Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם השקעה כזו מוצדקת כדי לחסוך הרתחת מים בקומקום? בעיני למשק בית רגיל זה לאהפרופורציוני. אבל אני גם לא מתלהב מכל מסנני המיםמלמיניהם, בעיני הם מיותרים. נראה לי שהפתרון של ברז רגיל, קומקום חשמלי ובר מים/קרח במקרר הוא הנכון.

לאור העלות מציע לוותר על המתקן, וכאשר תחליף מקרר קנה אחד עם בר מים קרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי שבדומה לשרשור האופנועים הגניבים השכן, ההחלטה ללכת על זה כבר התקבלה ופות"ש בא לקבל חיזוקים ודגשים לרכישה. ההסברים הרציונליים שלנו אינם רלוונטיים לרכישות אמוציונליות כאלה, במיוחד על רקע המלחמה שמחדדת אצל אנשים את תחושת ה'בא לי' וה'אכול ושתה כי מחר נמות'.

אני מקווה שאם לא פותחי השרשורים עצמם, אז לפחות הבאים בתור שיתלבטו בנושאים האלו ירוויחו מהדיון וירדו מזה.

• אהבתי 1
פורסם

אני גם עם התלבטות דומה (לגבי קואקר, הוא גם צריך פחת נפרד כי זה מעל 2 קילו-וואט ואלה החוקים), ואני גם לא מאוד מבין למה זה טוב לי, מלבד זה שזה מגניב ואנשים אוהבים את זה.

לא כי "קומקום זה כזה קל", אלא כי בתור וואנאבי-פלצן הקומקום שלי מחמם עד לטמפרטורה שאני רוצה. 

מים חמים מהברז מקבלים "בחינם" [קרי אין צורך בעוד מכשיר]. מים קרים/סודה זה טריק נחמד, אבל לא בכסף הזה.

אני מעודד - תקנה. רק אני אשמח להבין למה זה ממש טוב. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

ברז כזה בלי סודה קצת לא מובן לי... בשביל מים קרים יש ברז ובשביל מים יותר קרים מוסיפים קרח.

יש לנו כזה אינטגרלי יפה מאוד בעבודה, עם מים חמים, קרים וסודה, אבל

1. הוא משרת המון אנשים.

2. הוא מקבל הזנת co2 בצינור מהמטבח.

3. הוא מתקלקל מדי פעם וזה לוקח יום יומיים עד שמסדרים אותו. אצלנו בעבודה צריך ללכת למטבחון אחר. מה עושים בבית שאין בו אמצעי נוח אחר להרתחה? מרתיחים פינג'אן?

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, פריג'י כתב:

מה עושים בבית שאין בו אמצעי נוח אחר להרתחה? 

משתמשים בקומקום החשמלי שהיה אמור להיות מוחלף.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

האם השקעה כזו מוצדקת כדי לחסוך הרתחת מים בקומקום? בעיני למשק בית רגיל זה לאהפרופורציוני. אבל אני גם לא מתלהב מכל מסנני המיםמלמיניהם, בעיני הם מיותרים. נראה לי שהפתרון של ברז רגיל, קומקום חשמלי ובר מים/קרח במקרר הוא הנכון.

לאור העלות מציע לוותר על המתקן, וכאשר תחליף מקרר קנה אחד עם בר מים קרים.

מקרר עם בר מים זאת אופציה שחשבנו עליה כי יש לנו ברז במיקום של המקרר אבל החלטנו שלא, בגלל שזה מקטין את נפח המקרר (אין אחסון כמעט בכלל בדלת) וגם כי יש העדפה לכמה שיותר שטח נקי בשיש. גם אין ממש צורך במכונת קרח.

