Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, ערב חג משעמם וארוך.

צריך למצוא נושאים לדון? כן. חיביים להתווכח? בוודאי, אחרת למה הגענו.

אז כן, הצלחנו להגיע לדיון הכי מוזר שאפשר למצוא. אבל בדיון כמו בכול דיון, כל אחד טוען אחרת.

השאלה היא, האם זכותי כאזרח מן השורה לדרוש מכל עובר אורח מהרחוב, את תעודת הזהות שלו/פרטיו האישים. אני לא יודע למה, אבל בזמנו שמעתי שמותר לי לעשות זאת ( דרך טובה להתחיל עם מישהיי:-) ) אשמח גם אם תפנו אותי למקור מהימן שיחזק או יחליש את טענתי.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

גם אם זה היה חוקי היית מקבל וואחד חמסה אם היית מבקש ממישהו את הפרטים שלו סתם ככה ברחוב.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

הכי מוזר זה שיש מאבטחים בכניסה לקניונים וכאלה מקומות שלפעמים מבקשים תעודת זהות ואסור להם בכלל.

זה מה שקורה אחרי שבוע בלי להתגלח, נראה כמו ערבי

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

השאלה היא האם זה חוקי? נכון שזה נשמע לא הוגן אבל עדיין אני צרייך תשובה של אחד שיודע.

אגב, נראה לי הגיוני שלשומר בכניסה תהייה זכות לבקש את תעודת הזהות של הנכנס (באם השומר מעוניין בכך).

פורסם

בוא אני אענה לך מבחינה מבחינה חוקית משפטית......

במדינת ישראל קיים חוק שנקרא "חוק יסוד זכויות האדם", על פי חוק זה לכל אזרח במדינה ישנם חוקים בסיסיים שנוגעים לחופש ולפרטיות שלו.

לאזרח מן השורה אסור לבוא לאזרח אחר ולדרוש ממנו להזדהות\להציג תעודת זהות וכו'.

מה שכן, על מנת שהחוק לא ייצור בעייה בטחונית,לאנשי משטרה ולחלק ממערכי האבטחה (לרוב מדובר על מערכי אבטחה מטעם הממשלה,כמו לדוגמא מאבטחי התחבורה הציבורית,מתקנים ביטחוניים-צבאיים וכו') ישנה תעודה שמקנה להם את ה"זכות" לבוא ולדרוש מאדם להזדהות ולהציג מסמכים מזהים שלו, ע"פ צורך,ואף לבצע מעצר שלו במידה ואותו אדם מסרב לדרישות איש האבטחה.

השורה האחרונה מודגשת עבור ידידי בהודעה מעליי שלא רואה בעיניים ולא שם זין על מי שלא שוטר.

מקווה שקיבלת את התשובה שרצית...

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נעזוב עוברי אורח ברחוב...

בשורה תחתונה:

מאבטח של קניון/איקאה/מסעדה/רכבת/תחנה מרכזית/אוטובוסים , אני חייב להציג לבקשתו ע'פ חוק. ?

ומצד שני נישאלת השאלה שאם לא חייב ע'פ חוק , במה הוא יכול להגביל אותי ע'פ חוק (להגביל= לא תת לי להיכנס/לעקב אותי עד שיבוא אדם שכן מוסמך לבקש וכו..)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
בוא אני אענה לך מבחינה מבחינה חוקית משפטית......

במדינת ישראל קיים חוק שנקרא "חוק יסוד זכויות האדם", על פי חוק זה לכל אזרח במדינה ישנם חוקים בסיסיים שנוגעים לחופש ולפרטיות שלו.

לאזרח מן השורה אסור לבוא לאזרח אחר ולדרוש ממנו להזדהות\להציג תעודת זהות וכו'.

מה שכן, על מנת שהחוק לא ייצור בעייה בטחונית,לאנשי משטרה ולחלק ממערכי האבטחה (לרוב מדובר על מערכי אבטחה מטעם הממשלה,כמו לדוגמא מאבטחי התחבורה הציבורית,מתקנים ביטחוניים-צבאיים וכו') ישנה תעודה שמקנה להם את ה"זכות" לבוא ולדרוש מאדם להזדהות ולהציג מסמכים מזהים שלו, ע"פ צורך,ואף לבצע מעצר שלו במידה ואותו אדם מסרב לדרישות איש האבטחה.

השורה האחרונה מודגשת עבור ידידי בהודעה מעליי שלא רואה בעיניים ולא שם זין על מי שלא שוטר.

מקווה שקיבלת את התשובה שרצית...

