Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 55 דקות, mcshmupi כתב:

היתרון הוא שהחשמלי שקט יותר. 

לא מעוניין להיות חלק מהשרשור הזה בגדול, אבל הייתי חייב להגיב לזה מצטער מראש - 😄

זה כמו להגיד שהיתרון היחיד בטלפון חכם לעומת טלפון חוגה הוא שהוא נכנס לכיס.

לפני 58 דקות, mcshmupi כתב:

הבנזין יותר כיפית

חבר, אין שום בעיה עם זה שבשבילך זו נקודת המוצא, אבל באמת שהגענו לנקודה בה זה לא נכון לרוב הנהגים, וכן אפילו לחובבי נהיגה רחמנא ליצלן.

• מצחיק 1
  • תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 57 דקות, omricn כתב:

זה כמו להגיד שהיתרון היחיד בטלפון חכם לעומת טלפון חוגה הוא שהוא נכנס לכיס.

איך אמר מארק מילס:

"לו השנה הייתה 1850, האם הייתם אומרים מהפכה טכנולוגית אם היינו מחליפים את האוכל של הסוס?"

זה בסדר שאתה מתלהב מחשמליות. אבל לא סוללה, לא מנוע חשמלי ולא הטאבלט שתקוע להן באמצע הדאשבורד לא הופך אותן לפריצת דרך טכנולוגית.

טלפון חכם יודע לעשות הרבה דברים שטלפון חוגה לא.  מה חשמלית יודעת לעשות שמכונית בנזין לא?

לפני כשעה, omricn כתב:

חבר, אין שום בעיה עם זה שבשבילך זו נקודת המוצא, אבל באמת שהגענו לנקודה בה זה לא נכון לרוב הנהגים, וכן אפילו לחובבי נהיגה רחמנא ליצלן.

נדמה לי שהפוך. לרוב חובבי הנהיגה חשמליות זה לא מעניין. זאת הסיבה שיצרניות מכוניות העל עושות פרסה בעניין

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 28 דקות, mcshmupi כתב:

מה חשמלית יודעת לעשות שמכונית בנזין לא?

מומנט מטורף, בלי לפגוע בכיס..

כמובן פחות טיפולים באופן כללי..

פחות זיהום..

ובטסלה- אפילו פחות גניב

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם

אתה היית בעד להשאר עם Windows XP כי זה פשוט עובד.. נכון?

עזוב חבר.. אני כבר לא בגיל של ויכוחים מוזרים.

לפני כשעה, omricn כתב:

לא מעוניין להיות חלק מהשרשור הזה בגדול

מתזכר לעצמי. 

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, mcshmupi כתב:

לספק לך את מלוא הכח מהרגע הראשון.

להניע את הגלגלים בלי להחליף גלגלי שיניים.

להחזיר אנרגיה לסוללה בירידה.

לא לרעוד ולא להרעיש.

לעבור כמה שנים בלי טיפולים, שמנים, רצועות וכו'... כמו טסלה למיטב הבנתי - לא מדבר על טיפולי שקר כלשהו של היבואנים...

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, mcshmupi כתב:

להיטען תוך כדי נסיעה? אולי?

למכונית רגילה אין תדב"א...

זה כבר לא "שינוי האוכל של הסוס". זה כבר יותר כמו "להדביק לו כנפיים ולהציב פרופלור בטוסיק".

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שכחת בלימה רגנרטיבית.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 53 דקות, PASHUT כתב:

מומנט מטורף, בלי לפגוע בכיס..

כמובן פחות טיפולים באופן כללי..

פחות זיהום..

ובטסלה- אפילו פחות גניב

ואם אתה טוען רוב הזמן בבית - גם לחסוך לא מעט כסף על דלק.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני כשעה, mcshmupi כתב:

לרוב חובבי הנהיגה חשמליות זה לא מעניין. זאת הסיבה שיצרניות מכוניות העל עושות פרסה בעניין

מכוניות על כבר מזמן לא מיועדות לחובבי נהיגה, הן מיועדות לכאלו שרוצים להפגין את העושר שלהם. רובן חונות במוסך ממוזג מחוברות למטען סוללה באופן קבוע.

פורסם
לפני כשעה, omricn כתב:

אתה היית בעד להשאר עם Windows XP כי זה פשוט עובד.. נכון?

לא

לפני כשעה, omricn כתב:

עזוב חבר.. אני כבר לא בגיל של ויכוחים מוזרים.

זה לא ויכוח, אתה אפילו לא מנסה

לפני כשעה, stx כתב:

לספק לך את מלוא הכח מהרגע הראשון.