לפני שעתיים, Derish כתב:

ההסברים הרציונליים שלנו אינם רלוונטיים לרכישות אמוציונליות כאלה

מבחינת המחיר זה הפרש של אלפי שקלים בודדים בין מערכת מים כמו שאנחנו רוצים (חם וקר בלי סודה + מקרר רגיל). מניח שלמקרר משוכלל עם מים ומכונת קרח יש גם קפריזות משלו שעולות כסף, וזה עדיין דורש קומקום. הסיבה שאנחנו מתעניינים בזה היא בעיקר מיקסום השטח הפנוי על השיש.

גם רכישה אמוציונלית צריכה להיות החלטה מושכלת, לכן ההסברים תמיד רלוונטיים.

לפני שעתיים, David32 כתב:

רק אני אשמח להבין למה זה ממש טוב

נוחות בעיקר למים קרים דווקא (נמאס למלא בקבוקים ולאחסן במקרר) ושטח שיש נקי מאביזרים כמו קומקום ובר מים.

סודה פחות מעניין.

לפני שעתיים, פריג'י כתב:

ברז כזה בלי סודה קצת לא מובן לי... בשביל מים קרים יש ברז ובשביל מים יותר קרים מוסיפים קרח

המים בברז רגיל לא ממש קרים. לא נח לשים קרח בכוס בכל פעם שרוצים לשתות. לא נח להוציא בכל פעם בקבוק מהמקרר ולמזוג. ואם מישהו שוכח להחזיר את הבקבוק אין מים קרים.

סודה זה בונוס נחמד, אבל ההפרש במחיר של איזה 3 אלף שקל לא ממש מצדיק את זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה מגדיל מעט את השטח הפנוי על השיש, מקטין משמעותית את נפח האחסון בארון המטבח.

אצלי - כמה שהשיש קטן - הקומקום הוא פריט לא מורגש. פריטים שתופסים מקום? מיקרו, מיקסר, מכשירי הכנת קפה. על האחרונים ויתרתי בגלל חוסר שימוש.

פורסם (נערך)

אני חולק על דריש וספריאל. חושב שהם מדברים מהנעליים של עצמם ומתקשים להיכנס לשל פות"ש

אני למשל הייתי שמח למוצר כזה, לא בגלל עניין הקומקום, אלא פשוט כי זה מאוד שימושי ונוח בבישול. מאוד. למי שמבשל והרבה, מכין מרקים למשל, זה אחלה של דבר. 

אני גם לפעמים מקלח את הילדה בכיור, עוד אחלה. 

חוסך מקום בשיש, אחלה. 

הנגישות של מים רותחים שגם טובים לשתייה תמיד בברז זה מאוד מאוד מאוד נוח. מאוד. 

אני אישית הייתי שמח לכזה, לא בגלל שאין לי רציונל או בגלל שיש מלחמה (דווקא במלחמה אני הכי חסכוני שיש), אלא פשוט כי עבורי הנוחות של זה הייתה שווה את המחיר, לדעתי. 

בבית שלי ולא בשכירות, הייתי הולך על זה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 58 דקות, sperial כתב:

אתה מגדיל מעט את השטח הפנוי על השיש, מקטין משמעותית את נפח האחסון בארון המטבח.

בתור איש טכני, אני חושב יותר על פגיעה בשירותיות מאשר באחסון. הרבה מודולים אחד על השני, ספגטי של צינורות וחוטי חשמל ביניהם, עומס על הרשת (כפי שדוד ציין), ובשילוב עם האקלים הישראלי זו צלוחית פטרי בהתהוות לשלל בקטריות וחרקים ביתיים. 

במקרה אני מייעץ לחבר שעושה שיפוץ דירה כרגע ואתמול התקנו אצלו טוחן אשפה. רק זה והצנרת של הברז ושל המדיח כבר תופסים בערך 40% משטח הארון ומקשים על גישה למודולים השונים לצורך דיאגנוסטיקה בסיסית. בקרוב הולכת להיכנס לשם עוד מערכת סינון ואז בכלל יהיה שמח... תנחומיי לטכנאים שיצטרכו לטפל בסימפוניה הזאת בעתיד. 

