Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי המנוע כרגע לא הצלחנו לסובב אותו ולגבי הגיר אנחנו חושבים שיש בעיה קטנה בעל האוטו אמר שהיתה איזה בעיה והוא היה נכנס ישר לשלישי כדי ליסוע, סרן אחורי מסתובב אם הבנתי למה אתם מתכוונים כי האוטו זז והזזנו אוטו כמה פעמים

אשמח לקבל עצות טובות לגבי הגיר והמנוע!

בתודה משה!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה זמן הרכב שכב ללא תנועה?

לגבי הסרן האחורי: קודם להחליף שמן ולראות האם אין נזילות,לבדוק האם אין חופש בגלגלים,לשפץ מערכת בלמים (שככל הנראה כבר תפוסה).

אותו טיפול לגבי הגיר,אם אתה בכל אופן מפרק את הגיר והמנוע מהרכב כדאי לפתוח את הגיר ולבדוק את מצב הסנכרונים.

לגבי המנוע-אם הוא תפוס(וזה המצב לפי מה שהבנתי ) אפשר לנסות לשחרר אותו לאחר ניקוז שמנים,פתיחת פלאגים וריסוס כמות נכבדה של WD40 ואז לנסות לסובב אותו ידנית.בכל אופן אל תנסה לסובב אותו דרך הסטארטר כדי שלא תיפגע בו (בסטארטר ובמנוע).

אם לא הצלחת לשחרר את המנוע -כדאי שתתחיל לחפש מנוע חלופי (למען האמת הייתי ממליץ לך להתחיל לחפש אחד כזה כבר עכשיו...סביר להניח שהמנוע במצב סופני אחרי כ"כ הרבה זמן.)

אגב-איזה מנוע יש לך שם?

בהצלחה

אלי

פורסם

לגבי המנוע הוא אני חושב שהוא חולק את אותו מנוע כמו ב d300 dodge כמות נכבדת של wd40 מרוססת ואפילו יותר טוב מwd40 היום שחררנו תושבות מנוע להוצאת המנוע ופחתנו את מכסה הקרטר כדי לרסס ולנסות לשחרר קצת את התלתלים עד כאן להיום!

משה!

פורסם

אין לי עצות לתת לך אבל הרכב שלך ממש מסקרן אותי והייתי רוצה שתשתף אותי ואני ואת חברי הפורום ביותר תמונות אפילו של כל פרט.

בהצלחה בשיפוץ של הרכב המיוחד הזה, ומתי מישהוא ימצא תמונה של איך הוא אמור להיראות אחרי השיפוץ.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני עוקב כבר זמן מה אחרי שרשורי ה-דה סוטו.

קח נשימה ארוכה, משה, לפני שאתה ממשיך לקרוא. אינני מעוניין ברכב שלך, אינני בא לפגוע בכישוריך ובכישוריו של אי מי שעובד איתך, אבל, לאור נסיוני, ויש לי כזה, הרגשתי שאני חייב לייעץ. מה תעשה עם זה זו כבר לא אחריותי.

הרכב שאתה רוצה לשפץ הוא רכב יחסית נדיר, ואם הבנתי נכון לא רק בקנה מידה ישראלי. בשיפוץ רכב, כמו בכל דבר בחיים, יש את עניין הנסיון והלימוד. הרכב השני שתשפץ לעולם יהיה עם פחות טעויות בדרך, וגם עם תוצאה טובה יותר.

שיפוץ הוא לא רק להביא את הרכב למצב נסיעה. את זה אתה יכול לעשות, ואין לי ספק. מהכרותי עם סוג המנועים שיש לך, עם הסרנים והגירים אני יודע, הרכב יסע, טוב פחות או טוב יותר.

המנוע והגיר, אגב, הם חלקי הרכב הפחות בעייתיים לשיפוץ.

השיפוץ הקשה באמת, הוא דווקא בפח, בחלקים הקטנים, בצירים ובמערכות עזר. אפשר לת לפחח, או לעשות לבד, אבל - טעות שתהיה במהלך העבודה, אם תהיה, שחזור לא נכון, שימוש ברתכת הלא נכונה או באמפראז' לא נכון, שימוש בחומרים פחות טובים, והבעייה כבר לא בשיפוץ הזה, אלא בספירה לאחור לקראת השיפוץ הבא, כי את הנעשה אין להשיב, והשיפוץ הבא יהיה הרבה יותר קשה עד בלתי אפשרי.

שוב, אינני מטיל ספק ביכולותיך, אבל - היה מי שאמר לך שזה הרבה כסף, וענית לו שיש לך את כל החלקים. שיפוץ כהלכה לרכב הספציפי שאתה מחזיק, כזה שלא יצטרכו לחזור עליו אחרי שנתיים שלוש - יעלה הרבה כסף. ניקוי חול, וגילוון לאחר התיקון, איכות צבעים וחומרי אטימה, הידע מתי לשים חומר גם אם החלק לא גמור כדי שלא יתחילו שוב תהליכים קורוסיביים, איזה שכבת צבע באיזה עובי וכמה כאלו, היכן לקנות ידיות/מתגים/מנופים מקוריים וכד' - עולים כסף, והרבה.

נכון, תיד אפשר לשתול פנימה ידית/מנוף/אטם/או מה שלא יהיה של סוברובישי כלשהי, ואני סומך עליך שגם תצליח להנדס את זה פנימה. אבל - לסוג הרכב שיש לך ביד מגיע שיפוץ לרמת מקורי, ויסודי.

