Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אמרתי פעם אחת שזה יגמר במנוע בלבד, אפילו כתבתי שלפני המנוע אני אדאג שהרכב יוכל לעמוד בתוספת כוח משמעותית כ"כ.

מנוע 2.0 עם טורבו? לא, ממש לא בא לי לנות מכונית דראג :?

בתור התחלה 80 כ"ס יספיקו, המטרה הסופית תהיה להגיע לכ150 כ"ס. אבל זה יקרה בעוד הרבה מאוד זמן.

haters will hate

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לגביי האישורים - זה הדבר האחרון שמדאיג אותי - אני דואג לגביי המנוע
בנצי - האישורים הם הדבר הראשון שצריך להדאיג אותך, אלא אם יש לך מאפיה מדהימה במשרד הרישוי, או עם מכון הטסטים שלך...

קח שוב בחשבון את הנקודה החוקית שהוזכרה כאן מספר פעמים קודם. אין שום סיכוי לקבל אישור של משרד התחבורה להשתלה של מנוע סיירה-פינטו OHC באסקורט שלך. המשמעות היא שתצטרך לנקוט בפעולה לא חוקית - למשל לדפוק את המספרים של המנוע הישן שלך על מנוע הסיירה ו/או לסמוך על קומבינות וחאפרים כל חצי שנה כשתעביר אותה טסט. מעבר לאי-החוקיות שבעניין, המנועים שונים מבחינה חיצונית ואתה עלול ליפול על בוחן במכון הטסטים שיעלה על זה, שלא לדבר על ביקורת תקינות של משרד התחבורה, או חס-וחלילה בוחן-תאונות במקרה של תאונה. בקיצור - סיכון לא פשוט. שקול את ההצעה של udical - לפחות המנועים זהים מבחינה חיצונית...

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני חשבתי על זה לעומק ולאחר שיחה היום עם מספר חברים החלטתי לשים מנוע crossflow 1.6.

אני מקווה שמחר יהיה לי זמן להסתובב ביפו, בכל מקרה קובי מחר אני תופס אותך לשיחה במפגשישי אז תכין את עצמך נפשית :wink:

haters will hate

פורסם

בנצי הגישה הנכונה היא להתחיל מהמרכב...

אתה תעשה מה בראש שלך..

בנינו זאת לא הבימר שהייתה מקוללת זה הראש שהיה מקולקל.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

x-flow 1.6 - אופציה מצויינת, במידה ותמצא כזה. לאומת זאת, 1.3 קלים להשגה ואם ניגשים אליו בצורה חכמה גם ממנו ניתן להוציא הרבה כוח. ראשית, במידה ותמצא 1.3, לא יהיה צורך בשום אישור ממשרד הרישוי. תפרק את 1.1, שים לו טלטלים, קראנק וראש של 1.3 ותיצא עם מנוע מוגדל עם אותו מספר. הצעד הבא - קרבורטורים WEBER או DELORTO שוכבים, בדיוק כמו ב-MK1 מקסיקו. אחר כך - הצתה אלקטרונית של פיאסטה MK2 (מומלץ!!!), ולבסוף - סעייפת פליטה 4-2-1. החלפת גיר לגיר של סיירה 5 הילוכים (קודם לך תמצא גיר כזה - כולם 4) תידרוש קיצור גל הינע ואיזונו מחדש. שקול שיפוץ של תיבה מקורית - היא אולי לא הכי טובה במהירות מקסימלית, אך תיתן לך תאוצה הרבה יותר מהירה מתיבה של סיירה. עד כמה שזכור לי באסקורט 1.1 אין בוסטר בלמים - תצטרך להתקין, כמוכן בלמים קידמיים שלך גם אמורים להיות בלמי תוף, ובמכוניות עם 1.3 יש בלמי דיסק מקדימה.

זהו, סתם חומר למחשבה.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם
x-flow 1.6 - אופציה מצויינת, במידה ותמצא כזה. לאומת זאת, 1.3 קלים להשגה ואם ניגשים אליו בצורה חכמה גם ממנו ניתן להוציא הרבה כוח. ראשית, במידה ותמצא 1.3, לא יהיה צורך בשום אישור ממשרד הרישוי. תפרק את 1.1, שים לו טלטלים, קראנק וראש של 1.3 ותיצא עם מנוע מוגדל עם אותו מספר. הצעד הבא - קרבורטורים WEBER או DELORTO שוכבים, בדיוק כמו ב-MK1 מקסיקו. אחר כך - הצתה אלקטרונית של פיאסטה MK2 (מומלץ!!!), ולבסוף - סעייפת פליטה 4-2-1. החלפת גיר לגיר של סיירה 5 הילוכים (קודם לך תמצא גיר כזה - כולם 4) תידרוש קיצור גל הינע ואיזונו מחדש. שקול שיפוץ של תיבה מקורית - היא אולי לא הכי טובה במהירות מקסימלית, אך תיתן לך תאוצה הרבה יותר מהירה מתיבה של סיירה. עד כמה שזכור לי באסקורט 1.1 אין בוסטר בלמים - תצטרך להתקין, כמוכן בלמים קידמיים שלך גם אמורים להיות בלמי תוף, ובמכוניות עם 1.3 יש בלמי דיסק מקדימה.

זהו, סתם חומר למחשבה.

