Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין מה ההתלהבות ממוצרים ביבוא של ניגא. בזמנו כשבדקתי עליהם, לפני 3 שנים, כמות הביקורות הרעות בכל פינה היתה מזעזעת. בגוגל, בפייסבוק וכו.

על כל כך הרבה מוצרים שהם מייבאים, כולל טוחנים, המון תלונות מזעזעות על המערכת התת כיורים, וגם תלונות על כיורים.

ספציפית שקלתי את המערכת שלהם.

הבעיה היתה שמאוד רציתי טוחן אשפה. לדעתי מוצר חובה. ואז זה דרש הגדלת (הרחבת) הארון של הכיור, עם או בלי הגדלת הכיור, כדי לפנות מקום למטה.

בנוסף, זה דורש איוורור , צריך לעשות איזה חור איוורור בתחתית הארון נדמה לי ואז איוורור בצוקל. 

אם לא עושים את זה, העסק ימות כמו אצל כל מי שהתלונן. בנוסף, כשקוראתי טוב את הביקורות, היה נראה שהמערכת מים קרים חצי כח, כאשר רוצים למלא בקבוק אז הכוס הראשונה ממש קרה, השניה פחות וכן הלאה.

לא היה ברור גם מי מייצר את המוצרים של ניגא. בהתחלה חשבתי שזה של insinkerator, החברה שמייצרת את הטוחנים אבל זה היה רק רכיב אחד במערכת, היה יצרן אחד של הקירור מים ואחר של החמים.

בסוף הזמנתי טוחן דרך idgu שנותנים אחריות בארץ. נדמה לי שהכיור ניתן לי במתנה מהמתקין שיש והוא היה מניגא.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

ראית את הסרטון שצירפתי?

ראיתי, אבל גם ראיתי במציאות התקנה של ברז יוניטו שנראית יותר קומפקטית. לא יודע אם כדאי ללכת דווקא על קוקר בהיבט הזה, אבל גם ככה הארון הזה לא יהיה בשימוש.

לפני כשעה, Derish כתב:

סביר להניח שיש, אבל אתה הולך לקיים אותה?

לפי ההיגיון שלי, אם קונים מוצר כזה יקר עדיף להשתדל לשמור עליו ולפעול לפי הוראות היצרן, לא? לא מדובר בקומקום שעולה 100 שקל שמחליפים כל שנה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מזמן גם לי נכנס ג׳וק כזה לראש. 

בא לי סודה ובא לי קומקום מתקדם בהרבה כסף שיחמם לי מים לטמפרטורה שבא לי עם פילטרים ועם זיכרון ואופציה שיחמם את עצמו בשעה שאני קובע לו מראש ומה לא. 

חבר עם קומקום דןמה אמר לי שהקפה יוצא באותו הטעם ובאותה הצורה. 

ואני שמח שהשבוע הזה שהתחבטתי עם עצמי על הברזים ועל כל מיני מכשירי״יוקרה״ לחימום המים בסוף קניתי פעם נוספת קומקום של 70שח. 

וואללה הקפה טעים. 

הפריי? מגיע מהסופר פעם בשבוע שישייה. 

ואין לי ברז נוסף ולא חור במטבח ומקום אחסון נוסף.

לדעתי תחשוב טוב עם עצמך למרות שזה לא קל האם זה צורך אמיתי או קניה רגשית. 

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
בתאריך 3.4.2026 בשעה 10:13, SlowRide כתב:

בינתיים יש 3 מועמדים רציניים:

Unito

Quooker

ניגא

אנחנו (כלומר אשתי) רכשנו ניגא קר/חם עם ברז נפרד כזה לדירה חדשה, הוא עובד שלושה שבועות (מאז שעברנו).

את השם Unito אף פעם לא שמעתי, בעוד שעל Quooker כמתחרה ראוי דובר הרבה.

מבחינת נוחות שימוש - ציון 100.

כל השאר - זה עוד חדש מדי.

{להורים יש כזה שנתיים והם מאוד מרוצים, כרגע שום תקלה}

אם יש שאלות ספציפיות אני יכול לצלם/לבדוק מול הגברת.

בתאריך 3.4.2026 בשעה 12:11, sperial כתב:

האם השקעה כזו מוצדקת כדי לחסוך הרתחת מים בקומקום? בעיני למשק בית רגיל זה לאהפרופורציוני. אבל אני גם לא מתלהב מכל מסנני המיםמלמיניהם, בעיני הם מיותרים. נראה לי שהפתרון של ברז רגיל, קומקום חשמלי ובר מים/קרח במקרר הוא הנכון.

זה טכנולוגיה מאוד בשלה, והיא מאוד נוחה לשימוש. 

זה מייתר אביזר על השיש, וצריך לזכור שלרוב בר מים/קרח תופסים נפח של המקרר.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
פורסם

הסתכלתי קצת על המספרים, לזכותם ייאמר שהם הצליחו לעשות את זה בצורה חסכונית יחסית כנראה הודות לבידוד טוב של מיכל הרותחים.

