רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,580 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מחפש עבור חבר אשר סחבו לו מהרכב מגב אחורי, הרכב סקודה אוקטבייה 2008, ניסית בכל מיני אתרים בארץ ולא מצאתי, בצ'מפיון נקבו במחיר מפולפל של כמה מאות שקלים, יש למישהו מושג לפני שאני מחפש באתרי חו'ל?
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
- 5 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, אני לא כל כך מבין בזה.. אני אשמח את תעזרו לי. בקרוב אני עושה טסט (כן קצת מאוחר) ואז רוצה לקנות רכב. הבנתי שיונדאי גטס נחשב טוב יחסית (עד 10-15 אלף, אוטומט) ולכן כנראה שאבחר בו. אשמח להבין על כל עניין הביטוח וכמה זה יעלה לי בערך ? מבחינת דלק, כמה הוא לוקח? נגיד אני נוסע שעה ביום בתוך העיר, כמה זה יעלה לי ? תודה!
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 600 צפיות
הרשיון רכב שלי פג תוקף , הרכב מול הבית עם אגרה משולמת אך ללא חותמת מכון רישוי איך אפשר להסיג הארכה בכדי שאגיע למכון רישוי ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת redroze, -
OBD
מאת פול_טריילר- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. קראתי על האפליקציה אנגי הישראלית. הבנתי שצריך בשבילה OBD. אני יודע שאפשר להזמין מחול חיבור כזה בדולרים בודדים, אבל הבנתי שיש שתי גרסאות של OBD. 1.5 ו2.1. איזה מהם אני צריך בשביל אנג'י?
הודעה אחרונה מאת orha12, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
לא מצאתי פורום מתאים יותר מרכב כללי. חיפשתי לפני כמה חודשים מספר אפשרויות לקומפרסור נייד שאשאיר בתא המטען ואנפח כשאצטרך (יש לי דליפה מאוד איטית מצמיג אחד, בשבוע-שבועיים יורד מ32 PSI אל 28 PSI וממשיך לרדת). נא לא לייעץ לגבי הצמיג והבעיה הנ"ל, אני מעוניין רק בהמלצה לקומפרסור טוב שמנפח מהר ולא דוחף מספר בודד של PSI בעשר דקות או יותר. מישהו ניסה משהו מאלו: 200$ = 770 ש"ח בערך קומפרסור 160L/MIN http://www.aliexpress.com/item/HF-16060-DC-12V-24V-160L-Heavy-Duty-Car-Air-Compressor-60MM-Cylinder-160lpm-Air-Compressor/32618047229.html?spm=2114.01010208.3.261.RiOt1D&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_2_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10…
-
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
לא בטוח אם זה המקום הנכון לפרסום נושא מאחר ולא מצאתי מקום אחר, מצטער מראש אם זה לא המקום הנכון שלום רב לכולם, אני כבר מספר שנים מתעניין וחוקר את המכוניות הישראליות וממש מתעניין בהם (למרות שהן לא טובות ,חלשות ולא מיוצרות), המכונית היחידה שעוד איכשהו מייצרים בארץ זה הסופה אבל אני לא בקטע של מכוניות שטח ובכלל של מכוניות גדולות, ג'יפים וכו' לכן חיפשתי עוד מידע על מכוניות תוצרת הארץ אבל לא מצאתי כמעט כלום חוץ מכמה מכוניות חלשות ושבקושי שוות משהו ובאמת רציוניות שאפשר לנסוע עליהם. חיפשתי גם הרבה זמן סרטונים על איך אנשים מייצרים מכוניות משלהם (לצערי רק בחו"ל ולא מצאתי בארץ משום מה) ואותו דבר גם בכללי באינטרנט (כתבות, פורומים ועוד) אבל שוב, בארץ לא מייצרים כלום ואני מסנ…
הודעה אחרונה מאת Alonx100, -
-
שלום, לפני שהזמנתי את הגולף אני עשיתי נסיעת מבחן ושמתי לב שברכב הייתה מותקנת כרית לפלאפון של חברת KUDA. המתקן הזה הרגיש כמאוד נוח ולכן ביקשתי להוסיף אותו להזמנה. הבעיה היא שבצמפיון התחילו לעבוד עם גיל קאר שהתקין אצלי ברכב תושבת מאוד דומה אבל מיצרן לא ידוע. התושבת הזאות מותקנת יותר נמוך מKUDA ובדיוק איפה שהברך של הנוסע. גם ההתקנה שלה שונה. היא מתחברת בעזרת שני ברזלים דקים מתחת לפנלים וזה גורם לכך שהפנלים לא מיושרים טוב. התושבת של KUDA גם מאסיבית יותר וגם מתחברת חיצונית לפאנלים ברכב. בגלל ההבדלים האלה כול נגיעה קטנה בה משחררת אותה עד שהיא נופלת. פניתי לגיל קאר ולשירות לקוחות של צ'מפיון ושנייהם מעבירים את האחריות אחד לשני וממציאים לי תירוצים שזה מה יש, והתושבת…
הודעה אחרונה מאת WhiteTurbo, -
הנ"ל מיוצר ומשווק כרנו עבור מדינות אמל"ט. לדעתי, עם הייתה תקינה אירופאית, תמורת מחיר טוב דווקא היה יכול להיות טנדר השטח החדש הזול ביותר בארץ, ולמעשה, בגודל שלו הוא יכול היה להיות בלעדי, ממש נישה משלו.
