אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,393 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכם. מבקש את דעתכם על המפרט הבא של מחשב גיימינג שראיתי ב ksp. התקציב הוא 5000 שקל כולל מסך. מבקש המלצה על חנות מומלצת ואמינה במרכז. מדובר בבן 13 שישתמש במחשב ללימודים וגיימינג. https://ksp.co.il/mob/item/39617/מחשב-נייח-desktop-intel-core-i5-9600kf-3-7ghz-gmr-alpha
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, שאלה בבקשה יש לי חלון הזזה בסלון, כאשר אני פותח את החלון בכנף השמאלית ביותר, יש נקישה קלה בסגירה. זה קורה ממש כאשר החלון לקראת סגירה סופית. כאשר אני מפעיל מעט לחץ על הכנף האמצעית אין את הנקישה. הבנתי שהבורג כיון שיש בתחתית החלון הוא לצורך כיון גובה ולא למרחק בין הכנפיים. מה עלי לעשות?
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ב-mibox יש Chromecast מובנה, אז אפליקציות כמו יוטיוב, שתומכות בזה, אפשר לשדר באופן מיידי. האם יש דרך פשוטה, על אותו עיקרון, לשדר תמונות או סרטונים מהטלפון ל-mibox? כשאני מפעיל את אופציית השידור בטלפון, הוא לא מוצא את ה-mibox. הכוונה היא שגם מישהו שלא מתמצא יצליח לתפעל את זה, בלי אפליקציות של Mirroring.
הודעה אחרונה מאת Yondalar, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 535 צפיות
שלומות, אם אני הופך לעצמאי, ללא עובדים, ההוצאות שלי כולל הכל הן מקסימום 2000 שח לחודש, כמה אני צריך להכניס כדי לראות בנטו 12000? השאלה יורה בערפל, אני יודע, אבל אם לפרק אותה לגורמים אז כמה יעלה הרואה חשבון? כמה מס חוץ ממע"מ אצטרך לשלם? כמובן שהכל בגדר "בערך"...
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 747 צפיות
https://www.ebay.com/itm/CERTINA-DS-FIRST-QUARTZ-CHRONOGRAPH-ORIGINAL-SWISS/273787494113?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D225074%26meid%3D505bb84ed7414b98ad57b54445ed851c%26pid%3D100675%26rk%3D1%26rkt%3D15%26mehot%3Dnone%26sd%3D273787494113%26itm%3D273787494113%26pmt%3D0%26noa%3D1%26pg%3D2380057%26brand%3DCertina&_trksid=p2380057.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3A81c2b417-8722-11ea-8d22-74dbd180b5fc|parentrq%3Ab298bc411710a861afeb1501ffd1eda8|iid%3A1 רוצה לקנות את השעון להגיע אליו לרמת גן שלחתי מספר פעמים מייל והוא לא מגיב. זה חנות? זה אדם פרטי? השעון הזה מאוד חשוב לי כי כזה אבד לי לפני 3 שנים וזה מה שקי…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
הרחקת יונים
מאת Bob Ross- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 676 צפיות
למישהו יש נסיון בהרחקת יונים? יש לי זוג יונים שהתמקמו במסתור כביסה ובנו קן ואני לא יודע איך להרחיק אותם..
הודעה אחרונה מאת AUDIO KING, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 722 צפיות
מה אתם ממליצים לחיבור סיבים פרטנר עם גיימר dns של פרטנר או משהו אחר?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
מחיפוש קצרצר באינטרנט מצאתי את הדבר הבא, אך אני רואה שהמידות לא מתאימות: https://www.niskoelec.com/items/1349972-מכסה-ללוח-חשמל-24-מודול-NISKOBOX צרפתי תמונות להמחשה של החלקים שאני רוצה להחליף. כמו כן, אשמח לקבל המלצה לחנות אביזרי חשמל שתוכל לעזור לי במשימה בגזרה של חדרה - הרצליה. מידות הגומחה: רוחב 25 אורך 32.5 תודה!
