Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כאן שני חזירים (כנראה שני חזירים יהודיים):

הראשון הוא המדינה. בסוף כל הסיבוב המדינה מרוויחה הכי הרבה מהמיסים. אין למדינה שום אינטרס שהמחירים ירדו. פשוט אין אפילו שביב, קצה, רמז, פרומיל רצון שהמחירים ירדו. המדינה גם לא בוכה אם בגלל עלות חלפים גבוהה שוחטים מלא רכבים גנובים, כי הרי יקנו במקום רכב חדש. עוד מיסים.

החזיר השני זה כל יבואן רכב שהרווח על החלפים הוא חלק מהתוכנית העסקית שלו.

יש עוד חזירון קטן (ממש קטן בהשוואה לקודמים) וזה המוסך עצמו. הרי ברור לי שאם אני רואה מחיר חלק בתור X, הרי שזה מחיר המחירון אצל היבואן (לא משנה אם זה יבואן הרכב או יבואן מקביל) והמוסכניק מקבל 20-40 אחוז הנחה על מחיר המחירון. למה לא לגלגל ללקוח חלק מההנחה? קח cost + 15% ותקח את מלוא המחיר על עבודה מקצועית+ אחריות+ רמת שירות ואני אחזור אליך.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כי זה לא מופיע באתרים שאתה קונה מהם ובדרך כלל זה לא נתפס. כשזה נתפס אתה צריך אישורים של משרד התחבורה וכאב ראש שלם.

גם אם נכון, המחירים שם זה לא המחיר שהיבואן משלם. אלו מחירים שכבר כוללים רווח של הספק.

בדו"ח זליכה יש התייחסות למונופוליזם של שוק החלפים:

במהלך שנת 2002 הוצא צו בהסכמה בין היבואנים לממונה על ההגבלים בקשר להתניות אותן יותר לכלולבהסכם היבואן מול המוסך )הסכם מרכז שירות(. צו זה, שנכתבה בהתאם לסעיף 50ב' לחוק ההגבליםהעסקיים, התשמ"ח-1988 נקבע למשך חמש שנים ואיננו תקף נכון להיום. לטענת חלק מהמוסכים הצו הופרגם כאשר היה בתוקף וגם היום. בידי הוועדה הובאו עדויות לפיהן היבואן עורך "ביקורות פתע" ואוסףנתונים שנועדו לאכוף התניות שאסורות על פי הצו האמור ואשר פוגעות בתחרותיות. הסדרים מסוימים אףמתירים ליבואן לקבל מהמוסך מידע גורף לגבי היקף הטיפולים, מהותם, והחלפים שהותקנו עקב כל תיקוןותיקון. בפני הוועדה הובא הסכם כאמור ועולה כי תוכנו מאפשר ליבואנים להכריח את המוסך לכמות מלאימסוימת, לתמרץ לפי יעדי שיווק של חלפים מקוריים ולהתממשק למחשבי המוסך ולמסד נתוני המלאי שלו.הגם שעל פניו נראה כי ההסכם האמור מנוסח, לכאורה, בהלימות לכתוב בצו, הוא נותן כוח עודף ליבואן עלהמוסך ומתוך כך כוח עודף בשיווק חלפים מקוריים של היבואן עצמו. נראה מדובר בעיוות השולל את זכותהבחירה של הלקוח הסופי )הצרכן המתקן את הרכב( ופוגע בתחרות בתחום החלפים.

מהמלצות של הוועדה:

:ניתן יהיה לרכוש חלפים גם ממוסכים שאינם בבעלות היבואנים או ממוסכים המצויים בהסכם"מורשה יבואן". בעל מוסך יחויב בתיקון רכב גם אם חלף הכרוך בתיקון נקנה ממקור אחר ובלבד שהחלף הינוחדש. הפרת הוראה זו תוגדר כעבירה פלילית.

