Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הציבור הישראלי לא מטומטם. ויש אלטרנטיבות בדמות- הזמנת החלק ברשת. גם אם יתפס ויגרום לקצת כאב ראש, החיסכון ניכר.

הציבור ככלל לא מסוגל להזמין לעצמו חלפים ברשת. כאן יש חובבי רכב, עם הבנה מינימלית.

רב האנשים בכלל לא מודעים למה כן ומה לא אפשר לעשות.

וזה לא רק בתחום הרכב. בכל תחום, המדינה וזרועותיה מבריחות את הכסף מהארץ. חבל שאי אפשר לייבא בתים מחול.

אבל הפורום עוסק בתחום הרכב, ככה שקיטורי "זבל של מדינה" - כאן זה לא מקומם.

כבר ניקיתי כמה אלה, וחבל על הטירחה של לכתוב משהו שיימחק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא, זה לא בדיוק נורמלי כי אז היו מתמחרים ברמת תמחורי יתר האלה את כל קו החלפים שלהם.

אבל בעוד שרוב החלפים מתומחרים בצורה שפויה (בהתחשב ביוקר היבוא ובמיסים הישראלים), לכל יבואן יש שלל חלפים שמתומחרים לא בפקטור של בא נגיד X3 ממחירי צרכן חול אלא X15.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נכון מאוד, אבל ליבואן מותר גם לתמחר את החלפים שלו במחיר של X150 על המחיר הנורמלי.

העניין הוא שלובינסקי התנה מכירה של חלפים בכך שהמוסך לא ירכוש חלפים מאף יבואן אחר - זו כבר עבירה על הגבלים עסקיים.

פורסם

שמע, מאחר ומדובר בזכיינים של לובינסקי ולא ב"סתם" מוסכים אז העניין קצת אפור.

יש לך רשת בתי קפה בזכיונות, למען שרות לכל הרשת שלך הקמת מאפיה ואתה הבלעדי שמוכר לחמים לזכיני הרשת שלך.

היית יושב בשקט אם זכיין פתאום היה מתחיל לרכוש לחם ממאפיה אחרת?

עכשיו רק צריך להבין על מה הזכיינים המורשים של לובינסקי חתומים ומחוייבים ועל מה לא.

פורסם

אבל זה מוסך וזו סוכנות משנה. מה הקשר בין סוכנות משנה למוסך?

מעבר לזה לפחות במקרה של אחד המוקלטים שאני מכיר אותו הוא משתמש גם בתחליפיים שלא מגיעים מלובינסקי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
נכון מאוד, אבל ליבואן מותר גם לתמחר את החלפים שלו במחיר של X150 על המחיר הנורמלי.

העניין הוא שלובינסקי התנה מכירה של חלפים בכך שהמוסך לא ירכוש חלפים מאף יבואן אחר - זו כבר עבירה על הגבלים עסקיים.

זה נכון בשוק חופשי, ובמקרה הזה התחרות אמורה לרצוח את מי שמתנהג ככה.

במקרה שלנו ... אני לא חושב שאפשר לקרוא לשוק החלפים בישראל שוק חופשי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שאלת פעם את עצמך למה אין בארץ מסעדות/ פיצוציות שיש בהן גם קוקה קולה וגם פפסי?

למה, למרות עשרות סוגי בירות, נדיר מאוד שתראה בפאב גם קרלסברג וגם היינקן?

מעבר על חוקי ההגבלים בישראל הוא עניין של יום יום.

כרגיל, לא חסרים חוקים, חסרה רק אכיפה.

פורסם

בזמן שאפשר לבחור אם להכנס לפאב שמוכר היינקן או קרלסברג ולשלם בהתאם לרצון שלי, בעל המוסך מחוייב לכאורה לרכוש את החלפים מהיבואן כדי לא לחטוף סנקציות, במקום לרכוש בזול יותר ואולי לגלגל את המחיר המוזל ללקוח.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אני מאמין שכל החברות מתנהלות בצורה כזו או אחרת כלפי היבוא המגביל. אחת עושה שריר, השניה אולי מפעילה אנשי קש. אני יכל להעיד ממקור ראשון שהם לא היחידים בתחום שמקשים על היבוא המגביל בצורה אקטיבית שכזו.

פורסם

צודק, רק שאני יכול לבחור איזו בירה לשתות והיכן.

כשיש לי רכב, אני לא יכול לבחור איזה חלק חליפי אני שם ואני לא יכול לא לתקן במוסך מרשת היבואן, כי אז אני מאויים באי כיבוד האחריות.

הבעיה איננה בהסדר רשתי ברמה העקרונית. הבעיה היא בהסדר רשתי שמשמש כלי לביסוס מונופול.

פורסם
זה נכון בשוק חופשי, ובמקרה הזה התחרות אמורה לרצוח את מי שמתנהג ככה.

במקרה שלנו ... אני לא חושב שאפשר לקרוא לשוק החלפים בישראל שוק חופשי.

