Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אחרי הרבה הרבה זמן של תיכנונים ודחיות התקנתי נעילה מרכזית בסקודה פיבוריט שלי.

נכון לעכשיו רק 2 דלתות (נהג ומאחורה הנהג) מגיבות אבל מחר כששוב יהיה אור נסיים את ההתקנה..

:)

כמה מצחיק ועצוב שאצל מתקין מקצועי דרשו ממני בין 600-450 שקל עבור התקנת נעילה מרכזית.

ובתאכלס למי שלא מפחד מ"ניסויים" יכול להתקין נעילה בסכום זעום של כ140 ש"ח עבור הערכה עצמה וכחמש שעות עבודה (טוב נו זאת הפעם הראשונה שאני מתקין דבר כזה אז תתחשבו).

רק רציתי לשתף אתכם בשמחתי

פורסם

וכשתהיה מתקין מקצועי מן הסתם גם אתה תגבה תשלום עבור זמן עבודתך וקצת לכסוי שכ"ד של העסק וקצת עבור ארנונה ועוד קצת עבור חשמל וטלפון. מה חשבת שמישהוא עובד בחינם? ואתה לא מקבל כסף עבור עבודה שאתה עושה, עבור אחרים, או כשכיר או כעצמאי.

אם כל זאת כל הכבוד על בצוע העבודה העצמית ובתקוה שעשית זאת כשורה ודאגת לאבטח המע' ע"י נתיך (פיוז) הולם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי לין לומר לך את האמת שאם לא היה מגיע כבר פיוז מובנה בתוך הצמה בחיים לא הייתיחושב על הוספת פיוז... אבל למזלי הפיוז הגיע כבר מחובר לצמה ככה שחיברתי גם אותו

פורסם

אני דווקא לשם שינוי לא רוצה להעניק ח"ח על ביצוע!

ראיתי התקנות חובבניות ביותר שגרמו לנזק ממשי לרכב.

לדוגמא התקנת דיבורית,

שאמורה להיות התקנה פשוטה לא?

שגרמה לשריפת פנים הרכב כליל!

התקנת נתיך כי הוא היה כלול בערכה, כל הכבוד:shock: .

מעניין על איזה עוד דברים לא הקפדת, במהלך ההתקנה, כי הם לא היו כלולים בערכה....?

תשאירו את התקנות לבעלי המקצוע, שמבינים ויודעים למה להתייחס, מה מותר ומה אסור, וההשלכות לכך.

חלק מהתשלום זה האחריות במקרה של תקלה או נזק.

פורסם

במקרה של תקלה אולי במקרה של נזק אתה ברוב המיקרים תחפש את החברים שלך,

זה נכון שצריך ידע בסיסי כלשהו ממנו להתחיל, מעולם לא למדתי התקנות (למדתי בצורה מאוד מאוד רפרפנים מעט מאוד חשמלאות רכב) ועדיין אחרי המון קריאה של מאמרים בנושא התקנה היום אני אחרי כמה וכמה התקנות של מערכות מורכבות הכוללות סלילת חוטים לקומפ' קרוס וכו', חשמל למגברים...התקנה של לא מעט דיבוריות....אורות ערפל ובקיצור מה שאתה רוצה....אין בעיה להתקין לבד רק צריך להבין מה עושים ולחשוב טוב על כל פעולה...לבודד טוב מאוד חיבורים חשופים, להשים פיוז על כל קו מתח חדש שאתה מתחבר אליו או בונה....וזהו - בהצלחה

ומצטער מאוד עם רמת העבודה של חלק מבעלי המקצוע פה בארץ, אני יכול להגיד לך שכבר רכב שלישי שאני מגיע בו לתוצאות במאות אחוזים טובות יותר מהמון (המון!) בעלי מקצוע שראיתי....שאתה מתקין לעצמך אתה עושה את זה מהלב, כל החיבורים של המערכת שלי עם סופיות מוזהות(איפה שמתחבר לברגים - מגברים קרוסים) כל החוטים עם הלחמות ובידוד מתכווץ אין איזולירבנד בשום מקום.....במקומות שחששתי לחוט חשמל (מעבר במקום שיש בו ברזל שלוחץ אותו או ברזל חשוף) הוא עובר בתוך צינור שרשורי...בקיצור התקנה עצמית - התקנה מקצועית

פורסם
אני דווקא לשם שינוי לא רוצה להעניק ח"ח על ביצוע!