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 598 צפיות
שלום לכולם - הסיפור הוא כדלקמן: עובד הגיע לגיל פרישה. עד גיל זה עבד ב-2 מקומות עבודה. 1. העיקרי. כרגע מתכון להמשיך לעבוד בו. 2. משני. הוא מעוניין להפסיק את עבודתו שם. הרוויח מעט מאוד בכל מקרה במקום זה והכסף נצבר לזכותו בביטוח מנהלים. הוא מעוניין לקחת את הכספים שהצטברו לו בביטוח המנהלים ולמשוך אותם עכשיו. הקצבה החודשית אם ייבחר לקבל אותם כקצבה היא כ-1000₪ עליהם כנראה יהיה מס יפה עקב כך שהוא מתשכר מעוד עבודה. נאמר לו שאת דמי הפיצויים הוא זכאי למשוך ללא מס. אבל על שאר הסכום ייצטרך לשלם סכום של 35%. יש למישהו איזה מידע אחר?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב אשמח לעזרתכם, אני רוצה לקנות מנגל לשימוש של כפעמיים בחודש למרפסת לא גדולה 15 מ"ר מה שאומר שהוא יהיה קומפקטי עם מדפים מתקפלים. תקציב עד 1000 שח, עדיף כמה שפחות. בסופרסל אונליין ראיתי מבצע על שני הגרילים הבאים , למישהו יש נסיון איתם? BRINKMANN 2B: https://www.shufersal.co.il/online/he/קטגוריות/הקניון/מוצרי-חשמל-למטבח/בישול-ואפיה/גריל-גז-/גריל-גז-2B%2B-כירת-צד/p/P_7290114781794 SYDNEY SUPER 3 | AUSTRALIA CHEF https://www.shufersal.co.il/online/he/קטגוריות/הקניון/מוצרי-חשמל-למטבח/בישול-ואפיה/גריל-גז-/גריל-גז-3-מבערי-נירוסטה/p/P_7297770126303 תודה.
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 544 צפיות
לבנה 680 שקל שחורה 1800 מפרסום בפייסבוק צריך 4 מי מכיר מקום שמוכר במחיר שפוי? חשבתי כבר לקחת 4 לבנות להכניס למקום של פחחות רכב שיצבעו לי בשחור. כמה כבר יעלה? ואני גם יוכל לבחור את השחור- מט \ נטיה לאפור \ מבריק \ מטאלי דעתכם?
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 529 צפיות
בקרוב כנראה נתחיל בשיפוץ הדירה שלנו, דירת 4 חדרים באזור המרכז. מחפשים עזרה במציאת בעלי מקצוע טובים ואמינים שיעזרו לנו: - קבלן שיפוצים - מתמחה בשיפוצים מסיביים (צנרת, חשמל, גבס, שבירת קירות, צבע) - קונסטרוקטור (בדיקת מבנה וקירות תומכים) - איש מזגנים - חברת דלתות (מעוניינים בבידוד טוב) - נגר למטבח ועבודות נוספות / חברת מטבחים טובה - שיש למטבח - אלומיניום ככה שאם יש לכם המלצות לבעלי מקצוע או טיפים לפני התחלת השיפוץ זה יעזור לנו מאוד. גם הודעות בפרטי זה אחלה.
הודעה אחרונה מאת stas12, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 766 צפיות
כבר כמה ימים שאתרי טכנולוגיה מלאים בנושא. מה הצלחתי להבין (אני חושב): 1. שיש כזה דבר שנקרא SMR, ושהוא בדרך כלל ממומש בכוננים בעלי נפחים גבוהים, בשביל לדחוס יותר מידע לכל פלטה. 2. ש-WD החליטו לממש אותו גם בכונני סדרת ה-RED שלה, בנפחים של 2-6TB, שמיועדים לשרתי NAS. 3. ש-WD עשתה את השינוי בלי להודיע לאף אחד. 4. שמשתמשים גילו ששרתי NAS שלהם לא אוהבים את ה-SMR ומדווחים על שגיאה במערכי RAID, או משהו כזה. מישהו יכול בבקשה להסביר להדיוטות במה מדובר?
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 825 צפיות
שלום. יש לי את הפילטר הזה מספר שנים, אבל כדורי הסיליפוס לא נמסים בו. נאמר לי שצריך להוסיף חדשים כל חצי שנה. אולי הפילטר לא יעיל? כמו כן מה זה הצינורית הקטנה שמחוברת בשתי מקומות מעל הפילטר? תודה.