זמינות מיידית של מים רותחים מחייבת צריכת חשמל קבועה (הם טוענים של 10W שזה רבע קוט"ש ליום (סביבות 16 אגורות ליום, 5 ש"ח לחודש) - זה רק לזמינות. כל שימוש של מים רותחים גורם לכניסת כמות קטנה של מים קרים והרתחה שלהם בהספק של כ 2000W (כמו קומקום רגיל). 

הסיפור עם הקירור מן הסתם דומה זה כמו עוד מקרר קטן מתחת לכיור.

לסודה יש גם עניין של החלפת מיכלי CO2.

פורסם

לפחות בניגא ההסבר של הטכנאי היה שהוא מחמם ל98 מעלות ואז יורד עד ל 86 או 84 מעלות וחוזר חלילה.

ואם מזרימים מים כמה שניות זה מעיר את גוף החיצום ובכמה שניות נוספות יש לך 98 מעלות ביציאה.

לא יודע לגבי הקרים

פורסם

כל העסק הזה הוא אבולוציה של מה שאנחנו קוראים לו "תמי4" או "בר מים" - רק שפירקו אותו לגורמים; לקחו את הפיקוד והמירו אותו למשהו אחר (בקוקר יש את הפיקוד מסביב לברז שזו למעשה טבעת אלקטרונית שנותנת את הפיקוד - ובמכשירים אחרים זו ידית נפרדת [ממש ברז נפרד] ששולטת על המים באמצעת חיישן לחץ שמותקן על הקו הקר ואחר נוסף על הקו החם. כשהלחץ יורד המכשיר יודע שיש זרימה של מים ואז הוא מחמם\מקרר בהתאם לצורך).
כל יצרן לקח את הפיקוד לסטייל שלו.

בסופו של יום זה מיכל מים חמים עם טרמוסטט אלקטרוני ופיקוד ששולט על כל העסק (בתמי4 זה בול אותו הדבר ואני בטוח שגם בברזים האלו יש "מצב שינה" והם לא שומרים את המים 24/7 רותחים או באיזור 84-87 מעלות אחרת זה בזבוז אדיר של אנרגיה ובלאי מואץ לכל החלקים שצריכים להחזיק את המים 24/7 בטמפ' של 84-87 מעלות).

בקירור אין את הבעיה הזו, המים הקרים נשמרים תמיד בטווח קר מסוים - מ 2 סיבות עיקריות:

א. צריכת החשמל של המדחס היא זניחה לחלוטין, זה רכיב סופר יעיל וחסכוני מאוד בחשמל.

ב. לא מתקיים בלאי מואץ למיכל או לכל רכיב אחר כאשר המים נשמרים בטמפ' של 5 מעלות צלזסיוס בקירוב (מה שאי אפשר לומר על מיכל מים חמים ו/או כל דבר אחר שחום גבוה שורר בו למשך זמן ארוך. תסתכלו על המדדים לאורך שנים לא לאורך דקות או ימים - זה משמעותי).

בסופו של יום זו בחירה של נוחות ועיצוב.

המקום שתופסת המערכת הוא פונקציה של מחיר ומה שאתה בוחר.
אין מערכות או פתרון שלא תופסים מקום - הכל שאלה של איפה אתה רוצה לאחסן את המוקש הזה.

לקנות בקבוקים ולשים במקרר + קומקום מים חמים על השיש =  תופס מקום במקרר ועל השיש.

לקנות מקרר עם קיוסק = תופס מקום ליטרלי ב-מקרר (בגוף שלו) - מה שמקטין את שטח האחסון.

לקנות תמי4 = תופס מקום על השיש.

לקנות ברז סטייל קוקר = תופס מלא מקום מתחת לכיור.

דווקא הפתרון של התמי4 הוא ה VFM הכי טוב שיש אם מחשבים את המקום שהוא תופס ביחס לעבודה שהוא נותן (כל תמי4 יתפוס פחות נפח ביחס לכל המערכות שמותקנות מתחת לשיש וכו').

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לי אין עדיין תמי4 כי הנדלן שיש מצומצם.  אולי הייתי צריך לארגן הכנה באי. לא התקנו את הניגא לפני 3 וחצי שנים כי זה דרש נדלן מתחת לשיש והיו תגובות נוראיות באינטרנט, עד כמה שאני זוכר. לא זוכר שהיה שום מתחרה רציני אחר אז, אז זה אומר שהקיוקר חדש בארץ יחסית.

מצאתי איזה קנקן של פיליפס שנראה שאפשר לתקוע אותו בדלת מקרר.

https://ksp.co.il/mob/item/427217

הסתכלתי על Quocker , יש שם דף דרישות קשוח. תשימו לב אליו. גם בניגא. יש מצב שצריך לבחור בהתאם, ולשים לב טוב טוב איך מתקינים את הכיור כי סמ קדימה או אחורה יכול להיות קריטי וצריך לדרוש את זה מהמתקין שיש, כמו לדרוש איוורור מהנגר, וחשמל מהקבלן...

