Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבר דיי הרבה זמן מהתיאוריה שלי ויש מעגל תנועה עם שני נתיבים (פנימי וחיצוני) ליד העבודה שלי, הייתי שמח לדעת מה צריך לעשות שם.

אם בכיכר ישנו רכב הנוסע בנתיב הפנימי, האם מותר לרכב להיכנס לכיכר בנתיב החיצוני (ללא חסימת הרכב הנוסע בנתיב הפנימי) או שהוא אמור לתת זכות קדימה ולא להיכנס לכיכר בנתיב החיצוני כל זמן שרכב נוסע בנתיב הפנימי?

פורסם

המצב שאתה מתאר לא ייחודי למעגל תנועה אלא נכון לכל מצב שבו אתה משתלב לכביש בעל יותר מנתיב אחד, בזמן שאין רכב בנתיב אליו בכוונתך להשתלב.

על פניו, אין כאן הפרת זכות קדימה מאחר והפעולה שלך לא אמורה לגרום לנהג בנתיב השני לשנות את מהירותו או את התמקמותו בכביש.

אף על פי כן, הנהג השני עשוי שלא לדעת או להבין לאיזה נתיב בכוונתך להשתלב ולהאט. באותה מידה, אותו נהג עשוי לסטות מנתיבו, כך שיש כאן משקל לחובת הזהירות הכללית, עבור שני הנהגים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הכל בהנחה שיש תמרור 303 הנותן את זכות הקדימה לרכב הנע במעגל התנועה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

על פי החוק חובה לתת זכות קדימה. נהגי ישראל שדרגו את זה באופן שניתן להיכנס לנתיב הפנוי.

קודם זה כל זה יותר בהלה בקרב הנהג שכבר נוסע שלא מבין מה בכוונתך לעשות.

דבר שני תאר לעצמך את הסיטואציה הבאה - אתה משתלב שמאלה מתחנת אוטובוס לצורך העניין לנתיב הימני שהוא פנוי ויש מכוניות בצד שמאל. אתה מבחינתך הנתיב הימני פנוי ואתה משתלב. הוא שנוסע בצד שמאל גם מבחינתו הנתיב הימני פנוי והוא מחליט באותה שניה לעבור אליו, או לבצע תמרון באמצעות הנתיב הימני. אתה השתלבת לכביש לא פנוי. הוא ביצע תמרון בתחום של צומת. כך או כך התוצאה יכולה להיות תאונה.

הפתרון שלי מאזן בין החוק לבין המצב הרצוי - אם כבר אתה עומד להשתלב לנתיב פנוי, כשהנתיב ליד לא פנוי - עשה זאת רק כשיש מרחק ניכר ביניכם באופן שפגיעה אחד בשני תהיה בלתי אפשרית.

פורסם

מה בנוגע ליציאה מהכיכר?

מותר לנהג בנתיב הפנימי לצאת מהכיכר מהנתיב הנוכחי שלו? או שעליו תחילה לעבור לנתיב החיצוני לפני היציאה הקרובה שלו?

פורסם (נערך)

יש שתי גישות לנושא.

בארצות עכו"ם נהוג:

* נסיעה בנתיב הימני - ימינה או "ישר".

* נסיעה בנתיב בשמאלי - "ישר" או "שמאלה".

*אין מעברי נתיב בתוך מעגל תנועה.

חלק בלתי נפרד מהסיסטמה הזו הוא מתן זכות קדימה לתנועה בשני הנתיבים משום שאחרת ייתכן מצב של תנועה צולבת.

לעומת זאת, בשיטה הישראלית, שאיני יודע מה ההיסטוריה שלה, אבל למיטב זכרוני כך למדתי לפני כעשרים שנים, וכך כנראה מלמדים גם היום:

* יציאה ממעגל תנועה בנתיב הימני בלבד

* נוסע בנתיב הימני חייב לצאת ביציאה הקרובה

שיטה זו מונעת הצטלבות נתיבים ולכאורה מאפשרת גם השתלבות בטוחה עם מתן זכות קדימה בנתיב החיצוני בלבד, אבל שיטה זו דורשת מעבר נתיב בתוך מעגל התנועה (פעמיים!) לכל מי שלא פונה ימינה.

המצב בפועל הוא שאין אף אדם אחד במדינה שיודע באופן מוסמך כיצד נוסעים במעגל דו נתיבי, מהטעם הפשוט שתקנות התעבורה כלל לא מגדירות זאת (בדומה לנושא האיתות במעגל תנועה). ולכן איש הישר בעיניו יעשה. ולכן השיטה המומלצת היא לעצום את העיניים ולהתפלל עד שעוברים את מעגל התנועה :), או, הכי טוב, לא להכנס למעגל רב-נתיבי בכלל.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

צריך להיתייחס למעגל התנועה והנתיבים בו כאל כביש.

מעבר מנתיב לנתיב, לאותת מראש, לסימון המעבר ולבדוק כי הנתיב אליו רוצים לעבור פנוי.

יש מעגלים עם שלושה וארבעה נתיבים - מסומן על הכביש כי שני הימניים מאפשרים יציאה ימינה, לכן להיזהר..

וכאשר נמצאים בנתיב הימני ביותר, לא להמשיך ישר.. מאחר ובנתיב הצמוד לנו, רכבים גם פונים ימינה.

זה הדבר העיקרי הגורם לתאונות במעגל תנועה / כיכרות.

דבר נוסף הגורם לתאונות, במעגל תנועה עם 3-4 נתיבים - רצון לצאת ימינה מהנתיבים הפנימיים משמאל.

אם הנתיב ימינה החיצוני הוא מס' 1 - יש רצון לצאת ימינה מנתיב 3 -

מתוך אמונה כי נתיבים 1-2, מיועדים לפנייה ימינה.

לא כך הדבר, נתיב מס' 2 אומנם מאפשר פנייה ימינה, אבל גם להמשיך ישר במעגל.

ובניסיון לצאת ימינה מנתיב 3, אנו חותכים את הרכבים בנתיב 2 הממשיכים ישר ו .. תאונה.

לגבי השאלה הראשונה, להיזהר בכניסה למעגל התנועה, ואם אפשר (כמו שרשמו) להמתין רגע.

ולהיכנס אחר מעבר הרכב בנתיב הפנימי, להיכנס צמוד לנתיב הימני הפנוי, תוך כדי מבט בשאר הנתיבים.

מאחר ולפעמים, אנו לא צריכים לצאת מיד בפנייה הימנית הבאה, מהנתיב הימני אשר אנו נמצאים בו.

ולכן צריכים לראות כי הנתיבים במרכז פנויים, ויש אפשרות לעבור לנתיב הפנימי להמשך התנועה ישר במעגל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

רק לציין ולהדגיש שיש הבדל בין מעגל תנועה המסומן בשלט בו הזכות נתונה למי שנמצא בתוך המעגל לבין כיכר בה אין שילוט ובה זכות הקדימה היא לרכב הבא מימין, כלומר שאם צריך אפילו עוצרים באמצע הכיכר על מנת לתת לרכב מימין לעבור.

כל מעגל תנועה הוא כיכר, אך לא כל כיכר היא מעגל תנועה.. ויש לשים לב. תקנו אותי אם אני טועה.

• תוכן חדש...