Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך לחלק את העניין לשניים: טובת המדינה בטווח הקצר, וטובתה בטווח הארוך.

לכאורה, עידוד הליסינג הוא רעיון מצויין:

1. יותר מכוניות חדשות עולות על הכביש - מקור הכנסה אדיר

2. יותר דלק נצרך - יותר מיסים למדינה

3. הטבה שחלה גם על עובדי מדינה, שכמובן לא רוצים להרע את תנאיהם

4. הציבור מרוצה

5. חברות הליסינג משגשגות

6. גם יונדאי גטס חדשה עם כרית אוויר אחת יותר בטוחה מיונדאי לנטרה מאמצע שנות ה90

במבט נוסף, הליסינג נראה טוב פחות:

1. יותר ייבוא, כלומר שקלים שיוצאים מן המדינה

2. יותר צפיפות בכבישים וזיהום אוויר - המכוניות נוסעות יותר

3. מכוניות בטיחותיות פחות שעולות על הכבישים - אם כי זה מתקזז עם היותן חדשות יותר

אני לא חושב שעניין הצפיפות מהותי. כפי שכבר טענתי ואמשיך לטעון, אין בישראל אלטרנטיבה אמיתית לרכב. מי שצריך מכונית, יש לו כזו - ולא משנה אם היא מליסינג או נרכשה באופן פרטי.

מה יעשו כל עובדי ההיי טק ללא מכוניות החברה? יסעו ברכבת שבקושי מספיקה לחיילים? אוטובוסים? לא ממש. אנשים בשכבת השכר הזו מסוגלים להרשות לעצמם מכונית כלשהי.

אם ירעו את תנאי הליסינג, איילון יהיה מלא בנבלות במקום בקורולות. אז מה עשינו?

עוד גורם חשוב בליסינג, שמשום מה זוכה להתעלמות, הוא העדר כאבי הראש. זה משחק תפקיד גדול מאוד. כשיש לך רכב בליסינג, אתה לא צריך לדאוג לדבר - לאנשים רבים זה שווה עוד אי אלו מאות שקלים בחודש.

ברור לכל דכפין ששווי השימוש האמיתי במאזדה 3 אינו 1290 ש"ח לחודש, וכנראה שגם לא 2000 ש"ח. לגוף כמו חברת ליסינג יש הוצאות קטנות משמעותית לעומת אדם פרטי - ירידת הערך (קונים את הרכב מהיבואן ב12% הנחה לפחות), הטיפולים (מתחת למינימום ההכרחי) והביטוח (יש רק חובה - מבטחות עצמן במקיף) כולם זניחים לעומת הסכום שמשלם אדם מן השורה.

חשבון פשוט, עם אותה מאזדה, של ירידת ערך של 12K בשנה, 8K ביטוחים (כל נהג, נכון?), 1K תחזוקה שוטפת, ואתם כבר מתקרבים ל2000 לחודש - ללא דלק (עוד 1000 ש"ח לפחות) והוצאות מימון\הפסד השקעה פוטנציאלית של הכסף.

בשורה התחתונה, ואני מדבר כבעל רכב ליסינג, יש כאן בעיה (כאילו שלא הבנתם ;) ).

מבחינה יבשה, זה לא מצב הגיוני. נוצרה פירצה שמפלה לטובה את עובדי ההיי טק, שגם כך מצויים במצב טוב מאוד ביחס למשק. המס שמשלמים על רכבים מליסינג נמוך משווי השימוש האמיתי בהם, נקודה.

מבחינה מעשית, זו בסך הכל האופציה השפויה היחידה של אנשים רבים, שנושאים את המשק והמסכנים למיניהם על גבם, לסוע במכוניות חדשות. אמנם מאובזרות בצורה אומללה, אמנם במפרט הכי ירוד עליו יצרן הרכב מוכן להדביק את שמו, אבל הן עדיין חדשות.

ועל הדרישה להעלות את המס על אותם אנשים נאמר - "העשקת וגם בזזת?".

לא רק זה - שרשרת ההטבה ממשיכה מטה, כשהרכב נמכר על ידי חברת הליסינג לבא בתור...