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-israel/local-q3_2016/Article-f8e52bc71ecb651004.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=2100566639 רק אני חושב שזה רעיון מאוד, אבל מאוד רע?
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
-
- 0 תגובות
- 803 צפיות
אהלן, אני מחפש כבר כמה ימים אפליקציה מומלצת לשימוש כמצלמה לרכב, כזאת שתפעל ברקע רק כשאני מפעיל וייז או משהו בסגנון, ושתשתמש בכמה שפחות סוללה, אפשר שתפעל גם כשתזהה מחבר OBD דרך הבלוטוט'. מישהו מכיר אחת מומלצת? גם בתשלום סמלי זה אחלה.
הודעה אחרונה מאת Id0, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מילאתי בתחנת דלק והוא עף פנימה כמו טיל מונחה. צריך לדאוג לגביו? יכול לסתום את הפומפה? את המתזים?
הודעה אחרונה מאת פפואס, -
- 1 תגובות
- 686 צפיות
כלומר האם המדידה היא תמיד עם משקל נהג ממוצע 75 ק"ג / גלגל רזרבי / מיכל דלק מלא / אבזור או חלק אחר שאפשר להוציא ? זה חשוב כי ניתן איכשהו להסיק מכך על צריכת דלק / תחושת קלות תאוצה או כבדות.יש מקום שניתן לקבל תשובות ברורות ואחידות בכל רכב ? כמה דוגמאות שראיתי בפרוספקטים : פולו 1200 טורבו , 90 כ"ס - 1215 ק"ג אבל כתוב כך - * נתון המשקל העצמי כולל מיכל דלק מלא עד %90 ואת משקל הנהג )75 ק"ג(. נתוני המשקל העצמי והמורשה מבוססים על נתוני היצרן ועשויים להשתנות בהתאם לאבזור הרכב. נתוני צריכת הדלק המופיעים בקטלוג מבוססים על משקל הרכב ללא תוספת אבזור. טויוטה קורולה 1600 , 132 כ"ס - 1205 ק"ג מזדה 3 1500 120 כ"ס - 1376 ק"ג (אבל כתוב משקל עצמי "מירבי" ? מה זה?)
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
כל התזכורים על יאריס ts בדיון שפתחתי לפני כמה חודשים עשו את העבודה ודי ננעלתי על הרכב. חיפשתי במשך די הרבה זמן יאריס נורמלית ואתמול נסגרתי סופסוף על אחת שהמצב שלה סבבה-פלאס-פלאס. שנת 03' עם 250 אלף, אמנם ישנה והקילומטראז' גבוה, אבל מבחינת נסיעה/קוסמטיקה - היא לגמרי עברה. בגדול, היא עוד לא אצלי, אבל "דמי הרצינות" שולמו ומחר נעשה העברה בנקאית והעברת בעלות אז איפה כדאי להשקיע ברכב בשביל לעשות אותו מפנק יותר? לקרב אותו קצת ל2016, עד כמה שאפשר. האמת שלא חשבתי להתעסק בקוסמטיקה, אבל אבא, שהרים גבה בהתחלה כשאמרתי לו יאריס, דווקא התלהב מאיך שהיא נוסעת ומהמראה של 3 הדלתות. אז הוא כנראה יפרגן במגנזיום, פחחות (יש לה מכה/שפשוף שמציק בעין, רכב גירד אותה קצת בחנייה) ואולי-אולי-…
הודעה אחרונה מאת SaarN, -
-
- 0 תגובות
- 470 צפיות
היי, אני רוצה לבדוק אופציה של להתקין מתאם סגירת חלונות חשמל עם הנעילה המרכזית באיביזה החדשה ע"מ לסגור את החלונות חשמל עם הנעילה צריך להמשיך ללחוץ על כפתור הנעילה עד שכל החלונות נסגרו וזה מאד מאד מטריד... אני רוצה ללחוץ לחיצה אחת שהכל ייסגר ואם אפשר אז שגם המראות יתקפלו יחד עם הנעילה... אשמח להמלצות באזור רחובות-נס ציונה-ראשון,מקום אמין מקצועי ולא יקר....
