Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם - 

הסיפור הוא כדלקמן:

עובד הגיע לגיל פרישה.

עד גיל זה עבד ב-2 מקומות עבודה.

1. העיקרי. כרגע מתכון להמשיך לעבוד בו.

2. משני. הוא מעוניין להפסיק את עבודתו שם. הרוויח מעט מאוד בכל מקרה  במקום זה והכסף נצבר לזכותו בביטוח מנהלים.

הוא מעוניין לקחת את הכספים שהצטברו לו בביטוח המנהלים ולמשוך אותם עכשיו.

הקצבה החודשית אם ייבחר לקבל אותם כקצבה היא כ-1000₪ עליהם כנראה יהיה מס יפה עקב כך שהוא מתשכר מעוד עבודה.

נאמר לו שאת דמי הפיצויים הוא זכאי למשוך ללא מס.

אבל על שאר הסכום ייצטרך לשלם סכום של 35%. 

יש למישהו איזה מידע אחר? 

פורסם

ביציאה לפרישה צריך להתייעץ עם רואה חשבון\יועץ מס

צריך ליצור קשר עם רואה החשבון, הוא ינחה אותך לגבי החומר שצריך להביא לו ואז צריך להקדיש זמן לישיבה אתו. חוקי המס בפרישה מורכבים, ויש שם מהליכם בלתי הפיכים - טעות קטנה באיזה טופס יכולה לעלות מאות אלפי ש"ח. בכל מקרה, אין לבצע שום פעולה לפני שיש בידי הפורש משהו שנקרא טופס 161 שהוא המידע שנותן המעסיק על התחייבויות שנותרו לו. אני לאו יודע מה קורה במצבים כפי שתארת, בו ופרשים ממקום עבודה אחד וממשיכים באחר, אבל בדיוק לצורך זה יש בעלי מקצוע.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הכסף הזה אינו נדרש לו במיידי, הוא יכול למיטב ידיעתי לבקש מהמבטח שלו *לא* למשוך את הקצבה החודשית, ולדחות את מועד קבלתה.  דחיה כזו גם משפרת את המקדם שלפיו נקבע התשלום החודשי.  שיבדוק את זה.

פורסם

תודה על ההפנייה לאתר.

מאות אלפי שקלים זה לא יעלה. מדובר בסכום לא גדול מאוד בביטוח מנהלים הזה.

אין לו רואה חשבון, מדובר בשכיר שהיה כל החיים שכיר.

ראיתי שעלות של ייעוץ פנסיוני מגיעה לאיזור ה-4000 ש"ח ולכן זה לא רלוונטי.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הטעות היא  שאתה מסתכל על חסכון אחד. צריך להסתכל על כל ההתנהלות הכלכלית - כולל כל החסכונות הפנסיוניים, פדיון ימי חופש ומחלה, קרנות פיצויים וכו'. גם כשכיר מומלץ מאד לפנות ליועץ מס או רואה חשבון, כיוון שצריך לעשות חישוב כולל שלזכויות המס וכיצד לחלק אותן בין הסכומים המתקבלים כעת לבין אלה הצפויים בעתיד. מן הסתם אותו בחור מנהל גם קרן פנסיה\גמל\ביטוח מנהלים במקום עבודתו האחר ויש לו גם זכויות אחרות, וצריך לראות את התמונה הכוללת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אפנה אותו שיקרא קצת באתר שפורסם פה.

בכל מקרה אני פשוט חושב שללכת ליועץ פנסיוני כשיש לך 0 הבנה - לא ייתן הרבה.

אתה מפיק הרבה יותר בשיחה שאתה מבין על מה מדברים איתך.

נראה איך נתקדם משם. 

פורסם (נערך)

לא כתבתי יועץ פנסיוני. כתבתי יועץ מס (או רואה חשבון). זה משהו אחר לגמרי. הבעיה היא חוקי מס מסובכים מאד שאם אינך בעל מקצוע אינך אמור להבין בהם. הבעיה היא שמדובר בהתליכים בלתי הפיכים, ואם שגית פעם אחת הכסף עובר לאוצר המדינה באופן בלתי הפיך.

אני כרגע בתהליכים האלה כיון שאשתי פרשה (פנסיה מוקדמת) ואכן הדברים לא פשוטים. למזלי יש לי יועץ מס שמטפל בדוחות שלי באופן קבוע, אז הוא מטפל גם בעניין הזה. אבל אם חברך ישלם כמה מאות ש"ח לייעוץ זו השקעה מצויינת, יתכן שיחסוך לו נזקים גדולים בשלושה סדרי גודל.

יועץ פנסיוני זה סיפור אחר - זה מישהו שיסדר לך את ההשקעות. אם אתה חש שאתה צריך ייעוץ מסוג זה זו אחת האופציות.

יש בפורום הזה לפחות שני יועצי מס\רואי חשבון. חבל שהם אינם תורמים משהו מהידע שלהם.

פורסם

כשאני אצא לפנסיה, בעוד אי אילו 30+ שנים, גם אם אאלץ לשלם 10,000 ש"ח ליועץ מס/רואה חשבון תותח כדי שיגרום לתוצאה הכי טובה, זה שווה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

יועץ פנסיוני זה סיפור אחר - זה מישהו שיסדר לך את ההשקעות. אם אתה חש שאתה צריך ייעוץ מסוג זה זו אחת האופציות.

יועץ השקעות הוא אדם שמייעץ בענייני השקעות.

הפורש צריך להתייעץ עם יועץ פנסיוני או סוכן ביטוח שמתמחים בפרישה מעבודה.

השירות אכן כרוך בתשלום ורק הוא יכול להחליט אם זה שווה או לא.

פורסם (נערך)

יואל, המונח יועץ פנסעוני קצת מבלבל הוא עוסק בעיקר בנושא ההשקעות, ומתפרנס מעמלות שהוא מקבל או מהלקוח או מבתי ההשקעות. 

הדבר הקריטי הוא נושא המיסוי. כנראה שיש יועצים פנסיוניים שעוסקים בזה. אני מעדיף מומחה למיסוי, וזו הסיבה שבגללה פניתי ליועץ המס שלי, ובמקביל ליועצת פנסיונית לגבי ההשקעות.

פורסם
לפני 6 שעות, phpclub כתב:

כשאני אצא לפנסיה, בעוד אי אילו 30+ שנים, גם אם אאלץ לשלם 10,000 ש"ח ליועץ מס/רואה חשבון תותח כדי שיגרום לתוצאה הכי טובה, זה שווה.

תשמע, אני ממליץ לך ללכת לשלם עכשיו את ה-10 אלף האלו, כי האימפקט שלהם יהיה הרבה יותר גדול מאשר עוד 30 שנה.

אחרי שהכל כבר סגור וחתום והכסף נצבר מפה השינוי שלך הרבה יותר נמוך מאשר המסלול שתבחר עכשיו.

האם התייעצת עם יועץ פנסיוני? 

השאלה שלו היא ספציפית, לא איזה תכנון מהלכים מבריק לגיל פרישה וכמו שספיראל כתב - זה יותר עניין של מיסוי.

בשביל שאלה ספציפית לשלם 4000 זה אולי הגיוני לחלק מהאנשים ולחלק לא. 

בכל מקרה, הוא יעשה שיעורי בית.

• תוכן חדש...