Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

עד הטיפול תצרוכת השמן ברכבי עמדה על ליטר ל-2000 ק"מ :neutral:

לאחר הטיפול שכלל פלאשינג,תצרוכת השמן עומדת על 260CC ל-1400 ק"מ

שזה אומר ממוצע של ליטר ל-5400 ק"מ! :smile:

לפני הטיפול הייתי מוסיף כל שבועיים שלשה שמן.

היום כבר עבר חודש מאז הטיפול ולא הוספתי כלל ויש עוד רבע מעל הקו התחתון(כאשר לאחר הטיפול היה3/4)-כלומר לאחר 1400 ק"מ של חצי(בין הקו התחתון לעליון).

השמן בו אני משתמש הוא אותו שמן בו השתמשתי לפני הטיפול LM5-40HD סינטטי מלא.

רק לידיעה-הרכב גמע עד היום 215K .

וזה בעצם אמור להפריך את כל ההפחדות על שטיפת מנוע פנימית.

זו ההוכחה שהשטיפה הפנימית לא מחמירה את תצרוכת השמן אלא בדיוק להיפך.(במיקרה שלי בכל אופן).

ואיזה הבדל ,שיפור של 270 אחוז!!:smile:

ניצן

ניפלאות השטיפהl

stp_14.jpg

פורסם

אתה משתמש בסינטטי מלא לרכב שלך, אתה לא נורמאלי, תנסה לשנות לחצי סינטטי ותראה איך הרכב יאכל לך פחות שמן, הסינטטי מלא יעשה לך רק בעיות כגון נזילות\אכילת שמן וכו....

סינטטי מלא זה למנועים חדשים , לא ללאדה בת 10.

גם חצי סינטטי זו הגזמה לרכב שכזה.

פורסם
אתה משתמש בסינטטי מלא לרכב שלך, אתה לא נורמאלי-דוקא כן(אבל קצת שרוט,:razz:בכל זאת מחזיק לדה ), תנסה לשנות לחצי סינטטי ותראה איך הרכב יאכל לך פחות שמן-עם חצי סינטטי אין צריכהמופחתת אך החסרונות לעומת הסינטטי מורגשים ביותר(ביצועים+שקט), הסינטטי מלא יעשה לך רק בעיות כגון נזילות\אכילת שמן וכו....-אין נזילות כלל טפו טפו ,אני משתמש בסינטטי כבר שנה,את אלה שהיו כבר ביטלתי.

סינטטי מלא זה למנועים חדשים , לא ללאדה בת 10.

הלאדה כבר לא ילדה ,חגגה בר מצווה זה מכבר:razz::smile:

ניצן

פורסם

אשמח לדעת את התיאוריה החדשה של PAPA כיצד שמן סינטטי יכול לגרום לאכילת שמן מוגזמת ולנזילות.

מה הקשר בין שמן סינטטי לנזילות ?

את הסיפור על אטמים שמתנהגים אחרת כאשר הם באים במגע עם שמן סינטטי שמעתי כבר.

לפני שאתה כותב תיאוריות חדשות תעשה חיפוש בפורום בנושא שמנים סינטטים.

ניצן,מרק,KD2 ועוד כמה חברים מהפורום כבר אכלו את הנושא מכול כיוון אפשרי.

איזה כייף לי :)

פורסם

ניצן,

לא מדוייק.

לכתוב ש"זה בעצם אמור להפריך את כל ההפחדות על שטיפת מנוע פנימית" זה ממש לא נכון.

כמובן שגם "זו ההוכחה שהשטיפה הפנימית לא מחמירה את תצרוכת השמן אלא בדיוק להיפך" ממש לא נכון.

לא הוכחת ולא הפרכת שום דבר, פשוט נתת דוגמה בודדת למקרה יחידני (אגב, עדיין אינך יודע מה תהינה ההשלכות העתידיות לכך).

מעבר לכך, אינני מבין כיצד הצלחת להגיע לרמת דיוק כה גבוהה באמצעות שימוש במדיד השמן שלך, כשנקבת בכך שצריכת שמן של 260 סמ"ק (למה לא 250, או 270?).

במילים אחרות, המרחק בין המקרה הפרטני שלך שציינת לבין הוכחה / הפרכה גורפת הוא רב מאד.

חומר פלאשינג - כשמוו כן הוא: שוטף.

ומעצם היותו שוטף הוא מורכב מחומרים חריפים, העלולים לפגוע במנועים ישנים, או במנועים שגמעו מספר רב של קילומטרים.