הודעה אחרונה מאת warezon, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תמיד אמרתי שצריך נציגות מעניינת מהקוריאנים באולמות התצוגה ובכביש לאצ'בק חמה ועצבנית,מלאה בתוספות ועזרים לנהג ולנוסעים. איזה כיף,GTI קוריאנית שאפשר לרכוש. הסאונד שלה נשמע בסדר לפחות.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בטור שלו באתר של העיתון סאנדיי טיימס, פרסם ג'רמי קלארקסון את רשימת 10 המכוניות הנבחרות שלו מ-2015 ו-2016. לצד המועמדות הברורות כמו M2, 488GTB ופוקוס RS יש גם שתיים לא ממש שגרתיות. הידיעה כאן
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
עבר דיי הרבה זמן מהתיאוריה שלי ויש מעגל תנועה עם שני נתיבים (פנימי וחיצוני) ליד העבודה שלי, הייתי שמח לדעת מה צריך לעשות שם. אם בכיכר ישנו רכב הנוסע בנתיב הפנימי, האם מותר לרכב להיכנס לכיכר בנתיב החיצוני (ללא חסימת הרכב הנוסע בנתיב הפנימי) או שהוא אמור לתת זכות קדימה ולא להיכנס לכיכר בנתיב החיצוני כל זמן שרכב נוסע בנתיב הפנימי?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
בשבוע הבא תערוך חברת NNG יצרנית תוכנת הניווט iGO סיור במרכז הפיתוח שלה לקראת השקת הדור החדש של מערכות הניווט שלה ה-nextgen בישראל. הדור החדש, שכבר הושק במדינות ברחבי העולם לפני כשנה וחצי סיים את תהליך ה"גיור" שלו וההתאמה לישראל בהיבטים של צרכי נהגים וגם לתרבות הנהיגה בישראל, ובחברת NNG מספרים על תוספות ושיפורים כמו דיווחי תנועה בזמן אמת, הפעלה קולית משופרת, התאמה טובה יותר למערכות הרכב, עדכונים לממשק המשתמש, תצוגות משופרות, בטיחות בתפעול ובנהיגה, מהירות תגובה ותצוגה חלקה יותר ועוד. במסגרת הסיור שיערך במרכז הפיתוח של החברה נוכל לפגוש את המפתחים שעומדים מאחורי המערכת ומהם לקבל תובנות לגבי האתגרים הנוכחיים והעתידיים של מערכות הניווט במכוניות הן מאוישות והן אוטונומיות…
הודעה אחרונה מאת jbirman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לא, זו לא בדיחה של 1 באפריל. זה אמיתי. זה מה שפורסם באתר המשרד, וזה הלינק לשם : קול קורא לקבלת התייחסויות מן הציבור לנטל הרגולטורי הכרוך בהתנהלות מול משרד התחבורה והבטיחות בדרכים. כחלק ממהפכת השירות, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים עוסק בימים אלו בבחינת הנטל הרגולטורי המוטל על הציבור (אנשים פרטיים, חברות וארגונים- כל מי שבממשק עם המשרד), מתוך כוונה לשפר את השירות הניתן לאזרחים על ידי המשרד. "נטל רגולטורי" הוא נטל הנובע ממגוון פעולות אותן נדרש אזרח לבצע במטרה לקבל אישורים מהמשרד, הנדרשים בתחומים שונים, למשל: הוצאת רישיון נהיגה/טיסה/משיט, רישום ורישוי כלי תחבורה שונים (כלי רכב, כלי טייס או כלי שייט), רישיון להפעלת מוסך, רישיון נהיגה ברכב ציבורי ועוד. מטרת הפ…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 103 תגובות
- 21.4 אלף צפיות
שלום לכולם, נכון, יש כאן שרשור שלם של מקרים של "דביליים" אבל מה שקרה לי היום על כביש 531 מכוון הוד השרון אל עבר ראש העין היה מסוג הדברים שקשה להאמין כי הם מתרחשים במציאות, לרגע חשבתי שאני חי בסרט. כביש 531 הינו כביש מהיר שמחבר ועוקף בעצם את כביש 5 ומחבר בין ראש העין, כפר סבא והוד השרון - בנסיעה חזרה הביתה ביום שישי תאריך 5 לפברואר 2016 בערך באזור השעה 11:50 להערכתי (השעון במצלמה לצערי לא מכוון, התאריך כן) על מהירות 100 קמ"ש עם בקרת שיוט מופעלת - הדבר הבא מתרחש לנגד עיניי: הבן אדם, במאזדה דמיו ירוקה חאקי למיטב זכרוני - משולי הכביש בצד ימין, במצב של עצירה מוחלטת - פשוט עושה סיבוב פרסה, בכביש חד-סיטרי! לתוך מכוניות נוסעות!!! לאחר מכן הוא ממשיך ל…
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
