Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה שאני אשלם יותר? הריי אני מקבל רכב ברמה מאוד נחותה.. ואם אצטרך לשלם מחיר מלא, הריי שעדיף שזה יהיה על רכב בטיחותי ותקין לנסיעה , ולא "רכב ליסינג" שאינו מטופל כראוי.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במדינה חכמה המכוניות זולות מאד, אבל הדלק יקר, ויש אלטרנטיבות של תחבורה ציבורית.

אז עכשיו החליטו לפתח את הרכבת, והלוואי ויהרגו את הליסינג, והכל יהיה בסדר.

כל רכב שנוסע על הכביש עולה המון. מחלפים, כבישים, תאונות, פקקים. הליסינג מעודד נסיעה מרובה, וזו אחת הבעיות הכואבות. משהו כמו "אם כבר שילמתי אז אני חייב לנסוע הרבה".

פורסם

כהקדמה - איני עובד הי-טק ואין לי רכב מליסינג אך יש לי רכב צמוד מטעם העבודה.

בכל פעם מחדש נראה לי מוזר שכל פעם שעולה הנושא הטעון הזה פתאום רבים נחרדים להגן על תקציב המדינה, גביית מסים, אבטלה, נושאי איכות סביבה וזיהום אויר בטיחות ועוד ואפילו לתיאוריות קונספירציה על הון ושלטון. לא קשה להבין שחלק מהביקורת נובעת מקנאה שאחרים מקבלים הטבה (מוצדקת או לא) בעוד שכותב הביקורת לא. גם הטענות שהליסינג גורם לתופעת העדר במכוניות אינה מדויקת מאחר וגם לפני שנים רבות ראינו את תופעת ההצטופפות ההמונית סביב הסובארו, המיצובישי והמזדה וזאת עוד לפני עידן הליסינג.

לעניות דעתי, הליסינג אינו הגורם לתופעת העדר (אם כי הוא אולי מקל על כך) אלא האופי הישראלי וישנן דוגמאות גם בנושאים שאינם קשורים לרכב.

פורסם

אני לא חושב שיעלו את הגילום לרמה של 3000 ש"ח.

לדעתי יביאו את זה לרמה של 2000 ש"ח בערך, שזה הופך את הליסינג לגבולי,

אך עדיין משתלם. בתור אחד שבעבר בחר לא לקחת רכב ליסינג ולקבל את הכסף

ישירות למשכורת(עד שגם את זה הפסיקו, וחייבו אותי לקחת רכב ליסינג או לא לקבל כלום...),

תאמינו לי שחישבתי 100 פעם כמה אני מפסיד.

זה יוצא בערך 1200-1500 שקל ברוטו, כלומר 600-750 ש"ח נטו כל חודש.

ונכון, אין שום סיבה שרכב ליסינג יקבל מס מופחת, ורכב פרטי לא.

לכל אלה שבוכים על הסוציאלי, תהיו בטוחים שלא ישלמו לכם גם אם תופעת הליסינג תעלם.

פשוט יקראו לזה אחזקת רכב או נסיעות, וזה לא ייכלל בשום רכיב לפיצויים, פנסיה וכל שאר ההטבות.

למי ששאל איך נהוג בעולם. בעולם לא קיים מצב כמו זה, ואין דבר כזה רכב מהעבודה.

גם לעובדים בכירים מאוד, אין רכב צמוד. הם קונים רכב בעצמם, או שהם עושים ליסינג

באופן פרטי, ולא דרך מקום העבודה.

פורסם
לא קשה להבין שחלק מהביקורת נובעת מקנאה שאחרים מקבלים הטבה (מוצדקת או לא) בעוד שכותב הביקורת לא.

מאז שאני זוכר את עצמי נוהג היו בביתי זוג "מכוניות חברה" שלאחר מכן עם הזמן הפכו לליסינג. כאשר הגעתי למצב בו יכולתי לנהל משא ומתן על שכר בחרתי לקבל תוספת לשכרי, לבסיס השכר, במקום קיזוזים של רכב ליסינג וזאת לאחר חישוב של העלויות, בחלק לא קטן מהמקרים רכב ליסינג אינו משתלם.

לפי דעתי צריך לצמצם עיוותי מיסוי. שוק הליסינג הוא ניצול עיוות מס וככזה צריך לצמצמו. ברגע שבעלי רכבי הליסינג יבינו שזה לטובתם הם מן הסתם יסכימו לשינויים. אם אנשים יתחילו להסתכל 3-5 שנים קדימה ולא רק על מחר המצב של כולנו יהיה טוב יותר. ויפה שעה אחת קודם.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

בחלק ממקומות העבודה כן יתנו סוציאליות מלאות על ה-3000 שקל.

אני קיבלתי כשירדתי מרכב הליסינג (כלומר העלו לי את שכר הבסיס ב-3000 שקל).