ייאסר על כל סוגי היבואנים לסרב, באופן בלתי סביר, למכור לגורם כלשהו חלפים או להעביר מידעבדבר מחירים. המכירה תהיה במחיר אחיד, למעט הנחת כמות שתגיע לפער שבין המחיר היקר ביותר לזולביותר, כך שהמחיר היקר לא יעלה על %5 מהמחיר הזול.

יוטל פיקוח של משרד התחבורה על פעילות מכירת חלפים ותיקונים בידי מוסכים, לרבות תיקוניאחריות, ויוטל קנס של פי 50 מעלות החלף במקרים שנמנע מלקוח שימוש בחלף זול יותר או במקרה של דרישתתשלום בגין החלפה של חלף הנמצא במסגרת האחריות.

_________

אבל הרגולטור ישן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אצלנו או שהולכים לתחרות פרועה כולל על חשבון בטיחות הציבור (ע"ע מכון התקנים בחוק ההסדרים) או שמקימים קרטלים ומונופולים דורסניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חזירים.

חזירים לא בגלל מחירים.

חזירים כי מפילים תחרות הוגנת בדרכי עולם תחתון [וגם שאינן חוקיות] וכל זה בפגיעה בלקוחות.

אני לא יודע מה קורה ביבואנים אחרים, אבל לובינסקי, כל הקרדיט שהיה לכם אצלי פה בפורום נמחק כליל.

ח-ז-י-ר-י-ם!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
420 ועוד מיסים שהיבואן משלם ואתה לא, מע"מ שהוא משלם ואתה לא ותקינה שהוא משלם ואתה לא והגעת לאותו המחיר. הרווח שלו ושל הספק בחו"ל יוצא אותו הדבר.

עריכה: לגבי פילטרים ודברים דומים חשוב לוודא שאתה משווה את אותו הפילטר בדיוק.

לגבי האחרים אני די בטוח שהמצב דומה עם סטיות תקן לפה או לשם על חלקים מסויימים.

אז הנה בשבילך דוגמה קלאסית: מחירים של יונדאי שופ (חנות בחליפים של יונדאי וקיה) לעומת מוסכי מורשה יבואן.

יותר מכך, כך מחירים של יונדאי שופ ומול אתר הקוראיני koraps והמחירים זהים.

אז יונדאי שופ לא משלמת מיסים/מעמ/אכסנה/כל תשלום אחר?

פורסם
אצלנו או שהולכים לתחרות פרועה כולל על חשבון בטיחות הציבור (ע"ע מכון התקנים בחוק ההסדרים) או שמקימים קרטלים ומונופולים דורסניים.

שי, הבעיה היא באכיפה של הרשות להגבלים עסקיים, זה הכל.

המעשה עצמו לא חוקי.

פורסם

אותו הדבר אפשר להגיד על יבואנים אחרים מבחינת תמחור

חלק מקורי לבמוו שביקשו ממני עליו 16500 שקל כולל מע"מ

עולה דרך סוכנות במוו אמריקאית 520 דולר - חלק מקורי.

נניח שמסוכנות אירופאית זה היה עולה אפילו פחות

לא משנה כמה תגבו על המשלוח

לא משנה כמה מיסים תקחו

לא משנה כמה תערבבו את הקונה

לא יגיע ל 16500 שקל.

עלה לי פחות מ5000 שקל במעברים בכל הצינורות המקובלים של אישורים, מיסים ומכס.

וזה רק חלק אחד מהצעת מחיר גדולה שביקשתי מיבואן במוו בישראל.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
420 ועוד מיסים שהיבואן משלם ואתה לא, מע"מ שהוא משלם ואתה לא ותקינה שהוא משלם ואתה לא והגעת לאותו המחיר. הרווח שלו ושל הספק בחו"ל יוצא אותו הדבר.

עריכה: לגבי פילטרים ודברים דומים חשוב לוודא שאתה משווה את אותו הפילטר בדיוק.

לגבי האחרים אני די בטוח שהמצב דומה עם סטיות תקן לפה או לשם על חלקים מסויימים.