דרישות זה כולל איוורור ומקום, שקע נפרד לכל מכשיר - מחמם מים, מקרר מים, וטוחן ומדיח...

אני עדיין תוהה כמה רק מקרר מים תופס. הבעיה שאני עם ארון 60סמ וטוחן insinkerator שמנמן. נראה שהדברים של הקיוקר עגולים ותופסים פחות מקום מהניגא.

אני תוהה כמה עולה להחליף ברז, וכמעט כל ברז בישראל אחרי 5 עד 10 שנים נראה זוועה, מלכלוף, סבון, שומן, חומרי ניקוי ואבנית. הניגא זה ברז גנרי למיטב זכרוני, עם מים רגילים ומחובר אליו מים מסוננים חמים וקרים,  או שיש להם ברז מים חמים קרים בנפרד. זה גם דרש מסנן חיצוני? אולי טועה. הקיוקר זה כבר ברז אלקטרוני.

לא מצליח להבין מי צריך מים חמים? בשביל קפה נמס, שחור ותה? מי שמבשל הרבה? האינדוקציה מחמם מים כל כל מהר שהרבה פעמים לא משתמש בקומקום בכלל... 

פורסם

בגדול אתה נותן לחברת המטבחים את המפרטים של הציוד וכל התכנון עליהם, אז לא צריך לשבור את הראש.

אני עם ארון קצת יותר גדול, insinkerator שמנמן ונשאר עוד מקום - לא חושב שתהיה לך בעיה. 

מים חמים זה לשתיה חמה/קנקן תה וכו'. 

אשתי משתמשת גם לבישול למרות שכנראה היא לא מכירה/ניסתה את הboost של הכיריים (היא קונה מוצר חשמל יקר ולא קוראת את ההוראות 🫠)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 4.4.2026 בשעה 03:32, Stangg כתב:

לדעתי תחשוב טוב עם עצמך למרות שזה לא קל האם זה צורך אמיתי או קניה רגשית

ברור שזה קניה רגשית, אף אחד לא ימות אם לא יהיה לו ברז שמוציא מים רותחים וקרים.

לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

בסופו של יום זו בחירה של נוחות ועיצוב.

לא רק, זה עניין של ניצול המקום בצורה הטובה ביותר. איפה הכי עדיף לך להפסיד את המקום, זה תלוי בצרכים שלך. אם אתה מבשל הרבה, עדיף לך שיש פנוי ופחות מקום מתחת לכיור או במקרר.

גם עם התמי 4 שאני מכיר זה לא ממש נח למלא סיר במים חמים, וגם מים קרים יוצא זרזיף ולא ממש זרם כמו ברז.

אם צריך נקודת חשמל נפרדת לכל פונקציה זה כבר בעיה, כי אני לא מתכוון להוסיף. צריך לבדוק את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 27 דקות, SlowRide כתב:

גם עם התמי 4 שאני מכיר זה לא ממש נח למלא סיר במים חמים, וגם מים קרים יוצא זרזיף ולא ממש זרם כמו ברז.

המכשירים בדורות הראשונים לא מיועדים למילוי סירים - זה בר מים לא "בר סירים". אגב - בחדשים יותר (EDGE לצורך העניין)  יש לחצנים למילוי של כד ממה שזכור לי.

מבחינת זרם - אין כל בעיה עם הזרם בבר-מים, זה מיועד למילוי של כוסות ולא של מיכלים או כדים.

לכל מכשיר יש את היתרונות והחסרונות שלו.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

ברור שזה קניה רגשית, אף אחד לא ימות אם לא יהיה לו ברז שמוציא מים רותחים וקרים.

לא רק, זה עניין של ניצול המקום בצורה הטובה ביותר. איפה הכי עדיף לך להפסיד את המקום, זה תלוי בצרכים שלך. אם אתה מבשל הרבה, עדיף לך שיש פנוי ופחות מקום מתחת לכיור או במקרר.

ציוד ואביזרי אינסטלציה

אם צריך נקודת חשמל נפרדת לכל פונקציה זה כבר בעיה, כי אני לא מתכוון להוסיף. צריך לבדוק את זה.

צריך נקודת חשמל למחמם. מניח שההספק של הקירור נמוך. השאלה כמה בדיוק. אולי אפשר לחלוק את זה עם טוחן.

צריך גם נקודת חשמל למדיח.

זה ככל הנראה 3 נקודות. לפחות 2.  הכוונה לנקודות עם פקק 16אמפר ייעודי.

לגבי ספיקה - מי אמר שהמכשירים האלה יתנו לך יותר מתמי 4? בדוק ואל תניח שום הנחה. יש להם מיכל פנימי גדול יותר? באיזה טמפ הוא מוחזק? אז לפני 3 שנים הבנתי שזה מוציא מים קרים סבבה בכוס ראשונה ואז הטמפ ממש עולה מכוס לכוס.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

קוקר עם בין 3-7 ליטר מים רותחים (כתלות בדגם). 7 ליטר לסיר זה יספיק למשפחה קטנה

וכן, צריך לזה נקודת חשמל יעודית. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...