Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רחוק מלהיות כלכלן ואני לא מבין כלום בנושא לכן אשמח אם מישהו שקצת מבין בזה יעשה לי בסדר בראש. יש להורים שלי משכנתא בסך של 400,000 ש"ח עם ריבית שנתית של כ-4 אחוז, כלומר 16 אלף ש"ח בשנה ל-25 שנים, היא שילמה כבר כ-8.5 שנים כ-214,000 והיתרה ירדה רק ב90 אלף ש"ח, וכמו שאמרתי, אני לא מבין במשכנתאות אך נשמע שעושים עליהם קופה לא רעה בכלל.

מכיוון שהם עברו עכשיו דירה והבנק עושה בעיות לגבי הגרירה של המשכנתא באמתלה של הקורונה, נאלצנו לסגור את המשכנתא ואנחנו מתכננים לקחת אחת חדשה בבנק אחר, אך עולה לי לראש כיוון אחר - למה בעצם לא לקחת מספר הלוואות קטנות יותר? נניח 2 הלוואות לכל מטרה על סך 150 אלף ש"ח, עם ריבית של כ-10 אחוז, כלומר אני לוקח 300 אש"ח הלוואה ומחזיר סכום של 330 אש"ח, סה"כ 30 אלף ש"ח בריביות, במקום לשלם את הסכום הזה רק בשנתיים עם ריבית שנתית של משכנתא. זה מרגיש לי כל כך פשוט עד שזה גורם לי לחשוב למה לא כולם עושים את זה, אז בטוח יש משהו שאני מפספס, לא?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אתה מפספס הרבה. רבית של 10% היא רבית שנתית, כלומר הלוואה ל-5 שנית תשא רבית שהיא הרבה יותר מ-10%. החישוב קצת מורכב כיון שמצד אחד על הסכומים שנפרעו לא ישלמו רבית, מצד שני על הסכומים הנותרים יש רבית דרבית.

כיוון שהנושא מורכב אמי ממליץ לך לחפש במרשתת הסברים, וגם את הקורס המקוון "150 משכורות" שהכין לפני מספר שנים חבר  הפורום oryo.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המשכנתא הקיימת של ההורים שלך כנראה 4% צמודה למדד, מה שגורם לריבית בפועל להיות הרבה יותר גבוה וההחזר בקושי אוכל את הקרן

נשמע שעשו על ההורים של קופה, כי אני גם לקחתי משכנתא לפני יותר מ 8.5 שנים ואין לי שום מסלול כזה והריביות שקיבלתי היו יותר טובות.

לפני תקופה חיפשתי הלוואה והריביות ששמעתי גרמו לי לרדת מזה מהר מאוד, הריביות של המשכנתא הן הכי נמוכות שיש היות והן לתקופה ארוכה.

אני מציע שתתחיל על הקורס של אור "150 משכורות" וכשתבין קצת יותר על מה אתה מדבר , תעלה את כל הנתונים ותתייעץ בשרשור של המשכנתאות.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אתה מפספס הרבה. רבית של 10% היא רבית שנתית, כלומר הלוואה ל-5 שנית תשא רבית שהיא הרבה יותר מ-10%. החישוב קצת מורכב כיון שמצד אחד על הסכומים שנפרעו לא ישלמו רבית, מצד שני על הסכומים הנותרים יש רבית דרבית.

כיוון שהנושא מורכב אמי ממליץ לך לחפש במרשתת הסברים, וגם את הקורס המקוון "150 משכורות" שהכין לפני מספר שנים חבר  הפורום oryo.

לפני 2 שעות, phpclub כתב:

המשכנתא הקיימת של ההורים שלך כנראה 4% צמודה למדד, מה שגורם לריבית בפועל להיות הרבה יותר גבוה וההחזר בקושי אוכל את הקרן

נשמע שעשו על ההורים של קופה, כי אני גם לקחתי משכנתא לפני יותר מ 8.5 שנים ואין לי שום מסלול כזה והריביות שקיבלתי היו יותר טובות.

לפני תקופה חיפשתי הלוואה והריביות ששמעתי גרמו לי לרדת מזה מהר מאוד, הריביות של המשכנתא הן הכי נמוכות שיש היות והן לתקופה ארוכה.

אני מציע שתתחיל על הקורס של אור "150 משכורות" וכשתבין קצת יותר על מה אתה מדבר , תעלה את כל הנתונים ותתייעץ בשרשור של המשכנתאות.

תודה, עשיתם לי קצת סדר.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

תחום המשכנתאות מורכב מאד וכיוון שבדרך כלל מדובר בהלוואות גדולות לטווח ארוך מאד דאי מאד להתעמק בנושא. בפורום הזה יש שרשור ייעודי, כדאי לקרוא בו, למרות שלאור היקפו ומשך הזמן בו הוא מתגלגל אתה עלול לטבוע במידע. מצד שני, כאשר יהיו שאלות קונקרטיות יש שם כמה אנשים שישמחו להשיא לך עצות טובות.

וכמה הערות  שוליות:

1. כל גוף פיננסי הנותן משכנתאות מסביר משהו על סוג ההלוואה הזה, וכך גם אתרים העוסקים בייעוץ בנטילת משכנתה. חיפוש קצר בגוגל יעלה הרבה מאד תשובות.

2. הכתיב התקני הוא "משכנתה" אבל מקובל מאד לכתוב "משכנתא".

3. יש לא מעט אנשים שמכנים "משכנתא" רק את מה שקרוי "הלוואת זכאים", למרות שהכוונה לכל הלוואה שבה נכס נדל"ן מהוה בטוחה. בשנים האחרונות השגיאה הזו פחות נפוצה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

תחום המשכנתאות מורכב מאד וכיוון שבדרך כלל מדובר בהלוואות גדולות לטווח ארוך מאד דאי מאד להתעמק בנושא. בפורום הזה יש שרשור ייעודי, כדאי לקרוא בו, למרות שלאור היקפו ומשך הזמן בו הוא מתגלגל אתה עלול לטבוע במידע. מצד שני, כאשר יהיו שאלות קונקרטיות יש שם כמה אנשים שישמחו להשיא לך עצות טובות.

וכמה הערות  שוליות:

1. כל גוף פיננסי הנותן משכנתאות מסביר משהו על סוג ההלוואה הזה, וכך גם אתרים העוסקים בייעוץ בנטילת משכנתה. חיפוש קצר בגוגל יעלה הרבה מאד תשובות.

2. הכתיב התקני הוא "משכנתה" אבל מקובל מאד לכתוב "משכנתא".

3. יש לא מעט אנשים שמכנים "משכנתא" רק את מה שקרוי "הלוואת זכאים", למרות שהכוונה לכל הלוואה שבה נכס נדל"ן מהוה בטוחה. בשנים האחרונות השגיאה הזו פחות נפוצה.

תודה על המידע. 

באמת עצוב לי שלא מלמדים רבע מזה בבתי הספר,  אבל היי, למדתי לקרוא מפה!

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

לא מלמדים את זה (כלכלת משק בית) בבתי הספר בכוונה תחילה, אחרת איך יעשו עליך קופה? איך תסכים לתספורות לתשובה על חשבונך?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בשנים האחרונות דווקא יש איזה תכנית לימודים להכרת ניהול כלכלי של משק בית. איני יודע עד כמה היא מוצלחת, ואני חושש שמבחינת התלמידים היא נחשבת לא חשובה, האי לא מדובר בהכנה לבגרות, ובגיל תיכון לא חושבים לטווח ארוך מדי.

• תוכן חדש...