אתה צודק - זה לא אותו הפילטר. על הפילטר בארץ יש הרבה טביעות אצבעות של אנשים שלקחו את הרווח שלהם.

אני בטוח שלובינסקי לא יראו לך את העלות שלהם של החלקים אבל הם צריכים להתקיים.

בוא ניקח לדוגמא את הפילטר אויר של פיג'ו 407. עלות לצרכן 122 שקל כולל מע"מ. מק"ט 1444TQ

נוריד את המע"מ ויש לנו 100 שקלים.היבואן מוכר בהנחה של 40% מהמחיר לצרכן למוסך מורשה שזה יוצא 60 שקלים. ממידע שאני קיבלתי, (לא בטוח שמותר לי לפרסם מעבר למה שאני כבר רושם), עדיין היבואן ירוויח מינימום 100% מהסכום הנותר שזה אומר שהפילטר עולה לו לפחות 30 שקלים.

אבל לדעתי הוא עולה הרבה פחות. למה? כי אני משלם על אותו הפילטר נטו 28 שקלים (ומשלם מע"מ של 23% בארץ המקור כי אני שולח את זה בדואר רגיל וכך מגיע ל-35 שקלים). בל נשכח שהבחור מחו"ל חייב להרוויח אחרת לא ישלח לישראל חלקים והוא משלם משכורות לאנשים, חשמל קונה את החלקים מהדילר בארץ המקור.

משלוח של קיט חלקי החילוף עלה לי 105 שקלים. ז"א שכל חלק אחרי שהזמנתי את הפילטר אויר אני כבר מרוויח נטו על המחירים בארץ.

כמובן שיש את הסיכונים שמזמינים מחו"ל דברים וקרה לי שחבילה נתפסה במכס. רשימת חלקים שכולם רשומים בטבלת שחרור מהיר נעצרה וניסוי עלי את שיטת מצליח. אז ניסו. הגעתי לאחראי במשרד התחבורה על הנושא והוא ביקש שאשלח אליו את החלקים לת"א לבדיקה מחדש ושם יצא שאני צריך להוסיף (אם זכרוני אינו מטעה אותי) סכום של כ-120 שקלים על חבילה של 350 שקלים. ועדין הרווחתי על החבילה מול המחירים בארץ 300 שקלים.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/3473196.pdf

פסק דין של 71 עמודים. רפרפתי בלבד

ז'אן לא זוכה בתביעה , כי נראה שלא הצליח להוכיח את נזקיו.

מאידך השופט קובע שהיה הסדר כובל ומעביר את פסק הדין לממונה על ההגבלים העיסקיים , לטיפולה.

נראה מה היא תעשה כעת עם תפוח האדמה הלוהט הזה.

להערכתי הצנועה, שני הצדדים יערערו על פסק הדין לעליון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

להתפרנס בכבוד בשוק עם תחרות זה קפיטליזם.

מי שרוצה לקנות שירות ממני (לדוגמא) יכול להתקשר לעוד מומחים בתחום, להשוות מחירים, לשמוע חוות דעת עליהם ולהחליט אם מתאים לו לשלם כל וכך על השירות.

השוק דוחף אותי להשתפר ולהציע תמחור תחרותי והלקוח מקבל מוצר עם VFM שרק עולה עם השנים.

אבל לגבות רווח ככל שנראה לך לנכון מלקוח שבוי - זה כבר לא קפיטליזם.

כי מתברר (לפי בית המשפט המחוזי) שלקוח של לובינסקי עם רכב בתקופת אחריות, מוגבל מאוד מבחינת היכולת שלו לבחור את המוצר. כל זאת ללא כל רגולטור מתפקד לכאורה.

ניתן לטעון שאתה לא חייב לקנות מכונית מלובינסקי, אולם לכאורה השיטה לא מוגבלת אליהם (ולכן התקפה נקודתית עליהם תחטיא את המטרה הגדולה).

