Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, BoazB11 כתב:

בשבוע שעבר, בצומת עירוני עמוס במרכז העיר קרוב לביתי,

2 אוטובוסים משני כיוונים מנוגדים, נוסעים ישר באור אדום מלא,

כשמולם משני הכיוונים מכוניות פונות שמאלה בירוק.

שניהם נדחפו לתוך הצומת בביריונות, ואי אפשר להגיד שהם 'גנבו' את האדום,

כי הם פשוט נדחפו לצומת באדום ואילצו את הרכבים הפונים בירוק לעצור.

התנהגות ממש כמו שליחים של וולט על אופניים...

היום אוטובוס חשמלי נהיה אדום מלא ואז הוא עבר את הצומת 

ממש וולט במישקל כבד

פורסם
לפני 19 שעות, tan tan כתב:

למה לא לנסות לתבוע?

אם יש עדים עוד יותר טוב

אפשר להוציא סכומים לא רעים במאמץ קטן

הכאבים לא עוברים. בינתים אנחנו שומרים ניירת של הבדיקות. נראה מה יהיה. 

• מבאס 1
פורסם

אני נוסע בתחבצ קרוב לשנה.

אצל רב הנהגים בולטת הנהיגה האגרסיבית, האצה, בלימה.

לגבי בלימה, לא ברור מה ניתן לעשות מבחינת כיול.

לגבי שליטה בהאצה, ב-F16 קיימת מערכת לתיקון שגיאות נהיגה יותר מ-20 שנים, קל וחומר לגבי "טעות" של טייס אוטובוס.

לא מזמן נסעתי עם אחד פראי כזה. עלתה בחורה צעירה, לא הספיקה להתיישב , האוטובוס זינק, היא נפלה על העמוד עם המכשיר רב-קו, צעקנו לנהג לעצור, ואז החמ-ר בלם בחוזקה והיא התגלגלה ונחבטה בתא הנהג.

אחרי זה קרה נס... האוטובוס התחיל להתנהג יפה, האצה, בלימה כפי שרצוי.

מסקנה:  אפשר להסתדר בלי כיול,  אבל אם אפשר לכייל, למה לא?

• מעניין 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

אני בחופשה קצרה בקרקוב - כבר ראיתם את ה-BMW עם לוחית רישוי SO SLOW5 בשרשור התמונות המצחיקות. אז אני מצ

תרשם שהנהגים כאן די רגועים. אבל איזה תאוצות קיבלתי באוטובוס מפרקי דיזל - בהחלט היה צורך באחיזה איתנה כדי לא ליפול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השבוע נסעתי בקו מאיכילוב לצפון תל אביב, הנהג (במקרה לא יהודי) השתולל ממש עם גז וברקס. בשלב מסוים התחילו לצעוק עליו שתי נשים שמתנדבות בחדר ניתוח וזה לא ייאמן כמה נוסעי תחב"צ מגיעים עם שברים מנפילות בגלל נהגים כמוהו. אמרה לי עובדת חדר מיון שישבה לידי, שהרבה מתרסקים על הזכוכיות שיש לפני הדלתות עקב בלימות מטורפות של נהגים. אז המשך הנסיעה היתה רגועה, אבל זה פשוט לא פתרון. 2 מתוך 3 נסיעות שלי באותו יום היו עם נהגים עם רגל עצבנית על הדוושות. חייבים שינוי!

• אהבתי 2
  • מעניין 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

אני בחופשה קצרה בקרקוב - כבר ראיתם את ה-BMW עם לוחית רישוי SO SLOW5 בשרשור התמונות המצחיקות. אז אני מצ

תרשם שהנהגים כאן די רגועים. אבל איזה תאוצות קיבלתי באוטובוס מפרקי דיזל - בהחלט היה צורך באחיזה איתנה כדי לא ליפול.

כן, יחסית לישראל נוהגים פה יותר רגוע. בנוסף, אין כזה דבר תחנת אוטובוס תפוסה על ידי משהו שהוא לא אוטובוס, או אוטובוס שלא נכנס לתחנה. וכשהאוטובוס רוצה לצאת מהתחנה הוא מתחיל לאותת ליציאה והרכבים מאחוריו עוצרים ונותנים לו להשתלב בתנועה. כשאתה לא צריך לריב על המקום שלך בכביש, הנסיעה בדרך כלל תיהיה הרבה יותר רגועה.

