Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב זך..

לפני שבוע החלפתי שמן ומסנן שמן ברכב מסוג גולף עם 40000 קילומטר שנת 2000, לשמן סינטטי מלא של חברת LM בצמיגות 5W40 ללא ביצוע פלשינג.

בעבר השתמשתי עם שמן מינרלי 10W40.

שאלות:

1.כיצד אני יכול לזהות או לראות את השיפור בשימוש בשמן סינטטי מלא,לאחר שנסעתי 100 קילומטר ?

2.האם צבע השמן על המדיד יכול להעיד על משהו ?

3.האם צריכת השמן תשתנה ?

להתראות

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם המנוע במצב טוב ואין נזילות אז אולי מבחינה חיצונית תרגיש בעבודה שקטה יותר או משהו...פנימיצ עולם ומלואו אבל את זה לא מרגישים מיד!

פורסם

לא ברור לי למה רשמת בכותרת "מסקנות לאחר מעבר לשימוש בשמן סינטטי מלא" כשבסך הכל אתה שואל כמה שאלות ולא מסיק שום מסקנה (או בא לשתף אותנו במסקנות שלך מהניסיון האישי שלך).

אי לכך שונתה הכותרת של השירשור ל"שאלות לאחר מעבר לשימוש בשמן סינטטי מלא". להבא לא יזיק אם תנסח כותרת עם משמעות שקשורה לתוכן ההודעה...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום,

1.לשם מה אתה צריך שמן בצמיגות 5w? (אנחנו לא בקנדה לצערי:) .... לא קר פה!)

2.קראתי בחוברת המאלפת ששלח לי אפי על הבעיתיות שבבחירת שמן רב-דרגתי בעל ריווח שמעל 25

כלומר במקרה של 5w-40 מדובר על 35! לא הבנתי עד הסוף את המשמעות אבל אני עובד על זה...

3.האם אתה בטוח שמנוע הגולף שלך (8 שסתומים דומני?) זקוק לשמן שבנוי למנועים שעובדים בלחצים גבוהים יותר? רוצה לאמר:גם בעניין שמן לעתים המוסיף גורע.

אשמח לשמוע תגובות מהחברים

יובל

פורסם
שלום,

1.לשם מה אתה צריך שמן בצמיגות 5w? (אנחנו לא בקנדה לצערי:) .... לא קר פה!)

2.קראתי בחוברת המאלפת ששלח לי אפי על הבעיתיות שבבחירת שמן רב-דרגתי בעל ריווח שמעל 25

כלומר במקרה של 5w-40 מדובר על 35! לא הבנתי עד הסוף את המשמעות אבל אני עובד על זה...

3.האם אתה בטוח שמנוע הגולף שלך (8 שסתומים דומני?) זקוק לשמן שבנוי למנועים שעובדים בלחצים גבוהים יותר? רוצה לאמר:גם בעניין שמן לעתים המוסיף גורע.

אשמח לשמוע תגובות מהחברים

יובל

יובל,

אני שמח על כך שנהנית לקרוא את הספר.

אכן כפי שציינת, הירידה בצמיגות הבסיס במקרה זה מיותרת, ואף עלולה לגרוע בטווח הארוך.

אני מבין מדבריו של פותח השרשור כי מטרתו הייתה לעבור לשימוש בשמן סינטטי, אך הוא אינו לוקח בחשבון את המשמעות של ירידה בצמיגות.

אגב, לעבור לשמן סינטטי? (וכמובן שידוע לי מהם יתרונותיו הרבים, אך מעניין אותי לדעת מהן הסיבות שהניעו את פותח השרשור - אולי הן אינן מוצדקות?)

רבים אינם מודעים להשלכות של שימוש בשמן סינטטי על מכלולי המנוע, לדוגמא: התכווצות אטמים, וחבל שכך.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

חברים,

אני לא רואה שום סיבה טכנית שלא לעבור לצמיגות 5W40 ולשמן סינטטי מלא בעל תכונות שימון/אורך חיים/ניקוי ועוד טובות יותר.

היום המגמה של יצרני הרכב לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא ובעל צמיגות נמוכה.

אני מאמין שיצרני הרכב המובילים בעולם כגון VW,BMW בדקו את הנושא לעומק והמלצתם היום לעבור לשמן סינטטי מלא בעל צמיגות 5W40 ברכבים משנת 1998.