הודעה אחרונה מאת innvision, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 18.9 אלף צפיות
קניתי דירה ואני רוצה לעשות שיפוץ קל בכוחות עצמי. בסלון יש על הקיר טמבורטקס שאני רוצה להוריד ולהחליק את הקיר. הבנתי שמאוד קשה להוריד את זה בדרכים קונבנציונליות . שמעתי שנדרש קודם לעבור על הקיר עם ברנר ולאחר מכן לנסות לגרד את זה. יש דרך פשוטה יותר ? תודה.
-
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 655 צפיות
אני רחוק מלהיות כלכלן ואני לא מבין כלום בנושא לכן אשמח אם מישהו שקצת מבין בזה יעשה לי בסדר בראש. יש להורים שלי משכנתא בסך של 400,000 ש"ח עם ריבית שנתית של כ-4 אחוז, כלומר 16 אלף ש"ח בשנה ל-25 שנים, היא שילמה כבר כ-8.5 שנים כ-214,000 והיתרה ירדה רק ב90 אלף ש"ח, וכמו שאמרתי, אני לא מבין במשכנתאות אך נשמע שעושים עליהם קופה לא רעה בכלל. מכיוון שהם עברו עכשיו דירה והבנק עושה בעיות לגבי הגרירה של המשכנתא באמתלה של הקורונה, נאלצנו לסגור את המשכנתא ואנחנו מתכננים לקחת אחת חדשה בבנק אחר, אך עולה לי לראש כיוון אחר - למה בעצם לא לקחת מספר הלוואות קטנות יותר? נניח 2 הלוואות לכל מטרה על סך 150 אלף ש"ח, עם ריבית של כ-10 אחוז, כלומר אני לוקח 300 אש"ח הלוואה ומחזיר סכום של 33…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 674 צפיות
אני מעוניין במחשב שולחני קטן ככל האפשר לשימושים משרדיים בסיסיים. המחשב ימוקם על שולחן קטן בחדר השינה בנוסף למסך 24" או 27". אמנם אין צורך במפרט מתקדם, אבל אני מעוניין במשהו סביר שיתפקד כמו שצריך גם בעוד כמה שנים. כמו כן, נדרש שיהיו מספיק חיבורי usb (מחבר מקלדת, עכבר, מדפסת, סורק, כונן חיצוני...). תקציב כולל כ4K, אז אני מניח שלמחשב עצמו בערך 3K כולל מערכת הפעלה. ניתן לחרוג מעט, אם ממש חיוני. תודה.
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 496 צפיות
אם כן, אם זו לא בקשה גדולה מדי, אשמח אם תיצור איתי קשר. תודה.
הודעה אחרונה מאת David32, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 551 צפיות
פעם ראשונה שאני כותב במערכת החדשה, תתחדשו, בהצלחה 😚 בעקבות סופה לפני כמה שבועות חדרו בסוף החורף מים רבים לחדר השינה, וגרמו לנזק (קל יחסית) בתקרת גבס. במקביל מים רבים חדרו גם למזרן ולארגז המצעים של המיטה זוגית שלנו. זרקנו לפח הרבה שמיכות פוך ועוד מתקנים שונים. שאלתי מתמקדת במזרן. מזרן של עמינח בן 4.5 שנים התמלא במים. אני ואשתי הוצאנו אותו (בקושי) לשמש לייבוש במרפסת משך 4 יממות. אחרי שהתייבש,שאבנו וניקינו אותו, נשארו המון כתמים מכוערים עליו, ביררתי, ניתן לתקן בניקוי יבש. שאלותי הן לגבי ביטוח תכולה. חב' הביטוח ביקשו ממני לתת להם הצעת מחיר של בעל מקצוע לתיקון התקרה, וגם אומדן נזק לרכוש. הם לא שולחים שמאי כנראה …
הודעה אחרונה מאת yossy, -
היי חברים, אני שוקל לרכוש אייפון 11 פרו מקס והתברר לי שיש לו מטען חדש עם מחבר lightning מצד אחד ומהצד השני usb-c שמתחבר לראש של המטען החדש והגדול יותר מהראש המוכר עד היום במכשירי אפל. הדבר הזה קצת מטריד אותי מאחר וה-usb ה"פרימיטיבי" מאוד נוח לי שכן יש לי כניסות usb פרימיטיבי למחשב, יש לי 4 כניסות usb פרימיטיבי ברכב- 2 מלפנים ו-2 מאחור, רכשתי לאייפון 8+ שלי מספר מטענים מקוריים בחו"ל (רציתי שיהיה לי כמה רזרבות עקב המחירים היקרים שלהם בארץ) והייתי בטוח שאותם כבלים וראשי מטען יתאימו לי לאייפון החדש וכנראה שזה לא יתאים? אני טועה? כל עניין ה- usb-c הזה מאוד מבלבל אותי אז אשמח אם תעשו לי סדר. 1. המטענים עם מחבר ה- usb הרגיל שרכש…