בקיצור, אין כאן פתרון יחיד. הדבר היחידי שיצור מצב הוגן באמת הוא רפורמה מקיפה בשוק הרכב, עם פתיחת הייבוא לתחרות, הורדת המיסוי לדרגה סבירה - וגם ביטול קבוצות שווי השימוש ומעבר לגביה לפי שווי הרכב, באחוזים (כך תווצר מערכת רציפה ונכונה להערכת שווי השימוש).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק שכחתם דבר אחד.

אני הייתי אחד מבעלי רכב ליסינג מטעם מקום העבודה עד לא מזמן.נהגתי על ברלינגו כ 250 ק"מ ביום , בתוך העיר ומחוצה לה. הייתי כל כך "טחון" , שהפכתי ל"שומר שבת" בעל כורחי. בסוף שבוע של עבודה , הדבר האחרון שרציתי לעשות זה להכנס לרכב. כמוני יש עוד הרבה (טכנאים,סוכנים,נהגים,מתקינים למיניהם ועוד) .לא שאלו אותי איזה רכב אני מעדיף ,וכן ,עשו עליי כסף.למעסיק זו הוצאה מוכרת ,המדינה לוקחת מס,ואני ...כבר לא היה לי כוח להנות מהרכב לצרכיי האישיים (מלבד קניות).היום יש לי רכב מיושן שרכשתי , והוא שלי!!!! סופסוף נהנה שוב לנהוג ולא בכמויות מוטרפות של קילומטראז ואפילו אוטומט! לסיכום : תבינו שלא כל בעלי רכב הליסינג הם אנשיי הייטק מפונקים עם רכבים אוטומטים. ישנם גם הרבה שכירים ש"נאלצים" להנות מההטבה. יתרה מזו שהיום ,במקום בו עבדתי,החליפו למתקינים את הרכבים לגדולים יותר ובלי חלונות(ארגז סגור) ובלי מושבים אחוריים ,והם משלמים מס (אעלק מגולם).מי שלא מתאים לו - שילך הבייתה.אז הנה לכם עוד פן לנושא.

פורסם

אף אחד לא מכריח אותך לקחת את הרכב הביתה.

לפי חוקי המס:

במידה ואתה נוסע בכוחות עצמך לעבודה, משתמש ברכב של המעביד לצורכי העבודה ובסיום העבודה חוזר בכוחות עצמך אי אפשר לזקוף הטבה לשכרך. מאחר ולא התקבלה הטבה בכסף או בשווה כסך מהמעביד לעובד.

בכך שאת בוחר לבצע שימוש פרטי אתה מקבל הטבה שוות כסף מהמעביד ועל כן נזקף לזכותך שווי שימוש.

תמיד אפשר לבחור רכב ברישיון ג' או כלי דו גלגלי - על שניהם לא נזקפת הטבה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

מכיוון שמקום העבודה היה רחוק יחסית ולרוב היה צורך לצאת לשטח מוקדם בבוקר ישירות מהבית ,זה לא היה אפשרי. כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון . 95% מהשימוש ברכב היה נטו לצרכי עבודה.לפעמים הרכב היה עמוס בציוד שלא היה ניתן לפריקה באותו היום .לא ציפית שאחריי 250 ק"מ אוסיף עוד 100 ק"מ רק בשביל לחזור חזרה הבייתה ,הריי זה אבסורד. אין מצב כזה שמחזירים רכב בסוף יום העבודה .אלה היו התנאים .מי שלא התאים לו - הלך. לא נהגתי על יפנית אוטומטית לצרכיי פינוק מהעבודה הבייתה.נהגתי על מסחרי עם גיר רגיל ושילמתי מס מלא.נראה לי שלא קראת את דבריי לעומק , וחבל.

ודרך אגב:טכנאים לא יכולים לבצע את עבודתם על דו גלגלי או משאית.