מה האופציות שלי לקבל הנחה על סולר באזור שלי ? (ירושלים/מעלה אדומים)
הודעה אחרונה מאת ilikecar, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
למי שלא מכיר ,TURO היינה פלטפורה שמזכירה אייר בי אנד בי ,בהשכרות רכב. כלומר אנשים פרטיים משכירים רכבים לאנשים פרטיים. הלכתי לפשפש,מישהו רוצה C63 לשבוע במחיר מקסים של 550 דולר? או פורשה בוקסטר GTS ב900 דולר לשבוע? אם אתם בתקציב מוגבל Z4 מ2006 ב350 דולר לשבוע או אולי מרצדס SL משנת 2012 באלפייה? אה וגם יש M3 משנת 2010 במחיר הוגן של 750 דולר לשבוע וליקנוח מצאתי אפ טייפ R ב1060 דולר לשבוע. חלק מהמכוניות מוגבלות במיילים של 150-200 מייל ליום וחלק גדול מהן הוא ללא הגבלת מיילים. רק לכדי לסבר את האוזן, 400-500 דולר לשבוע זה מה שעולה למכוניות מידיום סייז לפני מעמ ביטוחים ושאר ירקות. בדקתי לגבי רישיונות לא אמריקאים,בגדול אין בעיה להרשם לאתר בתנאי שאתה מספק תצלום של הד…
הודעה אחרונה מאת ronshul, -
אהלן, אני רוצה ללמד ידידה עם רישיון נהיגה אוטומט לנהוג על הילוכים, כדי לחסוך כמה שיעורים ראשונים אצל מורה נהיגה. מישהו מכיר איזה מגרש ריק במרכז הארץ (עדיף באזור תל אביב, חולון, בת ים, ראשון) שאפשר לעשות את זה בלי סכנה של התנגשות במכונית חונה או מכונית אחרת?
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי רוצה לרכוש מערכות מולטימדיה מEBAY ומוכר שואל אם יש CANBUS ברכב ? דגם יונדאי אלנטרה (I35) 2013 תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ac_milan, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אם אני נוסע בהילוך חמישי זה ההילוך האחרון אצלי אני נוסע 100-120 והמנוע נמצא ב3000-3500 זה יכול לעשות נזק? ועדיף להוריד מהירות או שאין בעיה אם זה?
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
[TABLE=width: 100%] [TR] [TD]אני בדקתי את הלוגאן MCV לפני שנתיים וחצי בצרפת, והעליתי באותם ימים כתבה לאתר יד 2. על מנת לא לשים לינק (קארספורום מורידים את הקישור), הנה הכתבה במלואה. מבחן: רנו לוגאן MCV החדשה (2013) מאת: חנן בר-און, צרפת המיניוואן 7 מושבים הזול בישראל הפך לסטיישן פשוטה אך לא מענישה, עם תמורה טובה לכסף. לוגאן MCV עדיין לא בארץ, אך קיבלנו ההזדמנות לטעום ממנה בצרפת [/TD] [/TR] [TR] [TD]הבחירה המשתלמת לא מעט צרכנים בעולם, מבקשים לעצמם כלי רכב זול שיעשה עבורם את העבודה. גם האירופאים המפונקים, שיודעים דבר אחד או שניים על מכוניות, ואיך הן צריכות להיראות ולהתנהג, מוכנים בעיתות שכאלה, להדק חגורה ולהסתפק במועט ואם אפשר, לקבל תמורה…
הודעה אחרונה מאת safari1, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
הגיע הזמן לחידוש הפוליסה ולשמחתי הוסרה הדרישה לאיתוראן SAVE פעיל. הם גם לא ביקשו קודן במקום. שניה לפני שאני מתקשר לאיתוראן להפסיק את גביית דמי המנויי החודשיים האם יש לי אינטרס מסוים להשאיר אותו פעיל גם ללא דרישת חברת הביטוח?
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו מכיר מקור נורמלי לרכישה?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 1 תגובות
- 569 צפיות
היי, אני רוצה לקנות מצלמת רכב ואני לא יודע איפה לפנות לכן פתחתי את הנושא פה.. השאלה היא כזאת יש לכם מצלמות מומלצות לרכב? אין לי תקציב מסויים, יכל להשקיע גם 1000 ש"ח בשביל מצלמה אמינה ואיכותית יש לכם המלצה למצלמה כזאת? יש לי אפשרות לקנות מארה"ב דרך מישהו כך שיש לי יותר אפשרויות פתוחות יש עכשיו הנחה על המצלמה הזאת - BlackSys CH100B מה דעתכם עליה? שווה את הכסף? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת iliahrom, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 789 צפיות
עד מתי אנשים יתנהגו ככה?
הודעה אחרונה מאת bagira, -