רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,580 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, לפני מספר ימים הוספתי נוזל קירור ושמתי לב לשקית ניילון מוזרה שעוטפת סוג של ספוג (מצורפת תמונה עם חץ אדום המבציע על המקום המדויק). הרכב הוא סיאט איביזה FLOW TSI שנת 2014, מישהו נתקל במשהו דומה ?
הודעה אחרונה מאת MichaelCohen, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, שאלה בשביל חבר. האם יש אפשרות לעשות הערכה מה אמורה להיות עלות עסקה לרכישת לאון מהסוג המדובר, החל משנת 2014, כולל מסים ? באילו מסים וערכים מדובר? מה הולך מבחינת נושא האחריות והחלקים בארץ ? תודה.
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 30 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
אם כן, מזהים היכן התמונה צולמה? מעניין שפולקסווגן העולמית העלתה תמונה מארצנו הקטנה.
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעוד עננת הדיזלגייט מסרבת להתפוגג, בעקבות סכסוך כספי עם ספקיות משנה, מודיעה פולקסווגן על עצירת הייצור בשישה מפעלים שלה בה נבנים דגמי פאסאט וגולף. הידיעה המלאה כאן
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בעבר הרחוק קראתי הרבה ואני יודע ש valentine 1, היה הגלאי הכי טוב שניתן היה לרכוב. אבל מאז גם השוטרים השתדרגו. אני יודע שמול המצלמות הקבועות זה לא עובד, אבל זה פחות מעניין כי המצלמות הקבועות לא משתנות כמעט ואפשר לזכור איפה הן נמצאות או להפעיל וויז. אז מה הגלאי הכי טוב בימינו נגד מכמונות לא קבועות, כגון לייזר, דבורה וכו'...? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת WRaleX, -
השר ל"בטחון פנים" הודיע שמעכשיו רוב המצלמות יוצבו בצמתים ולא בקטעי כבישים ישרים. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001146592#fromelement=hp_daily_news בגלובס יש כבר כותרת מפוצצת של "הסוף למחלבת הכספים?"
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
הגיע הזמן להחליף רכב, אז לקחתי היום כמה שעות כדי לעשות סיבוב בסוכנויות חיפה ולבדוק דגמים שיכולים להתאים. החיפושים נעים כרגע בתחום שבין משפחתית חזקה (אסטרה, פוקוס) לבין מכוניות ספורט קטנות (אופל אדם S, קופרה וכדומה). מצורפת התרשמות קצרה מהאולמות ומהדגמים (רק באולם, ללא נסיעת מבחן): אופל - הסוכנות הראשונה שבה ביקרתי. המקום מרווח, מאיר פנים ועושה חשק להיכנס. האולם היה יחסית ריק ממבקרים (טוב, 12 בצהרים), והיו 2 נציגים באולם. נציג בשם מקסים ניגש אליי, שאל מה אני מחפש, הסביר על הרכבים, שאל אם צריך טרייד אין, נסיעת מבחן וכדומה, ולבסוף הוציא הצעת מחיר מפורטת. בדיוק כמו שנציג צריך להיות - מקצועי, עוזר אבל לא לוחץ (לא התחיל להציע שאני אשים מקדמה וכדומה). מבחינת הרכב…
הודעה אחרונה מאת David32, -
- 0 תגובות
- 508 צפיות
רציתי לדעת איזה שמן מנוע מומלץ לקנות לרכב,איזה פלאגים מתאימים לרכב,שמן גיר מומלץ? הרכב עשה 65,000 האם להחליף פילטר דלק או להשאיר ולשים תוסף במקום?
הודעה אחרונה מאת dudi1254, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 18.1 אלף צפיות
ובאיזה מעלות
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
הי מחפש מבחן דרך קורולה המחודשת VS אלנטרה VS סייד (סטיישן עדיף), רצוי מבחן השוואתי אפילו לאחד מול השני ולא כולם ביחד. אם נכנס שם גם פלואנס יכול להיות נחמד תודה
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לא מזמן חזרתי מטיול באירלנד. כיוון שנעזרתי בהמלצות באתר בהכנה לטיול, רציתי להוסיף קצת מידע חשוב נושף. הכנות לטיול: בדקתי באתרים של כל המותגים בארץ (il), גלובלי (com) ואירי (ie). כצפוי ברוב במותגים המחיר באתר האירי היה הכי משתלם. הוספתי להשוואה גם את מנועי החיפוש הכללי וחברות כגון אופרן. בכל ההשוואות הקפדתי לכלול ביטול מלא של השתתפות עצמית והכללת צמיגים ומראות. בסופו של דבר ההצעה של חברת payless המקומית הייתה הכי משתלמת ובסופו של דבר התברר שזה אותו מפעיל של avis וbudget. נהיגה בצד שמאל: כצפוי זה קשה מאד בהתחלה. חזרה לימים של אחרי קבלת הרישיון שכל פעולה דורשת תשומת לב מרובה וכל צומת דורשת חשיבה. נהיגה בין עירונית או כפרית היא קלה יותר. לא הייתי ממליץ לנהוג בתוך עיר ג…
הודעה אחרונה מאת punz, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, בפוקוס סטיישן 2012, ידני, האם נמכרה רק גירסת "טרנד" או גם "ספורט"? ואם כן, באיזה סדר גודל? תודה
הודעה אחרונה מאת hagaii, -
http://www.carmag.co.za/news_post/best-selling-automaker-in-china-in-2016-so-far-is/ לדעתי זה מדהים, במיוחד אחרי הסיפור עם רכבי הדיזל... תקציר: VW עברה את GM (שהיתה הנמכרת ביותר לשנת 2015) עליה של 8% בשנה האחרונה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
מה זה PWM?
