Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. יש הכל מהכל את הנדירים פשוט יותר קשה להשיג!

2. לא

3. גם לא, סינטטי תמיד עדיף אבל גם מינראלי עם תקנים גבוהים יעשה עבודה לא רעה.

4. הדעות חלוקות במינראלי זה עדיף כי לא לוקחים סיכונים בסינטטי לא נכון!

אבל מי נוסע היום בצורה כזאת ולא קונה סינטטי?

רויאל פרפל היא חברת שמנים מובחרת ואחת הטובות והמצליחות בעולם

זה שבארץ לא מפיצים אותם כמו LM לא אומר שהם לא נפוצים!

בארץ גם קשה להשיג MOBIL בדגמים מובחרים כמו גם MOTUL, SHELL,AMSOIL,PENNZOIL,פולדיין

1. נכון - כתבתי לרוב! קראת את מה שכתבתי עד הסוף על שמן ROYAL PURPLE 20W50? למה כתבתי את זה? - כי יש הכל אבל לא בכל מקום. אז למה ההערה הזאת?

2. יופי של תשובה! - למה?

3. תקרא את מה שכתבת - ואת מה שאני. איפה הסתירה? למה התגובה הזאת?

4. למה ההערה הזאת? מה אני כתבתי? מה אתה כתבת: בסוף מי שנוסע "ספורטיבי" - קונה סינטטי. איפה פה הסתירה עם דברי?

למנהלים:

מצטער על טיב ההודעות האחרונות שלי. פשוט לא יכולתי להתאפק.

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין לך צורך להתנצל אתה חושב שאתה צודק וזה לגיטימי תן לי להסביר את טענותי.

לא חלקתי עליך לגבי הידע אמרתי שאין דבר כזה 20W50 רק סינטטי או רק מינראלי או רק חצי סינטטי.

תתפלא יש גם 5W20 מינראלי של מוביל אין קשר בין צמיגות לסוג זה הכל.

שמן בצמיגות 20W50 לא טוב לכלום לא משנה אם רותח פה או קר פה.

השמן הזה הוא למנועים העובדים בעומס רב ולחצים גבוהים ופה בא ההסבר.... מנועי מכוניות גם אלו שנחשבים כרייסינג לא נכללים בקטגוריה הזאת...

אני מדבר על מנועי דיזל אימתניים ומנועי בנזין גדולים בעיקר במשאיות קלות משאיות כבדות ושאר מנועי ענק!

נהוג היה פעם כשרמת השמן הייתה נמוכה להשתמש בהם כי הם אפשרו הגנה גבוהה יותר היה-עבר-נגמר

לא תקף נכון לשמנים מובחרים היום.

תמצא פירוט בנושא צמיגות נכונה בהתחלת הדיון!

כי ההמלצה שלך למינראלי לא נכונה מינראלי ברמה גבוהה היום מגיע גבוהה בסקאלה אך לא לרמה של סינטטי מה שנקרא שמני GROUP 3 הם שמנים מינראלים ברמה מאוד מאוד גבוהה שבהחלט מספקים הגנה מעולה!

אבל הם נדירים ומה שתמצא הוא בדר"כ מהזן הכי פשוט לכן זה לא הכי מומלץ.

אותו דבר 20W50 לא תופס פה זאת דעה ששיכת לעבר פעם גם אני חשבתי ככה ויש עדויות לזה בפורום אחרי התעניינות רצינית בנושא הבנתי שזאת טעות חמורה נכון לשמנים של היום לכן במינראלי זה מומלץ לרכבים כאלו בסינטטי לא!

עניתי בסדר יורד 1-2-3-4

ערב טוב

KD2

פורסם

הנה בקשר למה 20W50 הכי מתאים לאקלים ישראלי:

diagr3ys.th.jpg

OK, קראתי את ההודעה האחרונה שלך.

אז מה מומלץ (ולמה?) למנוע 2.0 16V איטלקי ? (יחס דחיסה 1:10.8 - אטמןספרי)?

