Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני ומשפחתי מתלבטים בין רכישת רכב חדש ללקיחת רכב נוסף מליסינג

לאחרונה נתקלתי באתר הבא

http://leasing.webworld.co.il

באתר נאמר כי אחת מהתוכניות הזדוניות של מדינת ישראל כיצד לחלוב עוד מיסים בכל הנוגע לתחום התחבורה, היא להעלות את המס על מכוניות ליסינג מ1290 שקל ל3000 שקלים

שאלתי היא פשוטה, האם יש אמת כלשהי במה שנכתב באתר? או שהסיכוי שזה יקרה הוא בערך כמו הסיכוי שיבטלו את אגרת הטלויזיה?

נ.ב אני מודע מצוין ליתרונות ולחסרנות שיש ברכב ליסינג, ועל כך אני לא מעוניין בתגובות בנוסך "עזוב אותך ליסינג" (גם כיוון שזוהי איננה מטרת הדיון, וגם כיוון שאינני בעל המאה)

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, זו התכנית בקווים כלליים.

זה לא יקרה בבת-אחת אלא בהדרגה, כמו כל שינוי מוניטרי שנעשה.

כדאי או לא? שיקול שלך.

אבל רצוי לקחת את זה בחשבון.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני מעריך שלא יעלו את שווי השימוש עד לשווי הריאלי (כ-2800-3000) כי העלאה כזו תהרוג את שוק הליסינג וגם תגרום הפסד מיסים בטווח הקצר למדינה בסופו של דבר.

מה שכן בהחלט ייתכן שיעלו את השווי מעבר למה שקיים היום, אבל עד רמה שהיא עדיין נסבלת כך שרכב ליסינג עדיין לא הפסדי מאוד למשתמש הממוצע. 2000-2200 זה ניחוש טוב.

כבר העלו פעם אחת (לפני שנה, במרץ 2005 אאל"ט) את השווי במכה, קפיצה של 300 שקל בהודעה מראש של 4 ימים - לפני כן השווי היה בסביבות 980-990.

כל האמור מדבר על קבוצה 2, אבל נכון בעיקרון לכל הקבוצות הפופולריות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

דע לך שזהו הימור. לא יעזרו ספקולציות של חברי הפורום. יש במשחק הזה הרבה גורמים, והוא גדול יותר מנושא הרכב עצמו.

בהעלאה הקודמת הכוונה היתה להעלות הרבה יותר. בלי הדרגה ובלי נעליים. זהו חלק מרפורמה כללית של מיסוי במשק, ולא עניין פרטי של משרד התחבורה או האוצר. בסוף הושגה פשרה שיעלו בעיקר את המדרגות של "העשירים", ובשתי הקבוצות הראשונות כמעט לא נגעו. כלומר העלו רק ב- 300 שקל.

מחר בבוקר אתה יכול לגלות שכחלק מעסקת חבילה, הוחלט להוריד את המע"מ, להוריד את מס הבריאות ולהקפיץ את שווי השימוש ברכב בקבוצות 1-2. סתם לדוגמה.

ודווקא גורמים חברתיים שרוצים לסייע לחלשים הם אלו שרוצים להעלות את שווי השימוש. אמנם יש לובי רציני בכנסת לבעלי האינטרסים שרוצים שחגיגת הליסינג תמשיך, אבל זו רק שאלה של זמן עד שהעסק הזה יועלה על המזבח לטובת איזו הטבה אחרת, שמצטלמת טוב למהדורת החדשות (זה סתם בציניות).

מצד שני, יכול להיות שבשלוש השנים הקרובות לא ייגעו במס הזה.

לך תדע.

אני אישית בעד שיקפיצו את שווי השימוש עד השמיים, ואנשים יפסיקו למלא את כביש החוף במכוניות לבנות עם נהג בודד. הידד לקאר-פולינג.

פורסם

הגיע הזמן שיעלו את שווי השימוש, רוב הציבור בעלי הרכב הפרטי מממן את חגיגת הליסינג הזאת וצריך לעשות לזה סוף. ברור לכולם ששווי השימוש הנוכחי אינו ריאלי , ואלמלא הלובי החזק של חברות הליסינג מזמן היו מעלים אותו.

