Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק, רק שאני יכול לבחור איזו בירה לשתות והיכן.

כשיש לי רכב, אני לא יכול לבחור איזה חלק חליפי אני שם ואני לא יכול לא לתקן במוסך מרשת היבואן, כי אז אני מאויים באי כיבוד האחריות.

הבעיה איננה בהסדר רשתי ברמה העקרונית. הבעיה היא בהסדר רשתי שמשמש כלי לביסוס מונופול.

תשמע, אני קורא את זה ומשתאה - שכן זכור לי שרשור אחר בו עמלת על להסביר לי למה אין קשר בכלל בין ההתנהלות הזו והתנהלות מונופוליסטית.

>.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז פה יכול הרגולטור להתערב ולקבוע שהיבואן לא יכול לנצל את מהלכיו אצל היצרן להשיג מימון לתיקונים מחוץ לתקופת האחריות, משום שיחסים אלו הינם בלעדיים ומקנים לו יתרון לא הוגן בשוק המוסכים, ולכן לחייב אותו לתת את אותם התנאים לכל כלי הרכב שמכר (כל זמן שטופלו במוסך מורשה ובהתאם לפרוטוקול).

אתה צריך גם לזכור שיוקר החלפים הוא זה שהופך את התיקונים הללו ליקרים באופן לא מידתי. עם ירידת מחיר החלפים, גם ההזדקקות "לרצון טוב" תרד משמעותית.

.

זה משהו שקיים כבר היום, הרי יש חוק שמחייב לכבד אחריות על רכב חדש במקרה והרכב טופל במוסכים כלליים כל עוד בזמן ובחלקים איכותיים - עכשיו בהרמת יד מי פה קנה רכב חדש ויסתכן בהתנערות של היבואן בכדי לחסוך כמה מאות שקלים? (אפילו שהזכות מעוגנת בחוק!)

קמפיין ההפחדה השקט מצליח להם, גם אם לא בגלוי.

הגם שייבוא מנועים ותיבות הילוכים מחו"ל זה משהו שקיים בערך מאז שאני זוכר את עצמי, אין הוזלה משמעותית ללקוח קצה, הם (הרבה מאוד יבואנים) משתדלים לשמור על המחיר קצת מתחת לכמה שזה עולה כחדש. (היו פה כמה שרשורים על מנועי TSI מייבוא בעשרות אלפי שקלים..)

כל הנושא הזה מסובך מדי עבור הדיוטות כמוני, אנחנו רק רוצים לשלם פחות ולקבל את אותו השירות -/+, איך זה יקרה לא מעניין.

צריך להביא איזה חכמולוג מבחוץ שיזרוק מבט על השוק ויגיש את מסקנותיו לרגולטור, מישהו חד כמו זליכה נניח.

oh wait..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
זה משהו שקיים כבר היום, הרי יש חוק שמחייב לכבד אחריות על רכב חדש במקרה והרכב טופל במוסכים כלליים כל עוד בזמן ובחלקים איכותיים

תגדיר "חלקים איכותיים"?

בלובינסקי אמרו לי בפירוש: לא תטפל במורשה יבואן - לא נכבד אחריות.

הגם שייבוא מנועים ותיבות הילוכים מחו"ל זה משהו שקיים בערך מאז שאני זוכר את עצמי, אין הוזלה משמעותית ללקוח קצה,

מהנסיון שלי בחיפוש מנוע ל-B4, ההבדל היה חצי מחיר.

צריך להביא איזה חכמולוג מבחוץ שיזרוק מבט על השוק ויגיש את מסקנותיו לרגולטור, מישהו חד כמו זליכה נניח.

oh wait..

כמובן שזליכה כבר הגיש המלצותיו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תשמע, אני קורא את זה ומשתאה - שכן זכור לי שרשור אחר בו עמלת על להסביר לי למה אין קשר בכלל בין ההתנהלות הזו והתנהלות מונופוליסטית.

>.

אתה מבלבל בין שני שווקים.

מכירת רכב חדש.

שוק התיקונים/מוסכים.

לגבי הראשון, אני טוען שאין מונופול.

לגבי השני, תמיד טענתי שיש.

קח את לובינסקי.

באיזו מובן הם יכולים להיות מונופול, בכל הקשור למכירת רכב חדש, עם נתח השוק הקטן שלהם?

אבל במכירת חלפים ותיקון הרכבים שלהם מיבאים, יש להם עמדת כוח מונופוליסטית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תגדיר "חלקים איכותיים"?

בלובינסקי אמרו לי בפירוש: לא תטפל במורשה יבואן - לא נכבד אחריות.

מתוך חוק ההגבלים (סעיף 50 ב', 1988):

"מוצר תעבורה העומד בדרישת איכות והתאמה" - מוצר תעבורה שהתקיימו בו אחד או

יותר מאלה:

(1) הוא מוצר תעבורה מקורי;

(2) הוא מוצר תעבורה מסוג שמן או מוצר סיכה או נוזל לרכב או תוסף לרכב, התואם

את הדרישות שקבע יצרן רכב שעניינן תכונות מוצר כאמור מבחינה פיזקלית וכימית;

(3) הוא מוצר תעבורה OEM, זולת אם הוכיח יבואן רכב לגביו כי אין הוא מצוי

בדרגת איכות והתאמה מקבילה למוצר תעבורה מקורי;

(4) הוא מוצר תעבורה המהווה חלק ממעטפת הרכב, זולת אם הוכיח יבואן רכב לגביו

כי אין הוא מצוי בדרגת איכות והתאמה מקבילה למוצר תעבורה מקורי;

(5) הוא מוצר תעבורה התואם תקן ישראלי או תקן זר המצויים בתוקף, זולת אם הוכיח

יבואן רכב לגביו כי אין הוא מצוי בדרגת איכות והתאמה מקבילה למוצר תעבורה מקורי;

(6) הוא מוצר תעבורה אחר ובלבד שהוא מצוי בדרגת איכות והתאמה מקבילה למוצר

תעבורה מקורי;

שם כתוב בפירוש, בין היתר, שמה שאמרו לך לובינסקי לא חוקי בכלל, אבל אתה בטח יודע את זה

כמובן שזליכה כבר הגיש המלצותיו...

מעולה, עכשיו נשאר רק ליישם, או שלא.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

יצא כבר החוק שחלקו מבוסס על המלצות של ועדת זליכה

חוק רישוי שירותים לרכב 2016

הוא יחד עם חוקים נגד מונופול והסדרים כובלים,נותנים מענה.

מי יאכוף?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...