מאת itayosef- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
ואיפה משתמשים בזה?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
רכיב אנג'י
מאת קוביבוי-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים. רק עכשיו שמעתי על רכיב אנג'י שניתן לחבר למחשב הרכב, ולראות בפל' נתונים ותקלות שישנם ברכב (ע"י הורדת האפליקציה כמובן) אשמח לשמוע מבעלי ניסיון אם זה שווה ומביא תועלת בכלל. ואם אפשר לסמוך על אמינותו. ולהיכן מחברים בטויוטה קורולה 2008 (הבנתי שבכל רכב זה במקום אחר) תודה!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 47 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
אז אחרי שהוחלט למכור את הפונטו איבו ספיריט הידנית 2010 שהייתה במשפחה לפני שבועיים - הרכב פורסם ביד 2 ובפורום המכירה. תוך שבוע התקשר אבא טרי ורכש את הרכב אחרי בדיקה במחיר של 28200. ועכשיו הגיע החלק הקשה - מי תהיה המחליפה. היו כמה אופציות שנשללו מאי אלו סיבות : מאזדה 2, קיה ריו, סוזוקי בלנו ועוד... באופן כללי הפיג'ו 208 מאוד משכה אותנו. אומנם הקקטוס מאוד מרשים ומציע תיבת הילוכים ידנית ומנוע מצויין, אבל הרגיש גדול מדי עבורנו. ביום שלישי האחרון החלטתי לשלוח לנציגת לובינסקי בפורום הודעה ובה לבקש לתאם נסיעת מבחן במרכז המכירה בשורק. ביום רביעי כבר התקשר אלי חזי - מנהל אולם התצוגה בהרצליה ( כן, קצת תמוה ) על מנת לתאם נסיעת מבחן. הוחלט לבצע נסיעה גם על הקקטוס 110 כ…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
בבריטניה נפלה לא מכבר החלטה, יש ללמוד ממדינות מתקדמות יותר איך להגביר את הבטיחות בדרכים. בשלב ראשון הוחלט ללמוד איך לאמץ תקנות שיגדירו מכונית כמכונית שלא ראוייה לתנועה בכביש ציבורי. (הגיוני לא?). ולכן התלוויתי לשני רבי בוחנים של משרד התחבורה הישראלי (נקרא להם לצורך העניין תמיר ואביתר) שהוזמנו להיות אורחים של ה-DVLA (משרד הרישוי הבריטי) ולהעריך את הרכבים (שהגיעו כמובן בנסיעה) לארוע ה-VW FESTIVAL שהתקיים בסופש האחרון בשטח הנרחב של אחוזת הרווד (HAREWOOD) במחוז יורקשייר, אנגליה. ההערכה, מבחינת כשירותן של המכוניות לנוע בכביש ציבורי לפי הכללים והתקנות של משרד התחבורה הישראלי, כאילו היו המכוניות הללו על כבישי הארץ. כמובן אסור לפסול רכב על כך שיש לו הגה ימני - אחרי הכל…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 1 תגובות
- 859 צפיות
אני רואה בהרבה רכבי ליסינג פנסים אחוריים לד (לכל הפחות אור בלימה) וחישוקים קלים. האם לדעתכם הנ"ל בתהליך הפיכה לסטנדרט כמו בקרת אקלים, בקרת שיוט, פנסי ערפל, מנועי טורבו ועוד מגוון אביזרים?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
לאחר שפונים בצומת אחיהוד ולאחר מכן שמאלה בצומת יבור לכיוון 805, כביש חד סטרי. וויז מדווח שהמצלמה אמיתית, אני לא מצאתי לא אנטנות ולא פסי דריכה.. מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
הרכב מטופל כמו שצריך שנת 2006 מנוע 1.6 ידני! אני לא עובר את ה2.5 סלד בכל מצב רק בהילוך 5 כדי להגיע ל100 קמש הוא מגיע ל3K. אבל אני לא עובר את ה100 קמש בנסיעה ביןעירונית ובכללי אני לא אחד שלוחץ על הגז(אולי רק בעליות שזה רק פעם אחת ביום עליה של 5 שניות בדיוק) משהו פה לא מסתדר לי כי הצריכת דלק שלי עומדת על 1 -11 1-12 מלאתי פול אפסתי שעון נסעתי כמעט מיכל מלא, ראיתי כמה נסעתי וראית כמה נכנס במיכל ועשיתי זה חלקי זה וזה מה שיצא לי. חייב לציין שחצי מהנסיעות שלי הם עירוניות עם פקקים אולי בגלל זה? עדיין נשמע מגוחך