פורסם

סוף סוף תוכנית "זדונית" של הממשלה שאני מקווה ותצא לפועל .

אין שום סיבה בעולם שאתה תהנה מפטור ממיסים ואחרים לא

גם אני רוצה שהרכב הפרטי שלי יוכר במס ...

פורסם

הסיבות, בקצרה, שאני לא רואה את זה קורה:

1. חיסול שוק הליסינג = מחיקת מאות מקומות עבודה בחברות הליסינג. אבטלה. לא נראה טוב בטלויזיה.

2. חיסול שוק הליסינג = פחות אנשים יסעו ברכב חדש, ובמקום זה יקנו משומש. שוק המשומשות יתאושש, פחות רכבים ישנים ירדו מהכביש, והרבה פחות רכבים חדשים יגיעו לארץ = הפסד מס של המדינה, על רכבים חדשים. (ופה מדובר בהפסד מס שאמור להתקבל במזומן ומייד, לא פרוס על פני 3 שנים!)

3. העלאת שווי השימוש פוגעת בחברי הכנסת ובבעלי השפעה רבים שלרובם יש רכב ליסינג ממקום העבודה / מהמדינה.

4. רכב פרטי = אין יותר דלק חינם = פחות נסיעות = פחות רכישת דלקים = פחות מס לקופת המדינה.

אבל כמובן שאני לא נביא ואין מניעה שמחר בבוקר יכריזו על העלאה של שווי השימוש ל-3000 שקל למרות כל הנ"ל.

פורסם
הסיבות, בקצרה, שאני לא רואה את זה קורה:

1. חיסול שוק הליסינג = מחיקת מאות מקומות עבודה בחברות הליסינג. אבטלה. לא נראה טוב בטלויזיה.

2. חיסול שוק הליסינג = פחות אנשים יסעו ברכב חדש, ובמקום זה יקנו משומש. שוק המשומשות יתאושש, פחות רכבים ישנים ירדו מהכביש, והרבה פחות רכבים חדשים יגיעו לארץ = הפסד מס של המדינה, על רכבים חדשים. (ופה מדובר בהפסד מס שאמור להתקבל במזומן ומייד, לא פרוס על פני 3 שנים!)

3. העלאת שווי השימוש פוגעת בחברי הכנסת ובבעלי השפעה רבים שלרובם יש רכב ליסינג ממקום העבודה / מהמדינה.

4. רכב פרטי = אין יותר דלק חינם = פחות נסיעות = פחות רכישת דלקים = פחות מס לקופת המדינה.

אבל כמובן שאני לא נביא ואין מניעה שמחר בבוקר יכריזו על העלאה של שווי השימוש ל-3000 שקל למרות

כל הנ"ל.

1. לא ראיתי ששוק האבטלה התכווץ בשנים האחרונות. על תדאג עדיין חברות הליסינג ימשיכו לעבוד ולהרוויח.

2. זאת אומרת שנפסיק לראות בארץ את היונדאי גטס בעלת כרית אויר אחת וללא ABS ! אני לא חושב שזה כזה חיסרון.

3. ממש מצער לשמוע על זה.

4. אין דלק חינם= פחות זיהום אויר, פחות תנועה בכבישים ואולי הורדת מחירי הדלק מצד חברות הדלק (ביקוש קטן)

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
סוף סוף תוכנית "זדונית" של הממשלה שאני מקווה ותצא לפועל .

אין שום סיבה בעולם שאתה תהנה מפטור ממיסים ואחרים לא

גם אני רוצה שהרכב הפרטי שלי יוכר במס ...

ואיך כל אותם אשר ידם אינה משגת לקנות רכב חדש יסעו לעבודה או סתם לסופשבוע עם המשפחה?

