Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגרש חנייה ריק - מרכז הארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באמת לא הבנתי את הציניות של רז. וזה חבל, כי ביקשתי עזרה מהפורום.

מגרש ריק שלא מגיעים אליו רכבים הוא לא יספק לי מקום בטוח לחלוטין מפני המשטרה, אבל מספיק טוב כדי שאוכל ללמד אותה איך רכב ידני מתפקד ועל מה לשים דגש. במיוחד לאור זה שלא יהיו רכבים באזור.

מישהו מכיר מקום באזור שציינתי?

אתה מבקש שחברי הפורום יסייעו לך למצוא דרכים לעבור על החוק, בהן סיכוייך להיתפס נמוכים.

אתה באמת מתפלא שזה טיב התשובות שאתה מקבל?

ניראה שאתה לא מבין את ההשלכות שיהיו למעשה אותו אתה רוצה לעשות, אם וכאשר תיתפסו.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה צדקנות!

אפשר לחשוב שכולם פה נוסעים 90 בכביש של 90 כי לנסוע 100 זה לא חוקי.

אם כבר יותר מפחיד אותי אדם שלא מאותת בעת מעבר נתיב בכביש מהיר, משאר בחור שמנסה ללמד את ידידה שלו לתפעל קלאץ' (שכנראה גם ככה היא לא תצליח לזוז יותר מחצי מטר עם הרכב) במרגש חניה ריק מאנשים.

פותח השירשור, אל תשכח לשים חגורה. ואני לא ציני. מניסיון דומה זה יכול למנוע מצבים לא נעימים.

פורסם

לשים חגורה?

למה?

יש להם תכניות להכנס בקיר?

יש הבדל בין לנסוע 100 בכביש ל 90, לבין לקחת תפקיד שלא הוסמכת אליו , ללמד מישהו לנהוג כדי לחסוך כמה שיעורים.

סלע

פורסם

פותח השרשור הוא אדם בוגר שיכול לקבל את ההחלטות שלו לבדו.

הוסבר לו את משמעות העבירה ואת השלכותיה (זימון לבית משפט + השבתת רכב). עכשיו שיעשה בעצמו את החישוב האם כדאי לו לקחת את הסיכון.

בכל מקרה, לא נראה לי שאפשר להניא אותו מהמעשה כי ככה זה גברים, כשהז@# עומד השכל בת^%.

פורסם
אז אולי לסגור את פורום שיפורים? כי גם שם ממליצים על דברים לא חוקיים.

על הדרך גם את פורום שטח כי יש שם דיונים על הגבהות ואת הטכני כי אנשים שואלים איך לטפל לבד, מה שלא חוקי

בעוף יש גם כמה אנשים ששואלים איפה כדאי לקנות כדי להימנע מתשלום מכס, עברה לא פחות חמורה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אני חושב שאתם יכולים לשמור את הצדקנות לרגעים שבהם היא באמת יכולה לעזור במשהו.

הוא לא מלמד אותה לעשות דריפטים. אלא לתפעל קלאץ'. ולא בתוך גן ילדים, אלא במגרש חניה ריק מאדם ומרכב.

כולנו עוברים על החוק. לפחות הוא מספיק אחראי כדי: א. להבין שהוא צריך לעשות את זה במקום בטוח. ב. להבין שיכולה להיות לזה השלכה על הרשיון שלו.

כולם עוברים על החוק? וגם אם כן, זה עדיין לא מותיר ספק לגבי החוקיות של הנושא. לכתוב כאן בדפי הפורום לבחור צעיר וחמוד שרוצה לעשות כייף עם חברתו וללמד אותה לנהוג על רכב ללא רשיון מתאים לסוג ההילוכים - לא בא בחשבון. בוא נאמר במיוחד עכשיו שפות"ש עשה זאת "ברוב עם" מול עיני כולם כל שכן לא הייתי ממליץ למישהו כאן להגיד לו שיעשה זאת ויהיה על מצפונו או בגללו למקרה שהעסק היה מסתבך חלילה.

פותח שרשור יקר - מבחינה פורמאלית - אסור לך ללמד את חברתך לנהוג על ידני - גם לא במגרש נטוש או בשדה עזוב גם אם אין שם אף אחד. למה? כי זה בניגוד לחוקי המדינה בה אתה חי, מעבר לכך שזה מסוכן וכו' וכו'.

בהצלחה !

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

לא!

ברכב שאין בו מערכות כפולות (קלאץ וברקס), היושב לצד הנהג לא יכול לשלוט ברכב כמו מורה נהיגה.

יש פה עניין של סכנת חיים ממש, כמו הנהגים שמתבלבלים בדוושות ונכנסים לבית קפה עם הרכב.

לפעמים גם מעבירים כמה הולכי רגל תמימים לעולם הבא!

זו המציאות, ולא לנסות "לרכך" אותה!

סלע

פורסם
איזה צדקנות!

אפשר לחשוב שכולם פה נוסעים 90 בכביש של 90 כי לנסוע 100 זה לא חוקי.