גם אני חושב שבסופו של דבר זה יגיע לסביבות 2000 שקל ולא 3000, כי המדינה לא רוצה להרוג את הליסינג (יותר נסועה זה טוב למדינה - זה מניע את גלגלי המשק ומספק הכנסה ממיסי דלק - למדינה אין אינטרס אמיתי להקטין את הנסועה)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מי אמר שבחרו בשבילי את הרכב??

אני בחרתי בדיוק את הרכב שרציתי ואת הצבע שרציתי, אף אחד לא מכתיב לי איזה רכב לבחור או איזה צבע!

לידע כללי- בעיסקת ליסינג באפשרותך לבחור כמעט כל רכב שאתה חפץ, כמובן שהמחיר יהיה בהתאם, המכוניות שאתם רואים המון על הכביש (גטס, קורולה, 3, פוקוס וכו') הן מכוניות אשר בגלל הכמות הגדולה שהחברות ליסינג קונות אותן הן מציעות עליהן מחיר מופחת, ולכן הן כ"כ פופולריות.

אני בתור שכיר בחברת הייטק (שבטח ובטח לא מרוויח 20,000 ש"ח) אומר לכם שכ- 80 % מעובדי ההייטק לא מרוויחים משכורות כל כך גבוהות כמו הנ"ל למשל.

לכן אני עשיתי חשבון והגעתי לכך שאני יכול לעמוד במאזדה 3 בחודש.

אז מה פתאום שהמדינה מתעוררת, לאחר מספר שנים לא מבוטל ומחליטה שהעסק הזה לא לטעמה?!

כנראה שמשרד האוצר שלנו מעדיף שאזרחי המדינה ינהגו במכוניות לא מודרניות ופחות בטיחותיות, אשר מבטיחות פגיעות הרבה יותר קשות בתאונות דרכים (שעליהן אנו שומעים בלי סוף יום יום).

DARK Purple MAZDA 3

ZOOM - ZOOM

פורסם

כנראה שמשרד האוצר שלנו מעדיף שאזרחי המדינה ינהגו במכוניות לא מודרניות ופחות בטיחותיות, אשר מבטיחות פגיעות הרבה יותר קשות בתאונות דרכים (שעליהן אנו שומעים בלי סוף יום יום).

אני חשב שמספיק עם הדמגוגיה בגרוש. אין שום סיבה שהמדינה תעניק הקלות במס למי שמקבל רכב מהעבודה ולא תעניק את אותן הטבות למי שמקבל שכר באמצעים אחרים. רכב זו הטבה ששוויה 3K ש"ח אין סיבה שישלמו עליה מס כאילו היא הטבה של 1.2K ש"ח.

אם המדינה רוצה שהאזרחים ינהגו במכוניות מודרניות שתיתן הנחה במס הרכישה של המכוניות לכלל האזרחים, לא רק לאלו שקיבלו רכב ממקום העבודה.

דרך אגב, המרוויחים הגדולים מהליסינג, מלבד חברות הליסינג עצמן, הם המעבידים ולא העובדים, שמסוגלים לתת הטבת שכר זולה (להם ולעובדים) ולהעלות את השכר ריאלית על חשבון המדינה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עוד נקודות שאף אחד לא אמר כאן (כן יש לי רכב ליסינג ואני לא מתבייש בזה)

1. אם יורידו את מחירי המכוניות ע"י הפחתת מיסים אזי מחיר המכונית יהיה יותר נמוך (גם לחברת הליסינג) ואז שווי השימוש גם יקטן>> חזרנו לנקודת ההתחלה.

2. חברות הליסינג משלמות מיסים למדינה כחברות וכמעסיקות >> הכנסות למדינה, זאת אומרת זה לא נכון שע"י זה שאני מקבל רכב מהחברה המדינה מפסידה כסף, כי חברות הליסינג כענף עיסקי מעבר להעסקת כ"א ישיר על ידם, מקיימים ענפים רבים שנותנים להם שירותים, כגון מימון עסקי, מוסכים, שטיפת מכוניות, נהגים, וכו'.

3. גם אם הרבה מכוניות עדין לא שיא הפאר ובעלי כל התוספי הבטיחות הם תהינה יותר בטוחות ממכוניות ישנות יותר. גם לא בטוח שלקוח פרטי יוסיף אלפי או עשרות אלפי שקלים על תוסף כזה שיגש לקנות רכב חדש.

4. חברות הליסינג כן דואגות להבטים בטיחותיים אם נהג מתלונן (לגבי לפחות), לא דוגמא: החלפת צמיגים שאני כאדם פרטי לא בטוח שהייתי מחליף אבל דרשתי זאת (יש עמיתים בעבודה שלא דרשו אבל הם ביוזמתם החליפו. מגיע החלפת סט צמיגים כל תקופת ליסינג), בדיקה והחלפת רפידות בלימה גם כאשר הם לא בסוף דרכם כי הם לא ירצו לקחת או להסתכן בבעית בלמים, וכו'.