חברות הליסינג הן חברות עיסקיות. הן לא יצרו את המצב הנוכחי בארץ, מצב שבו בכדי לקנות מכונית חדשה אתה צריך לשלם בין 120 ל140 אחוז מס על קנייתה. נכון, בתור בעלות אינטרס לשמור על המצב הקיים הן מעסיקות לגיונות של לוביסיטים, אבל הגוף האחראי לצמיחה של שוק הליסינג בישראל זו אותו הגוף המנסה כעת לחסל את השוק הזה

הבהרה קטנה לסיום: לא, אני לא אוהב את חברות הליסינג, אני לא מקבל הנאה מנסיעה במכונית מסורסת(הן מבחינת הביצועים, והן ומבחינת האבזור) אני רק טוען שכל זמן שהמס על מכונית חדשה הוא בלתי הגיוני בעליל, האופציה המשתלמת ביותר היא מכונית ליסינג

פורסם

אולי אתה צודק שאול

אבל רכבי הליסינג מעולם לא היו ריכבי עבודה נטו הם מיזמן נהפכו לרכבים לשימוש כללי. ומילא אני מבין שהם גם משמשים את בעליהם לעבודה ובשל כך מקבלים דלק חינם (הכנסה כזאת היא אף פעם לא בחינם המדינה עדיין מרוויחה מזה ובעל העסק קונה דלק מוזל). אבל גם אנחנו יוצאם עם מישפחה לבלות לטייל לקמפינג לקניונים וגם בעלי מכוניות ליסינג עושים את אותו הדבר, אז תגיד לי למה הם משלמים פחות.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
ואיך כל אותם אשר ידם אינה משגת לקנות רכב חדש יסעו לעבודה או סתם לסופשבוע עם המשפחה?

חלק גדול מאלו שלוקחים רכב בליסינג מקבוצה 2 משלמים עליו בנטו בערך שקל לקילומטר. זה מבוסס על הרבה דוגמאות שבדקתי עם חברים שלוקחים רכב כזה. החישוב כולל גם דלק, ולוקח בחשבון נסועה שנתית של 25 אלף בממוצע.

למרבה הפלא זה לא ממש רחוק מהעלות של רכב דומה המוחזק באופן פרטי. למעשה יש לא מעט מקרים בהם מתפשרים על רכב משנתון כמו 2002-2003, והעלות אפילו נמוכה יותר.

אבל מי שלוקח רכב מהעבודה לא תמיד חושב. רבים עושות זאת בגלל "הנוחות", או ליתר דיוק, כי זה מה שכולם עושים.

עוד נקודה מעניינת - הרבה מעבידים עושים קופה יפה מהליסינג. במקום לממן הוצאות נסיעה הם מעניקים הטבה לכאורה לעובד, אבל בעצם גורמים לו לממן בעקיפין את הוצאות הנסיעה שלו לעבודה. לא בכל מקום זה כך, אבל יש לא מעט כאלו. אפילו פגשתי מקרה של חבר שעושה 75% מהנסועה השנתית שלו למקום העבודה, כלומר כמעט כל ההוצאה שלו היא על הגעה לעבודה. כמובן שרכב משומש מעט או חלוקה עם חבר או שניים היו מוזילות לו משמעותית את ההוצאות.

אבל כשמתרגלים לרכב חדש דבוק לתחת, קשה כבר להיפרד ממנו.

פורסם

עוד נקודה מעניינת - הרבה מעבידים עושים קופה יפה מהליסינג. במקום לממן הוצאות נסיעה הם מעניקים הטבה לכאורה לעובד, אבל בעצם גורמים לו לממן בעקיפין את הוצאות הנסיעה שלו לעבודה. לא בכל מקום זה כך, אבל יש לא מעט כאלו. מצד שני יש גם הרבה מקומות בהם לא מקבלים הוצאות נסיעה בכלל, בלי קשר אם לקחת ליסינג או לא.

ויש כאלו שמשתתפים במימון הליסינג, אם בכך שלא משנה מה הקילומטרז' שלך המחיר שינוכה לך מהשכר קבוע, או בכך שבחברה שאתה עובד בה מקבלים מאזדה 3 חדשה ב 2500 ש"ח , לעומת מעל 3000 ש"ח שחברת הליסינג גובה עליה.

פורסם

חברת הליסינג גובה בסביבות 2400-2500 שקל על מזדה3 חדשה.