יותר חשוב הנושא של דרגת איכות, שמנים סינטטים רובם כבר בדרגת איכות SL וגם SM שאני רכשתי עבור הגולף שברשותי.

אתם תיווכחו שבזמן הקרוב, הדיונים בנושא מעבר לשמן סינטטי יעלמו מכיוון שמי שקובע זה לא הצרכנים (המבולבלים) אלה היצרנים.

ראה קובץ מצורף.

אחרי שתקראו תגיבו.

Pages from Engines-Oils-Golf.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

לפותח השרשור,

מה התקן שמופיע בספר הרכב לגביי השמן? הצמד להוראות היצרן, אני יודע שאצלי בפולו 2002 ניתן להשתמש גם ב-

15w40 מינראלי, 10w40 חצי סינטטי, ו- 5w40 סינטטי מלא. תקרא מה התקן בספר הרכב ותבדוק אם השמן עומד בתקן (רשום על האריזה), אם אני לא טועה מדובר בתקן vw 502.00 לשמן סינטטי מלא.

בהצלחה, איתמר ג'ורג'.

פורסם
חברים,

אני לא רואה שום סיבה טכנית שלא לעבור לצמיגות 5W40 ולשמן סינטטי מלא בעל תכונות שימון/אורך חיים/ניקוי ועוד טובות יותר.

היום המגמה של יצרני הרכב לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא ובעל צמיגות נמוכה.

אני מאמין שיצרני הרכב המובילים בעולם כגון VW,BMW בדקו את הנושא לעומק והמלצתם היום לעבור לשמן סינטטי מלא בעל צמיגות 5W40 ברכבים משנת 1998.

יותר חשוב הנושא של דרגת איכות, שמנים סינטטים רובם כבר בדרגת איכות SL וגם SM שאני רכשתי עבור הגולף שברשותי.

אתם תיווכחו שבזמן הקרוב, הדיונים בנושא מעבר לשמן סינטטי יעלמו מכיוון שמי שקובע זה לא הצרכנים (המבולבלים) אלה היצרנים.

ראה קובץ מצורף.

אחרי שתקראו תגיבו.

ידידי היקר, היצרן לא מבולבל ואנא אל תתבלבל בעצמך.

אם תקרא בעיון, תראה שכתבו שם באלפיים מילים מה שכתוב בספר הרכב המקורי ב- 50. אתה חייב להיצמד לתקן פולקסווגן 502. נקודה. לא חשוב אם זה סינטטי או לא, (והסינטטי עדיף), לא חשובה הצמיגות, (ומוטב להישאר בתוך הטווח 5 עד 40).

המסמך נותן לך אלטרנטיבות למצבים שבהם לא תוכל להשיג את הצמיגות המומלצת או את תקן פולקסווגן. אלטרנטיבות לזמן קצר עד שתמצא את השמן המתאים.

דרך אגב, בדיון אחר בשמן המתאים למנועי פורד פוקוס, ראינו בדיוק את אותן המלצות יצרן. מה שקובע- זה תקן האיכות של היצרן ולא שום דבר אחר.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
ידידי היקר, היצרן לא מבולבל ואנא אל תתבלבל בעצמך.

אם תקרא בעיון, תראה שכתבו שם באלפיים מילים מה שכתוב בספר הרכב המקורי ב- 50. אתה חייב להיצמד לתקן פולקסווגן 502. נקודה. לא חשוב אם זה סינטטי או לא, (והסינטטי עדיף), לא חשובה הצמיגות, (ומוטב להישאר בתוך הטווח 5 עד 40).

המסמך נותן לך אלטרנטיבות למצבים שבהם לא תוכל להשיג את הצמיגות המומלצת או את תקן פולקסווגן. אלטרנטיבות לזמן קצר עד שתמצא את השמן המתאים.

דרך אגב, בדיון אחר בשמן המתאים למנועי פורד פוקוס, ראינו בדיוק את אותן המלצות יצרן. מה שקובע- זה תקן האיכות של היצרן ולא שום דבר אחר.

בוקר טוב,

הנושא של מעבר לשמן סינטטי ברור לי מאוד לאחר קריאה של המלצות היצרן.

בקשר לתקן VW 502.00 וגם המלצות API מדברות על צמיגות ודרגת איכות ולא על סינטטי או מינרלי.

אני פשוט חושב שאנשים לא קוראים את המאמרים/פירסומים של יצרני הרכב/שמן והמלצותיהם.