פורסם

MOTIOZ,

הנקודה שלך מובנת - אולם תחילתה של הבעיה היא בסירוב האוצר להכיר ברכבים מסחריים קטנים וטנדרים לצורכי מס. זו רק אשמתם - וזו חוצפה ממדרגה ראשונה, מאחר ומעולם לא ראיתי עובדי היי-טק לוקחים טנדרים ממקום העבודה בשביל לחסוך בשווי השימוש...

בעלי עסקים רבים קנו טנדרים, אמנם, אבל אני לא רואה בזה בעיה כלשהי.

ברור שצריכה להיות הפרדה בין שימוש לעבודה לבין הטבה נטו, במיוחד אם שווי השימוש יעלה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

כאשר אתה נוסע לעבודה וחזרה ממנה הביתה בכלי רכב הממומן ע"י המעביד אתה מקבל הטבה שלפי חוקי המס בישראל יש למסות אותה.

אם נניח שהייתה נוסע באוטובוס ומקבל החזרים או נוסע ברכבך והיית מקבל החזר הוצאות - בשני המקרים האלו סכומים אלו היו ממוסים כהכנסת עבודה. לכן, השימוש שאתה עושה ברכב החברה מהווה הטבה בשווה כסף שחייבת במס בהתאם לסעיף 2.2 לפקודת מס הכנסה. זה מה יש, זה החוק.

הסיבה שמיסו את ה"טנדרונים" היא שפתאום במקום רכב שיפוצניקים הם נוצלו ע"י אנשים שרצו למקלט המס הזה מאחר מתוך סיבות מיסוייות ולא סיבות שמוצדקות אובייקטיבית.

שוב, אם אתה תסע בכוחות עצמיך לא תזקף לך הטבה.

אין שום דבר פסול במיסוי הטבה הניתנת ע"י המעביד לעבוד. הבעיה היא בחוזר האיזון והשוויון בין מיסוי ההטבות השונות. יש גופים אינטרסנטים במשק (כמו חברת חשמל...) שדואגים לעובדיהם גם במישור השכר וגם במישור המיסוי.

תאמין לי שיש מיליון ואחד תכנוני מס וחורים בחוקי המס שלנו שהם מלאים חורים כמו מסננת. קצת תחכום וחוסכים הרבה מס. הבעיה היא שכל פעם שמנסים לסגור חורים יוצרים אלף חדשים.

וועדת רבינוביץ שישבה והביאה עלינו את "הרפורמה במס", יצרה אלפי תכננוני מס. יש כאלה שטוענים שמאחר ובוועדה זו ישבו עו"ד ורו"ח מהשוק הפרטי שעיסוקם הוא פרקטיקת מס הם יצרו לעצמם עבודה ותכננו את הכל מראש. אני לא איש של קונספירציות אבל קשה להתעלם מהטיעונים הללו.

עליך להיות מודע לזכויותך ולחובותיך המיסויים. עליך לבחור בחירות מודעות ולא להתלונן "אכלו לי/שתו לי". רוב האזרחים במדינה לא מנצלים עשרית מהטבות המס המגיעות להם כחוק. האם אתה ממקסת את הפרשותיך הפנסיוניות? האם ביצעת התאמת מס שנים עברו? האם אתה מקזז הפסדי הון? האם אתה תומך חס וחלילה בהורה/ילד חולה או מוגבל?

מבחינה כלכלית טהורה, איזון והפחתת עיוותי מיסוי מגדילים את עודף הצרכן, עודף היצרן ואת הרווחה הכלכלית. העלאת הזקיפה על רכבי הליסינג/חברה תוך הקטנת מיסי הרכישה על רכבים חדשים רק תטיב אם האדם הפשוט. לפי דעתי כל התלונות הם בגדר בכיינות נטו, אנשים לא יוכלו לשחזר ניווטים מהטירונות בגבעות גורל עם מאזדה3... כמה מסכנים:mm_cry: :mm_cry:

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

גילוי נאות - ברשותי רכב ליסינג הממומן במלואו על ידי מעסיקי.

ברור שהמצב הנוכחי הוא מעוות וגורם להפליה לטובה של מי שמחזיק ברכב ליסינג - הוא ממוסה בסכום שהוא לא הסכום הריאלי.

