Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה שמציקה לי מאז שסמתי אגזוז ופילטר ...

מה אומר אומר החוק לגבי מערכת פליטה של רכב , כלומר מה מס' הדודים שצריכים להיות ברכב ע"פ החוק (איזה מערכת פליטה חוקית בשביל לעבור טסט) ????

תודה לעונים...:-P

פורסם

זה תלוי באיזה רכב יש לך. בעיקרון במידה וזה רכב משנת 95 אם אני לא טועה אז חייב שיהיה ממיר קטליטי וכל השאר זה תלוי ברמת הרעש והפליטה של ה co או משהו כזה אבל אני לא מומחה אז חכה לעמית או מישהו אחר שמבין שיבוא ויבהיר לנו את העיניין.

אופק.

פורסם
יש לי שאלה שמציקה לי מאז שסמתי אגזוז ופילטר ...

מה אומר אומר החוק לגבי מערכת פליטה של רכב , כלומר מה מס' הדודים שצריכים להיות ברכב ע"פ החוק (איזה מערכת פליטה חוקית בשביל לעבור טסט) ????

תודה לעונים...:-P

החוק מתייחס למערכות הפליטה מהיבטים הבאים:

1.רמת הזיהום מהרכב - בדיקת רמת הגזים הנפלטים.(ממיר חובה משנת דגם 1994)

*בדיקת ה CO הניפלט ממערכת הפליטה בעת טסט שנתי.

*בדיקה בהסתמך על חוקי עזר-זיהום אוויר מכלי רכב בהתאם לתקנים - מנועי בנזין\דיזל.

2.רמת הרעש הנגרם ממערכת הפליטה בשיטות הבאות.

*בדיקת מפלט- Exhaust Test מדידה ליד צנור הפליטה.

*בדיקה לצד הדרך - מורכבת מפרמטרים של מהירות הנסיעה, סוג הרכב והפחתת רעש רקע.

*חוק מניעת מפגעים 2א

רמת רעש סבירה 65 דציבלים - כלי תחבורה עד 85 דציבלים !

3.מערכות פליטה לפי תקן.

ניתן להרחיב את הידע מ 2 מאמרים שכתבתי ופרסמתי בעבר, באתר שלי למכוניות ספורט בישראל בקישור הבא:

חלק א'(כללי)

חלק ב'- דן בדרישות התקן \חוק בישראל :

www.carinfocus.com/Fmamar8b.htm

מריוס

פורסם

קראתי את המאמר שלך, מריוס. האם תוכל להסביר למה לאגזוז אסור לבלוט מהפגוש האחורי ולווי גרירה מותר?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

חבריה,

הבטחתי בשבוע שעבר, והיום הייתי בבית המשפט.

לפני כשנתיים וחצי עצר אותי סייר בוחן עם פרצוף "רע" לביקורת...וחיפש.

הוא התייחס ברפורט לאגזוז, לצמיג ולפנסי חזית נוספים.

לגבי האגזוז הוא רשם בנסיבות של המקרה:

"נמצא דוד אחורי מולחם במספר מקומות, בעל פתח יציאה רחב המשמיע רעשים לא סבירים, וזאת אפילו בטורים נמוכים."

השוטר הסתמך על תקנה 306 לת"ת (סמל סעיף 6056 בחנ"א), נסיעה ברכב שאינו תקין. עבירה זו גוררת גם נקודות רבות. מיותר לציין שהוא לא בדק את הרעש עם מכשיר מדידה כפי שקובע מפמ"כ 144 של מכון התקנים, לא את סוג וטיב החומר של מערכת הפליטה או את התאמתה למכונית.

מפמ"כ 144 על שלושת חלקיו שהוגש מבעוד מועד למשטרה ולבית המשפט השמיט סעיף זה באופן מיידי. לגבי הצמיג, גם המפרט הישראלי והתקן האמריקאי אליו הפנה מפרט זה סייעו וגם סעיף זה נפל מייד. בסופו של דבר היתה פשרה על נושא פנסי החזית, וסעיף העבירה הומר לעבירה טכנית.

לענינינו, בסאאב 99 שלי מורכבת מערכת ספורט המבוססת על חלקים של סאאב 900 טורבו, דודי זרימה חפשית וצנרת בקוטר גדול. הצליל נפלא, והמערכת מצוינת.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

כבר ציפיתי לגדולות ונצורות לפי הכותרת. בסוף אתה מדבר לי על אגזוז ,ואני כבר אצתי רצתי אל ספר החוקים לגבי התערטלות בפומבי ומעשים מגונים.

פורסם
כבר ציפיתי לגדולות ונצורות לפי הכותרת. בסוף אתה מדבר לי על אגזוז ,ואני כבר אצתי רצתי אל ספר החוקים לגבי התערטלות בפומבי ומעשים מגונים.
שוטר מ****י החותם "סייר בוחן", ורק מחפש איך לעשות לך רע, הוא מעשה מגונה בעצמו.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...