לפעמים עוברים על החוק ולא קורה דבר ולפעמים אנשים הולכים לכלא.

פורסם

למען ההגינות, במקרה של שופרסל קל להוכיח כוונה פלילית, בשל ההפרה הברורה של הנחיות חד משמעיות שכבר ניתנו.

בשוק החלפים והמוסכים המורשים המצב יותר מורכב.

מה שצריך זה קביעת כללי משחק חדשים שיפתחו את השוק לתחרות.

פורסם

לגמרי מסכים.

עדיין, אילו הייתי בכיר בלובינסקי בתחום החלפים אני מניח שהייתי מתחיל להזיע ולו בשל הנחיית השופט להעביר את המקרה לבדיקת ההגבלים העסקיים.

ראיתי אנשים שנחקרו שם, היה להם לא נעים - וזה בלשון המעטה.

פורסם

עוד נקודה שצריך להתייחס אליה היא נושא האחריות.

מקרה היפותטי לצורך הדוגמה נניח קניתי VAGית כלשהי עם DSG, טופלה במוסך מורשה יבואן במשך 3 שנים עם חלפים מקוריים, את החלפים המקוריים קנה המוסך מיבואן מקביל - אך מבחינתי זה שקוף ולא רלוונטי כלל. "אני באתי לטפל בVW ושילמתי ממיטב כספי!"

שנה לאחר תום תקופת האחריות הDSG מחזיר נשמתו ואני תקוע עם חשבון על כמה עשרות אלפי שקלים, במתכונת הנוכחית יש סיכוי טוב (ע"ב תקדימים) שצ'מפיון יחליפו ללא עלות כלל את כל מה שצריך, יעני "רצון טוב".

איזה רצון יהיה להם לעשות את זה באם הרכב טופל במהלך חייו בחלקים שהם לא ראו מהם שקל? אולי בכלל ינסו להפיל את התקלה על איזה פילטר או רצועה בטענה שהם לא באמת מקוריים \ איכותיים \ לא יודע מה?

נושא החלפים הוא מחלה קשה שצריך לטפל בה אין שום ספק, אבל גם צריך לעשות את זה בצורה שלא תפגע בלקוח בסופו של עניין.

כולנו ראינו מה יבוא מקביל עשה לשוק הרכב (כלום בערך, למעט היברידיות של אלבר), אולי הפתרון הוא לא דווקא יבוא מקביל אלא הורדת מסים דרקוניים שקיימים פה בערך משנת תרפפ"ו, לא יודע, מה שבטוח הוא שבין התייקרות הדירות לבין עליית המחירים הצפויה בגין שינוי נוסחאות המיסוי הירוק - הנטל מתחיל לחנוק.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
עוד נקודה שצריך להתייחס אליה היא נושא האחריות.

איזה רצון יהיה להם לעשות את זה באם הרכב טופל במהלך חייו בחלקים שהם לא ראו מהם שקל? אולי בכלל ינסו להפיל את התקלה על איזה פילטר או רצועה בטענה שהם לא באמת מקוריים \ איכותיים \ לא יודע מה?

אז פה יכול הרגולטור להתערב ולקבוע שהיבואן לא יכול לנצל את מהלכיו אצל היצרן להשיג מימון לתיקונים מחוץ לתקופת האחריות, משום שיחסים אלו הינם בלעדיים ומקנים לו יתרון לא הוגן בשוק המוסכים, ולכן לחייב אותו לתת את אותם התנאים לכל כלי הרכב שמכר (כל זמן שטופלו במוסך מורשה ובהתאם לפרוטוקול).

אתה צריך גם לזכור שיוקר החלפים הוא זה שהופך את התיקונים הללו ליקרים באופן לא מידתי. עם ירידת מחיר החלפים, גם ההזדקקות "לרצון טוב" תרד משמעותית.

אפשרות אחרת היא לא לאשר ליבואן להתקשר עם מוסך, ולהפסיק את כל ההסדר של "מוסך מורשה יבואן", בכל הקשור למכירת חלפים. כלומר, כלומר, להכריח את היבואן לספק חלפים לכלל המוסכים באופן אחיד. איך יידע היבואן אם ניתן לסמוך על מוסך שטיפל ברכב כיאות?

כמו כל תעשייה, שיידרשו עמידה בדרישות סף גנריות, כמו תקני ISO רלוונטים, המצאות ציוד רלוונטי, הכשרה רלוונטית של מכונאים לפי דרישות היצרן ועוד. מי שיידרוש את מימוש האחריות הוא לא המוסך אלא הלקוח, וכל מוסך שעומד בסטנדרטים הכלליים יכול לתקן.

היבואן יעמיד את התשתית לקבלת ההכשרה הנדרשת לטיפול ברכביו, ומי שיעבור אותה ועומד בדרישות - מוסמך.

אין שום סיבה שיהיה קשר בין זה לבין קניית חלפים, מימוש אחריות או כל דבר אחר.

• תוכן חדש...