וכמובן שקיים אפקט הסרת הפיח והמשקעים, שמשמשים גם הם כ"אטמים" בחלקים מסויימים במנועים אלו.

אך בכל זאת תמיד טוב לשמוע ולספר על דוגמאות כדוגמת זו שלך בנושא זה ובנושאים אחרים.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

פאפא שלום רב!

זהירות אתה מתעסק עם ניצן, אשר משמש אור ותומים בעיניני שמן בפורום!

את כל המידע בנוגע לשמנים, הוא מישם תחילה על רכבו( כן לאדה סאמרה שחגגה כבר בר מצווה, ומראה השגים של בחורה בתולה!

נתוני צריכת השמן מעולים, ובתור רכב שעבר 215K , יש סכוי טוב שהוא יעבור גם את הרבע מיליון קילומטר ,מבלי להניד עפעף!

ניצן אני איתך באש ובמים, וביחד תוכל להמשיך לנסוע לירושלים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הסינטטי מלא מיועד לרכבים חדשים, היות והוא שמן מאוד דליל ,אפילו ישנם מכוניות חדשות עם המלצות יצרן לחצי סינטטי ולא סינטטי מלא.

לשים שמן סינטטי מלא לרכב ישן זה לא מומלץ.

זו ממש לא תאוריה חדשה, כנס לכל מוסך ושאל מה מומלץ לשים בלאדה.

ובקשר למה שניצן כתב לגבי רעשים, יש פחות רעשי מנוע עם שמן סינטטי מלא , בדיוק ההיפך, שים 20W50 ותראה איך רעש המנוע יפחת לך באופן משמעותי לעומת הסינטטי .

20W50 או 15W40 זה מה שאתה צריך לרכב שלך.

הייתי שמח לשמוע דעתם של בני ל.\ דני זומרשטיין\איציק נ. , בעניין שמן סינטטי מלא ללאדה בת 13.

פורסם
ניצן,

לא מדוייק.

לכתוב ש"זה בעצם אמור להפריך את כל ההפחדות על שטיפת מנוע פנימית" זה ממש לא נכון.

כמובן שגם "זו ההוכחה שהשטיפה הפנימית לא מחמירה את תצרוכת השמן אלא בדיוק להיפך" ממש לא נכון.

לא הוכחת ולא הפרכת שום דבר, פשוט נתת דוגמה בודדת למקרה יחידני (אגב, עדיין אינך יודע מה תהינה ההשלכות העתידיות לכך).

צודק-מדובר על המקרה הפרטי שלי עם החומר המופיע בתמונה.

מעבר לכך, אינני מבין כיצד הצלחת להגיע לרמת דיוק כה גבוהה באמצעות שימוש במדיד השמן שלך, כשנקבת בכך שצריכת שמן של 260 סמ"ק (למה לא 250, או 270?).-בין קו תחתון לעליון זה 0.52 ליטר=אז חצי מזה שווה ל0.26 ליטר(+- כמובן,לא מדויק ב-100 אחוז, זה לא פיזיקה גרעינית)

במילים אחרות, המרחק בין המקרה הפרטני שלך שציינת לבין הוכחה / הפרכה גורפת הוא רב מאד.

חומר פלאשינג - כשמוו כן הוא: שוטף.

ומעצם היותו שוטף הוא מורכב מחומרים חריפים, העלולים לפגוע במנועים ישנים, או במנועים שגמעו מספר רב של קילומטרים.-גם זה נכון(אבל 215K ברכב בן 13 עונה מן הסתם על קריטריון זה הלא כן?)

וכמובן שקיים אפקט הסרת הפיח והמשקעים, שמשמשים גם הם כ"אטמים" בחלקים מסויימים במנועים אלו.-אכן כן

אך בכל זאת תמיד טוב לשמוע ולספר על דוגמאות כדוגמת זו שלך בנושא זה ובנושאים אחרים.

אפי.

לילה טוב

ניצן

פורסם

בשורה התחתונה - לא למהר לבצע פלאשינג מיותר, בעיקר במנועים שעובדים כמו שצריך.

חבל לדחוף ראש בריא למיטה חולה.

עדיף להשקיע את הכסף בלתקן את הנזילות.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

PAPA שלום,

אני לא צריך לשאול מוסכניק איזה שמן טוב לרכב שלי אני זה שמחליט על-פי המידע של יצרן השמן+יצרן הרכב+מומחי הפורום+ידע שלי כול זה=יותר ממוסכניק בודד.

