Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מר קיי די החביב:)

אני תמיד שמח ללמוד אבל בצורה תרבותית ותוך כדי דיון ענייני ...............

ברור שהשמן שדברנו עליו 5w לא יעיל מתחת למינוס עשרים מעלות! אבל אני שוב אומר

היכן בארץ ישראל ישנן טמ"פ כאלה?????????????????

אגב את הנתונים לקחתי מספר הרכב שלי שדווקא כן מעודכן

ולהשמוע ינעם

ערב טוב

יובל

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ערב טוב,

צמיגות נמוכה אומנם מומלצת לשימוש במקומות קרים,אך זו לא הסיבה העיקרית לשימוש בשמן בעל צמיגות נמוכה.

רמת צמיגות השמן נמדדת בשתי מצבים, לפני הפעלת המנוע (שמן קר) ובזמן עבודה (מנוע חם), למה חשוב לדעת איך מתפקד השמן בשני המצבים הנ"ל? מהסיבה הפשוטה שרוב השחיקה (בלאי) במנוע מתרחשת ברגע ההתנעה, כשהחלקים הנעים במנוע קרים ויבשים, ברגע זה בדיוק אנכנו צריכים רמת צמיגות נמוכה כדי שהשמן יוכל לזרום בקלות וביעילות במעברי המנוע ולפזר את החום הנבנה בהדרגה במנוע באופן אחיד. במצב ההפוך כשהענינים מתחילים להתחמם, רמת הצמיגות יורדת באופן טבעי(דליל יותר בחום), בשלב זה אנו דורשים מהשמן לשמור על רמת צמיגות גבוהה, כדי לפצות על רמות החיכוך הגבוהות והעומסים הנוצרים בחלקי המנוע.

אני מזמן השתכנעתי לעבור לשמן סיננטי מלא בעל צמיגות 5W40 ואולי בעתיד 0W40 טב למנוע ובעתיד טוב גם לכיס.

יצרני הרכב טוענים שזה חיסכון בתצרוכת הדלק,בלאי מופחת של המנוע,מירווחי טיפולים גדולים יותר.

חבריה אני השתכנעתי.

איזה כייף לי :)

פורסם

הנני סוכך את מנועי בשמן 5W30 שזה מה שרשום על מדיד השמן בהמלצת היצרן שברולט קורסיקה 2200 שהוא גם ENERGY CONSUMER חיסכון אנרגיה ...רק בסוג הנ"ל זה רשום !

מה גם שעכשיו אני מבין את היתרון שהוספתי בזמנו תוסף טפלון QMI למנוע שזה מסביר היום מדוע הרכב לא "מריח" שמן ..

מד אוץ עומד על 198000 ק"מ:roflmao:

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

פורסם

אפרופו תוספים לשמן ,שאלה קטנה ברשותכם :

מה לגביי תוסף האל שחק שמגיע בשמן של ליקווי מולי ?

זה שהוא מקטין שחיקה , זה בסדר הבנו והפנמנו . אבל מה לגביי זה שהוא סותם מעברי שמן צרים בכך שהוא נצמד לדפנות , ויתכן ששימוש קבוע יכול לגרום להפרעה במעברי השמן .

ואם הוא באמת כל כך טוב ,למה היצרן לא ממליץ על תוסף נגד שחיקה ?

JDM :twisted:

פורסם
הנני סוכך את מנועי בשמן 5W30 שזה מה שרשום על מדיד השמן בהמלצת היצרן שברולט קורסיקה 2200 שהוא גם ENERGY CONSUMER חיסכון אנרגיה ...רק בסוג הנ"ל זה רשום !

מה גם שעכשיו אני מבין את היתרון שהוספתי בזמנו תוסף טפלון QMI למנוע שזה מסביר היום מדוע הרכב לא "מריח" שמן ..

מד אוץ עומד על 198000 ק"מ:roflmao:

חיסכון באנרגיה זו סיבה מספיק טובה להשתמש בשמן 5W30.

גם היצרן VW ממליץ על-שמן בצמיגות זו.כמובן מדובר על מנועים שהגיחו לעולם החל משנת 1998.

פורסם
אפרופו תוספים לשמן ,שאלה קטנה ברשותכם :

מה לגביי תוסף האל שחק שמגיע בשמן של ליקווי מולי ?

זה שהוא מקטין שחיקה , זה בסדר הבנו והפנמנו . אבל מה לגביי זה שהוא סותם מעברי שמן צרים בכך שהוא נצמד לדפנות , ויתכן ששימוש קבוע יכול לגרום להפרעה במעברי השמן . -לא,הוא נצמד רק בכמות ובעובי מסוים,שאר החומר נשאר במצב "SUSPENSION",לא נוצר מצב של BUILD UP --עובי השיכבה מיקרונים ספורים,החומר נצמד ל-GAPS זעירים ומקרוניים במתכת ו"ממלא" אותם,כמו באפקט של "שפכטל" על קיר,פשוט מחליק.

לחומר מקדם חיכוך נמוך פי 4 ויותר מאשר של שמן מינרלי רגיל

ואם הוא באמת כל כך טוב ,למה היצרן לא ממליץ על תוסף נגד שחיקה ?