לפני 3 דקות, ניקו פ. כתב:

אני חולק על דריש וספריאל. חושב שהם מדברים מהנעליים של עצמם ומתקשים להיכנס לשל פות"ש

הקפדתי לסייג ולומר שזה מאד אישי, ושההתלבטות הייתה הרבה יותר פשוטה אילו מדובר היה בבית שמתוכנן ונבנה מאפס (עם מקום וגישה ופריסת תשתיות בהתאם). פשוט בתנאי ישראל, גם אם נשים את עניין הכסף בצד, זו התקנה בסיכון גבוה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא איש טכני, מודה, הידע שלי בזה הוא אפס. זו אמירה חשובה (פוטנציאל תקלות). 

יחד עם זאת, לגבי צורך, אני לא סבור שהוא בא לחפש רק חיזוקים ואני גם לא חושב שאם יהיה מידע קונקרטי למה זה רעיון לא טוב פות"ש יתעלם ממנו. דווקא הוא התייחס לכך דבר שנכתב אליו בשרשור הנ"ל. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

@ניקו פ. מובן שמדובר בהעדפות אישיות. העניין הוא שמדובר במערכת לא פשוטה שעולה הרבה כסף, בעוד שקומקום חשמלי הוא פריט פשוט וזול. לגבי בר מים וקרח במקרר - אני חי עם הדבר הזה מעל 20 שנה, מבחינתי המקום שזה תופס בפריזר לא מפריע. אגב - המקרר הגיע עם מדף שיכול להחליף את בר המים הקרים. נמצא אצלי במחסן כבר 11 שנים.

פורסם

מצוין. אני שמח שההעדפות שלך, מתאימות לך. 

אתה רק מחזק את הנקודה שלי. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

אתה מגדיל מעט את השטח הפנוי על השיש, מקטין משמעותית את נפח האחסון בארון המטבח

אצלי הארון מתחת לכיור גם ככה ריק ברובו. משמש לאחסנת חומרי ניקוי. זה לא תופס כל כך הרבה מקום כמו שאתם מתארים. בבית שראיתי בו את הברז הם גם מצאו שם מקום לפח זבל.

מצד שני אתה מרוויח מקום בדלת של המקרר ובשיש.

למיקרוגל יש ארון יעודי, מיקסר למזלי עוד אין לי, הדבר היחיד שיהיה על השיש זה אולי מכונת קפה, כרגע אין.

לפני כשעה, Derish כתב:

במקרה אני מייעץ לחבר שעושה שיפוץ דירה כרגע ואתמול התקנו אצלו טוחן אשפה. רק זה והצנרת של הברז ושל המדיח כבר תופסים בערך 40% משטח הארון ומקשים על גישה למודולים השונים לצורך דיאגנוסטיקה בסיסית. בקרוב הולכת להיכנס לשם עוד מערכת סינון ואז בכלל יהיה שמח... תנחומיי לטכנאים שיצטרכו לטפל בסימפוניה הזאת בעתיד.

זה בערך כמו מישהו שרוצה להשתדרג מאופניים למכונית ואתה מייעץ לו שזה לא מומלץ כי חבר שלך קנה סיטרואן עם מתלים הידראוליים שהבעלים הקודם עשה עליה פרוייקט הסבה לטורבו, וכרגע החבר מתכנן להסב אותה מאוטומט לידני.😉

אני לא חושב שאני באותו מצב, בסך הכל מחפש מוצר עם מוניטין מוכח פה בישראל.

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

פוטנציאל תקלות

זאת בדיוק המטרה של הפוסט. אם לדבר הזה יש הרבה בעיות ויקר לתחזק אותו אני לא אקנה אותו רק כי זה נראה יפה וכדי להתלהב שיש לי ברז שעולה כמו רנו בת עשר.