מערכת כזאת היא למעשה באופן פוטנציאלי גרועה יותר מקומוניזם שבו המדינה נותנת השירות הבלעדי ולרוב באופן לא יעיל ומושחת אבל לפחות יש בקרה מסוימת ואם הפקיד עובר גבול מסוים של שחיתות אז הוא גומר בגולאג.

בשיטה כזאת נותן השירות הוא ללא צורך להשתפר. המגבלה היחידה שלו היא שאם מחיר החלפים באמת יעבור גבול מוגזם בטירוף אז הוא יאבד רוכשי רכב חדש.

אולם בהעדר רגולציה אין שום מניעה לתאום בין היבואנים על מנת למנוע גם את הבעיה הזאת.

מדובר כאן, לעניות דעתי, במקרה קלאסי שבו יד מכוונת של הרשויות דרושה על מנת להחזיר את הקפיטליזם התקין על כנו.

לא רק שזה יהיה טוב ללקוחות, בטווח הארוך זה גם יעזור לנותני השירות.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

פורסם

שוק החלפים בארץ זו בדיחה גרועה, עושקים אותנו כי אפשר, וזה לא מזיז לרגולטור כי הוא בהחלט קוטף את הפרמיה שלו (ולא אופתע אם היא הכי גבוהה מבין שרשרת הפרמיות מהיצרן עד ללקוח).

מזכיר כאן את הסיפור האישי שלי: קלאצ' ומשאבה עלו בארץ 5,500 ש"ח, באנגליה 1,100 ש"ח אחרי מיסים ומשלוח לאירופה. וזה לא 'חלק נדיר שאין במחסנים' וכו', פאקינג קלאצ'(!)

בושה וחרפה. אני את החלפים שלי קונה בחו"ל, כל הזין למי שאין לו את הפריבילגיה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הלוואי שבחלקי חילוף מסויימים, תמחור הזוי של אלפי אחוזים מעל מחיר החלף לצרכן בחו"ל היה רק נחלת לובינסקי.

לצערי הרב, אין אף יבואן שחף מהגזל הזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הלוואי שבחלקי חילוף מסויימים, תמחור הזוי של אלפי אחוזים מעל מחיר החלף לצרכן בחו"ל היה רק נחלת לובינסקי.

לצערי הרב, אין אף יבואן שחף מהגזל הזה.

הבעיה היא השיטה.

כשהיא מאפשרת, אז לוקחים. זה נורמלי.

הבעיה פה זה הרגולטור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המדינה יורה לעצמה ברגל. הגלובליזציה עושה את שלה. הציבור הישראלי לא מטומטם. ויש אלטרנטיבות בדמות- הזמנת החלק ברשת. גם אם יתפס ויגרום לקצת כאב ראש, החיסכון ניכר.

רק מנסה לדמיין אילו סכומים החליפו ידיים מחוץ לארץ המובטחת בידיוק בגלל הקרטל שאתם מדברים עליו. מדובר במיליונים כל שנה. החל מנורות לרכב, וכלה בקלאץ. אף אחד לא המציא את הגלגל. ימשיכו לשדוד אותנו? תיסלם. את הכסף ישמח לקבל מייקל האמריקאי, צ'ונג היפני, הוכשטט הגרמני, או הקוריאני (נגמרו לי השמות) הכל טוב. מצויין אפילו.

וזה לא רק בתחום הרכב. בכל תחום, המדינה וזרועותיה מבריחות את הכסף מהארץ. חבל שאי אפשר לייבא בתים מחול.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אבל זה הזוי.

אם יורידו מחירים, ינגישו את מחירי החלפים לציבור רחב יותר, ובגלל זה יכנסו למוסכי הרשת לקוחות רבים יותר עם שנתונים נמוכים יותר.

אפילו לא חייבים להוריד את מחירי החלפים רשמית, להרכיב חבילות טיפול FIX PRICE לדגמים כפי שהיה נהוג בעבר יכניס רכבים למוסך. רק לא לעשות למכוניות ישנות מאוד אלא למגוון הדגמים ולהגביל אותו ללקוחות פרטיים בלבד.

אלעד

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...