Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני נוסע בהילוך חמישי זה ההילוך האחרון אצלי אני נוסע 100-120 והמנוע נמצא ב3000-3500 זה יכול לעשות נזק? ועדיף להוריד מהירות או שאין בעיה אם זה?

פורסם

תציין את סוג הרכב/נפח מנוע.

אם אתה נמצא בנתיבי איילון כדאי להוריד מהירות ל 90 קמ"ש או אפילו ל 70 קמ"ש בהתאם לקטע הכביש.

תסתכל בספר הרכב מצוין שם סל"ד מומלץ לכל הילוך.

פורסם

בעליה? בירידה? במנוע בנזין? דיזל?

נסה לאתר את סוג הרכב שלך ולציין הפרטים.

בכל מקרה לא מומלץ לעשות נסיעה ממושכת כשהסל"ד בקו האדום עקב בלאי מואץ.

ברכב בנזין חדש לא אמורה להיות בעיה לנסוע קטעי דרך ארוכים בסל"ד שציינת, בהילוך גבוה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אין שום בעיה

מעל 3500 אני מעריך שהבלאי קצת יותר גדול,אבל מדובר במשהו מינורי מאוד ואני בטוח שבעיר הבלאי הרבה יותר גדול, ב 3000 סלד המנוע "עובד" בצורה מושלמת ומנקה פיח

Miata ND2

פורסם
אם אני נוסע בהילוך חמישי זה ההילוך האחרון אצלי אני נוסע 100-120 והמנוע נמצא ב3000-3500 זה יכול לעשות נזק? ועדיף להוריד מהירות או שאין בעיה אם זה?

פיג'ו 206?

פיאט גרנדה פונטו?

פורסם

באיזה רכב זה?

במהירויות כאלו ברכב הקודם שהיה לי הסל"ד היה קרוב ל4000, 100 קמ"ש היה 3200 סל"ד ו120 קמ"ש היה כמעט 4000 סל"ד.

לא נגרם שוק נזק והאוטו היה תקין לחלוטין.

אם זה דיזל הייתי מוטרד קצת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אכן הנזק לא נגרם אבל לאורך זמן הבלאי יהיה גבוה יותר. זה עלול לבוא לידי ביטוי אחרי 10-15 שנה כאשר הרכב כבר לא יהיה בחזקתך

פורסם

מעבר להיבט החוקי (120 היום על גבול החוקי בכבישים רבים) המהירות 120 צורכת משמעותית יותר דלק (20-30%) יותר מאשר למשל 90 קמ"ש. בדרך ארוכה ללא רמזורים (כביש שש ארבעה מחלפים ויותר) הדרך תארך מעט פחות זמן. אם הנהג מרוכז בנהיגה והצמיגים במצב טוב ובלחץ הנכון, אז גם אין תוספת משמעותית לסיכון.

התוספת לצריכת הדלק היא בעלת המשמעות הגבוהה ביותר. הבלאי למנוע מעט יותר גבוה, והוא די זניח (זה בגדר בלאי טבעי, והוא די מזערי).

פורסם
3500 סל"ד - זה עוד מספיק לפני הקו האדום.

אצלי ביוקון דיזל זה כבר היה קו האדום. :)

סל"ד תלוי מסוג הרכב, מנוע ויחסי העברה. בעיקרון, רכבים עם מנועים קטנים בשיוט מהר מתבלים מהר יותר, אבל עיקרונית אין בעיה ברכב בנזין מודרני לשייט על סל"ד כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מעבר להיבט החוקי (120 היום על גבול החוקי בכבישים רבים) המהירות 120 צורכת משמעותית יותר דלק (20-30%) יותר מאשר למשל 90 קמ"ש. בדרך ארוכה ללא רמזורים (כביש שש ארבעה מחלפים ויותר) הדרך תארך מעט פחות זמן. אם הנהג מרוכז בנהיגה והצמיגים במצב טוב ובלחץ הנכון, אז גם אין תוספת משמעותית לסיכון.

התוספת לצריכת הדלק היא בעלת המשמעות הגבוהה ביותר. הבלאי למנוע מעט יותר גבוה, והוא די זניח (זה בגדר בלאי טבעי, והוא די מזערי).

קצת חולק עלייך במקרה הזה, לפי מחשב הרכב הוא צורך פחות דלק על 110-120 קמ"ש (במחוג) מאשר על 90, ככל הנראה תלוי ובגלל המומנט שמגיע רובו בסל"ד 4500 אצלי ספציפית.

בכל הפעמים שאני נוהג על 90 בהילוך חמישי, מד הדלק מראה 1-16 ממוצע ודוושת הגז מגיבה קצת באיטיות (כי ניתן לסחוט את הרביעי עד 120 לפחות), ועל 120 קמ"ש בכביש מהיר כמובן הצריכה יורדת ל 1-20 בערך.

לגבי הבלאי של זה - אין לי מושג אני לא מכונאי אבל הרכב סוחב בדיוק כמו כשקניתי אותו לפני שנתיים (כבר 6 שנים על הכביש)

Opel Adam S 2017

פורסם

זאת טענה שחוזרת על עצמה מדי פעם בפורום, ואני לא כל כך משתכנע במיוחד בלי לגבות מדידות מעבדה או יצרן. בטח לא דיווחים ממחשב הדרך, בטח בלי קרוז קונטרול (האטה מתונה או האצה מתונה במהירויות האלה לא כל כך מורגשת וכן משפיעה פלאים על צריכה רגעית, כך גם שיפוע הכביש).

בפעם האחרונה ששמעתי את הטענה הזאת, זה היה לגבי רכב היברידי, ואני לא יודע עד כמה היא נכונה לאורך מרחק רב.

אין הכרח שהתחום היעיל של המנוע יהיה דווקא בשיא המומנט.

ובכל מקרה, בכל רכב עם איזה מקדם גרר שלא יהיה, התנגדות האוויר עולה עם ריבוע המהירות, כך ששיוט במהירות גבוהה צורך יותר אנרגיה למטר. התנגדות האוויר מתחילה להיות גורם משמעותי ביותר החל מ-80 קמ"ש.

ככלל אצבע, המהירות החסכונית ביותר תהיה בהילוך הגבוה ביותר, במהירות הנמוכה ביותר שהמנוע עובד בה באופן יציב.

זה הפוסט הכי רציני שיצא לי לקרוא בנושא, ולא שמעתי על עדכונים משמעותיים בטכנולוגיה מאז, כמו מכוניות שנעות כמו הרכבות המגנטיות במנהרות ריק.

פורסם

הייתה לי פיג'ו 106GTI עם מנוע של 206XS.

הייתי עושה איתה נסיעות מאילת לנצרת עילית וחזור על בסיס דו שבועי ב3000-4000 סל"ד (תלוי במהירות) ולא היו בעיות.

גיר קצר, מה לעשות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...