Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פות״ש - אתה מבקש כאן דבר בלתי אפשרי. הדרך היחידה לדעת מה הנזק ומה נדרש לשם התיקון הוא שבעל מקצוע - הווה אומר שמאי - יבדוק את הרכב ויחווה דעתו. כן - זה עולה כסף, אבל נדרש הן אם תרצה לתקן את הרכב (על חשבונך או על חשבון הביטוח) או להשביתו בנוהל אובדן להלכה/מוחלט. גם מגרירת הרכב לא תתחמק, בין אם למוסך ובין אם לפירוקיה או מגרש גרוטאות [אלא אם אתה מתכוון להשאיר גרוטאה במושב (איך הגיע לשם?), וגם בכך יש סיכונים, אתה עלול להיתבע אם מישהו ישחק בו וייפצע)].

אגב, השמאי גם יעריך את הפגיעה בבטיחות הרכב. 

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקיצור, הכוח (המדומה) ש״זורק״ חפץ הנע במעגל כלפי חוץ

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רשמו הרבה דברים על מה לעשות במצב של איבוד אחיזה.

מהניסיון הקטן שלי, הדבר הכי טוב ונכון לעשות כשאתה מאבד אחיזה, בתת היגוי, שזה רוב הפעמים, שהקדימה של הרכב מגדיל את הרדיוס, ונדחף החוצה מהסיבוב. זה לבלום הכי חזק שאפשר, עם ההגה לכיוון הסיבוב. מה שינעץ את הרכב בכביש ובשאיפה ימנעה פגיעה.

הרי שעוזבים את דושת הגז, או בולמים המשקל עובר קדימה, ויש יותר אחיזה לגלגלים המכוונים, וכתוצאה יותר אחיזה, והרכב יפנה לתוך הפניה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 8 דקות, לירון .ה. כתב:

רשמו הרבה דברים על מה לעשות במצב של איבוד אחיזה.

מהניסיון הקטן שלי, הדבר הכי טוב ונכון לעשות כשאתה מאבד אחיזה, בתת היגוי, שזה רוב הפעמים, שהקדימה של הרכב מגדיל את הרדיוס, ונדחף החוצה מהסיבוב. זה לבלום הכי חזק שאפשר, עם ההגה לכיוון הסיבוב. מה שינעץ את הרכב בכביש ובשאיפה ימנעה פגיעה.

הרי שעוזבים את דושת הגז, או בולמים המשקל עובר קדימה, ויש יותר אחיזה לגלגלים המכוונים, וכתוצאה יותר אחיזה, והרכב יפנה לתוך הפניה.

תשמע חשבתי שאתה מסתלבט, אבל באמת שאין לך מושג. עשה טובה אל תיתן המלצות מסכנות חיים לאנשים באין ידע מספק. אתה עלול לגרום לתרחישים טרגיים שלא רוצה להזכיר. הרכב הגיע לקצה גבול האחיזה, הצמיגים מחליקים, ואתה רוצה להוסיף להם בלימת מנוע וכוח דחיפה נוסף לעבר הסיבוב?

נעשה סדר, לפני ההחלקה במצב של סיבוב מפתיע או שממשיכים לקחת את הסיבוב באותו גז תלוי כמה חזק הוא לחוץ וכמה הסיבוב חד וקשה לרכב, זה דורש ניסיון, או עזיבה הדרגתית ועדינה של דוושת גז. לעולם לא מיידית, ועוד יותר לעולם לא גם עזיבה מיידית של דוושת הגז וגם לחיצה על הבלמים. אתה רוצה לזרוק מישהו מהצוק??

לפני 30 דקות, רכב זה אני כתב:
לפני כשעה, נירו72 כתב:

כוחות צנטריפוגליים

מעניין אותי להבין את המילה הזה

נכון כשאתה פונה ימינה, הגוף שלך נוטה שמאלה? או הפוך? לזה קוראים כוח צנטריפוגלי. 

