Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבנזין יש תוספים נגד דטונציה (במנוע בנזין דטונציה זה לא טוב - זה שובר את המנוע), להבדיל מסולר שהצתה שלו מתבצעת על ידי דטונציה (לכן החלקים יותר מאסיביים שעומדים בזה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
להבה גלויה - בנזין.

חום בלבד - סולר.

בבנזין יש תוספים נגד דטונציה (במנוע בנזין דטונציה זה לא טוב - זה שובר את המנוע), להבדיל מסולר שהצתה שלו מתבצעת על ידי דטונציה (לכן החלקים יותר מאסיביים שעומדים בזה).

ע"י חום בלבד, מי ניצת ראשון ובאיזו טמפרטורה.

פורסם

דיזל יידלק ראשון , ע"י חימום בלבד.

בעברית בנזין, באנגלית petrol, gasoline

בעברית סולר, באנגלית diesel.

דלק יידלק מחימום במינימום 246 מעלות צלזיוס

דיזל יידלק מחימום ב- 210 מעלות צלזיוס

לפי הלינק הבא:

http://www.engineeringtoolbox.com/fuels-ignition-temperatures-d_171.html

פורסם
להבדיל מסולר שהצתה שלו מתבצעת על ידי דטונציה (לכן החלקים יותר מאסיביים שעומדים בזה).

טעות שאני מתחיל להתעייף מלתקן פה בפורום.

סולר מתלקח (ignition) כתוצאה מהחום הסורר בצלינדר ונשרף (combustion), לא מתפוצץ (detonation-explosion).

כמובן שגם סולר יודע להתפוצץ, אבל בחום הרבה הרבה יותר גבוה. ואתה לא רוצה לראות מנועי דיזל שעברו משהו כזה...

יום טוב גם לך

פורסם
טעות שאני מתחיל להתעייף מלתקן פה בפורום.

סולר מתלקח (ignition) כתוצאה מהחום הסורר בצלינדר ונשרף (combustion), לא מתפוצץ (detonation-explosion).

כמובן שגם סולר יודע להתפוצץ, אבל בחום הרבה הרבה יותר גבוה. ואתה לא רוצה לראות מנועי דיזל שעברו משהו כזה...

התקתוקים במנוע דיזל זה לא דטונצייה? ממה שאני מבין במנוע דיזל זה בלתי נמנע, זה נשמר ברמות שעדיין לא מסכנות את המנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
התקתוקים במנוע דיזל זה לא דטונצייה? ממה שאני מבין במנוע דיזל זה בלתי נמנע, זה נשמר ברמות שעדיין לא מסכנות את המנוע.

ספציפית התקתוקים זה לרוב ממערכת ההזרקה.

עבודת המנוע עצמה גם כן רועשת בעקבות כמות הגזים הגבוהה בצלינדר.

מה שבטוח, אין דטונציה.

חפש ביוטיוב, ישנן דוגמאות למנועי דיזל שכן חוו דטונציה מסיבה כזו או אחרת.. בוכנות פשוט מתרסקות לחתיכות..

יום טוב גם לך

פורסם
דיזל יידלק ראשון , ע"י חימום בלבד.

בעברית בנזין, באנגלית petrol, gasoline

בעברית סולר, באנגלית diesel.

דלק יידלק מחימום במינימום 246 מעלות צלזיוס

דיזל יידלק מחימום ב- 210 מעלות צלזיוס

לפי הלינק הבא:

http://www.engineeringtoolbox.com/fuels-ignition-temperatures-d_171.html

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%AA_%D7%94%D7%AA%D7%9C%D7%A7%D7%97%D7%95%D7%AA

כאן כתוב שסולר ב257 מעלות.

פורסם

אני "עשיתי ניסוי" עם סולר ואש ישירה בזמנו בצבא.

הפעלתי תנור חימום באוהל, פתחתי את ברז הסולר וזרקתי פנימה נייר בוער. לא נדלק...

חשבתי שאין זרימה ממיכל הסולר שבחוץ, אז מילאתי בקבוק קולה ליטר וחצי בסולר ישירות מהמיכל, ומזגתי מעט לתוך התנור. ישר על האש, עדיין לא נדלק...

שפכתי את כל הבקבוק פנימה, ליטר וחצי.

כעבור מספר שניות התנור בער כמו מטורף, הלהבות יצאו מהארובה בראש האוהל !

חבר רץ להביא מטף בזמן שחבר'ה אחרים השיגו שקי חול וזרקו אותם אליי. שפכתי אותם לתוך התנור ומילאתי אותו בחול.

למזלי לא היה קצין באזור :D

Stay Dirty

פורסם

:lol:

אפשר לסכם שדיזל נדלק בטמפ. נמוכה יותר, אבל בנזין מתנדף יותר מהר, ולכן מתערבב יותר טוב עם חמצן, ולכן דליק יותר ממקור-אש (גפרור, פלאג, whatever).

פורסם

חשבתי שאין זרימה ממיכל הסולר שבחוץ, אז מילאתי בקבוק קולה ליטר וחצי בסולר ישירות מהמיכל, ומזגתי מעט לתוך התנור. ישר על האש, עדיין לא נדלק...

חבר רץ להביא מטף בזמן שחבר'ה אחרים השיגו שקי חול וזרקו אותם אליי. שפכתי אותם לתוך התנור ומילאתי אותו בחול.

חחחח

:lol:

אפשר לסכם שדיזל נדלק בטמפ. נמוכה יותר, אבל בנזין מתנדף יותר מהר, ולכן מתערבב יותר טוב עם חמצן, ולכן דליק יותר ממקור-אש (גפרור, פלאג, whatever).

:mm_yeah:

פורסם

מזכיר לי דס"ל [דלק סילוני],במנוע קיים "ספירלה" של צינור שמן מסביב לצינור דלק ישיר,

כדי לחמם את הדלק לפני הכניסה לתא בעירה ובכך לקבל בעירה איכותית.

במנוע סילון כמובן [Pratt & Whitney F100]

Seat Ibiza FR

• תוכן חדש...