מקס, כמה נקודות:

לא קשה למצוא את ה-1.6 x-flow.

בכלל לא קשה למצוא גיר 5 הילוכים של סיירה, הוא אפילו מאוד נפוץ וזול (לי יש כזה בטאונוס שלי).

הגיר המקורי של האסקורט, מתפורר ב-90 כ"ס.

עוד מידע למתעניינים על תיבות הילוכים מאת פורד:

http://www.zetecinside.com/xr2/gearbox.htm

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אודי,כמה נקודות:

1.לא כל כך קל למצוא מנוע 1.6 איקספלואו,הוא הופיע רק בקורטינה MK2 ו MK3 ממש בתחילת דרכה.

2.בילמי דיסק היו רק ב 1.3 האוטומטיות ובדגמי ה GT.ה 1.3 הופיעה אמנם עם מגבר בלם(בוסטר)אך עם בלמי תוף גם מלפנים.

3.כמו שאמר מקס(ברוך השב!)אין בעייה להגדיל מנוע 1.1 ל 1.3,אבל זוג מאיידים כפולים אפשר להרכיב רק בשילוב גל זיזים "חם".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מנוע של סיירה עם טורבו יתן לך את כל הכוח שאתה רוצה...
תגיד , אני רואה שאתה מומחה .

יש לי בעיה באוטו , הוא לא חזק ואני רוצה להרכיב טורבו .

יש לך טיפים מה להביא ?

יש לי בלוק סיירה 1.8 ואני רוצה לדעת מה להחליף כדי שזה יוכל להוציא הספק יפה ומה העלויות . די חשוב לי .

אתה יכול לכוון אותי ואני בטוח שעוד הרבה כאן רוצים לשמוע . אז אם אפשר לא בה"פ . שכ-ו-ל-ם ירוויחו .

ושוב , עלויות .

תודה . אני כל כך שמח שכולם עוזרים כאן ולא נותנים לי לעשות שטויות . זה חשוב שיש יד מכוונת טובה .

מנוע 2.0 עם טורבו? לא, ממש לא בא לי לנות מכונית דראג
אל תעשה פוזות .

אין לך כסף יותר נכון... ( שזה בסדר , לא כולם עם עודף כסף )

2.0 טורבו יכול להיות גם כן רק עם 150 כ"ס אבל עם 22-23 קג"מ וזה יוציא ליפייפיה שלך ת'תחת בכל נגיעה בגז בסיבוב , אז אל תספר שלי שאתה לא רוצה את זה .

למה להמליץ על משהו שאין לכם מושג בו ?
זה מכוון לבחור עם הראלי הלבנה שאוטוטו ייתן לנו הרצאה ויכוון אותנו איך להגדיש מכוניות בזול...

לבנצי אין שקל על התחת אבל זה בסדר , נמליץ לו להרכיב טורבו .

לאדון עם הראלי הלבנה , ברגע שעשה פרוייקט טורבו אני הראשון שאמלא לך טנק דלק מלא באוטו .

עד אז בכל הנוגע להמלצות על בניית טורבו עדיף שתשתוק . נקודה . זה טיפה יקר...

והאמת , הייתי מצפה שתשתיקו את התשובות של "תרכיב טורבו" , זה פורום אספנות ולא מדע בידיוני .

בסוף אתם גורמים לי להיות האיש הרע...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

יאשה אתה יודע שאני אוהב אותך.

ולכן אפרט קצת, הרכב שלי הוא 1.1 אבל יש לי כבר בוסטר ודיסקים מקדימה.

ירדתי לנקות את הרכב כי שמעתי שהולך לרדת גשם (קטע מפגר אני יודע) ושמתי לב שהרכב נמוך מאוד, אני אוריד עלים מאחורה ונראה איך זה יצא אבל רוב הסיכויים שזה יהיה סתם מיותר, נדמה לי שהבעלים הקודמים התעסק עם האוטו ועשה קצת יותר מלשים סאן רוף, בוסטר ובלמי דיסק.

מחר אני נוסע לכמה מקומות לבדוק לגביי מנועים ובכלל בשביל כמה אסקורטים, נראה מה הדבר שימשוך את עיני...

והנה תמונה של האורחת שבאה אליי היום וגם תמונה של האסקורט.

0001.jpg

0002.jpg

haters will hate

פורסם

ירדתי לנקות את הרכב כי שמעתי שהולך לרדת גשם (קטע מפגר אני יודע) ושמתי לב שהרכב נמוך מאוד, אני אוריד עלים מאחורה ונראה איך זה יצא אבל רוב הסיכויים שזה יהיה סתם מיותר, נדמה לי שהבעלים הקודמים התעסק עם האוטו ועשה קצת יותר מלשים סאן רוף, בוסטר ובלמי דיסק.

מחר אני נוסע לכמה מקומות לבדוק לגביי מנועים ובכלל בשביל כמה אסקורטים, נראה מה הדבר שימשוך את עיני...

בנץ .....כנראה מרוב התרגשות מהיפיפיה שלך (כמה אני מבסוט שהיא מתחת לאף שלי ככה

שאפשר כל יום לראות אותה) שכחת להעלות את תמונת האורחת......:roll:

פורסם

ג'נטים של קורטינה שמת לה , לאסקורט .

נראה מקסים !

דרור.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...