Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת 106 1400 XS ידנית דור 2 - מס' שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים,

שמי אלי, בן 21 מת"א, חבר חדש בפורום.

חייל משוחרר מזה כארבעה חודשים וחושבלקנות את הרכב הראשון שלי.

אני פשוט מאוהב במראה של ה פג'ו 106, אבל כידוע האהבה עיוורת ולכן אני פונה אל חברי הפורום שיפקחו את עיניי במידת הצורך.

אני יודע שזה מעצבן לראות שאלות שנשאלו הרבה בעבר ואכן עשיתי חיפוש בפורום, וחזרתי עם כמה שאלות ספציפיות וממוקדות...

רכב ראשון?

מאז שקיבלתי רשיון נהיגה בקושי נהגתי ולכן אני אינני מחפש ספורטיביות אלא רכב שילמד אותי לנהוג האם מהבחינה הזו הרכב הזה יתאים לי.

הוצאות אחזקה?

כאמור, אני חייל משוחרר, כרגע עובד בעבודה זמנית עם משכורת של 4K, בהמשך אני גם אהיה סטודנט ואז בכלל כסף יהיה בעייתי, ברור לי שמבחינת אחזקה יש אלטרנטיבות עדיפות כמו שרייד/ג'אסטי וכו' אבל שוב, אני מאוהב grin.gif ולכן

שאלתי היא האם אוכל לעמוד בהוצאות האחזקה של ה-106?

עניין ההוצאות הוא הסיבה שחשבתי שיהיה נכון לקנות דור שני שנתון 98-9 במחשבה שרכב חדש יותר צפוי לפחות תקלות מאשר דור ראשון הישן יותר שיעלה פחות אבל לטווח הארוך יעלה לי יותר...

גודל?

האם בחור כמוני בגובה 182 יסתדר עם המידות הקטנות של הרכב למיטב נסיונכם?

אלטרנטיבות?

להבנתי הרכב המדובר במצב טוב, ויד לא גבוהה מאד, אמור לעלות בסביבות 25K

בתקציב הזה האם הייתם מעדיפים 306 משנתון נמוך יותר? או סאקסו שזה רכב מאד דומה?

תודה לכם!

פורסם

306 דווקא תהיה משנתון גבוהה יותר וכך גם הסקסו.

אפשר ללמוד נהיגה על כל רכב אך מומלץ להתחיל מרכב שהתיקונים בו זולים והוא אמין יחסית למחיר.

צרפתיות הן לרוב רגישות יותר להתעללות (אך גם זה לא תמיד נכון) אני הייתי ממליץ לך דווקא על ה 205 שמשנתון לא נמוך ובמצב טוב אמור לעלות עד 14K, החיסרון היחיד שלה הוא שאין הגה כוח אך כמו שאמרתה אתה בחור מגודל ...

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

ה 106 רכב מעולה, תמצא רכב שטופל טוב ולא תצטער, ובנוסף הרכב בגירסה של 1400 אמין מאוד חולק מכלולים זהים ל 205 306 סקסו, יש לבדוק שהקפידו להשתמש בנוזל יעודי לרדיאטור.

פורסם

ה-106 באמת רכב טוב מאוד לדעתי, אם תימצא אחת שמורה שטיפלו בה כראוי ובזמן אז היא גם תציג אמינות טובה למדי, לדעתי חפש את דגם ה-XS המאובזר יותר. לא תיהיה לך בעיה להתמקם בתוך התא נוסעים שלה, אני 1.92 ולא לא הייתה בעיה, הנוסעים מאחוריך יסבלו קצת אם תרחיק את המושב עד סוף המסילה. הכי טוב שתלך לראות אוטו כזה ותשב בפנים ותראה אם זה מספק אותך.

החלקים זולים, אחזקה לא יקרה, צריכת דלק טובה.

306 תוכל לקנות בתקציב הזה מאותו שנתון, שניהן נמכרות במחיר דומה פחות או יותר.

סקסו תיהיה משנתון מתקדם יותר, היא חולקת את אותן מכלולים כמו ה-106 אבל התדמית שלה הרבה פחות טובה ולכן המחיר הזול.

פורסם

תודה אנשים על התגובות...

איך אתם מציעים לחפש ?

עיתונים, אתרים כמובן...

ראיתי שאתר yad2 זה אחלה אתר... איזה עוד אתר מומלץ מבין כל הרשימה שפורסמה בפורום?

ניסיתי גם לשים פתקים לסתם רכבים שלא מוצעים למכירה... עוד רעיונות?

עוד שאלה קטנה... איזה יד לקחת מקסימום? שנייה? הרי אין באמת טעם להסתכל על כל הרכבים יד 6 -7 שמוצעים נכון?

פורסם

חפש יד נמוכה ככל שאפשר, ראיתי כאלה למכירה יד ראשונה ושנייה.. ק"מ הכי נמוך, זה לא אוטו כזה נדיר אז אל תתפשר ותמצא אחת במצב ממש טוב.