ראיתי התקנות חובבניות ביותר שגרמו לנזק ממשי לרכב.

לדוגמא התקנת דיבורית,

שאמורה להיות התקנה פשוטה לא?

שגרמה לשריפת פנים הרכב כליל!

תשאירו את התקנות לבעלי המקצוע, שמבינים ויודעים למה להתייחס, מה מותר ומה אסור, וההשלכות לכך.

חלק מהתשלום זה האחריות במקרה של תקלה או נזק.

אני חולק עליך,

מנסיוני הרבה מאוד מתקינים בארץ הם חאפרים גמורים!

ההתקנות שלהם רחוקות מאוד מלהיות מקצועיות- והם מחפשים את הדרך הקלה והמהירה לסיים את העבודה.

מבחינתם זה שפלסטיק לא ישב בחזרה כמו שצריך במקום או חסכון בהלחמה ובידוד - זה תקין.

אבל כמישהו מתקין לבד הוא לא מחפף,

וזה לא סתם שהתקנה לוקחת לי פי2 מהתקנה אצל מתקין.

אני לא פלגמט, ומשך הפירוק שלי זהה לשלו- פשוט אני לא מחפף בכלום-

מפרק ומרכיב בזהירות רבה, מבודד מלחים ושחיל את החוטים שלא יפריעו ולא יראו לעין וכו'...

בעניין הדוגמא שהבאת- ראיתי אינסוף התקנות של דיבוריות שפשוט חירעו את הרכב סתם מעצלנות.

ואם תשים לב 80% מהתקנת הדיבוריות יגרמו לנוסע או לנהג בזמן תאונה לקבל את הדיבורית לתוך הראש!! בגלל כרית האויר. (זה מרוב שהמתקינים מקצועיים)

אז אומנם חלקנו לומדים רק מטעויות, אבל מתקין סטנדרטי לא יעשה עבודה טובה יותר.

בכל אופן אני בעד לעשות לבד, גם בכדי ללמוד, גם בשביל הכיף, גם בשביל לחסוך-

וגם בשביל לא לפרנס חאפרים!

פורסם
אני חולק עליך,

מנסיוני הרבה מאוד מתקינים בארץ הם חאפרים גמורים!

ההתקנות שלהם רחוקות מאוד מלהיות מקצועיות- והם מחפשים את הדרך הקלה והמהירה לסיים את העבודה.

מבחינתם זה שפלסטיק לא ישב בחזרה כמו שצריך במקום או חסכון בהלחמה ובידוד - זה תקין.

אבל כמישהו מתקין לבד הוא לא מחפף,

זכותך לחלוק עלי,

אבל כבעל נסיון רב בתחום אני נתקל בלא מעט התקנות מסוכנות של חובבנים,

נכון, יש חפרים , אבל הם לא לפחות מודעים למה שהם עושים. פלסטיק לא יושב במקום זה לא נתיך שחובבן לא התקין.

הידע לדוגמא של שימוש בחוט בעל עובי מתאים, התקנת רכיב זרם גבוה עם ממסר, שימוש בנתיך בעל ערך מינימלי מתאים והבנה בסיסית של מערכות החשמל ברכב, עושים את ההבדל בין התקנה חובבנית ומסוכנת לבעל מקצוע שיודע את כל זה.