KIA NIRO PHEV 2020

פורסם

מתי כבר תבינו שאת חברות השמן לא מעניין איזו צמיגות תשים כל עוד אתה קונה..מייצרים הכל!

חוברות הרכב של כולכם ישנות ולא עדכניות ההמלצות כבר לא אותו דבר היצרן נותן לך טווח צמיגויות בהתאם לטמפרטורה בעיקר כדי שבאזורים קפואים לא ישתמשו במשהו צמיגי מידי!

במזג אויר חם ליצרן לא אכפת כי זה שיקול שלך היצרן לא יודע באיזה מצב המנוע לכן הוא מגדיר טווח.

צריך לנסות לעמוד על המינימום תמיד!

פורסם
לאחר מעבר על אין ספור שירשורים על שמן, הגעתי לכמה מסקנות:

1. לרוב לאנשים אין מושג בצמיגות: 10W40 - חצי סינטטי, 5W40 - סיננטי מלא, 20W50 - מינראלי- זה מה שתשמעו ברוב המקרים בחנויות וגם בחקל ממוסכים.

יש לזה הסבר הגיוני - רוב היבואנים מוכרים את השמנים הנ"ל.

2. לאקלים ישראלי עדיף שמן בעל צמיגות 20W50 .

3. אם זהו רכב משפחתי = מאמץ מנוע לא גדול מדי, עדיף להשאר עם שמן מינירלי ולהחליפו בזמן יחד עם פילטר.

4. רכבים ספורטיביים שאוהבים סל"ד גבוה (גם הנהג בהתאם) עדיף שמן סינטטי עם צמיגות 20W50

כן-כן סינטטי מלא עם צמיגות כזאת קיים בארץ. אומנן זהו שמן אמריקאי ואין לא תקן VAG ו API.

עד כמה שזכור לי מוטי (MIATA) דיבר פעם על השמן הנ"ל - ROYAL PURPLE.

צמיגות 20W-50 היא פסה כבר מאמצע שנות ה-90

כל יצרני הרכב היום ממליצים על צמיגויות נמוכות של 5-30 ,5-40,10-30,10-40

וכל זאת למה??

כיוון שצמיגות נמוכה:

1.חוסכת דלק

2.משפרת את הביצועים ומעלה את ההספק ביחס לשמן צמיגי

3."מקלה" על פעולת המנוע בכלל ומשאבת השמן בפרט

4.מגינה טוב יותר בפני בלאי ארוך טווח שנגרם בעיקר בהתנעות קרות(75-90 אחוז מהבלאי ).

למה עד שנות ה90 היה נהוג להשתמש בצמיגות גבוהה בארץ?(20-50)-לא לפי סדר חשיבות

1.לא היו בארץ שמנים איכותיים בצמיגות נמוכה(כמעט ולא היו סינטטיים,ומינרליים בצמיגות נמוכה ובטווח צמיגות גבוה כ-10-40 אינם מומלצים ,לסיבות בצע חיפוש בפורום).

2.המנועים היו בעלי מרווחים גדולים יותר כך שהתאימו להם שמנים פחות דקים,כמו כן הם היו נתונים לפחות עומס יחסית למנועים המיוצרים כיום.

3.איכות השמנים היתה יחסית נמוכה להיום והיו בשמנים אלו פחות תוספים ששומרים על המנוע על יציבות הצמיגות ועוד...לכן היה צורך בצמיגות גבוהה לצורך שמירה על המנוע.

היום נהוג ע"י היצרנים לעבור לצמיגויות נמוכות ולשמנים סינטטיים עקב הסיבות הבאות

1.שמנים אלו חוסכים בדלק

2.שמנים אלו משפרים את ביצועי המנוע ומקלים עלפעולתו ועל פעולת משאבת השמן כתוצאה מכך הספקם עולה ביחס לשימוש עם שמנים בעלי צמיגות גבוהה

3.שמנים אלו מכילים חבילת תוספים טובה יותר,חלקם חצי סינטטיים וחלקם סינטטיים מלאים:הם עמידים יותר בפני "שבירה",בפני שינויי צמיגות עקב לחצים וחום,מפתחים פחות בוצה עקב העלאת המרכיבים הסינטטיים בהם(בחצי סינטטיים) על אחת כמה וכמה לא מפתחים בוצה כלל(הסינטטיים המלאים)

4.עומדים בתקנים מחמירים ומגינים טוב יותר על המנועים ללא צורך בשימוש בצמיגות גבוהה.