היצרן תמיד ימליץ על המנימום מבחינת עלויות ושמירה על המנוע

התוסף הוא מוצר AFTER MARKET - PREMIUM והוא מעבר למינימום

(לעוד חומר בצע חיפוש בפורום-"מולי",MOS2,מוליבדניום דיסולפיד)

ניצן

פורסם

תודה על התשובה ניצן .

עכשיו עוד שאלה בנושא , האם יש צורך להשתמש בתדירות קבועה בתוסף או שניתן להחליף שמן עם התוסף כל כמה טיפולים ושאר הזמן להשאר עם שמן רגיל - סינטטי מלא .

כלומר, 10 אלף עם התוסף כל 30 אלף (2 טיפולים בלי אחד עם התוסף.)

JDM :twisted:

פורסם

מרק, אתה טועה ידידי, בחלק מהמנועים VW מזהירים מפני שימוש ב- 5w30. אני שמתי שמן סינטטי מלא 5w30 לפולו 2002 שלי 1.4 ידנית והיא התחילה לאכול שמן. חזרתי ל- 10w40 של ליקווי מולי, האוטו הפסיק לאכול שמן. בתכלס ממה שיצא לי לראות במוסכים של פולקסווגן יש בעיקר 10w40 ו- 5w40. פשוט כל מנוע זה שונה, צריך לבדוק בהתאם לתקן.

פורסם
תודה על התשובה ניצן .

עכשיו עוד שאלה בנושא , האם יש צורך להשתמש בתדירות קבועה בתוסף או שניתן להחליף שמן עם התוסף כל כמה טיפולים ושאר הזמן להשאר עם שמן רגיל - סינטטי מלא .

כלומר, 10 אלף עם התוסף כל 30 אלף (2 טיפולים בלי אחד עם התוסף.)

המינימום זה פחית אחת פעם ב-20K

החומר המוצק נצמד לדפנות ואינו נשפך עם השמן המוחלף-השמן משמש רק להעברתו

אחרי 20K יעילותו פוחת לכן ניתן "להשקיע" עוד 35-40 ש"ח בפחית אחת.

(אני שם כל החלפה-10K)

ניצן

פורסם

אני מסכים איתך ששמן בדרגת צמיגות 5W30 מומלץ למנועים מסויימים בלבד.

כול שינוי בשמן אני בודק תמיד את המלצות היצרן וגם את המלצות יצרני השמנים.

וכמובן מתייעץ עם אנשים בפורום ומחליט מה טוב לרכב שלי.

שכחתי אני שואל את הפרסי איזה שמן הוא ממליץ..........וגם ייאשה מתחנת הדלק המכבים ברמת-גן....

הכול בצחוק חברים.

פורסם

מה אתה חושב שבאתר החברה יגידו....אהה חברה מצטערים טפלון הופך גבישי אחרי שימוש ממושך לאורך מספר שנים אנחנו נשלם לכם על אובראול תשלחו את הקבלות לכתובת.......

זה דבר ידוע הרי ברור שיש הרבה חרא בתעשיית השמנים והרכב בכלל אז זה מה?

כל היצרנים מצהירים ששמן דבש זה נהדר למנוע מעלה קומפרסיה ממלא רווחים תרופת קסם אז מה אתה הולך ושם?

אם ירדת ל 5W30 במנוע חדש והמנוע אכל שמן ( כלומר לא נזל אלה עישן ) אז מצבו הוא לא טוב!

בכלליות אני שמעתי ש MO משומש גם יוצר בוצה וזבל לאורך זמן אבל בגלל שהוא עף ומתחדש אני לא מאמין שזה משנה הרבה!

כמו כן אני לא בטוח אני צריך לברר זאת לעומק!

הרבה חלקי מנוע מיוצרים עם מולי ( MO - היסוד שממנו בנוי MOS2 )

למשל טבעות בוכנה ושכבות החלקה של קליפות המיסב כדי להקטין הפסדי חיכוך!

דבר ראשון אתה קובע את צמיגות השמן היצרן תמיד מציע לך כמה אפשרויות שבדר"כ מכסות את רוב הצמיגויות.

אתה צריך להחליט לפי סוג הנסיעה ,סוג השמן, מצב המנוע ולחץ השמן את השמן שאתה שם!

ותמיד טוב לברר האם היצרן חידש את המלצותיו בהרבה מכוניות זה קורה!

ובחיים אבל בחיים אל תתיחסו להמלצות פז שמודבקות בתוך תא המנוע ברכבים היותר ישנים!

פורסם

אז שאלה לי אליכם:

איזה שמן מומלץ לשים בפולו 16V שנת 98?

אנ כרגע עם 10W/40 חצי סינטטי של Prestone מהאיכות SL.

אני רוצה להחליף שמן כי אני לא יודע כמה השמן המצוי כרגע ברכב כבר עבר.

חלק אמרו לי להשאר עם ה10W/40 וחלק אמרו לי לעבור ל5W/40 סינטטי מלא.

כמובן שידוע לי על סכנת ההזעות וכד'.

השאלה שלי היא אם להמשיך לעבוד עם 10W/40 חצי סינטטי או לעבור ל5W/40 סינטטי מלא (רק של חברת ליקווי מולי).

• תוכן חדש...