הודעה אחרונה מאת MiG, -
כשהתחילה כל המיני אפוקליפסה הזו, חבר אמר לי בהלצה שבזמן שבכל העולם נגמרו ניירות הטואלט מהמדפים, בארה״ב נגמרה התחמושת. בתור מי שמוצא את התיקון השני לחוקת ארה״ב כגרוע במתכונתו הנוכחית, מצאתי את זה מצחיק ועצוב בו״ז. האובססיה של ארה״ב עם נשק היא בגדר טירוף מבחינתי, לעולם לא הבנתי את זה ואולי לעולם לא אבין. ניסיתי לנהל דיונים עם אנשים משכילים על הנושא, ומעולם לא הצלחתי לשמוע טיעון חזק שתומך בזכות לשאת נשק לכל אזרח החפץ בכך שמאזן את הסכנה הציבורית שנגזרת מהמדיניות. כמו שג׳ים ג׳פרי אמר בספיישל שלו שעסק (בין היתר) בנשקים - ליבת כל הטיעונים כולם היא "but ... i like guns". לא הגנה מזרים, בטח שלא הגנה מהממשל, אני סבור שהאובססיה האמריקאית נובעת לפני הכל מכך שיש לחבר…
הודעה אחרונה מאת AUDIO KING, -
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
שלום שלום, אז כך, לאחר שלא קיבלתי כלום מחזר מס לשנת 2013 כאשר טפסי 106 הוגשו ע"י רואה חשבון חבר של אבא שלי (כנראה איבד אותם ולא הגיש )!! מצאתי את finupp, שלחתי להם את הטפסים שוב פעם, והיום חזרו בתשובה ואמרו שלפי בדיקה שלהם מגיע לי 2440 שח החזר (שני מקומות עבודה).. הם רצו 150 ש"ח שכר טרחה על עבודתם שאשלם אותה ב PAYPAL, ?? מה הייתם עושים? מישהו ניסה אותם?
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 729 צפיות
שלום לכולם אני משתמש בפורום הנ"ל מכיוון שככה אני סוג של אנונימי ומהסיבה שיש לי הערכה לדעות של חברי הפורום בהתבססות על שנים רבות של קריאה ושימוש בפורום. אני בן 30, נשוי +1. יש לי שני תארים ועוד כמה תעודות. שירתתי בקבע 7 שנים במספר תפקידי שדה והשתחררתי לפני קצת יותר משנה. במהלך השנה וקצת האלה עבדתי במשך חצי שנה כראש צוות של פרויקט בתחום מסוים ובחצי שנה האחרונה מנהל פרויקטים מתחיל בחברה גדולה. עד כאן הנתנונים היבשים. למה אני מתעניין באימון אישי - קאווצ'ינג? כבר לפני השחרור התחלתי לחשוב מה אני רוצה מעצמי, במה ארצה לעסוק, לאן ארצה להגיע וכו' אני מגדיר את עצמי אדם עם הרבה כשרונות והרבה תחומי עניין אבל כאילו לא יודע …
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 20.6 אלף צפיות
טוב, אז הפעם הייתי רוצה לשתף אותכם בתיקון מעבד מזון kitchenaid של ההורים שלי. אמא שלי אופה הרבה לחמים והייתה לשה את הבצק במהירות הגבוהה מ3 (מה שהסתבר בדיעבד שאסור). הדבר גרם לחימום יתר והמסה של הגריז, ובסופו של הדבר לכשל של התמסורת. המעבד הועבר לידיי והתחלתי בעבודת הפירוק. כך נראה המעבד לאחר הפתיחה שלו זה חלק מהגריז שיצא, בגלל שהוא הגיע למצב של חימום יתר וחלקו הפך לנוזל הוחלט להוציא את כולו ולשים חדש התמסורת והציר הראשי בחוץ אחרי ניקוי גס התמסורת לאחר פירוק וניקוי יסודי עם מסיר שומנים לאחר שבוע של המתנה הגיע הגריז והגלגל שיניים לא צריך להיות טכנאי כי לראות את ההבדל הרכבת התמסור…
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 592 צפיות
חג שמח, שאלה בעבור חבר, הוא מכניס סכום של כ-2500 שקל לחסכון חודשי, כרגע יש לו בצד 6000 ש״ח, לאחר רכישת נכס, ה-6000 הללו, נמצאים בחסכון בטאצ׳ של לאומי, משמע, הכסף עושה ריבית של 0.01% (אגורות בודדות בחודש), הומלץ לו על חסכון של אלטשולר שנקרא ״חסכון פלוס - גמל להשקעה״, הוא מבחינתו רוצה שהכסף ינוח לערך 5 שנים ויצבור סכום, כמובן, בהתאם להפקדה חודשית של 2000-3500 שקל בחודש לחסכון, לדעתי, הכסף בלאומי, יושב לשווא, לדעתו ככה יותר ״בטוח״, אך הוא לא מבין מאוד בתחום לכן, הוא רוצה מספר המלצות. אשמח לעזרתכם, תודה.