5.המנועים החדשים בנויים במרווחים יותר קטנים ע"מ להשיג ביצועי זיהום אויר טובים יותר וחסכון בדלק,כמו כן הם עובדים עקב כך בטמפרטורות גבוהות יותר ובטולרנסים קטנים יותר,עקב כך הם זקוקים לשמנים צמיגיים פחות ועמידים יותר ע"מ ששמנים אלו יגיעו לכל מקום במהירות המירבית בהתנעות קרות,ויגנו על המנועים גם בתנאים קיצוניים.

6.עקב כך אין שום יתרון להשתמש היום בשמנים בעלי צמיגות גבוהה כ-20-50 על פני שמנים בצמיגות נמוכה כ 5-40,5-30

להרחבות חפש בפורום את מאמרי ומאמריו של YOSI05.

ניצן

פורסם

אני ממליץ לך לקרוא את מה שניצן כתב והסביר יפה מאוד!

לשאלתך אשמח לפרט טיפה יותר מאשר לתת לך שם של שמן ולהגיד זה טוב סמוך על סמוך.

השאיפה שלך היא כמה שיותר נמוך כמו שניצן כתב למעלה בלאי המנוע במנועים חדשים ובכלל הוא 80-90 אחוז בהנעה קרה.

עכשיו אתה לא יכול להחליט אני שם 0W30 כי בפורום אמרו לי שזה מעולה כמה שיותר נמוך.

עם השאיפה לרדת כמה שיותר נמוך יש בעיה שנקראת בלאי מנוע.

לא אני ולא אתה יודעים כמה בלאי יש במנוע שלך את זה אפשר לברר ע"י לחץ השמן במנוע.

היצרן מגדיר לחץ אופטימלי וצמיגות עבודה אופטימלית.

את הלחץ הוא מגדיר ב PSI/RPM ואת הצמיגות ביחידות CST

אתה צריך לעבור לשמן שיתאים לבלאי במנוע שלך לפי הלחץ שהיצרן חפץ בו!

כלומר אתה צריך לבחור כמה שיותר נמוך אבל לעמוד בתקן למשל 12 PSI על כל 1000 סיבובי מנוע.

לכן אם יש ברכבך שעון לחץ שמן תוכל לדעת מהי הצמיגות המתאימה ולשנות אותה לפי הצורך.

אם המנוע במצב טוב אני הייתי יורד לצמיגות נורמלית של שמן בסינטטי 5W40 מוודא לחצים ועבודת מנוע תקינה וחזקה כמו מקודם.

כל הנושא הזה סובב על העיקרון שאומר * שימון הוא זרימה לא לחץ * אל תבין אותי לא נכון צריך לחץ אבל לא הרבה כמו שמצוי ברוב הרכבים על הכבישים.

אפרט בהמשך אם אתה תרצה או מישהו אחר.

לעניין השמן עצמו.

כתבתי לך כבר שהידע מצומצם מאוד בנוגע לפרטים מדוייקים על כל שמן.

אני לא יודע מה הגישה שלך לשמנים,היכן אתה גר, וכמה אתה מעוניין להשקיע בחיפוש אחרי שמן.

מוביל 1 סינטטי על שלל דגמיו בעיקר הפרימיום

מוטול - אותו סיפור

רויאל פרפל עם הסידרה החדשה סינרלק!

פולדיין נדיר מאוד אך מהמובחרים ביותר!