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אני בן 23, מבוטח כבר 4 שנים באותה חברת ביטוח. ביטוח צד ג' בשנה האחרונה עלה 780 ש"ח ולפני שנתיים בערך 840 ש"ח. היום הסוכנת ביטוח התקשרה אליי ואמרה שהמחיר התייקר ל 980 ש"ח. (לא היו לי תאונות טפו טפו טפו). האם חלה עלייה במחירי הביטוח מצד כלל? אגב הביטוח חובה לא השתנה בכלל. זכור לי שהייתה הוזלה במחירי ביטוח החובה. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת PrinceT, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום, נסעתי במנהרות הכרמל מכיוון הגרנד לצק פוסט בקטע שבו יש שני מצלמות מהירות כתומות. נסעתי פחות מ70 קמש בנתיב ימין כאשר מנתיב שמאל הגיעה מכונית שנסעה דיי מהר (לא יודע באיזו מהירות ). הרגשתי תחושה של קרן אור שמגיעה או מהמכונית (מהפנסים שלה) או מהמצלמה. אם נסעתי ליד המכונית כשאני נוסע פחות מ70 קמש והמכונית במהירות גבוהה ואכן המצלמה צילמה - האם ידעו לזהות שמי שנסע במהירות גבוהה זו המכונית השניה ולא אני(בהנחה שנסענו אחד ליד השני) ?
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 47 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
פורסם כי נבחרו המכוניות החדשות של קציני צה"ל הבכירים: משרד הביטחון הודיע הבוקר (חמישי) על סיום המכרז לאספקת כלי רכב חדשים למאות קציני צה"ל בדרגות תת אלוף ואלוף משנה. החברה שזכתה במכרז היא אלבר, והמכוניות שיסופקו הם מדגם יונדאי סונטה היבירדית לתא"לים וקיה פורטה דיזל לאל"מים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4840248,00.html מה דעת מביני העניין על הבחירה בהיבטים שונים מוטוריים ולאו דווקא כלכליים ? האם הייתה יכולה להיות בחירה עדיפה ? לדעתי היה ניתן לחסוך רצינית אם היו בוחרים לקצינים הבכירים ממערך השדה רכב כבישטח שיבטל הצורך ברכבים כפולים. היום חוץ מהרכב ה"לבן" שמוזכר בכתבה לכל קצין כזה ממערך השדה יש גם פאג'רו יקרה לנסיעות שטח. לדוגמא, לאל"מ…
הודעה אחרונה מאת FlashBack, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 952 צפיות
מכונית התצווגה ויז'ן מאייבך קונספט 6 עשויה להצביע על כוונה עתידית של מרצדס לייצר מכונית קופה אולטרה יוקרתית שתתחרה ברולס רויס ובנטלי. העניין הוא שהם כבר ניסו את זה פעם וזה נגמר רע מאוד במפח נפש מאכזב. האם בסיבוב השני שלהם הסיכוי טוב יותר? לא בטוח. הידיעה המלאה כאן
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
אהלן לכולם, לפני כמה חודש הלך לי האוטו יונדאי אלנטרה שנת 2002 מונעת על גז (כנראה סלילי הצתה ב 2 הצילינדרים) + טסט כבר לא ראיתי טעם כבר לנסות לתקן את האוטו. הגדרתי לעצמי תקציב מסוים של עד כ 100K והתחלתי בחיפוש אחרי רכב סופר מיני. ראיתי בפרסומות את הפזו 208 וישר ידעתי שזה יהיה הרכב שאותו אקנה. אשתי ואני הלכנו לסוכנות בראשון לציון להתרשם מהאוטו, קיבלה אותנו נציגה ממש חמודה הציגה לנו את האוטו את כל הדגמים לא חסכה מאתנו כלום, ועוד באותו יום נקבע לנו נסיעת מבחן. בנסיעת מבחן היה נציג ממש טוב הסביר לנו שוב על הכל היה סבלני ממש שירות טוב!! הדגם הנבחר הוא פיזו 208 1.2 טורבו ACTIVE בינתיים נסעתי 1500 ק"מ הצריכה עומדת על 1:13 (מקווה שיישתפר בהמשך) …