לפני כשעה, Derish כתב:

צלוחית פטרי בהתהוות לשלל בקטריות וחרקים ביתיים

מניח שיש למוצרים האלה איזשהי רוטינת ניקיון תקופתית כדי למנוע דברים כאלה, לא?

לפני 37 דקות, sperial כתב:

העניין הוא שמדובר במערכת לא פשוטה שעולה הרבה כסף, בעוד שקומקום חשמלי הוא פריט פשוט וזול

עלות זה דבר יחסי, אני לא הולך למכור כליה או לקחת הלוואה בשוק השחור כדי לקנות את זה.

אם המערכת הזאת לא מתקלקלת כל כמה חודשים ואפשר לסמוך עליה, זה לא מעניין אותי כמה היא מורכבת. אני לא זה שצריך להרכיב אותה.

לגבי הקומקום החשמלי, למה לא לקנות קומקום לכיריים וזהו? זה עוד יותר פשוט ולא יתקלקל בחיים. אני זוכר שלהורים שלי עוד היה דבר כזה, ומתי שהוא בשנות ה90 הם החליפו אותו בחשמלי. מאז היו להם הרבה קומקומים חשמליים אבל הם עדיין לא חזרו לקומקום הטוב והישן שלעולם לא מתקלקל. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

ראית את הסרטון שצירפתי? אם אתה רוצה את כל הפונקציות, כנראה שתצטרך גם מיכלי אגירה וגופי חימום וצנרת לא הכי פשוטה - מה שיתפוס בערך את אותו מקום כמו טוחן אשפה ומערכת סינון בבית רגיל. כך שהדוגמה שלי לא כ"כ רחוקה מהקייס שלך. אם תצליח לעשות layout מרווח ושירותי מספיק - אשריך. 

לגבי רוטינת ניקיון - כן, סביר להניח שיש, אבל אתה הולך לקיים אותה? מרבית המשתמשים לא רוצים להכיר בקיומו של המונח 'תחזוקה' כשהם קונים מערכת כזאת, ואפילו את הפילטרים מחליפים בלחץ רק כשנדלקת להם איזו נורה או שהטעם של המים נהיה גרוע. המשתמש הביתי הממוצע לא פותח את המזגן, לא מנקה אבק מהמדחס של המקרר, לא שוטף תקופתית את הסיפון במטבח, ובאופן כללי מצפה שמערכות כאלה יעבדו כמו טויוטה קורולה, בעוד שבמציאות הן דורשות תשומת לב שקרובה יותר לסיטרואן ההיא שהזכרת. אם זה משהו שאתה מסוגל לחיות איתו, אז רמת הסיכון הטכני וההיגייני תהיה נמוכה בהרבה. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

קוקר נחשבים לשם דבר בתחום ויכול להיות שהמחיר (הכפול) שהם דורשים אולי גם משקף את איכות המוצר והשירות. מה שבטוח הוא שמדובר במוצר בינלאומי ויש לו כבר הוכחות בשטח כמוצר איכותי.

לקוחה שלי התקינה כזה ובעקבות פשלה של טכנאי נגרם לה נזק, הם שיפו אותה ותיקנו הכל ללא שום בעיה.

לקוקר כבר צצו הרבה מתחרים בחצי מחיר - ולא בטוח שהם לא טובים או הרבה פחות טובים.

צריך לקחת בחשבון שעדיין מדובר במקרר קטן שיושב בתוך ארון (שימו לב שצריך לדאוג לאוורור) והמערכת עצמה תופסת מקום רב.

דעתי האישית שאם כבר לוקחים ברז כזה אז שיחליף את התמי4 כולל הקומקום החשמלי (אם עדיין יש לכם) בשביל שיפנה לכם מקום על השיש - משמע: מכשיר עם מים רותחים ומים קרים.

אגב, המים רותחים בקוקר אכן רותחים (חצי קיטור - לא צחוק).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...