מכיוון שאני לא ממש עוזר בהצהרות כלליות על חברות אהיה יותר מפורט בקשר למה שאני מכיר ( לא יודע כמה איכותי )

רבים מחברי הפורום משתמשים בשמן הסינטטי של LM מתוסף MOS2 שנחשב לשמן מעולה במחיר מצחיק!

SHELL ULTRA HELIX (יכול להיות שחסר פה איזה SUPER HELIX אני לא זוכר יש להם סדרה חדשה )

השמן שכל פרארי שמטופלת ע"י היצרן נוסעת עליו צמיגות 5W40 ו 0W40

השמן המומלץ לכל מנועי הפרארי מכל הדורות וניתן להשגה בארץ.....כבר ראיתי!

מכיוון שזה השמן היחידי שאני בטוח שאין לזלזל בו לאור המלצות היצרן המכובד עליו לכל מנועי החברה הוא היחידי שאני ממליץ לך עליו בעינים עצומות!

בהצלחה!

פורסם
אני ממליץ לך לקרוא את מה שניצן כתב והסביר יפה מאוד!

לשאלתך אשמח לפרט טיפה יותר מאשר לתת לך שם של שמן ולהגיד זה טוב סמוך על סמוך.

השאיפה שלך היא כמה שיותר נמוך כמו שניצן כתב למעלה בלאי המנוע במנועים חדשים ובכלל הוא 80-90 אחוז בהנעה קרה.

עכשיו אתה לא יכול להחליט אני שם 0W30 כי בפורום אמרו לי שזה מעולה כמה שיותר נמוך.

עם השאיפה לרדת כמה שיותר נמוך יש בעיה שנקראת בלאי מנוע.

לא אני ולא אתה יודעים כמה בלאי יש במנוע שלך את זה אפשר לברר ע"י לחץ השמן במנוע.

היצרן מגדיר לחץ אופטימלי וצמיגות עבודה אופטימלית.

את הלחץ הוא מגדיר ב PSI/RPM ואת הצמיגות ביחידות CST

אתה צריך לעבור לשמן שיתאים לבלאי במנוע שלך לפי הלחץ שהיצרן חפץ בו!

כלומר אתה צריך לבחור כמה שיותר נמוך אבל לעמוד בתקן למשל 12 PSI על כל 1000 סיבובי מנוע.

לכן אם יש ברכבך שעון לחץ שמן תוכל לדעת מהי הצמיגות המתאימה ולשנות אותה לפי הצורך.

אם המנוע במצב טוב אני הייתי יורד לצמיגות נורמלית של שמן בסינטטי 5W40 מוודא לחצים ועבודת מנוע תקינה וחזקה כמו מקודם.

כל הנושא הזה סובב על העיקרון שאומר * שימון הוא זרימה לא לחץ * אל תבין אותי לא נכון צריך לחץ אבל לא הרבה כמו שמצוי ברוב הרכבים על הכבישים.

אפרט בהמשך אם אתה תרצה או מישהו אחר.

לעניין השמן עצמו.

כתבתי לך כבר שהידע מצומצם מאוד בנוגע לפרטים מדוייקים על כל שמן.

אני לא יודע מה הגישה שלך לשמנים,היכן אתה גר, וכמה אתה מעוניין להשקיע בחיפוש אחרי שמן.

מוביל 1 סינטטי על שלל דגמיו בעיקר הפרימיום

מוטול - אותו סיפור

רויאל פרפל עם הסידרה החדשה סינרלק!

פולדיין נדיר מאוד אך מהמובחרים ביותר!

מכיוון שאני לא ממש עוזר בהצהרות כלליות על חברות אהיה יותר מפורט בקשר למה שאני מכיר ( לא יודע כמה איכותי )

רבים מחברי הפורום משתמשים בשמן הסינטטי של LM מתוסף MOS2 שנחשב לשמן מעולה במחיר מצחיק!

SHELL ULTRA HELIX (יכול להיות שחסר פה איזה SUPER HELIX אני לא זוכר יש להם סדרה חדשה )

השמן שכל פרארי שמטופלת ע"י היצרן נוסעת עליו צמיגות 5W40 ו 0W40

השמן המומלץ לכל מנועי הפרארי מכל הדורות וניתן להשגה בארץ.....כבר ראיתי!

