Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש עם תקלות [פאביה]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שמונה חודשים רכשתי רכב חדש, לאחר יום יומיים התחלתי להבחין במספר פגמים:

1. חלון חשמל קידמי שלא פועל בצורה חלקה, החליפו לי את המתג (אומנם לא הרכיבו מתג תואם לשאר המתגים, וזה הצריך ממני להגיע בשנית למוסך ולהחליפו).

2. גומיית אטם מסביב לחלון שלא יושבת באופן תקין, הזמינו חדשה והחליפו אותה, וכיום לאחר חצי שנה היא יצאה ממקומה. ניגשתי למוסך, פירקו את כל הדלת לגורמים על מנת להבין מאיפה הבעיה נובעת ועדיין לא הצליחו לאתר את מקור הבעיה. חזרתי הביתה והבחנתי שאותה הדלת לא מצליחה להינעל.

שוב מוסך, החליטו להזמין מנעול חדש (עדיין לא יצרו איתי קשר).

3. והבעיה המשמעותית היא, רעשים של חריקה מתכתית בזמן נסיעה שמתלווים לרעש המנוע הלגיטימי ומופיעים בין אמצע ההילוך לסופו. ביבואן טוענים שהרעשים תקינים, אך אני חולק על דעתם מכיוון שיש לי רכב זהה בבית (אותה שנת ייצור) ששם הרעשים לא קיימים.

לא מזמן נדלקה נורת אזהרה EPC, והרכב פשוט לא סחב, תקיעות בגיר וכו.

שוב מוסך (אני ממש נהנה מכל הביקורים האלה במוסך), ואני חשבתי שאנחנו רוכשים רכב חדש על מנת לקבל שקט נפשי ללא מוסכים, הנאה וכיף,

חיברו את הרכב למחשב, לא ראו שום תקלה, ולאחר ניתוקו, הנורה כבר לא הופיעה והרכב חזר לנסיעה רגילה.

האם מישהו פעם נתקל בתופעה כזו?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם מישהו פעם נתקל בתופעה כזו?

אולי תספר על איזה רכב מדובר ואיפה רכשת ?

למה פתחת שרשור מה המטרה ?

אני מבין שרכשת או יש לך רכב נוסף זהה בבית (אותה שנת ייצור) ושם הכל תקין ?

פורסם

הרכב הוא מסוג סקודה, וכן, רכשנו שני רכבים..

ואני מנסה לדעת אם מישהו נתקל בתופעה זהה? דרכי התמודדות..

כי בנתיים היבואן טוען ש״הכל בסדר״.

פורסם

וביקרתי בשלושה מוסכים מורשים שונים, אין שינוי, פעם אחת החליפו את צינור הדלק (שחשבו שמשם נובעת בעיית הרעשים), אבל גם זה לא עזר..

פורסם

אני חושב שאתה צריך לפנות לקשרי לקוחות של היבואן ולרשום להם על התקלות ועל המקרה שלך

תצרף תיעוד מסודר על כל התקלות ועם כל הזמנים שהם קרו ומספר הפעמים שנגררת למוסך בגלל זה.

אל תשכח להוסיך את בזבוז הזמן היקר שלך לטובת העניין הזה.

אני אישית לא הייתי נותן שישימו לי שום חלק שאינו תואם למקור אם היה קורה לי כזה דבר

אני תוהה אם שמונה חודשים לאחר זה יותר מיד זמן לבוא בדרישה ליבואן להחליף את הרכב אבל הייתי מנסה בכל זאת.

אני חושב שזה הזמן שלך לפנות לדרגים יותר גבוהים בעניין הזה

פורסם
וביקרתי בשלושה מוסכים מורשים שונים, אין שינוי, פעם אחת החליפו את צינור הדלק (שחשבו שמשם נובעת בעיית הרעשים), אבל גם זה לא עזר..

מצינור דלק רעש מתכתי ? איך הגיעו לזה ?