בחייכם, ראית מה הבחור כתב:

לומר לך את האמת שאם לא היה מגיע כבר פיוז מובנה בתוך הצמה בחיים לא הייתי חושב על הוספת פיוז...

הבנת?

פורסם

בסדר אז הוא-לא יודע

ולא עשה שעורי בית לפני ההתקנה אבל מפה ולהגיד שלא לעודד התקנות ביתיות....

אם אתה בעל ניסיון בתחום אתה יודע מה הולך בחוץ.....

אני אישית לא נותן לאף אחד יותר לגעת לי באוטו כל פעם שהייתי אצל מתקין גיליתי משהו אחר שלא ב100 אחוז כמו שאני אוהב....תמיד היה פאק פה איזה שטות שם, אם זה דיבורית שלא מקבעים טוב את החוטים והם בסוף נופלים על הרגליים....אז זה מערכת של מקבעים קרוס טוב ופתאום יש רעש או שימוש בחוטים המקוריים כדי לא לבצע השחלה לתוך הצמה.....תמיד יש איזה פאק ולי אישית נמאס ממתקינים חאפרים, הכי טוב להתקין לבד בבית ומי שממש לא מבין כלום כלום שיגיד בפורום אפילו או לחבר טוב שמבין מה הוא רוצה לבצע ו"נבנה" לו מדריך קטן עם כל השלבים אותו הוא ידפיס וילך צעד צעד

פורסם
בסדר אז הוא-לא יודע

ולא עשה שעורי בית לפני ההתקנה אבל מפה ולהגיד שלא לעודד התקנות ביתיות....

אם אתה בעל ניסיון בתחום אתה יודע מה הולך בחוץ.....

כן , לצערי אני יודע מה הולך בחוץ...

תקרא את דבריי שוב, אני מעודד התקנות מיקצועיות. אם אתה יודע מה שאתה עושה, תתקין.

השאלה שנשאלת היא, האם באמת אתה יודע? למדת את מיקצוע חשמל רכב וההתקנות?

האם אתה משוכנע שלא תפגע/תשבש מערכות אלקטרוניות רגישות ברכב כגון כריות אויר במהלך ההתקנה?

אם אתה בטוח שכן אז תתקין.

פורסם

דניאל אני מסכים איתך שחלק מההתקנות יכלותו לגרום ליותר בעיות מאשר לתוצאות אבל אני חושב שמעבר לחיסכון ולכיף שהתקנה עצמית גורמת לאנשים מסויימים, קיימת גם השקעה כפולה ומכופלת!!!

אז נכון לא ידעתי שצריך פיוז גם לנעילה מרכזית אבל למזלי היה פיוז כבר בתוך הצמה וגם אם לא היה הייתי מפרק מחדש ומרכיב אחד אחרי התגובות כאן... אחרי הכל ההודעות כאן הן בשביל להשכיל וללמוד ולא בשביל להתלהב שיש עוד סקודה פיבוריט בארץ עם נעילה מרכזית... אני אוהב ביקורת לעניין!

וכן בעניין ההלחמות והבידודים אפילו בעלי הידע המועט כמוני מבינים מההגיון שזה אמור להיות 120% והכל עשוי פיקס! אפילו הרכבתי צינורויות שירשוריות במקומות בהם היו לי ספיקות לחיתוך ע"י ברזלים או אפילו איטום בדלתות כדי למנוע אי נעימות בחורף!

פורסם

למדתי בדיוק שבוע חשמלאות רכב וגם - לא ממש הקשבתי בשיעורים

מעולם לא למדתי התקנות....כל הידע שלי הוא מניסיון ומאמרים בפורומים טכניים בארץ ובחו"ל

ועם זאת לאור מה שאני רואה כבר מספר שנים - אני מתקין (לא מקצועי - לעצמי לחברים) הרבה הרבה יותר מסודר ואיכותי מהמון מתקינים עלק מקצועיים בעלי חנויות....וכו'

• תוכן חדש...