אם כבר יותר מפחיד אותי אדם שלא מאותת בעת מעבר נתיב בכביש מהיר, משאר בחור שמנסה ללמד את ידידה שלו לתפעל קלאץ' (שכנראה גם ככה היא לא תצליח לזוז יותר מחצי מטר עם הרכב) במרגש חניה ריק מאנשים.

פותח השירשור, אל תשכח לשים חגורה. ואני לא ציני. מניסיון דומה זה יכול למנוע מצבים לא נעימים.

יפה, אז בגלל שאנשים אחרים עוברים על החוקים אז זה "בסדר" לנהוג ללא רשיון וללמד נהיגה ללא הסמכה ללמד נהיגה???

אסור ליפול בצדקנות הזאת

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

פותח שרשור יקר - נתחיל באי החוקיות של המעשה.

בוא נוסיף, שמעבר להסתכנות באבדן שני רשיונות והשבתת רכב, מדובר במעשה מטופש מסיבה אחרת:

אין לך הידע והרכב הנדרשים להוראת נהיגה.

מורה לנהיגה עבר הכשרה בדרכי הוראה, ויש לו רכב המצוייד כראוי, למשל בדוושות כפולות, המאפשרות לו הדרכה נכונה. לך אין הידע וההתאמות ברכב. לכן - גם אם נניח רגע לעבירה החמורה - יש לך סיכוי טוב לגרום נזק לרכב.

לימוד השימוש בהילוכים הידניים לא צריך לארוך יותר מ-3-4 שיעורים (אולי עוד אחד או שניים אם מדובר בעיר כמו חיפה או טבריה, עם זינוקים קשים בעליה). הקצה את ה-500 ש"ח האלה, פחות מהנזק הפוטנציאלי לרכבך גם בלי שתתפס על ידי המשטרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יפה, אז בגלל שאנשים אחרים עוברים על החוקים אז זה "בסדר" לנהוג ללא רשיון וללמד נהיגה ללא הסמכה ללמד נהיגה???

אסור ליפול בצדקנות הזאת

לא זה לא בסדר. וגם לא אמרתי שזה בסדר.

אבל התנפלו על הבן אדם כאילו הוא מתכוון לעשות [הכנס דבר נורא מוגזם].

אפשר לחשוב שלא דנים בפורום הזה בנושאים אסורים.

אבל עזוב אין לי כוח לנהל ויכוח כי זה מיותר.

פותח השירשור. זה מסוכן. אתה לא מוסמך. תרד מהרעיון. זה יעלה לך ביוקר בסופו של דבר.

פורסם

מסכים עם מה שכתבת אבל תרשה לי בבקשה להתייחס לסוגריים"

[הכנס דבר נורא מוגזם]"

זה לא נראה לך נורא מוגזם ללמד נהיגה מישהו ללא רשיון ע"י מישהו שלא מוסמך לכך?

כי שוב, זה יכול להיות סובייקטיבי,

גם צניחה חופשית יכולה להיות מסוכנת אבל הרבה עושים זאת...

בכל מקרה,

אנו מנהלים דיון מתורבת - אנו לא מתווכחים :-)

פורסם

rafi_vk

מוגזם זה דבר סובייקטיבי אני מסכים.

אבל כשאדם בא ואומר שהוא רוצה "להביא מנוע טורבו מפירוק ולהתשיל ברכב שלו" אומרים לו "שמע זה כנראה לא יעבור טסט ואתה במילא צריך גם לחזק בלמים ושלדה ואולי להחליף גיר" ולא מתנפלים עליו כי הוא עובר על חוקי מדינת ישראל שליפהם אסור לך להחליף בורג ברכב שלך, או לצורך הדוגמא כשאדם שואל איך להחליף בלמים לבד ומסבירים לו (למרות שקיים חוק לזכורני שאוסר עליך לטפל ברכב אם אינך מוסמך לכך), לעומת אדם אחר שרוצה לתת לחברה שלו ללחוץ על קלאץ' במקום ריק מאנשים ומתנפלים עליו כאילו כולם פה קדושים - זו צדקנות. וזה מגעיל.

פורסם

וואי איך נסחפתם, מדובר בבחורה שכבר נוהגת עם רישיון, רק לא על רכב ידני, מה הביג דיל ?

מה כבר יכול לקרות במגרש רחב וריק ?

אותי אבא שלי לימד לנהוג בשבילי עפר בגיל 15, שום נזק לא קרה לרכב, ואף אחד לא נפגע בתהליך.

וכן - זה מאד עזר לי להגיע לשיעור הראשון כשאני כבר יודע לתפעל את הרכב.

קצת פרופורציות אנשים. 'לא חוקי', 'מסוכן', 'נזק לרכב', מה נסגר איתכם ??

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אם אתה באמת לא מבין את הבעייתיות, לא יעזור הסבר נוסף.

יש מדריך צניחה, יש מדריך ירי, יש מורה נהיגה.

כל אחד ומומחיותו.

מישהו שאינו מוסמך+רכב שאינו מותאם= מתכון לבעיות בסבירות גבוהה.

סלע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...