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
- 12 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אז לאחר שתקופה ארוכה אני התהלכתי בתחושה "שדפקתי את המערכת". ואני זה שחי ב2020 זה שיודע לקנות בצורה מושכלת בעידן החדש, זה שלא נותר מאחור עם צרכנות ארכאית מודה -טעיתי. אמל"ק -כנראה שבישראל אין תחליף לקניה פיזית מחנות אמינה. אז כך קניתי כמה מוצרים לבית בתקופה האחרונה מכמה ספקים/חנויות שונות. הצד ששוה לכלום היה עיכוב משמעותי בזמן השילוח + אפס שירות לקוחות והכוונה אפס! אפשר להמתין בקווים 40 דקות ללא מענה או לשלוח ווטצאפ ולקבל הודעה גנרית "פנייתך חשובה לנו נטפל בהקדם" וזהו בגדול! נאלצתי לממש אחריות בשני מקרים- 1- מוצר חשמלי שהגיע שבור. 2- כסא משרדי פגום. כבר יצא לי המיץ לרדוף אחרי שירות הלקוחות החמקמק בשתי המקרים. דוגרי…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 648 צפיות
האם זה שאני מכוון את התריסים של המזגן עם קירור על האייפון בעת שימוש ב ווייז כאשר גם השמש מחממת אותו לא בריא לאייפון ?
הודעה אחרונה מאת gabif, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 556 צפיות
על המדבקה יש את ההוראות הללו. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי בעברית פשוטה למה הכוונה ואיך ומה עושים כאן?
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מיואש. יש לי פה ערימת עטים בכוס על השולחן וכולן פשוט לא עובדות כמו שצריך. אם הן עובדות אז צריך "להניע" אותן וגם אז יש כל הזמן איזורים שבהם פתאום אין דיו. מחפש איזו עט זולה. שאפשר פשוט לכתוב איתה. לא צריך להניע אותה. לא צריך ללקק את הקצה. להוריד את הקשה שנוצר עליה. יש לי פה פיילוטים. pentel. יש למישהו איזה המלצה טובה או לחילופין טריק שיימנע מהעטים להפסיק לעבוד? כולן עם דיו מלא מעל החצי.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אמש חבר אמר לי ששמע שהחצץ המוכנס אל תוך בטון היציקה משמש לחיסכון של שאר החומרים היקרים יותר (מלט, חול) ושהוא בעצם לא חובה ולא תורם לחוזק הבטון הסופי. פשוט נהיה מנהג כזה ע"מ לתת נפח ליציקה. אני תמיד ידעתי שהחצץ כן מוכנס ע"מ לתת חוזק ושאפילו יש משמעות לגודל החצץ ושמשחקים עם גודל האבן ע"מ לקבל את הבטון המתאים ליציקה הספציפית. מה נכון?
הודעה אחרונה מאת MiG,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,001 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- santiago
- davemustaine87
- D4K
- Matanb1998
- vigi
- אהרן ג
- zaf
- mikk
- פאר האורה
- מחכה
- FROGIE
- amit54