Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש ! נראית משגע!

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לאנשים אשר יש להם כבר קקטוסים, זה לא מפריע העובדה שאין פתח יציאה נוסף, של המזגן, בצד הנוסע?

לא.

גם ככה מס' הפתחים לא מגדיל את סה"כ האוויר שיוצא, רק את הפיזור, והמפוח בקקטוס מוציא הרבה אוויר. הכרתי מכוניות יותר בעיתיות מבחינה זו (A3, לדוגמא).

עד עכשיו לא שמעתי תלונות, גם לא מהנוסעים מאחור.

ומה עם העובדה שהחלונות האחוריים לא ניתנים לפתיחה מלאה?

מי נוסע עם חלונות אחוריים פתוחים לרווחה (או בכלל...)?

כלומר, אם אתה כן, אז זו אכן מכשלה.

אני אף פעם לא נוהג עם חלונות אחוריים פתוחים, זה יותר מערבולות אוויר לא נעימות.

מה שכן, בקקטוס מאוד נעים לשבת מלפנים. מאוד מרווח, קו החלונות נמוך, תחושה אוורירית. מאחור - לא. הישיבה יותר זקופה וקו החלונות יותר גבוה. בסה"כ סביר לסופר-מיני מאורכת, אבל לא משהו מיוחד.

הגיר הוא חמישה הילוכים, שכבר הרביעי הוא הילוך שיוט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הערה נוספת בקשר לחלונוצת האחוריים, אני לא יודע מה הגורם, אבל בהמון רכבים של השנים האחרונות, פתיחת חלון אחורי יוצרת ברכב תהודה מאוד מאוד לא נעימה (לי היא יוצרת רעד בעור התוף, לאישתי יוצרת בחילות) כך שבעצם יש לך חלון אחורי נפתח, אבל מי שמעיז לפתוח אותו מקבל ישר נביחה לסגור אותו מיד (או שאני לוקח פיקוד).

אפרופו פתחי איוורור, אני נוהג כרגע בפיג'ו 2008, סידור הפתחים הוא כזה שאם אתה מכוון כל אחד מהם לפנים שלך, המקסימום שתרגיש זו לטיפה קלה על כל אוזן, פשוט לא מקבלים זוית מספקת בכדי להגיע לפנים.

אני עוד יחסית גבוהה (182), אישתי שיושבת יותר קרוב בכלל לא מרגישה כלום מה"רוח" שיוצאת מהם.

הרבה יותר מעצבן! :evil:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה יודע לומר מהו הסל"ד בהילוך חמישי סביב ה120 ?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא, כי אין מס סל"ד...:wink:

לגבי המזגן, בנסיעת מבחן יצא לי גם לשבת מאחור, והמזגן הגיע בצורה מצויינת וקירר את החלל גם בעוצמה בינונית - נמוכה.

פורסם
הערה נוספת בקשר לחלונוצת האחוריים, אני לא יודע מה הגורם, אבל בהמון רכבים של השנים האחרונות, פתיחת חלון אחורי יוצרת ברכב תהודה מאוד מאוד לא נעימה (לי היא יוצרת רעד בעור התוף, לאישתי יוצרת בחילות) כך שבעצם יש לך חלון אחורי נפתח, אבל מי שמעיז לפתוח אותו מקבל ישר נביחה לסגור אותו מיד (או שאני לוקח פיקוד).

מה שאתה מתאר הוא תלוי רכב ותלוי קמ"ש. ב- Q5 כמעט ואין, בג'ולייטה וב- XV זה מתחיל ב- 80 קמ"ש בערך, בגולף הרבה לפני. אז אצלנו כשמגיעים למהירויות שזה מפריע - מבקשים מהילדים לסגור. אבל רוב הזמן הם אוהבים רוח וחלון פתוח. אנחנו הורים מפרגנים :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אתה יודע לומר מהו הסל"ד בהילוך חמישי סביב ה120 ?

primekart יודע.

אני נוהג בהדרכת ה-Force...

השיוט ב-120 נינוח.

פורסם

מניסיני האישי, המזגן בצרפתיות הוא חלש עוצמה.

יכול להיות שזה גם קשור לאופן התנהגות אישי, כי אני אוהב להרגיש את רוח המזגן עלי ואני תמיד זוכר ברנו קאנגו, סניק II, מגאן II וגם סניק III, המזגן נחמד אבל לא מרגישים אותו הכי הכי מבחינת עוצמה, כנ"ל לגבי סיטרואן קסארה, C5, 407.

ב-308 המזגן מקפיא והמפתח האמצעי (3 פתחים במרכז) הוא מצויין!!

היתרון היחידי שיש למשל לסקודה יטי (רכב נוראי) זה העובדה שהמזגן שלו מקפיא וגם חזק.

בנוגע לחלון האחורי, אומנם זה מאז שיש לי את הסקודה, אבל לפני שאני מגיע לרכב (אם חנה בחוץ) אני דואג לפתוח את ארבעת החלונות בעזרת השלט, בשביל לאוורר קצת את הרכב עד שאני מגיע אליו.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
כשרק יצאה ה DS4 והציגה לראשונה בסיטרואן את קונספת החלונות האחוריים שלא נפתחים, חשבתי שזה מופרך ומהווה דיל-ברייקר מובהק עבורי.

מאז התנסיתי בעניין וזה זניח לחלוטין, ממש חסר חשיבות.

הייתי שמח אם לחלונות האחוריים האלה הייתה שליטה חשמלית, כמו למשל במגאן קופה דור ראשון, אבל שם הביצוע היה כ"כ כושל שאולי עדיף בלי.

בנוגע לפתח האיוורור הימני שחסר, הפתחים הנותרים עושים עבודה טובה בהחלט.