**שמן סינטטי מלא לא חייב להיות בצמיגות נמוכה 5W40, ניתן להשיג סינטטי מלא גם בצמיגות 10W40.

איזה כייף לי :)

פורסם

הוא אמר שהוא שם 5W40, סינטטי מלא.

שמע, כל אחד ישים מה שהוא רוצה, מצידי בכיף.... את הנזקים בעל הרכב ישלם, במוקדם או במאוחר.

פורסם
הוא אמר שהוא שם 5W40, סינטטי מלא.

שמע, כל אחד ישים מה שהוא רוצה, מצידי בכיף.... את הנזקים בעל הרכב ישלם, במוקדם או במאוחר.

:mm_yeah:

בקרוב ב CARSFORUM:

ניצן מפרק דשבורד לנקות אבק ו"על הדרך" מחליף את כל הקונקטורים (ומוסיף כמה חדשים עבור הרדיו טייפ והדיבורית, שיהיה שליף ונוח לפעם הבאה !). על הדרך ניצן מחליט גם לנקות את רדיאטור החימום מעובש/ירוקת שהצטבר/ה עליו ולכן טובל אותו באקונומיקה לכמה דקות. הרדיאטור כמובן יוצא חדש לחלוטין ומאז ניצן נהנה מריח אקונומיקה בתוך האוטו (לטענתו זה עדיף על ריח העובש שהיה קודם לכן, סה"כ הבייבי חגגה בר-מצווה לא מזמן וזה לגיטימי בגיל הזה).

בהמשך, FIREBALL חותך את הדלתות של האוטו ומרתך צירים חדשים מסוג "פייפ" לשליפה מהירה של הדלתות (לצורך כניסה נוחה יותר לראלי שלו). כמובן שגם לדלתות הוא מוסיף קונקטורים לצורך ניתוק מהיר של הדלת (חיבור רמקולים/נעילה מרכזית/חלון חשמלי).

על הדרך הוא גם מחבר רדיאטור קירור לשמן המנוע + שליטה אלקטרונית על טמפרטורת שמן המנוע באמצעות מערכת ממחושבת בעלת טרמוסטט חשמלי ומערכת שליטה מגלגל ההגה לצורך טמפרטורת עבודה אופטימלית של המנוע וכמובן שמן המנוע. לצורך כך, כמובן, הוא גם מוסיף חמם מהיר לעוקת שמן המנוע ע"מ שהמנוע יקבל שמן חם וטעים ישר מרגע ההתנעה (ככה הוא יוכל "ללחוץ" כבר ביציאה מהחניה !).

נמשיך הלאה; efi_shams מאמץ את הרעיון של FIREBALL לרכיבים שליפים ברכב ומחבר קליפסים מיוחדים עם נעילה מהירה לבית המצערת שלו - ומוותר על הברגים שהיצרן שם. לטענת אפי, הדבר יעיל עשרות מונים על אימובילייזר וכי יחד עם הפאנל הנשלף ברכבו הוא שולף גם את הבית מצערת. טרם נמסרה תגובת חברת הביטוח שלו.

בנוסף לכך מחליט אפי להתקין מערכת הזרקת חומר ניקוי לפני פרפר המצערת שתפקידה לרסס חומר ניקוי אחת ל 300 ק"מ לצורך שמירה על ניקיון בית המצערת. הדבר דורש חיבור למד המרחק של הרכב + מערכת ממוחשבת שתתחבר ישירות ל BSI של המגאן שלו + שליטה טוטאלית על המערכת באמצעות מחשב ניהול המנוע.

בנוסף, אפי מתקין חיישנים מיוחדים בתוך הגומיות לציריות לצורך איתור בועות אויר שחדרו למעטפת הפעמון כתוצאה מחור ו/או סגירה לא טובה של מכונאי במוסך - שעלולות לגרום להתנפחות הגומיות וקריעתן ו/או יציאת גריז החוצה. המערכת יודעת לזהות אם קיים חור בגומיה או שמה מכונאי סגר את הגומיה עם אויר בפנים. כמובן שאפי לא פוסח על חיבור המערכת ל BSI של המגאן שלו - וטורח לעדכן את מחשב הרכב לא לעבור מהירות של 50 קמ"ש ומרחק מקסימלי של 40 ק"מ מרגע שהמערכת איתרה פגם כלשהו.