פורסם

יש פתרונות רק לא מיישמים.

לפני הרבה שנים כשאבי ז״ל עבד בנתב״ג היו למכונאים רכבים שמהירותם הוגבלה על ידי בורג ברצפה שמנע לחיצה עד סוף מהלך דוושת הגז מה שיצר בהכרח האצה איטית. הרכב גם ״סורס״ להחלפת הילוכים להילוך שני או שלישי בלבד על מנת להגביל את המהירות ואת התאוצה (עד כמה שבראשית שנות ה 80 הרכבים האלו האיצו) 

ברכבים חשמליים, שינוי תכנה עשוי להיות פשוט ולייצר האצה מתונה ולהגביל את המהירות - בודאות כמו בבקרת שיוט חכמה שאוטובוס עירוני לא יוכל לנסוע יותר מ 50 קמ״ש . 

• רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מעניין מה השורה התחתונה הכלכלית של החברות האלו עם כל התביעות. 

כנראה עדיין משתלם לתקוע דורבנות בנהגים.

לגבי שינוי תרבות הנהיגה בישראל...יש לי הרבה מה להגיד. אני בטוח עושה מעט מאוד לטובת העניין, חוץ מהנהיגה שלי.

אני משתדל לתת לאוטובוסים לעבור, אבל לא כשאני יודע שהאוטובוס יעכב אותי ואני לא יעכב אותו. מטומטם, כי ככה חושבים גם האחרים אחרי והאוטובוס תקוע. ככה זה מתחיל. אני אשתדל יותר.

פורסם
בתאריך 27.5.2026 בשעה 08:55, BoazB11 כתב:

האלקטרוניקה היום כ"כ משוכללת ומתערבת, כך שהטענה הזו נשמעת לי תמוהה,

אלא אם מניחים שזה חוק טבע שהנהג ילחץ על דוושה מלאה כל הזמן, כאילו זה מתג ON/OFF.

לגמרי נכון ואם היצרן לא רוצה/לא יכול להגביל את התאוצה אז הנה פיתרון בשלוף: איזה הודעה קולית או על המסך כל פעם שיש תאוצה (או תאוטה), כך שהנהג יידע שזה נרשם לו ומעבר לכמות סבירה ישאלו אותו שאלות.

או זה או לגייס נהגים יותר שפויים אבל כנראה שהאחרון לא אפשרי.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, baer כתב:

או זה או לגייס נהגים יותר שפויים אבל כנראה שהאחרון לא אפשרי

חבר שעבד כנהג אוטובוס בחברה ציבורית אמר לי - אנחנו מגייסים נהגים שפויים, הטירלול מגיע אחרי זה.

אם שבוע שלם לא יאכפו בישראל עבירות תנועה - בכבישים ילך חרבו דרבו, אני יוציא את האף לרחוב רק עם סמיטריילר - אצל נהגי אוטובוסים בגלל מחסור בנהגים כבר שנים שהאכיפה היא אפסית, עד לא קיימת.

המצב הזה מצריך שינוי רחב ועמוק ולא רק לשים בורג מתחת לדוושה - זה נוגע לנסיעה באדום, פלאפון ביד.

הבעיה בתח"צ היא בעיה שקיימת שנים המעבר לאוטובוס חשמלי רק הכפיל את הבעיה, לא יצר אותה.

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
פורסם

זה רק עוד סימפטום לתרבות הנהיגה בכבישים בישראל. אין מצב ריאלי בו התנועה בכביש ״ישראלית״ ונהג האוטובוס נוהג כאילו הוא ב״שוויץ״. 

פורסם
לפני 51 דקות, garicho כתב:

זה רק עוד סימפטום לתרבות הנהיגה בכבישים בישראל. אין מצב ריאלי בו התנועה בכביש ״ישראלית״ ונהג האוטובוס נוהג כאילו הוא ב״שוויץ״. 

תרשה לי לתקן אותך, זה סימפטום לחברה הישראלית ולא לתרבות הנהיגה בישראל.  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...