ושוב, מדובר בעלות-תמורה, בא נגיד שאתה לא הולך על הקקטוס בגלל החלונות האחוריים, על מה כן תלך ומה תהיה תוספת המחיר שתצתרך לשלם עבור רכב מקביל שכן יש לו חלונות אחוריים רגילים?

שווה לך להוסיף עוד 10K ש"ח לעניין?

הכלבה מוסרת שזה דיל ברייקר די רציני, לא 10K אבל ברכב לא חדש זה יכול להפיל עסקה, לטובת C3 פיקאסו למשל.

מי נוסע עם חלונות אחוריים פתוחים לרווחה (או בכלל...)?

כלומר, אם אתה כן, אז זו אכן מכשלה.

אני אף פעם לא נוהג עם חלונות אחוריים פתוחים, זה יותר מערבולות אוויר לא נעימות.

מה שכן, בקקטוס מאוד נעים לשבת מלפנים. מאוד מרווח, קו החלונות נמוך, תחושה אוורירית. מאחור - לא. הישיבה יותר זקופה וקו החלונות יותר גבוה. בסה"כ סביר לסופר-מיני מאורכת, אבל לא משהו מיוחד.

הערה נוספת בקשר לחלונות האחוריים, אני לא יודע מה הגורם, אבל בהמון רכבים של השנים האחרונות, פתיחת חלון אחורי יוצרת ברכב תהודה מאוד מאוד לא נעימה (לי היא יוצרת רעד בעור התוף, לאישתי יוצרת בחילות) כך שבעצם יש לך חלון אחורי נפתח, אבל מי שמעיז לפתוח אותו מקבל ישר נביחה לסגור אותו מיד (או שאני לוקח פיקוד).

מכיר את התהודה המעצבנת, שמתחילה ברגע שהפושעת מכניסה את האף פנימה.

זה בדיוק הזמן שהחלון נסגר, בלי לדאוג לאף של הקרימינלית ובלי להסיט את המבט מהכביש.

עד ליללות תרעומת הבאות.

20151229_152557.jpg

פורסם

הרבה יותר מעצבן! :evil:

התהודה הזו הייתה קיימת גם בגולף דור 2 שהייתה לי. לדעתי כמעט בכול רכב שתפתח רק חלונות אחוריים נוצר רעש מעצבן ממהירות מסויימת.

בכדי להפחית את הרעש והתהודה המעצבנת יש לפתוח חלון צד נהג או נוסע יחד עם חלונות אחוריים.

איזה כייף לי :)

פורסם
primekart יודע.

אני נוהג בהדרכת ה-Force...

השיוט ב-120 נינוח.

אני אכן יודע...

כשמדובר בקקטוס טורבו בנזין, הילוך חמישי, לחץ אוויר תיקני-

במהירות 90 קמ״ש - 2015 סל״ד

במהירות 100 - 2237

במהירות 110 - 2460

במהירות 120 - 2680

במהירות 130 - 2900

בקיצור, הנסיעה מאד רגועה ולא שומעים את המנוע. הילוך שלישי כמעט ישיר, הילוך רביעי והילוך חמישי הם הילוכי יתר! 0.822 ו 0.659 בהתאמה!

לגבי המזגן - מקפיא! בלילה, למשל, אי אפשר לסבול את הקור וחייבים להסיט את מד הטמפרטורה להכנסת מעט חום.

לגבי חלונות אחוריים - חלון אחורי נפתח טוב רק במצב עמידה. אי אפשר לנסוע עם זה. לעומת זאת, עם חלונות חרך אתה יכול לנסוע במהירויות גבוהות, ללא רעש ועם מיחזור אוויר נהדר ומרענן בתא הנוסעים.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
הכלבה מוסרת שזה דיל ברייקר די רציני, לא 10K אבל ברכב לא חדש זה יכול להפיל עסקה, לטובת C3 פיקאסו למשל.

הפער במחיר בין הפיקאסו לקקטוס הוא גדול מאוד.

לגבי הכלבה, אני לא הייתי נותן לכלבה לשרבב את הראש החוצה, מסיבות של בטיחות.

פורסם

נתקלתי רק בקקטוס לא חדש אחד למכירה (2015) והוא לא דיזל. בכל מקרה, אחרי 3-5 שנים הפער במחיר המבוקש לכל רכב מצטמצם פלאים מהפער כחדש.

לא אומר שזה יצמצם את הביקוש לקקטוס משומשת בעוד כמה שנים, אבל בעבורי החלונות כן יהיו שיקול מסויים. רחוק מאוד מ10K כאמור.

באשר לכלבה, אני מסכים איתך, ולא כל כך אוהב את העניין שהיא מוציאה את הראש וגם לא אוהב לנהוג עם חלונות פתוחים (מאחור, ומחוץ לעיר בכלל), אבל הכלבה כל כך הורגלה לכך, זה הכיף שלה בנסיעות והיא לא תוציא את כל הגוף החוצה. אני לא חושב שהעניין מהווה מפגע בטיחותי כל כך רציני כדי להטיל וטו על כך העניין הזה. פתוח לשמוע נימוקים נוספים, בדגש על עירוני/בינעירוני.

פורסם
לגבי הכלבה, אני לא הייתי נותן לכלבה לשרבב את הראש החוצה, מסיבות של בטיחות.

וגם בריאות! כלב שנוסע עם ראשו בחוץ, בעליו מסתכן בכך שיחטוף דלקת עיניים!

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

דוגמא מצויינת, חבל רק שקקטוס דיזל ידנית עולה 99K ש"ח וה C3 פיקאסו (כנ"ל, ידנית דיזל) עולה 120K ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...