Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריכה לאחסן את מכוניתי למספר חודשים. המאחסן מתניע את המכונית פעמיים בשבוע, מבלי להזיז אותה ממקומה.

האם זה הטפול הנכון? למה ההתנעה נחוצה?

קראתי בספר של ג'ו קריידן כי אסור לחמם מנוע בעמידה, ולכן אני תוהה שמא ההתנעה מזיקה.

תודה, מוגי.

פורסם

לא בריא לתת למנוע להתחמם בסרק (עדיף להניע, לשלב הילוך ולסוע נסיעה רגועה עם רגל קלה על הגז!)

תבקשי מהמאחסן שמתי שהוא מניע את הרכב שיעשה עליה סיבוב של איזה רבע שעה כל פעם... לא בריא שצמיגים עומדים הרבה זמן ללא תנועה, לא בריא שמנוע עובד ובמיוחד שהוא קר על סרק, בכל מקרה לא בריא שהרכב עומד תקופה ממושכת... עדיף לתת לכל חלקי הרכב לעבוד.

יש להניע ולסוע באוטו לפחות פעמיים בשבוע גם בשביל שהמצבר לא יפרק.

פורסם

אם המאחסן לוחץ קצת גז ל 1200-1600 סל"ד לדעתי זה לא פוגע במנוע.

כדאי להזיז את האוטו כמה ס"מ כל פעם כדי שהמשקל לא יעמוד כל הזמן על אותו מקום בצמיגים.

אני לא יודע לגבי תיב"ה, דיפרנציאל, טבורי גלגלים וכו' האם הם גם צריכים "ניעור", ובאיזו תדירות.

פורסם

לא לשכוח כמובן שבאם הרכב יעמוד במקום לא מוצל יש לכסותו בקביעות ע"י כיסוי. הייתי ממליץ לבצע בנוסף ווקס לפני האחסון ליתר ביטחון כדי שהצבע לא ייפגע.

לאחר האחסון אני הייתי מחליף שמנים ופילטרים, ולבדוק כמובן מצב המצבר, גומיות, ושאר חלקים ברכב (כולל צמיגים).

איתמר ג'ורג'.

פורסם

לא יעזור כלום,כל עוד הרכב עומד, לא משנה כמה יניעו אותו, תוך שבועיים-שלושה,מקסימום חודש, המצבר יתרוקן לך, מניסיון.

אין מה לעשות.

הכי טוב זה לנתק את המצבר לגמרי.

פורסם

אני לא מבין תמיד לימדו אותי שעדיף לחמם קצת את המנוע לפני הנסיעה כי לא בריא להתחיל בנסיעה מאומצת עירונית (חיפה) עם הרבה עליות כש המנוע קר וראיתי פה שמישהו כתב שההפך עדיף ישר אחרי ההנעה להתחיל בנסיעה קלה מישהו יכול לפסוק סופית בעניין הזה

ואם אפשר בתוספת הסבר בבקשה!

פורסם

ברכבים חדישים מנוהלים מחשב, אין ממש צורך לחמם את הרכב לפני נסיעה, ברכבים ישנים יותר,קרי קרבורטור, מומלץ לחמם מעט לפני נסיעה,15-20 שניות ....

זה תלוי גם ברכב.

פורסם

צ'יף, בת'רד הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=111095 תבין למה צריך לתת לרכב להתחמם לאט.

מוגי, אם לא מצאת כל תוצאה בחיפוש - אין בעייה לנתק מצבר ולשכוח מהרכב לכמה חודשים.

רק לפני ההנעה המחודשת להחליף שמן מנוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לגביי חימום רכבים מוזרקים התשובה חד משמעית: אין כל צורך בחימום אלא להתחיל נסיעה בצורה רגועה והמנוע כבר יגיע לטמפ' עבודה. (רשום בספר הרכב של הפולו 2002 של הוריי, אני לא מאמין שזה שונה לגביי שאר הרכבים המוזרקים).

איתמר ג'ורג'

פורסם

שלום,

תודה רבה לכל המשיבים. במיוחד אני מודה לכל מי שציין פעולות חשובות שלא ידעתי עליהן, כמו הבלאי לצמיגים שאינם בתנועה, החלפת שמנים ועוד.

לפני פרסום השאלה חפשתי את המילים: אחסון ומצבר, ולא מצאתי דבר.

תודה, מוגי.

• תוכן חדש...