Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התעורר ויכוח (קולני במיוחד...:wink: )ביני לבין עמית לעבודה,

לטענתו ישנם דגמי רכב שכאשר קיימת נזילת שמן מנוע ממחזיר שמן אחורי , השמן מגיע לדיסקת המצמד וגורם להחלקה של המצמד. (כמובן שהוא שכח כבר באיזה דגמים מדובר :? )

גירסתי לנושא הייתה שנזילת שמן מנוע במחזיר שמן אחורי לא אמורה להגיע למצמד כלל, כוון שהשמן ינזל על בלוק המנוע מאחורי גלגל התנופה, ולא יגיע לדיסקת המצמד.

שנינו הסכמנו כמובן, שנזילת שמן גיר מציר כניסה של תיבת ההילוכים, כן תגיע למצמד ותגרום להחלקה.

מה דעתכם? מי צודק, ואם אני טועה אז באיזה דגמי רכב מדובר??

פורסם

לדעתי לא יגיע שמן לעולם לקלאץ !

גם אם ינזל הרי שהגלגל תנופה והשמש תמיד ינטו לזרוק את השמן אל מחוץ לדיסק וסביר להניח שלא יחדור שמן .

JDM :twisted:

פורסם
תתפלאו אבל לי זה קרה...

מחזיר שמן בגיר דלף והרטיב את המצמד שהחל להחליק...

הורדנו גיר והוחלף מחזיר שמן, הוחלף קלאטש, וזהו,

תקרא שוב, הויכוח הוא על מחזיר שמן מנוע.

פורסם
שנינו הסכמנו כמובן, שנזילת שמן גיר מציר כניסה של תיבת ההילוכים, כן תגיע למצמד ותגרום להחלקה.
סליחה שאני מתקן, דניאל, אבל נזילה של שמן גיר ידני לתוך המצמד לא גורמת להחלקה אלא להדבקות שלו, כלומר בשחרור איטי ומבוקר המצמד 'נתפס' פתאום והרכב מזנק. ניתן כמובן להיות סופר עדין עם הדוושה, אבל ההבדל מול דיסקת חיכוך יבשה בולט מאד.

בפיאט ריתמו שהיתה לי פעם המכונאי דפק את מחזיר השמן של הגיר, וחוויתי את הדבקות המצמד בעצמי.

נדמה לי (כי אישית מעולם לא נהגתי רכב עם מצמד שספג שמן מנוע) שקלץ' מחליק/נדבק הוא אמצעי אבחנה פשוט כדי לדעת אם הנזילה היא מהגיר או מהמנוע (במידה וקיימת כזו, כמובן).

דרך אגב, אנקדוטה. באותו מוסך שפגם במחזיר השמן עבד אז מכונאי ותיק שסיפר שבתקופת מלחמת העולם השנייה היה מקובל להציל מצמדים שספגו שמן ע"י הרתחתם בסיר מים. החום הקטין את צמיגות השמן ומישקלו הסגולי הנמוך ממים גרם לו להפרד מהדיסקה ולצוף.

אם יש לך גישה לדיסקים ספוגי שמן, יהיה מעניין לנסות פעם את הטריק.

יוסי

פורסם

נכון, שמן על מצמד יגרום לבעיית הפרדה(הדבקות המצמד לגלגל התנופה) גם כן.

אך יגרום בעיקר להחלקה משמעותית, ההחלקה תנקה/תשרוף מעט את שכבת השמן על הדיסקה ותופעת ההדבקות תעלם, עד להווצרות שכבה חדשה של שמן .

שיטת הבישול לא עובדת......לא עם השמנים המודרניים, שחום רתיחת המים לא מזיז להם כלל.

וגם אם נניח היתה עוזרת, עקב ההחלקה וההדבקות של דיסקת המצמד, נזק כבר נגרם.

פורסם

באותו מוסך ניסו ל'יבש' את הדיסקה ע"י שריפתה על הרכב לאחר תיקון הנזילה כדי לחסוך את מחיר החלק, ולא הצליחו. למיטב זיכרוני, המצמד כלל לא החליק אלא נדבק בכל הצמדה כלומר היה קשה מאד מאד לקבל התחלת נסיעה חלקה ונעימה, האוטו זינק בפראות.

אם הבנתי את דברי המכונאי (זה היה מזמן), הרעיון לא היה לאייד או להרתיח את השמן אלא להקטין את צמיגותו ואת אחיזתו בנקבוביות הדיסקה, ואז הפרש המשקלים הסגוליים בינו ובין המים יגרום לו לצוף.

יוסי

פורסם

יוסי , פיאט ריתמו זה רכב מיוחד עליו חוקי הטבע והפיסיקה הרגילים לא 'תופסים' :wink: .

לגבי "הרעיון" ,, נשאר בגדר הנחמד בלבד. זה לא עובד.

אגב איך הצליחו מועצת החכמים להרוס להשחית את המחזיר שמן של ההילוך הישיר???

שעד כמה שזכור לי הוא לא נגיש וחשוף כלל?

פורסם

אם אתה רוצה את כל ההיסטוריה, אז הסיפור היה כזה:

המצמד גמר את הקריירה (אחרי משהו כמו 150,000 ק"מ). המכונאי בעל היוזמה החליף את מחזיר השמן בכניסת הגיר (אין שם באמת הילוך ישיר, הרביעי בודאות היה מואץ ונדמה לי שגם השלישי) כדי למנוע בעיות עתידיות, אבל פגם בו בתהליך ההחלפה.

פעם שנייה הגיר פורק כדי להחליף את המחזיר הפגום אבל כדי לחסוך בהוצאות הם נמנעו מהחלפת הדיסקה שספגה שמן (הייתי במילואים והרכב נסע כמה אלפי קילומטרים עם הנזילה).

למרות שהזהרתי אותם הם הסתפקו בניסיון לשרוף ולחמם את הדיסקה.

כשזה לא הועיל ולאחר עוד ימים אחדים הם הורידו גיר בשלישית והחליפו את הדיסקה.

יוסי

פורסם
....מחזיר השמן בכניסת הגיר (אין שם באמת הילוך ישיר, הרביעי בודאות היה מואץ ונדמה לי שגם השלישי)

יוסי

רק לידיעה:

ציר הכניסה לתיבת ההילוכים נקרא הילוך ישיר, גל כניסה, או ציר מצמד... זה לא משנה אם הוא מואץ או לא.

150K ק"מ למצמד של פיאט....ללא ספק אתה נהג מוכשר.

פורסם

מחזיר שמן של גל ארכובה אחורי, יכול אכן להרטיב את המצמד, כמובן תלוי בגודל נזילה.

ברגע והשמן דולף במהירות מספיק גבוהה ונוגע בגלגל התנופה, האחרון יתיז את השמן מסביב ובמנוחת המנוע, השמן יטפטף לתוך המצמד ויזיק לו.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

• תוכן חדש...