פרט לכך נתנו לפני עוד הרבה נימוקים לכאן ולכאן, אבל אותי מעניין - מה קורה בחו"ל ?

למשל באנגליה אני מבין שכל רכב יכול להיות company car ואז הוא ממוסה לפי שוויו האמיתי ולא לפי "מדרגות מס" כמו אצלנו.

המצב האידאלי הוא שהיה מס אמת על ההטבה לפי שוויה, ומצד שני הוצאות רכב היו מוכרות לכל סוג רכב ששימש בייצור הכנסה (נניח החל מהק"מ ה 9001 בשנה), גם אם הוא משומש, דו גלגלי או כדור פורח. אז הייתי יכול לנסוע עם האלפא לעבודה וההוצאות שלה היה מוכרות ומקזזות לי את תשלום מס ההכנסה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

באמת שאינני מבין את התלהבותכם התמוהה בנושא זה.

מי אתם שתחליטו שלי- (בן אדם שאין באפשרותו לרכוש רכב חדש) כמו רוב אזרחי ישראל, שאני לא אסע ברכב חדש?

מה כואב לכם?

DARK Purple MAZDA 3

ZOOM - ZOOM

פורסם

שום דבר לא "כואב".

עיוותים כלכליים שנוצרים מחוסר איזון מיסויי אולים נראים לך מועילים. בטווח הארוך חוסר איזון זה גורם לנזק כלכלי.

מי הכי נדפק כאשר יש מזק כלכלי? מעמד הביניים.

כאשר אנשים יבינו שהם לא "דופקים את המערכת" אלא בעצם הם מסייעים למערכת לדפוק אותם המצב של כולנו יהיה טוב יותר. בטווח הארוך יהיה קל יותר להעביר החלטות כלכליות שבעצם יועילו לכל אחד בראיה ארוכת טווח.

חברות הליסינג לא מקלות על "האדם הפשוט" לרכוש רכב חדש. הסיבסוד הצולב בן הצרכנים לבין חברות הליסינג מייקר את הרכבים לאזרח הפרטי. כמו כן, קשה יותר להעביר רפורמות להורדת מיסי הקניה על הרכבים.

חברות הליסינג היו ההתנגדות החזקה ביותר להורדת מיסי הקניה לרכב, הם הפעילו לובי רציני ולמזלנו זה לא הצליח להם.

במידה ויורידו עוד 15% ממיסי הקניה במשך 3 שנים (5% כל שנה) חברות הליסיניג יהיו בבעיה לא קטנה. חברות הליסינג פועלות הן במימיון חוץ בבנקאי (ע"י איגוח פעילות) וכן ע"י אשראי בנקאי ומוסדי לא קטן. הגופים המוסדיים שממנים את פעילותם דרך הלוואות ודרך ההשקעה באג"ח לא ירצו לפגוע בתזרימים העתידיים שלהם.

עד כאן האינטרסים ועכשיו לפיתרון.

הרפורמות בשוק ההון שנערכו לאחרונו מפזרות את מוקדי הכוח, מורידות את כוח המיקוח של גופים אלה ויתכן שהרפורמות המתוכננות המדוברות בשוק הרכב ייצאו אל הפועל. הרי לא מדובר רק העלאת שווי השימוש לגובה ריאלי אלא גם על הורדת מיסי הרכב ופתיחת שוק יבוא המכוניות לתחרות, הרפורמה הזו תועיל לכולם בטווח הארוך פרט לחברות הליסינג.

פורסם
באמת שאינני מבין את התלהבותכם התמוהה בנושא זה.

מי אתם שתחליטו שלי- (בן אדם שאין באפשרותו לרכוש רכב חדש) כמו רוב אזרחי ישראל, שאני לא אסע ברכב חדש?

מה כואב לכם?

אין שום סיבה בעולם שרכבך , בתור שכיר , יוכר לצרכי מס ורכבי לא, רק בגלל שלך יש קומבינה עם חברת הליסינג ולחברת הליסינג יש קומבינה עם המדינה.