5. רבים מעובדים גם בחברות ה"הייטק" משתמשים ברכב פרופר לעבודה, פגישות, הטמעה, הדרכה, התקנות ואלף משימות נוספות, רבים המקרים שהרכב "מוחרם" ע"י החברה במשך היום ומוחזר בסוף היום עם תום יום העבודה ע"י עובדים שאין להם רכב צמוד.לפעמים גם מחכים שעות כי העובד לא חזר עם הרכב ש"אתה משלם עליו מיסים".

6. בקיצור לא הכל ורוד בליסינג אבל גם לא שחור, אני מבחינתי חישבתי שעלות הרכב מליסינג פחות או יותר משתווה לעלות אילו הייתי מחזיק רכב פרטי משלי. אבל אם העלות תהיה גבוה יותר אוותר עליו ונראה לי שלרוב העובדים יהיה כך, יש לי מספיק חברים שהתנאים לקבלת רכב לא משתלמים אז פשוט הם לא לקחו רכב (הגבלת ק"מ, דלק, סוג רכב...). לא נראה לי שהציבור הרחב ירוויח מזה משהו.

פורסם

מר קופר S, בוא תנסה לבקש מהליסינג שלך אחד מהרכבים הבאים :

1) אלפא 147 1.6 בגרסה הבסיסית ביותר

2) סיטרואן C4 VTS או אפילו C4 רגילה סתם (בניו קופל אין)

3) פג'ו 206 1.6 ידנית

4) סיאט לאון

5) סקודה פאביה בגרסה מאובזרת

6) סוזוקי ג'ימני גיר ידני

אנא הגב בשרשור מה מוכנים להחכיר לך ואיזו חברת ליסינג מחכירה.

אני מודיע לך שבניו קופל אין שום אירופאית חוץ ממגאן ופוקוס ובכלל אין שום רכב מעניין, לפחות לא עבור ציי רכב גדולים.

אני מודה לאלוהים שלפחות פוקוס צורה ישנה יש.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הכל עניין של מחיר... לאמפא-ליס יש אפילו כמה מיאטות י-ד-נ-י-ו-ת.

C4 הם היו מוכנים לתת בתוספת של 700 ש"ח לחודש מעל הקורולה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

3) פג'ו 206 1.6 ידנית

4) סיאט לאון

אני מודיע לך שבניו קופל אין שום אירופאית חוץ ממגאן ופוקוס ובכלל אין שום רכב מעניין, לפחות לא עבור ציי רכב גדולים.

יש חברות שמוכנות לתת הכל, וזה רק עניין של מחיר. בניו-קופל יש סיטרואן, ותעיד על כך הסי5 שקניתי מהם והסי4 שיש לאחותי בליסינג מהם.

באוויס, לעומת זאת, לא מוכנים להשכיר צרפתיות בכלל, ובליסינג הם לא מתלהבים לתת סיטרואן, אבל כן נותנים מגאן. כך לפחות עלה משיחות עם כמה אנשים שם. כשרציתי סי5 הם הענישו אותי בהצעה של 4500 לפני מעמ בעוד פריים-ליס רצו 3200 (שם רצו להתחרות בהצעה של המונדיאו באוויס.

פורסם

3) פג'ו 206 1.6 ידנית

4) סיאט לאון

אדוני היקר!

שכן שלי (שבמקרה עובד עם אבי באותה חברה), לקח בשנת 2001 איביזה טורבו צהובה בליסינג מניו קופל, אומנם שילם עליה המון כל חודש אבל זה אפשרי בהחלט.

כמובן שהם לא עושים את זה בכיף כי לאחר מכן יש להם בעיה למכור את הרכב, אבל כנראה בחברה בה אבי עובד שהיא גדולה ולכמעט 70% מהעובדים יש רכב בליסינג ניו קופל עושה פרוטקציה.

בחברה של אבי (1200 עובדים בערך) יש לא מעט חובבי הגה שלקו מכוניות קצת יותר ספורטביות מפוקוס.

תתפלא מאוד למצוא בחניה של החברה לא רק מאזדה 3 עם מדבקת ניו קופל.

ולידע כללי בטח שיש C4 בניו קופל! יש את רוב הרכבים שנמכרים בשוק, זה מה שרוב האנשים לא יודעים!

זה הולך ככה: בוא נגיד שהחברה שבה אתה עובד חותמת חוזה עם ניו קופל, בדרך כלל ככל שיותר עובדים לוקחים רכב בליסינג באותה חברה ניו קופל מציעה מגוון רחב יותר של רכבים ולפעמים אף מורידה במקצת את המחיר.

כנראה שאין בחוזה הזה עם החברה שלך את ה C4.

DARK Purple MAZDA 3

ZOOM - ZOOM

פורסם

אני עובד בחברת הייטק המונה כ1200 איש.

מה שיש זה : פוקוס, מאזדה 3, מאזדה 5, אלנטרה, אקסנט, לנדקרוזר (למנכ"ל), מאזדה 6, גטס, סיריון חדשה, מעט מגאן 2, 307 SW .

אני מקומבן די טוב עם נציגי הליסינג, ופשוט בחוזה של החברה שלנו מולם אין מכוניות פרט לאלו

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...