הודעה אחרונה מאת Slava 1982, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעוד שלושה ימים הסיטרואן C4 (לא פיקסו) שלי תחזיר את נשמתה לחברת הליסינג לאחר שליוותה אותי בשלוש השנים האחרונות. קיבלתי אותה ב-2013 חדשה מהניילונים ולהלן הסיכום: כללי: אוטו נוח ונעים, במיוחד המתלים המופלאים שסופגים הכל בצורה מרשימה ועוברים פסי האטה ב-60 קמ"ש בלי לפרק את האוטו ואת יושביו. סוחב ומאיץ יפה יחסית למשפחתית 1600 (כשהאוטו מלא אז קצת פחות). האבזור לא היה מרשים אבל מה שהיה לי היה רמה comfort, אני מניח שיש יותר מאובזר ביותר כסף. אמינות: הוא לא שגר ושכח והיו לו כמה בעיות חשמל שלא הייתי מצפה מרכב די חדש, אבל יחסית לשם הרע שלו היה לא נורא (כמובן שכל התיקונים על חשבון הליסינג אז אני לא יודע בדיוק כמה עלה לתקן). מצבר אחד שמת והוחלף, סליל הצתה אחד שהוחלף וא…
הודעה אחרונה מאת Solution, -
-
לפני שמונה חודשים רכשתי רכב חדש, לאחר יום יומיים התחלתי להבחין במספר פגמים: 1. חלון חשמל קידמי שלא פועל בצורה חלקה, החליפו לי את המתג (אומנם לא הרכיבו מתג תואם לשאר המתגים, וזה הצריך ממני להגיע בשנית למוסך ולהחליפו). 2. גומיית אטם מסביב לחלון שלא יושבת באופן תקין, הזמינו חדשה והחליפו אותה, וכיום לאחר חצי שנה היא יצאה ממקומה. ניגשתי למוסך, פירקו את כל הדלת לגורמים על מנת להבין מאיפה הבעיה נובעת ועדיין לא הצליחו לאתר את מקור הבעיה. חזרתי הביתה והבחנתי שאותה הדלת לא מצליחה להינעל. שוב מוסך, החליטו להזמין מנעול חדש (עדיין לא יצרו איתי קשר). 3. והבעיה המשמעותית היא, רעשים של חריקה מתכתית בזמן נסיעה שמתלווים לרעש המנוע הלגיטימי ומופיעים בין אמצע ההילוך לסופו. ביבו…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
(הפוסט הזה פורסם גם על הקיר שלהם - וכנראה ימחק ממש מהר - וגם על הקיר שלי, ונולד מתסכול. כן, זה כולה אוטו כמו שאמא שלי אומרת, אבל אני פרפקציוניסט. בכל מקרה, מוזמנים ללייקק ולשתף) החיבור שלי עם רנו מתחיל אי שם בשנות השמונים, יושב על הברכיים של אבא שלי ונוהג ברנו 16TL חומה. מאז עברו הרבה מים בירקון, והרבה רנו תחת הידיים שלי, החל ברנו אקספרס שהיתה רכב העבודה שלי אחרי הצבא, ועד הסניק שבה אני נוהג היום. וגם הרכב הבא שלי אמור היה להיות סניק, גרנד סניק למעשה. אפורה. אפילו הזמנתי אחת, שילמתי מקדמה, ובתמורה קיבלתי הרבה דפים שעליהם כתוב שבקרוב מאוד יהיה לי רכב חדש. אה, ושכחתי - רק תנאי אחד היה לי, שהרכב החדש שלי לא יכלול שום דבר שמותקן בארץ: לא קודנית, לא מובילאיי, כלום. "…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
ההקלטות חושפות: כך מנפחים לנו את החשבון במוסך http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.3038668 זוהי ככל הנראה לדעתי אחת הסיבות שהחלפים בארץ כל כך יקרים
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לאור ההתעניינות בחלק א' של פרויקט תשעה באב, חן פרחי מגיש את פרק ב'. בו אנחנו פוגשים עוד שני יצרנים מעניינים שנעלמו מהעולם. NSU הגרמנית ופונטיאק האמריקנית. הכתבה כאן
הודעה אחרונה מאת amiger, -