וזו התחזית לפורום הטכני של CARSFORUM לשנת 2006 הקרבה מאוד... פסיכופטים קלות - אבל אופטימיים :D:D:D:D

:-D

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם נסתכל על המקרה של ניצן אבל הפוך:

יש לי מרצדס 600 LONG S חדשה, אני ממלא שמן 20W50 של אמריקן איגל, אין נזילות והרכב פשוט טס, יותר שקט ופעולתו יותר חלקה.... מה גם, עם השמן המקורי של הרכב הייתי ממלא 15CC, פעם ב 17 ימים וחצי, ועכשיו עם האמריקן איגל 20W50, אני מוסיף כל לילה של ירח מלא - 9 גרם בלבד, שיפור משמעותי לא?!

פורסם
:mm_yeah:

בקרוב ב CARSFORUM:

ניצן מפרק דשבורד לנקות אבק ו"על הדרך" מחליף את כל הקונקטורים (ומוסיף כמה חדשים עבור הרדיו טייפ והדיבורית, שיהיה שליף ונוח לפעם הבאה !). על הדרך ניצן מחליט גם לנקות את רדיאטור החימום מעובש/ירוקת שהצטבר/ה עליו ולכן טובל אותו באקונומיקה לכמה דקות. הרדיאטור כמובן יוצא חדש לחלוטין ומאז ניצן נהנה מריח אקונומיקה בתוך האוטו (לטענתו זה עדיף על ריח העובש שהיה קודם לכן, סה"כ הבייבי חגגה בר-מצווה לא מזמן וזה לגיטימי בגיל הזה).

בהמשך, FIREBALL חותך את הדלתות של האוטו ומרתך צירים חדשים מסוג "פייפ" לשליפה מהירה של הדלתות (לצורך כניסה נוחה יותר לראלי שלו). כמובן שגם לדלתות הוא מוסיף קונקטורים לצורך ניתוק מהיר של הדלת (חיבור רמקולים/נעילה מרכזית/חלון חשמלי).

על הדרך הוא גם מחבר רדיאטור קירור לשמן המנוע + שליטה אלקטרונית על טמפרטורת שמן המנוע באמצעות מערכת ממחושבת בעלת טרמוסטט חשמלי ומערכת שליטה מגלגל ההגה לצורך טמפרטורת עבודה אופטימלית של המנוע וכמובן שמן המנוע. לצורך כך, כמובן, הוא גם מוסיף חמם מהיר לעוקת שמן המנוע ע"מ שהמנוע יקבל שמן חם וטעים ישר מרגע ההתנעה (ככה הוא יוכל "ללחוץ" כבר ביציאה מהחניה !).

נמשיך הלאה; efi_shams מאמץ את הרעיון של FIREBALL לרכיבים שליפים ברכב ומחבר קליפסים מיוחדים עם נעילה מהירה לבית המצערת שלו - ומוותר על הברגים שהיצרן שם. לטענת אפי, הדבר יעיל עשרות מונים על אימובילייזר וכי יחד עם הפאנל הנשלף ברכבו הוא שולף גם את הבית מצערת. טרם נמסרה תגובת חברת הביטוח שלו.

בנוסף לכך מחליט אפי להתקין מערכת הזרקת חומר ניקוי לפני פרפר המצערת שתפקידה לרסס חומר ניקוי אחת ל 300 ק"מ לצורך שמירה על ניקיון בית המצערת. הדבר דורש חיבור למד המרחק של הרכב + מערכת ממוחשבת שתתחבר ישירות ל BSI של המגאן שלו + שליטה טוטאלית על המערכת באמצעות מחשב ניהול המנוע.

בנוסף, אפי מתקין חיישנים מיוחדים בתוך הגומיות לציריות לצורך איתור בועות אויר שחדרו למעטפת הפעמון כתוצאה מחור ו/או סגירה לא טובה של מכונאי במוסך - שעלולות לגרום להתנפחות הגומיות וקריעתן ו/או יציאת גריז החוצה. המערכת יודעת לזהות אם קיים חור בגומיה או שמה מכונאי סגר את הגומיה עם אויר בפנים. כמובן שאפי לא פוסח על חיבור המערכת ל BSI של המגאן שלו - וטורח לעדכן את מחשב הרכב לא לעבור מהירות של 50 קמ"ש ומרחק מקסימלי של 40 ק"מ מרגע שהמערכת איתרה פגם כלשהו.

וזו התחזית לפורום הטכני של CARSFORUM לשנת 2006 הקרבה מאוד... פסיכופטים קלות - אבל אופטימיים :D:D:D:D

:-D

איציק

אמר איציק ש 22 מתוך 49 הכתבות הטכניות בדף הפרוייקטים הן שלו... :screwy: :screwy: :screwy:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...