Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניתוק בקרת יציבות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר להבין במה זה מתבטא ומתי, ביטול בקרת היציבות?

לצורך העניין, בגולף שבשרותנו יש הכפתור הנ"ל.

בקרת היציבות מפעילה את הבלמים בגלגלים ספציפיים ומורידה כוח מנוע בכדי למנוע החלקה מכל הסוגים (תת היגוי והיגוי יתר). כדי להרגיש אותה עובדת (ולעשות זאת באופן בטוח), קפוץ למגרש חנייה גדול ופתוח באיזור מגוריך, עשה סיבובים בתוכו תוך הגברת קצב הנסיעה עד מצב של תת היגוי ואז תרגיש את כוח המנוע נלקח ממך ואת אחד הגלגלים נבלם ברעש וגורם להפסקת ההחלקה. אותו הדבר אפשר לעשות עם היגוי יתר, אם אתה יודע כיצד לבצעו (אבל רק באופן בטוח ובמגרש ריק ורחב!).

ביטול הבקרה יפסיק את הפעולות הללו, כך שבמצב חירום אתה אדון לרכבך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כנראה שלא נהגת באלפא רומיאו מהדור החדש. חארות...
דווקא נהגנו ב147 שהגיע ישירות מהסוכנות בת"א להרשים את אבא שלי..

היה כפתור לביטול ואכן ביטלנו (הכפתור "יושב" ליד כפתור הCITY ליד בורר ההילוכים)

בהחלט התרשמנו, חוץ מחרא של תיבת הילוכים שהרסה כל סיכוי לקניית האוטו

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

כשכתבתי חארות לא התכוונתי לאוטו, אלא לאלפא שלא איפשרו לבטל את בקרת היציבות. דווקא מהסלספיד לא הזדעזעתי יותר מדי (אם כי ברור שעדיף ידני).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא ממש קשור לשירשור אז אני יענה בקצרה מאוד..

חרא!

סתם..

הבעיה היא הDELAY העצבני בין העברות ההילוכים גורמת להרגשת קיקדאון בכל הילוך ואפילו בנסיעה רגועה מאוד! עושה בחילה עם הזמן..

בקשר לתיבה, האוטו לאבא וממש חבל כי חוץ מהתיבה הסוררת התרשמנו ממנו מאוד לטובה!

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם
פיז'ו 307 - לא ניתן לבטל
נראה לי שב307 לא ניתן לבטל כי אינה קיימת...

בדגמי PSA עם בקרת יציבות אפשר לבטל אבל ברגע שעוברים 30 קמ"ש המערכת מוכנה לפעולה מחדש.

פורסם

בשביל להשתולל בכביש ולעשות שטויות - לא צריך S2000... מספיק רכב רגיל עם קצת מעל 100 כ"ס (ובעקרון גם זה מותרות)...

הכוונה שלי הייתה, שלרוב - כמו שכמה אמרו פה, מתקינים את הכפתור לניתוק במכוניות, שבעליהן עלולים לחוש בצורך עז לפצוע בסבסוב גלגלים ראוותני באיזה כיכר תנועה, או באיזה מסלול מאולתר או מה לא...

כלומר, קרוב לוודאי שלא תמצאו כפתור זה בקנגו, פשוט כי זה רכב מסחרי, ואומנם כן צריך לשים לו בקרת יציבות, אבל לא ממש יש צורך בלנתק אותה - כי למה כבר שאיזה חשמלאי בית שנוהג באחת כזו ירצה לעשות צלחות בחניה עם הרכב הזה??

לעומת זאת, מכוניות כמו גולף, או פיז'ו או כל מכונית אחרת שהוזכרו כאן - אלו מכוניות שהן אומנם לא בהכרח ספורטיביות, אך הן בהחלט דינאמיות מספיק, ועלולות למשוך גם קהל של נהגים "פרועים" יותר...

מכונית ברמת גימור נמוך, בד"כ תהיה עם הרבה פחות כוח, ופשוט לא "תפתה" את הנהג להשתולל איתה... שלא לדבר על זה שנהג כזה פשוט לא יקנה כזה רכב...

קיצר - אני לא פוסל את כל מה שנאמר כאן, אלא מחזק את זה... אבל אני חושב שיש כאן טיפה קטנוניות, אז אני אפרוש מהוויכוח הזה באקורד הזה...

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...