חפש בלוחות של סטודנטים למשל.. YAD2 האתר הכי טוב לדעתי..

לוחות של מקומונים..

פורסם

בקשר לאחזקה...

נתקלתי ב ת'רד הבא שבו מיטב חברי הפורום אומרים כמה עולה להם בשנה להחזיק ת'רכב...

www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=17005&highlight=%F2%EC%E5%FA+%E0%E7%E6%F7%E4+%F9%F0%FA%E9%FA

והזדעזעתי!

נראה כאילו להחזיק רכב קטן של סטודנט יעלה לשנה משהו כמו 14K

איך לעזאזל סטודנט, שלא יכול לעבוד במשרה מלאה יכול להחזיק רכב? איך עושים את זה?!

ויש מספיק סטודנטים בעלי רכב... איך?

האם הבנתי לא נכון?

האם הסכומים שהופיעו בסקר המדובר, הם לרכבים שקרעו אותם בקילומטראז' בנסיעות ארוכות ומרובות (ממש לא הולך להיות המקרה שלי) או רכבים שממש מטופלים מעבר למה שצריך מלשמור על כך שימשיכו לסוע?

אני מתחיל לחשוב שחלום ה106 מתרחק ממני...

תעזרו לי חברים ...

פורסם

אם תסתכל טוב משוכלל שם גם הביטוח, טסט, ביטוח חובה ומה שעושה את רוב הנזק הכספי-דלק.מדובר שם על נוסעה שנתית של 25K בשנה.

בכול מקרה מבחינת "נזק" כספי שאותו אדם בדיון הוציא על תיקונים של הרכב 1400 שקל זה סביר בהחלט וממש לא הרבה.

להחזיק אוטו זה לא פיקניק חשוב מאוד שתשאיר כסף בצד בשביל טיפולים ושתיהיה מוכן תמיד להפתעות.

כמובן שיהיו רכבים שיהיו עוד יותר זולים להחזקה מהרכב הנ"ל, רכבים זולים שאפילו אפשר לוותר על הביטוח שלהם למרות שגם כאן אין מנוס מהפתעות.

בכול מקרה הדרך הזולה ביותר להגיע לאוניברסיטה הייתה ונישארה אוטובוס/רכבת, ואם את גר בעיר קרוב לאותה אוניברסיטה אולי כדאי שתחשוב לכיוון קטנוע קטן וטוב.

לתל אביב אין טוב מזה אפילו דוד שלי הבין את זה וירד מCBR600 לפג'ו טראקר 50 סמ"ק.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

טוב אז ככה, אני מניח שאתה לא תסע 25K בשנה אז כבר תצמצם בהוצאות הדלק. בנוסף אין לי שמץ למה הרמן משלם 5500 שקל עבור ביטוח מקיף+חובה, אבל זה יותר מידי. זה בערך 4500 בשביל נהג צעיר. כבר ההוצאות השנתיות על האוטו קטנו, אבל מצד שני אף אחד לא יודע על איזה אוטו תיפול.

אגב, אני מחפש אחת כזאת, שנת 97, כל עוד אתה לא מתקרב לשנתון הזה...אתה לא בסיכון :wink:

פורסם
טוב אז ככה, אני מניח שאתה לא תסע 25K בשנה אז כבר תצמצם בהוצאות הדלק. בנוסף אין לי שמץ למה הרמן משלם 5500 שקל עבור ביטוח מקיף+חובה

יש לזה סיבה טובה: הרמן משתכן במרבית הזמן באיזור באר-שבע רבתי, כשלעיתים מסויימות הוא קופץ לגיחות קצרות באיזור נתניה רבתי.

שני האיזורים הללו מועדים לפורענות באופן קריטי :p

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בקשר לאחזקה...

נראה כאילו להחזיק רכב קטן של סטודנט יעלה לשנה משהו כמו 14K

איך לעזאזל סטודנט, שלא יכול לעבוד במשרה מלאה יכול להחזיק רכב? איך עושים את זה?!

ויש מספיק סטודנטים בעלי רכב... איך?

האם הבנתי לא נכון?

תעזרו לי חברים ....

זאת המציאות , בין 10 ל 14 נחשב לסביר.

איך מסתדרים? רוכשים רכב זול ידני וחסכוני , מתנהגים אליו יפה , מחזיקים אצבעות , ממשיכים לעבוד במשרה חלקית ונכנסים למינוס.

זו לא משימה בלתי אפשרית , כמובן תמיד כדאי לחסוך לפני תקופת הלימודים סכום מסויים שיעזור לך בימים סגריריים , ציינת שאתה עובד עכשיו - שים כסף בצד , אלא אם את גר לבד ומכלכל את עצמך באופן עצמאי לגמרי - תוכל לחסוך סכום מסויים שיעזור לך.

אני מתחיל לחשוב שחלום ה106 מתרחק ממני....

ותפסיק לעשן סמים

GOT סחוג?

• תוכן חדש...