תדרוש מהם תיקון וטיפול מקצועי ..כמה קילומטרים עשה רכב ?

פורסם

חריקה מתכתית יכול להיות מליון ואחת סיבות.

תבדוק את הדבר הכי פשוט, שיפרקו את הגלגלים ויבדקו שלא נכנס לך חצץ לתוך הקליפר (בין הצלחות)..זה יכול לקרות לפעמים.

בקשר לנורה שנדלקה ולקרטועים, נשמע כמו מיספייר כנראה אחת המצתים הלך, שיבדקו לך את המצתים ויחליפו באחריות.

פורסם

יצרתי קשר טלפוני עם החברה בצ׳כיה, גם זה לא עזר..יותר גבוה מזה, לא חושב שיש..

בקשר לצינור דלק, אפילו במוסך לא ידעו להסביר לי למה בדיוק הרעשים נובעים משם. הרכב עשה 10,000 קמ, הם טוענים שאין מה לתקן יותר ״הכל תקין״.

מישהו מכיר אדם שמתמקצע במנועים מהסוג הזה? בגיר dsg?

פורסם

ראשית, יש יותר גבוה מזה - תפנה לקשרי הלקוחות של VAG בגרמניה.

על פניו זה נשמע כמו רכב לימון (זה מינוח מקובל לרכבים חדשים שעושים המון בעיות שונות ומשונות). אל תסכים בשום אופן להוציא את הרכב מהמוסך עד שלא מתקנים את התקלות שיש לך איתו (בודאי כשמדובר בתקלות של גיר/משיכה) ובטח כשיש לך רכב זהה בבית שמתנהג תקין ואתה מסוגל להשוות. במידת הצורך תפעיל עורך דין שיוציא מכתב התראה לפני תביעה. אם לא יצליחו לתקן לך את הבעיה בזמן סביר תדרוש שיחליפו לך את הרכב ברכב חדש.

פורסם

גש לרון ושלם לו כמה מאות שקלים על אבחון כראוי.

כשתדע מה הבעיה, עמוד על שלך מול צ'מפיון לתיקון התקלה במסגרת האחריות לשביעות רצונך.

משכנתא זה קל

פורסם

במדינה שבה עולים כל שנה מאות אלפי כלי רכב חדשים על הכביש, התחרות גדולה מאי פעם ורק הולכת וגדלה, במקום לגבות מיסים ולתת אפס תמורה, ראוי היה שיקדמו אימוץ מלא של חוק הלימון של ארה"ב, סינגפור וכו'.

Under the law, consumers can report a defective item within six months of delivery and it is the responsibility of the retailer to prove that the defect did not exist at the time of delivery. The consumer may have the option to request for repair or a replacement, and if that is not possible, ask for a reduction in price, or even a refund.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lemon_law

לצערנו, אנחנו עדיין לא שם, בעיקר בגלל בעלי אינטרסים כאלו ואחרים.

ברגע שיבואנים מסויימים, ששמם חוזר שוב ושוב בתלונות לקוחות, מתעלמים \ מחרטטים עד גמר תקופת האחריות הבמילא נמוכה \ מנסים את שיטת המצליח \ מעייפים את הלקוחות, פה המקום של המחוקק להתערב ולחייב את היבואן, גם אם לא בא לו, להחליף את הרכב או לפצות את הלקוח מבלי שהלקוח יצטרך להתמודד עם סוללת עורכי דין של משרד יוקרתי כזה או אחר.

עד שזה יקרה ...

מר פותח השירשור, רק יכול להציע לך, לגשת למוסך רון בת"א, שדי ידוע כשם דבר ברכבי VAG, צבר המון ביקורות חיוביות פה, מאנשים שיש להם מושג או שתיים ברכבים ובעלי מקצוע, על מנת שתקבל תמונה קצת יותר ברורה למצב הרכב שלך - גם אם זה יעלה לך כמה שקלים לפחות דתע מול מה אתה מתמודד.

• תוכן חדש...