ?

אביחי, למה אתה חייב ללכת עם הראש בקיר ? אנחנו באמת בקטעים התיאורטיים עכשיו ?

כן יש מצב, יכול להיות שיפוע מטורף על קרח והאוטו יאיץ בלי קשר לשום דבר, גז/ברקס/חיטוט באף האוטו פשוט נופל. זה נראה לך המצב ?

הוא תיאר שהאוטו האיץ עד לעצירה אז מה זה אומר ?

הוא בסה"כ כנראה התכוון שברגע של נעילת הגלגלים, כפי שכבר צויין קודם, הרכב עבר מחיכוך סטטי לדינמי מה שהקטין את כמות התאוטה של האוטו (זה לא אומר תאוצה).

תפסיקו לחפש הסברים הזויים לתאונות פשוטות. שמן/קרח/שיפועים של לונה-פארק.

הבחור נכנס מהר מדי לסיבוב על כביש רטוב של גשם ראשון שכל הג'יפה עולה והאחיזה ממש גרועה. זהו.

ניר

פורסם
אני חושב שישנה אפשרות שהרכב יאיץ (תקנו אותי אם לא).

בהנחה וזה היה מדרון תלול שבחלקו התחתון קטע שמן (חיכוך אפסי)...

...אני חושב שיכול להיות המקרה שתיארתי אשמח להערות והארות בנוגע לכך.

זה נכון רק בתנאי שיפוע וחיכוך כאלה שגם אם הרכב יהיה בהם בעצירה מוחלטת עם בלמים מופעלים הוא יתחיל להחליק מעצמו ולהגביר מהירות (להאיץ).

אפשר לבדוק את זה רק אם מנחיתים את הרכב עם מנוף על המשטח הנבדק...

פורסם
שים לב -

אוטו לא מאיץ אם לוחצים על בלמים, נקודה סוף.

מוטי

מוטי טען שאוטו לא מאיץ אם לוחצים על הבלמים, ניסיתי לתת מצב שלדעתי יש מצב שהאוטו יאיץ.

לא הבנתי מה הקשר המנוף לכל הסיפור?

נסעת בירידה תלולה, נתקלת בקטע שמן, נעלת גלגלים, את האוטו אין מה שיעצור (חוץ מהאוויר).

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

ULY נתן את התשובה.

אוטו בבלימה לא יאיץ. הוא לא יאט במצבים מאוד מאוד גבוליים וספציפיים , כתוצאה מכוחות טבעיים (נניח,נפילה מצוק ,שם כח הכובד יגרום לו להאיץ מהר יותר כלפי האדמה) - אבל אין קשר לבלימה. גם אם תשאיר אותו בניוטרל הוא יגביר את מהירותו. רק שאין שום קשר לבלימה.

• תוכן חדש...