החברה שאתה עובד בה גובה ממך (בברוטו) 3000-3200 שקל על המזדה הזו, אבל הם גם משלמים דלק - בק"מ של רכב ליסינג מצוי זה אולי אלפיה לחודש.

אבל הם גם לא משלמים סוציאליות (ביטוח מנהלים וקרן השתלמות) על ה-3000 שהורידו לך מהמשכורת.

המסקנה היא שהחברה בה אתה עובד כנראה לא מרויחה עליך בגלל הליסינג או אפילו מפסידה קצת (אבל לא ממש משמעותי)

ותגובות לרועי:

1. שוק האבטלה התכווץ? שו? תסביר.

1א. אם יהיו רק רבע מכמות רכבי הליסינג שיש היום - חברות הליסינג יצטמצמו ויפטרו עובדים/יסגרו סניפים. אין מה לעשות, ככה זה עובד.

2. גם אני לא אצטער אם יהיו פחות גטס GLF. אבל המדינה תלויה במקור הכנסה גדול מאוד - המיסוי על רכב חדש, וזה לא משנה אם זו גטס GLF או משהו אחר.

3. גם כן לא מצטער - אבל חברי הכנסת והמקורבים כן - והם הקובעים.

4. ברור שאין דלק חינם=פחות פקקים, פחות זיהום - אבל זה לא מעניין את המדינה. מה שמעניין את המדינה זה גביית מקסימום מיסים, כלומר עדיף לה למכור מקסימום דלק.

אני לא נגד העלאת שיעור המס (לפחות נכון לעכשיו, כשכבר אין לי רכב ליסינג :-P ) - פשוט ציינתי סיבות שלדעתי ימנעו מזה לקרות.

פורסם

המדיניות המוצהרת של רשות המיסים כיום היא "גביית מס אמת".

קשה לי לראות כיצד לא יעלו את שווי השימוש ברכב במימון מעסיק מאחר וקיימת סתירה בין גובה גביית המס ע"י זקיפה שווי השימוש לבין שוויה האמיתי.

סעיף 2.2 לפקודת מס הכנסה קובע מהיא הכנסת עבודה החייבת במס לפי מדרגות המס לשכירים:

"עבודה:

השתכרות או ריווח מעבודה; כל טובת הנאה או קצובה שניתנו לעובד ממעבידו; תשלומים שניתנו לעובד לכיסוי הוצאותיו, לרבות תשלומים בשל החזקת רכב או טלפון, נסיעות לחוץ לארץ או רכישת ספרות מקצועית או ביגוד, אך למעט תשלומים המותרים לעובד כהוצאה; שוויו של שימוש ברכב או ברדיו טלפון נייד, שהועמד לרשותו של העובד, והכל בין שניתנו בכסף ובין בשווה כסף, בין שניתנו לעובד במישרין או בעקיפין או שניתנו לאחר לטובתו."

הדגשות לא במקור

מה הבנו מכל זה?

לפי חוקי המס ,כלשונם, יש למסות הטבה שניתנה לעובד ע"י מעבידו לפי שווה והתיחס אליה כאילו היה מרכיב בשכר. כיום, שווי השימוש של רכב אינו משקף את שוויו הריאלי ויוצר עיוות מס.

התוכנית שמסתמנת היא העלאת שווי השימוש לגובה שישקף את השווי הריאלי של ההטבה יחד עם הורדת המיסוי על רכבים חדשים.

כמו שזה נראה עכשיו יש שתי אפשרויות להעלאת שווי השימוש

1. שווי שימוש לפי קבוצה בגובה ריאלי לדוגמא, כ-2750-3250 לקבוצה 2.

2. פיצול שווי השימוש לשווי הרכב (לפי קבוצה) ושילוב זקיפת הוצאות המעביד (דלק...)

עכשיו יש בחירות אז לא יהיו "גזירות" אבל אחרי הבחירות אם לא תהיה "הפיכה" סוציאליסטית או קפיטליסטית שתשפיע באופן חריג על מדיניות רשות המיסים ניתן לצפות שמדיניות "גביית מס אמת" תמשיך.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...