מכיוון שזה השמן היחידי שאני בטוח שאין לזלזל בו לאור המלצות היצרן המכובד עליו לכל מנועי החברה הוא היחידי שאני ממליץ לך עליו בעינים עצומות!

בהצלחה!

מאמר יפה מאד

סוף סוף אני נתקל(חוץ מיוסי05)במישהו שמבין עינין בנושא שמנים .(וגם חוץ מאיציק :mm_tongue:wink: ועוד כמה חכמי פורום :bday: ...)

את התאוריה הזו אני חש יום יום עם הלאדה שלי מודל 92 שנוסעת על שמן סינטטי LM5-40HD +תוסף "אל שחק"(MOS2) של LM.(השקט,תגובת הדוושה,הסחיבה,הכח,המומנט...:yum: . )

ניצן

פורסם

שוב תודה.

הרכב שלי שנת 94

פיאט טיפו SEDICIVALVOLE 2.0 16V

עבר 122000 (בדוק במוסך מורשה בו טופל עד לפני יותר משנה שעבר לידי)

לחץ שמן שהיצרן ממליץ בין 1.5 בסרק עד 4.5 BAR מקסימום.

יש מד לחץ שמן (כמו כן טמפ' השמן) - והוא מראה לחץ כמו בספר.

אז מה שאתה אומר שכדאי לרדת בצמיגות כל עוד הלחץ תקין?

KIA NIRO PHEV 2020

פורסם

תודה רבה ניצן.

PROTEJE

אני ממליץ לך לעבור על כמה ממאמרי השמן המפוזרים בפורום שלה אנשים שניצן ממליץ עליהם כולל הוא עצמו.

ברמה מאוד גבוהה!

כן כל עוד הלחץ תקין מומלץ לרדת ברמת הצמיגות אך לא בצורה קיצונית השאר לך טווח בטיחות!

על כמה הלחץ עומד עכשיו בסל"ד סרק/ביניים/גבוה?

באיזה שמן אתה משתמש?

האם יש לך נזילות.?

הרכב אומנם לא חדש אך לא עבר מספיק קילומטרים כדי להיחשב ישן או שחוק אני מציע לרדת ממש נמוך אך אני מבין שהרכב גם משמש אותך לנהיגה ספורטיבית לכן הייתי נשאר ב40 ולא יורד ל30 העיקר כמה שיותר נמוך בספרה הראשונה!

גם 30 יספק אחלה הגנה ושימון יותר טוב אבל ההתנגדות והטיפה יותר לחץ לא יפריעו במנוע סטנדרטי כמו שלך! ( ולאור העובדה שהוא לא חדש חבל סתם לשלם על שמן איכותי ובסוף לדעת שאתה צריך 40 כי 30 לא מתאים - הולכים על בטוח! )

פורסם

ולכל משתמשים ה LM המתוסף ומשתמשי המולי בכלל!

שימוש מוגזם בתוסף יכול להביא לפגיעה במנוע!

מולי הינו friction modifier ולא antiwear additive !

המולי מייצר שכבת מגן למניעת שחיקה,מחליק ומונע פגיעה בין השטחים, אך הוא גם חוסם את חומרי ה ANTIWEAR מהגעה למקומם והתיישבות שם למען הגנה על המנוע!

זה נכון שהוא מונע ברובם המוחלט של המקרים מצבים שהעסק מגיע ליידים שלהם אבל אל תשכחו המולי מתעייף אחרי כמה זמן ולא פועל בשיאו מבחינה פרטנית ו מבחינה זאת שהוא לא יכול למלא חלקים מתים כי אין מספיק חומר וכי לוקח לו זמן להגיע לשם, כאשר שכבת אחת "נקרעת " המקום נתון לפגיעה!

ואם לא יגיעו חומרי ה ANTIWEAR וישבו מתחת למולי לא שווה כל ההשקעה בשמנים ותוספים יוקרתיים!