עידן

מבחינה חוקית משפטית זה ידוע לי אבל כל זה נשאר בגדר תיאורתי בלבד.

למשל- קרה לי מקרה שנסעתי וחתכו אותי בילוש ופשוט חסמו לי את הדרך

יצאו 2 גברים בלבוש אזרחי ניגשים לחלון שלי ומבקשים תעודת זהות ולכבות מנוע..

התגובה הראשונה שלי הייתה לבקש תעודת שוטר..

אם הבנאדם מסרב להראות לי תעודת שוטר מבחינתי הוא לא שוטר אלא סתם עבריין שהכוונות שלא לא ידועות לי ויכול להיות שאף מסכנות אותי.

פורסם

במידה ואתה מבקש מאיש הבטחון\שוטר\בלש להציג תעודה,הוא מחוייב בכך ע"פ חוק ! .

ולבחור ששאל אם מאבטח של קניון\איקאה\בלוקבאסטר\פרחי שולה\קפה ארומה יכול לבקש תעודה, אז התשובה לכך היא לא !

לחלק מהמאבטחים יש סמכות ע"פ חוק שמקנה להם את ה"זכות" לדרוש תעודה,ובמידה ולא תענה לבקשתם הם יכולים לעכב אותך עד להגעת משטרה שתטפל בך כראות עינייה.

לעומת זאת,מאבטח שאין לו את הזכות הזאת יכול אמנם לבקש ממך תעודה מזהה,אך במידה ולא תציג אחת כזו בפניו,כל שהוא יוכל לעשות זה למנוע ממך כניסה למקום אליו אתה מבקש להכנס,אך הוא לא יוכל לעכב אותך עד הגעת משטרה.

במלים אחרות,ההבדל הוא שלאותו אחד שיש סמכות לדרוש תעודה יש גם סמכות לעכב אותך (או בעברית לעצור אותך),ולזה שאין סמכות יש יכולת רק למנוע ממך כניסה למקום אליו אתה מבקש להכנס.

אני לא יכול להגיד לך למי יש איזו סמכות בדיוק, אני כן יכול להגיד לך שבגדול לכל גופי האבטחה מטעם הממשלה (אבטחת תחבורה ציבורית,מוסדות ממשלתיים\ביטחוניים וכו') יש סמכות לעצור אותך, לגבי מקומות כמו איקאה וכו' אני לא בטוח,לדעתי יכולים רק לשלול ממך כניסה למקום,ללא עיכוב\מעצר.

ול-FISH,

זה שאתה נאמן לחברה שלך זה מצויין,גם זה סוג של מעצר.......:wink:

פורסם

עידן לא בדיוק הבנתי, הזכות של המאבטח לדרוש ממך ת.ז קשור לסוג המקום שאתה הולך או קשור לסוג המאבטח (יותר נכון, יש מדרג סמכויות וזה קשור למאבטח ולא למקום).

שאלה נוספת, באם אתה מעורב בתאונה (חלילה), גם אז אתה לא חייב להציג את הפרטים שלך? או נניח, אתה עד לעבירת תנועה של אזרח, גם אז אין לך זכות לקחת את פרטי האדם?

פורסם

בוא אני אעשה לך סדר:

ראשית יש קשר בין המקום המאובטח לרמת\כמות הסמכויות של המאבטח.

מבחינה הגיונית, מאבטח של הקניון מוסמך פחות ממאבטח של ראש הממשלה ועל כן יש לו פחות סמכויות (בכוונה לקחתי דוגמאות קיצוניות).

לגבי השאלה השנייה שלך, תפריד בין דרישת הזדהות מאדם שלא ביצע לכאורה שום עבירה או פעולה לא חוקית,לבין מצב בו האדם כן ביצע עבירה כלשהי (כמו בדוגמא שנתת,תאונת דרכים).

במצב כזה כן יש לך זכות לדרוש אמצעי הזדהות.

על אותו משקל, אסור לך לדרוש סתם אמצעי זיהוי מאזרח במצב רגיל,אבל במצב חירום יש דבר שנקרא מעצר אזרחי (לדוגמא-ראית מישהו שודד מישהי,תפסת אותו בתור אזרח,ועכשיו אתה מעכב אותו עד הגעת משטרה).

פורסם

לבחור ששאל מה זה נאמני ניקיון:

נאמני ניקיון הם האנשים שעושים את עבודת הקודש, שהיא לתת דו"חות לנהגים שזורקים סיגריות/ מרוקנים את המאפרה מהחלון.

חשוב לציין שהם לא נותנים דו"חות לאנשים שרק מאפרים דרך החלון. זה עדיין חוקי.

• תוכן חדש...