אינני מציע לך למכור, או לא לשפץ.

אני כן מציע לך להשיג/לקבל/לרכוש בזול סוג של רכב ישן, זול ופשוט ככל שיהיה, ולהתאמן עליו בשיפוץ. הטעויות שתעשה (ובתקוה שלא תעשה) אינן יקרות, אינן בעייתיות, ומקסימום - יאללה, הלכה עוד חיפושית לפח, ושלא יסקלו אותי אוהבי החיפושיות - פשוט יש רבות כאלו. שפץ רכב זה יסודי, מעמיק, בלי אף חור מכוסה בחומר פחחים, עם בדיקה שגם המרזבים ופינות הגג ללא חלודה, תוך בדיקה של כל ס"מ, והגעה לרמת שימוש בחלקי מקור בלבד, ואז, אבל לצערי רק אז, תוכל לגשת לשיפוץ אמיתי של הדה סוטו.

שוב, אינני רוצה רעתך, ואינני רוצה את הרכב. אתה עצמך, תהיה מרוצה פי אינסוף, עד סוף ימי חייך, אם תצליח לדחות את שיפוץ הדה סוטו עד שתשפץ קודם רכב אחר.

my 2 cents, ויש לי נסיון של לא מעט $.:wink:

בידידות

שמיל

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

תשמע יכול להיות שאתה צודק אבל אנחנו לא החלטנו לשפץ תרכב הזה סתם, זה רכב שאבי נהג בו בעבר גם הכוונה קבלנו אותו ואמרנו יאללה בוא ננסה לשפץ לרמה גבוהה יכול להיות שאתם צודקים וזה הרבה כסף אבל לנו יש לפחות את כול הזמן שבעולם הכול באיזי איזי ולא בלחץ לסיים, לגבי רמת גימור ודברים כאלה אני שוב אומר לכם אנחנו לא סתם אנשי מקצוע לא שאני משוויץ אבל לאבי ולחבריו יש הרבה נסיון בדברים האלה ולא סתם איזה אנשים שבא להם לשפץ רכב אנחנו התחברנו לנושא ומתעניינים בו לא סתם רוצים לשפץ, ולגבי מכירה ודברים כאלה לא נראה לי שאנחנו נצליח למכור אותו במחיר גבוה וגם לא מתכוונים למכור אותו! ושוב פעם יכול להיות שכדי באמת לנסות על משהו פשוט ואחר כך לעבור אליו.

משה.

פורסם

אין ספק שהפחחות תהיה החלק הכי יקר. אם יש לך היכולת והידע לעשות זאת בעצמך אין ספק שתחסוך הרבה כסף.

אני עצמי אינני חסיד של שיפוץ לרמה "מקורית" אם יש אפשרות לשים אלמנט אמין יותר,זול יותר ופחות נדיר-אני בהחלט בעד אבל זה כבר באמת עניין של טעם.

לגבי שחרור המנוע-אולי מילוי המנוע בסולר או נפט (מכניסת השמן-לאחר ניקוז כל הג'יפה שהיתה שם) תנקה את כל המשקעים ותשחרר את המנוע-למרות שאני דיי סקפטי.זה טיפול שאני ממליץ עליו בכל אופן ע"מ לנקות את מעבר השמן מהמשקעים שהצטברו שם עם הזמן.

פתחת את הפלאגים וריססת WD40?

אתה יכול לפתוח את מכסה השסתומים ולבדוק שם את מצב החלודה? -אם מצב החלודה סופני לא יהיה מנוס ממציאת מנוע אחר.

אלי

פורסם

שלום אנשים זה שוב אני היום פתחנו ראש מנוע ולמרבה הצער יש צילנדר אחד שהוא חלוד כול השאר בסדר גמור השאלה שלי היא האם ברכב הזה יש סליבים בצילנדרים? ואם לא מה אפשר לעשות לגבי החלודה?

פורסם

במנועים שעמדו הרבה מאוד זמן, צילינדרים שהשסתומים שלהם היו פתוחים בזמן העמידה נוטים להחליד.

לגבי החלודה, תצטרך לשלוח את הבלוק לשיפוץ וחריטה, בתקווה שיש מספיק מה לחרוט. שווה לך לברר זמינות של מנועים חלופיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ביררנו אצל בחור אחד מהדרום הוא רוצה על חריטה של אותו צילנדר 800 ש"ח הוא אמר אם אנחנו רוצים לחרוט גם את השאר הוא יעשה לנו מחיר טוב! השאלה שלי היא האם המחיר סביר לצילנדר אחד ואם לא אצל מי אפשר להתעניין באיזור ב"ש.

בתודה משה.

פורסם

חריטה היא תהליך שיבוב בלתי הפיך.

לפני החריטה תוודא שיש באפשרותך להשיג בוכנה ורינגים למידה המתאימה.

מהי המידה המתאימה ? זאת תדע רק לאחר החריטה, אולי החריצים והחלודה עמוקים וצריך לחרוט שתי מידות.

באופן כללי מאוד ממולץ בשיפוץ שמחשיב עצמו רציני (כמו שמגיע לדה סוטו) לחרוט את כל הבלוק ולהחליף את כל הבוכנות.

עדיין מחכים לתמונות

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תוכן חדש...