בצורה הפשוטה ובמילים שלי (אני לא פיזיקאי), בסיבוב הכוח הזה רוצה להמשיך ישר. ולכן כשאתה פונה ימינה זה דוחף אותך שמאלה, וכשאתה פונה שמאלה יש עליך כוח ימינה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נשמח אם תוכל לעדכן מה יצא בסוף במוסך. (הערכת נזק, כדאיות תיקון וכו').

מעניין לדעת.

במחשבה שניה, אתה צודק שבחרת לא להפעיל את הביטוח.

כי בדיקת שמאי של הביטוח, בוודאות של  99 אחוז, תביא לתוצאה של הורדת הרכב מהכביש.

(סעיף אובדן להלכה, נזק של מעל ל 60 אחוז משווי הרכב במחירון).

שלא לדבר על ה "קנס" שתקבל מחברת ביטוח, כאשר תרצה לבטח רכב כלשהו ב 3 השנים הקרובות.

(תאבד את סעיף העדר תביעות)

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

את הרכב יכול לבדוק גם מוסכניק שיוכל לראות את הנזק 

בשביל תמחור צריך מישהו שיותר מכיר רכבים מהזן הזה

אם הרכב נמצא במושב הייתי מבקש ממוסך בסביבה או מוסכניק שגר במקום

שיבוא לבדוק ולראות את הנזק בתשלום קטן אם הוא מוכן כי זה ליד הבית

אין אפשרות לבדוק את הרכב מרחוק

פורסם (נערך)
לפני כשעה, נירו72 כתב:

תשמע חשבתי שאתה מסתלבט, אבל באמת שאין לך מושג.

פה אני נוטש.

חברה לא להקשיב לי!

אשים פה את מה שכתב ראם סמואל.

אולי גם לא אין מושג?

https://www.auto.co.il/articles/archive/118953/

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 15 דקות, לירון .ה. כתב:

פה אני נוטש.

חברה לא להקשיב לי!

אשים פה את מה שכתב ראם סמואל.

אולי גם לא אין מושג?

https://www.auto.co.il/articles/archive/118953/

נתחיל בזה שזו כתבה מ-2010 והשינויים שחלו מאז בתחום בקרות היציבות עצומות. על זה נאמר האמת הייתה נכונה לשעתה וגם הפיתרון שהציע הוא ביחס לאז. אם אז עוד היה אפשר להכנס להחלקה היום זה על גדר הכמעט בלתי אפשרי. הפיתוחים של היצרנים מאז הוא למנוע את אותה ההחלקה מלכתחילה ואובדן שליטה ולא להגיע אליה אלא להישאר במסלול שלך תוך שהרכב מנהל את כל הסיטואציות האלו ומשאיר אותך על הכביש מבלי שאתה בכלל מרגיש שהיית בדרך לשם. משהו שאוהבי נהיגה די שונאים. החלקה בסיבוב או אובדן היגוי פירושו שלפרק זמן מסוים אתה סוטה לנתיב הנגדי ורכב יכול לבוא מולך, או להכנס בגדר הפרדה כמו במקרה של הפות"ש שזה עוד התרחיש הכי פחות גרוע. מצב בו מעדיפים להמנע ממנו.

משוכנע שהסיבוב שהוא איבד בו שליטה לא דיגדג אפילו את היכולות של הרכב לצלוח אותו בנהיגה מיומנת. סיטואציה שגרתית שבה הנהג נבהל ועושה טעות אנוש. הרכב תמיד מסוגל ליותר מהנהג. 

מה שפות"ש כתב על האירוע: 
"הורדתי את הרגל מהגז וניסיתי לכוון את ההגה לתוך הנתיב, עוד קצת לכיוון הסיבוב. אבל ברגע שניסיתי לעשות את זה, איבדתי את השליטה על ההגה. והוא התחיל להתנדנד". 

לא נראה לי שאתה מבין מה זה בלימת מנוע של V8 5,500 סמ"ק תוך כדי סיבוב. הבלימה תוך כדי הטיית ההגה יותר פנימה מה שגרם לו למלחמה בהיגוי ולנדנוד שמתאר עד שנגרמה התאונה.  