רוא הוזהרתם!

מנוע המשתמש בתוסף צריך לעבור ניקוי כל מספר החלפות או החלפה לשמן לא מתוסף לזמן מה.

לכל חומר יש חסרונות....לא תמיד גלויים לציבור אבל אלו חסרונות מהותיים בכל מקרה התוסף מעולה רק צריך להקפיד על כללי זהירות אלו!

שבת שלום ומבורך

KD2

פורסם

:shock: הכי מצחיק זה שאחד מחמיא לשני וזה יפה ... אבל

אחד כותב שה 20W50 מתאים למנועים בעלי עומס גבוה והשני כותב שפעם לא היו מנועים בעלי עומס גבוה ולכן 20W50 הכי מתאים להם ..

ניתן לסכם את הנושא בכך שה 20W50 מתאים לרכבים ישנים יחסית אגב סונול משווקת שמןSJ\CF-4- איכות 20W-50 XL וממליצה לרכבים שהם 5 שנים על הכביש ויותר ...

ההמלצה היא כללית וכלכלית ...

שמנים אחרים : שכל אחד ישים מה שהכי טעים לו ... :wink:

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

פורסם

ואתה כנראה לא הבנת כלום תחזור על ההודעה שלך....

שמן 20W50 מגן יותר טוב על המנוע בנהיגה פרועה אבל ברוב המקרים זה יותר מידי צמיגי!

ההסבר הוא ששכבת השמן יותר עבה ויותר " חזקה " אך לא צריך את כל זה משום שהיום הסינטטיים מגנים מעולה בצמיגות נמוכה יותר!

היתרון הוא: פחות התנגדות וכך העלאת הספק המנוע ושמירה עליו בהנעה קרה!

הגישה הזאת היא לא פסולה היא אפילו נכונה אבל היא מיותרת ברכבים שנלחמים על כל כוח סוס !

כלי רכב בהם המנוע עובד בתנאים שאף רכב ספורטיבי לא עובד בהם ( ע"ע משאית, אוטובוס , טרקטור ) בעיקר דיזל אבל לא רק!

זקוקים לשמן 20W50 בגלל שכוחות ההתמדה במנוע וכוחות לחיצת הגזים הם גבוהים ביותר והשמן עובד בלחצים כפולים ומכופלים מאשר מנוע רכב רגיל לכן שם 20W50 בטכנולוגיה הכי גבוהה הוא המתאים ביותר!

חברות השמן משתמשות בשמנים כגון 20W50 10W60 25W50 20W60 כשמני מירוץ בעיקר כי אמרו להם ( להם = לציבור )שיותר צמיג מגן יותר וחברות השמן עושות ימבה כסף מנהגים שקונים שמן רייסינג פרימיום חרטה בצמיגות גבוהה.

הרכב של מוטי למשל עובד בתנאים הכי קשים והוא אמר פה לא מזמן שהוא פתח את מנועו והחלקים נמצאו במצב מעולה אחרי 4 שנים במסלול עם מגדש טורבו!

אני זלזלתי בו בהתחלה אך הבנתי שזה נכון!

נחש באיזה שמן הוא משתמש? 10W30!

פורסם

ואם טעים לך שמנים של דלק שיהיה לך בתאבון כי כנראה הם משפיעים עליך לרעה כשאר אתה ממליץ על שמן בתקן SJ באיכות נמוכה לציבור הרחב!

אין קשר לרכב ישן או חדש הקשר הוא במצב המנוע ו5 שנים היום זה כלום!

פורסם

רציתי לחזק את דבריו של KD2 , בכך שעדיף להשתמש בשמן מעולה מחברה מובילה בצמיגות 5-40 גם במנועים ספורטיבים שעובדים בסל"ד גבוהה . לדוגמא : Cמנועים של הונדה S2000 שמגיעים לסל"ד של 8300 ויותר - היצרן ממליץ על שמן בצמיגות 5-40 בסיווג SJ/A2-96

JDM :twisted:

• תוכן חדש...