רוב האנשים גם לא קוראים את הקבצים שאני מצרף (בדרך כלל הנחיות של היצרן).

אני לא ניתקלתי עדיין בשום אזהרה של יצרן רכב/שמן בקשר למעבר משמן מינרלי לסינטטי,כך שאני לא רואה סיבה למה אנשים לא עוברים לשימוש בשמן סינטטי (חוץ מהמחיר).

כן ניתקלתי במכונאים שהמליצו לשקול את העניין בכובד ראש.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום

אפי עוד לא יצא לי לקרוא את המאמר ששלחת לי.

אבל אם המסקנות שלך מהספרון הם ששמן 5W זה נמוך מידי כנראה שהוא לא שווה כלום!!!!

ההפך הוא הנכון הידעת ששמן 0W הוא שמן צמיגי מידי למנועים מודרניים!

פשוט אין שמן פחות צמיג!

אם היו יכולים לייצר -10W אז זה היה מושלם מבחינת שימון בהנעה קרה!

יש לציין ששמן 0 נקי הוא הכי קרוב אבל כשהוא נקי!

כשהוא נהיה 0W30 צמיגותו עולה בהנעה קרה,לכן כתבתי שהוא לא מתאים!

מכיוון שאין שמן כזה נכון לעכשיו צריך במכונית חדשה או במכוניות שיוצרו בשנים האחרונות ומצב המנוע טוב חייבים לעבור לשמן בצמיגות בסיס 0W או 5W מעל לזה זה חד וחלק לא בריא ולא טוב!

יובל זה מתייחס גם אליך ובמיוחד לאמרה על ההבדל בספרות בין הצמיגות.

כל זה נחלת העבר שמן הבסיס הסינטטי לא משנה את צמיגותו מעבר למה שהוא מוצהר ( למשל 5W40 )אמנם יוצא שבסה"כ הוא כן בגלל תוספות שנכנסות לשמן ושהוא פולט ( תוספים ) אבל השינוי הוא לא משמעותי!

לכן זה לא משנה בגרוש כי גרף הטיפוס בצמיגות של שמנים סינטטים דומה מאוד!

היצרנים מצהירים היום על רמות של צמיגות במנוע חם שעומדות על 10-12 CS ב100C ( או 212F )

זה בטווח ה 30W ובודדים מה 40W מגיעים אליו אם בכלל.

צמיגותו של שמן 10W בהנעה קרה היא משהו כמו 100CS

זה כפול 10..........10......משימון אופטימלי!

לתשומת ליבכם!

פורסם

שלום,

שתי נקודות:

1.אם תשים לב לגראף טמ"פ מול צמיגות רצויה תראה ששמן 5w תומך בטמ"פ של -20 מעלות צלסיוס

(מינוס 20 מעלות!) לשם מה אני או מישהו צריך צמיגות כזו בארץ אני שב ושואל?

2.לעניין הגולף של הגולני:) רכב מעולה אבל מצוייד במנוע 8 שסתומים מיושן יחסית אשר משייט לו בהנאה ב100 קמ"ש על 2500 סל"ד דומני רוצה לאמר : מנוע עצל (אוטו מעולה ומנוע מעולה לא להיעלב)

אם היה מדובר נניח בהונדה s2000 שהקו האדום שלה לדוגמא נמצא באיזור ה9000 סל"ד היה מקום לשימוש בשמני פרימיום סופר מורכבים ומתוחכמים.

לסיכום לדעתי, לא ץמיד יש צרך בשימוש במוצר שהוא "המילה האחרונה" אלא בהתאמה מושכלת של דרישות ומתן מענה בהתאם .

מה גם שהחברים פה ובתוכם אני נוהגים ני מניח להחליף שמנים וכיו"ב הרבה לפני המועד שקבע היצרן.

יובל

פורסם

אני מציע לך לעשות קצת שיעורי בית לפי שאתה מרצה על טווח השימוש שכנראה שגם אין לך מושג מה הוא אומר!

-20 אומר שמתחת אתה לא תצליח להניע כי השמן מתחיל להיות " פלסטלינה "

ההצעה של ניצן מעולה!

אגב המחיר הזול של השמן גורם לי כל הזמן לחשוב שאולי יש פה איזה זיוף?

גם לאור מקרים שאנשים ראו תויות לא מתאימים ושטויות כאלו....

• תוכן חדש...