שמירה על הקו מבלי להוריד מהירות או להאט חלקית היו מעבירים אותו את הסיבוב בלי בעיות. מתחייב שאני הייתי לוקח אותו על הרכב שלו הרבה יותר מהר מבלי להיות ראם סמואל. הדבר הנכון כיום זה להכנס לתוך הסיבוב ולא לבלום. אין שום צורך בכך. כל רכב סטנדרטי היום בעל יכולות גבוהות בהרבה מהנהג. הבעיה היא בעיקר הפחד האנושי שהרכב לא מסוגל, לא באמת היכולת האמיתית של הרכב.

ראם סמואל גם היה מלמד אותו להסתכל קדימה רחוק לסיבוב ולייצר קו ולשמור עליו עם ההגה, כי כשאתה נבהל ולא מסתכל אתה מאבד את הקו.

פורסם
לפני 12 דקות, נירו72 כתב:

נתחיל בזה שזו כתבה מ-2010 והשינויים שחלו מאז בתחום בקרות היציבות עצומות.

אני לא מספיק מבין בזה ולא מתכוון לחוות דעה מה נכון או לא נכון לעשות. 

אני רק רוצה לציין שהרכב המדובר הוא מ2009, כך שהוא לא חדש יותר מהכתבה. 

• מעניין 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

ESP נכנס כחובה ב-2010. אבל זה מרצדס, איני יודע באיזה אמצעי בטיחות היה מצוייד קודם לכן, ואינינו יודעים האם היו תקינים. גם אינינו יודעים איזה צמיגים מותקנים ברכב ומה מצבם.

כל אלה מעניינים, אבל פחות רלוונטיים למצבו ושאלותיו של פות״ש.

פורסם

תרכיב 2 גאנטים אחרים(חפש ביד 2 משומשים) בצד שנשברו באותה מידה של הרכב

לאחר מכן סע לאיזה מוסך שאתה רוצה שיתן לך הצעת מחיר

הצעת מחיר אף פעם אי אפשר לקבל בכתב

יש המון משתנים שצריך לבדוק לעומק בשביל לקבל הצעת מחיר מסודרת.

טל.

• רעיון גרוע 1
פורסם

אם אנילא טועה אסור לייבא כריות אוויר משומשות!!!
כך שתצטרך למצוא כאן מפירוק זה הדבר הבסיסי.

למרות שלא בא לך לבזבז כסף, שמאי זו תהיה ההוצאה הכי זולה כאן. גם אם הג'אנט מאיכות נמוכה מערכת המתלים ספגה מכה אדירה, לא יודע איך בכלל אפשר לאבחן את זה בעין.

בקיצור פעולות ראשונות-

1- תבדוק אם מה שאמרתי לגבי יבוא כרית אויר משומשת נכון.
2- במידה ואני צודק חפש חלופית חדשה מחו"ל/ משומשת מפירוק מהארץ.

לפני שאתה בודק את זה אין מה להתעסק עם הרכב.

אחרי כל זה והיה ומצאת במחיר סביר, לטעמי חייב להביא בעל מקצוע מיומן בתשלום שיעריך את הנזק לשאר המכלולים ויתן לך עליות תיקון צפויות.

כמה הרכב הזה שווה כשהוא תקין? יש לי תחושה שתיקון יעלה כמה עשרות אלפים במינימום אם אתה לא יודע להתעסק עצמאית עם הרכב.

לפני שעתיים, BRAVO_SX כתב:

תרכיב 2 גאנטים אחרים(חפש ביד 2 משומשים) בצד שנשברו באותה מידה של הרכב

לאחר מכן סע לאיזה מוסך שאתה רוצה שיתן לך הצעת מחיר

הצעת מחיר אף פעם אי אפשר לקבל בכתב

יש המון משתנים שצריך לבדוק לעומק בשביל לקבל הצעת מחיר מסודרת.

טל.

בעיניי רעיון מעולה גם בשביל לתת אינדיקציה אם בכלל הרכב נוסע ובולם נורמלי, (ניסויים בשטח חקלאי במושב כמובן לא על כביש ציבורי)
וכמובן נסיעה סופר איטית בשעה ריקה עם אורות חירום.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...