אתם יודעים מה הבעיה שלכם ? אתם לא מסוגלים להסתכל מטר קדימה מהאף שלכם.

המדינה מפסידה כסף על כל רכב ליסינג שעולה על הכביש , כל אחד !

לצורך העניין, מי שמרוויח 20000 שקל לחודש , המדינה לוקחת לו מס רק על 17830 (בהנחה שרכב ליסינג עולה לו 3500 שקל) , קרי 1770 שקל.

30% מזה זה בערך 650 שקל מיסים נקיים למדינה .

בשנה זה 7800 שקל לבן אדם .

כמה מכוניות ליסינג יש בארץ ? 100000 ? כמה זה יוצא ? 780,000,000

כל חודש המדינה לא לוקחת מס מלא למי שיש רכב מליסינג, את זה אתם חייבים להבין.

לי היא לוקחת מס מלא , לזה שיש רכב מליסינג היא לא לוקחת.

מי מרוויח מזה אתם שואלים ? ברור שחברות הליסינג.

הם בכוונה מביאים את מחיר העיסקה למקום גבולי כזה, איפה שזה לא ברור אם זה כדאי או לא.

בסופו של דבר , מי שיחקור טוב טוב את עיסקת הליסינג שלו הוא יגלה שהרבה הוא לא מרוויח, אולי רק ראש שקט לקרוע את האוטו המשעמם שבוחרים בשבילו.

פורסם

שלומי, אל תשכח שללא חברות הליסינג, כמות המכוניות החדשות מדי שנה הייתה צונחת.

על כל מאזדה כזו המדינה מרוויחה 40 אלף שקל לפחות.

האינטרס של המדינה לא ברור כאן באופן חד משמעי.

מצד שני, אתה צודק - זה עוול לאלו שבוחרים להחזיק את המכוניות שלהם בעצמם. אבל שוב, תחשוב על רוב אנשי ההיי טק שמחזיקים במכוניות כאלו ונושאים בנטל מס עצום שמממן את "תרבות העוני" - האם זה נכון לקחת מהם את ההטבה הזו?

פורסם

אני בנתיים רואה את עניין הליסינג בתור דבר חיובי , נכון .. את הרכב אני לא יכול לבחור (אף אל פי שיש מקומות שכן..) אבל אני לא משלם ביטוח , ואני לא משלם דלק, ולא אכפת לי פנצ'רים ותקלות ברכב... ואני נוסע ברכב חדש לגמריי 2006 .. ואני מבסוט , על אוטו פרטי הייתי משלם יותר.

פורסם

אתה באמת היית צריך לשלם יותר, ובגלל שאתה לא משלם יותר אז רוב הציבור משלם יותר בגלל קומבינת הליסינג הזאת. וכמו ששלומי אמר למעלה, אין שום סיבה להפלות לטובה את מי שנוסע ברכב ליסינג מהחברה.

פורסם

רוב הציבור לא משלם יותר בגלל קומבינת הליסינג, רוב הציבור משלם יותר בגלל המבנה הלקוי של שוק הרכב. הליסינג הוא בסך הכל סימפטום, הוא לא הבעיה. זה טבעי שבמקום בו אתה צריך 21 משכורות חודשיות ממוצעות בשביל לקנות רכב ממוצע (פי 3-5 לעומת חו"ל) יתפתחו כלמיני מוטציות שוק.

פורסם

הבהרה קטנה לסיום: לא, אני לא אוהב את חברות הליסינג, אני לא מקבל הנאה מנסיעה במכונית מסורסת(הן מבחינת הביצועים, והן ומבחינת האבזור) אני רק טוען שכל זמן שהמס על מכונית חדשה הוא בלתי הגיוני בעליל, האופציה המשתלמת ביותר היא מכונית ליסינג

אתה מפספס את הנקודה.

איזו סיבה הגיונית יש למדינה לתת הנחה במס על השימוש ברכב רק למי שהמעביד נתן לו רכב? רכב מהמעביד צריך להיות ממוסה לפי שוויו הכלכלי, כמו כל רכיב שכר אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...