נשמע מגניב

לפני כשעה, stx כתב:

להניע את הגלגלים בלי להחליף גלגלי שיניים.

יש הרבה תנועה בתוך הסוללה ומערכת הקירור שלה

לפני כשעה, stx כתב:

להחזיר אנרגיה לסוללה בירידה.

זה יתרון אמיתי, שקיים גם בהיברידיות

לפני 42 דקות, ברווז כתב:

זה כבר לא "שינוי האוכל של הסוס". זה כבר יותר כמו "להדביק לו כנפיים ולהציב פרופלור בטוסיק".

לא, זה כבר יותר כמו "סוס שיודע לאכול עשב תוך כדי תנועה. זן חדש של סוס, יותר יקר" 

לפני 18 דקות, dorsht כתב:

ואם אתה טוען רוב הזמן בבית - גם לחסוך לא מעט כסף על דלק.

נכון, אבל חצי ממחיר הדלק זה מס בלו

לפני 8 דקות, eladts כתב:

מכוניות על כבר מזמן לא מיועדות לחובבי נהיגה, הן מיועדות לכאלו שרוצים להפגין את העושר שלהם. רובן חונות במוסך ממוזג מחוברות למטען סוללה באופן קבוע.

אז, למה שהם לא ירצו מכונית על חשמלית שתחנה במוסך ממוזג מחוברת לסוללה באופן קבוע?

למה מכירות אבארט' התרסקו עם הדגם החשמלי?

לפני 26 דקות, sperial כתב:

שכחת בלימה רגנרטיבית.

לא שכחתי, יתרון אמיתי שקיים גם בהיברידיות. 

השרשור הזה התחיל מהחלטה של הונדה ששינתה כיוון בנוגע לחשמליות אבל מאמינה מאוד בטכנולוגיה היברידית

פורסם

סבבה.

גם אם תחתוך את מחיר הדלק בחצי וליטר דלק יעלה 3.5₪ בערך, נניח שרכב היברידי יעשה לך 20 ק"מ על זה.

אני על קילו וואט אחד עושה כ-7 ק"מ. כ-64 אגורות אם אין לך שום הנחות חשמל. אני עושה כפי 2 ק"מ על אותו כסף. בפועל כרגע אני עושה בערך פי 4.5-5 בגלל שהמחיר של הדלק הוא מעל 7₪ ואני משלם קצת פחות על חשמל, באיזור ה-60-61 אגורות לק"ו.

על הדרך אני נהנה מביצועים יותר טובים מרוב ההיברידיות (אולי אפילו יותר מכולן, בטוח יותר טוב מההיברדיות העממיות והעממיות+), ביטוח יותר שפוי ולא עושה טיפולים ולא משלם על איתוראן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 6 דקות, dorsht כתב:

סבבה.

גם אם תחתוך את מחיר הדלק בחצי וליטר דלק יעלה 3.5₪ בערך, נניח שרכב היברידי יעשה לך 20 ק"מ על זה.

אני על קילו וואט אחד עושה כ-7 ק"מ. כ-64 אגורות אם אין לך שום הנחות חשמל. אני עושה כפי 2 ק"מ על אותו כסף. בפועל כרגע אני עושה בערך פי 4.5-5 בגלל שהמחיר של הדלק הוא מעל 7₪ ואני משלם קצת פחות על חשמל, באיזור ה-60-61 אגורות לק"ו.

על הדרך אני נהנה מביצועים יותר טובים מרוב ההיברידיות (אולי אפילו יותר מכולן, בטוח יותר טוב מההיברדיות העממיות והעממיות+), ביטוח יותר שפוי ולא עושה טיפולים ולא משלם על איתוראן.

נשמע מעולה. היתרון הזה היה מתקזז עם המחיר היקר יותר ברכישה אם לא היתה הטבת מס כל כך גדולה. זה עדיין היה עדיף לחלק מהאנשים,

וזה ספציפית מתאים לישראל משום שמחירי החשמל שלנו זולים. 
אבל זאת תופעה עולמית: כשהטבות הממשלה נלקחות, הביקוש לחשמליות יורד 

פורסם

אין בעיה שזה מתאים לישראל - אני חי בארץ.

לכן, לא רלוונטי לי שהחשמל יקר במדינה X או מדינה Y. 

זה לא מדויק שהמחיר ברכישה יקר יותר, כי אם אתה צריך לחפש רכב בנזין עם ביצועים מקבילים (מבחינת תאוצות לפחות) אתה תשלם הרבה יותר.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...