Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבוקר זמן הנהיגה הרגיל שלי לעבודה 12-15 ד', בחזרה 25 - 35 ד'. המרחק 7 ק"מ. הזמן מרגע התנעה לרגע דימום.

מקום העבודה עם מרחב מוגן ומאפשר למי שרוצה להגיע.

מהיום השני של המלחמה החלטתי להגיע כל יום.

השיקול העיקרי - לצמצם מצב להתפס באמצע נסיעה עם התראה.

החישוב שלי היה שאם אני נתפס 2-3 ד מהבית יש לי אפשרות לעשות אחורה פנה ולהצליח להגיע למקלט הביתי.

אם מעבר לכך, אפשר להמשיך לכיוון העבודה.

בגלל התנועה זמן ההגעה התקצר מאוד וכבר עשיתי זאת ב 9 ד'. 

כל זה לא תופס אם מדובר באזעקה ללא התראה.

הסיכונים הם שהתזה שלי מבוססת על כך שנהגים אחרים לא ייצרו מצב שאני תקוע בלי יכולת לממש את תוכנית המשך הנסיעה.

בנתיים ההימור הצליח. כמובן שיש אופציה בחלק מהדרך למצוא מחסה, אבל זה מצב שאני מקווה שלא אדרש לו.

מניח שיש כאן מי שיכול לשתף חוויות על נהיגה במצב הזה. המלצות ותובנות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, מיץ פטל כתב:

הסיכונים הם שהתזה שלי מבוססת על כך שנהגים אחרים לא ייצרו מצב שאני תקוע בלי יכולת לממש את תוכנית המשך הנסיעה.

זה סיכון קיים. אם אתה עובר ברחוב צר שבוא אין חניה פנויה, יש סיכוי גדול שבעת אזעקה נהגים ינטשו את הרכב תוך חסימת הרחוב כדי לחפש מחסה. ראיתי את זה קורה יותר מפעם אחת.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני מציע, עד כמה שניתן כמובן, להוריד את מפלס החרדה. אי אפשר לתת למצב יותר מדי להשפיע על החיים, כל עוד עומד בתנאים שהציב פיקוד העורף.

גילוי נאות עם זאת, שאני לא נמצא כרגע בארץ לחוות את המצב הנוכחי, אבל כן הייתי ב-7 באוקטובר ועד קצת אחרי ונסעתי בדרכים כשהיה עדין איום רקטי מעזה/חיזבאללה וגם נתפסתי פעם אחת בדרך. 

זה בסדר גמור ואף מצוין שאתה עושה חישובים וחושב על אפשרויות המיגון לאורך הדרך. אבל מעבר לזה, אי אפשר לחזות בצורה מושלמת מה יהיה. באותה מידה חס וחלילה טפו-טפו-טפו שום-בצל איזה אידיוט יכול לגרום לתאונה בדרך. 

גם בהעדר מחסה מתאים, למעט פגיעה ישירה שהסיכוי לה נמוך מאוד (אבל לא אפס), התרחקות מהרכב, צמצום גובה והגנה על הראש, יכולים לעזור במקרה של פגיעה קרובה.

ובנימה אופטימית, אולי תיעזר באתר כמו https://canishower.com/ שאומנם הייעוד שלו שונה 😅, אבל עדין יכול לעזור אולי לתזמן את מועד הנסיעות. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם

אם אתה נוסע קבוע באותו תוואי תבדוק לאורכו מהן נקודות המחסה

אם זה בתוך עיר אז במקלטים ובמקומות המועדים

ואם זה בין עירוני יש צינורות ניקוז שעוברים מתחת לכביש ככה שחוץ מזה שאין דלת ליסגור זה מצמצם מאוד את הסיכוי להיפגע

פורסם

אני נוסע בכביש בין עירוני (כביש 2) 

אני עושה בווטצאפ לייב לוקשיין לאישתי

ברגע שיש התראה כללית אני ממשיך לנהוג ואומר לה שהיתה.

אם היא רואה שאני ליד העיר (נתניה לדוגמא) ויש שם אזעקה היא צריכה להתקשר אלי. אם לא אין לי למה להסתבך 

פורסם

יש חדשות מעניינות:

ב WAZE לוחצים על זכוכית מגדלת (למטה משמאל)

מופיע למעלה אפשרות בחירה "אירוע חירום" - מקבלים את כל המקלטים באיזור. ניתן לבחור לפי מרחק.

• מעניין 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אתגר נוסף בתקופה הזו - מצד אחד הכבישים ריקים שזה יתרון.

מנגד - שוב שיבושי GPS מתרחבים. מה שאומר שההסתמכות על אפליקציות ניווט צריכה לקחת בחשבון את התופעה. 

פורסם

ויש שוטרים עם ממל"ז, והרבה, בגלל שהכבישים פחות עמוסים ואנשים נוסעים יותר מהר.

אז קחו בחשבון, צמצום הזמן על הכביש בשביל לשמור על הביטחון שלנו עשוי להתנגש עם הצורך למלא את קופת המדינה. 

• מבאס 2
פורסם (נערך)

לא יודע איך להתייחס לעובדה הזו.

אני מניח שלא חסרים כאלו  שיגידו שמדובר בסדר עדיפויות מעוות וייתכן אפילו ציניות וניתוק.  

ציניות = סה"כ קשה להאמין שמדובר בחוליגנים שמנצלים מצב. די ברור שאם הכביש מאפשר, אנשים שחייבים להתפרנס ולהגיע לעבודה, יטו למהר למקום מוגן.  

האם יש נתונים המעידים על עלייה בתאונות בגלל מהירות בתקופת המלחמה?

כשהמהות היא כסף, מדובר על מס. 

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 9 שעות, מיץ פטל כתב:

לא יודע איך להתייחס לעובדה הזו.

אני מניח שלא חסרים כאלו  שיגידו שמדובר בסדר עדיפויות מעוות וייתכן אפילו ציניות וניתוק.  

ציניות = סה"כ קשה להאמין שמדובר בחוליגנים שמנצלים מצב. די ברור שאם הכביש מאפשר, אנשים שחייבים להתפרנס ולהגיע לעבודה, יטו למהר למקום מוגן.  

האם יש נתונים המעידים על עלייה בתאונות בגלל מהירות בתקופת המלחמה?

כשהמהות היא כסף, מדובר על מס. 

התאונות הם בגלל ריבוי מכוניות על הכביש. עכשיו שיש פחות יהיה סטטיסטית פחות תאונות

פורסם

אמנם אתה מציין השערה סבירה, אך עדיין לא עובדה.

בכל אופן בהנחה ואתה צודק, נדמה לי שיהיו רבים שיטענו כי בסידרי העדיפויות הלאומיים/ציבוריים, כוח השיטור יכול להיות מנוצל בצורה יותר תורמת כעת מאשר צייד מהסוג הזה.

פורסם
בתאריך 10.3.2026 בשעה 07:44, מיץ פטל כתב:

אתגר נוסף בתקופה הזו - מצד אחד הכבישים ריקים שזה יתרון.

מנגד - שוב שיבושי GPS מתרחבים. מה שאומר שההסתמכות על אפליקציות ניווט צריכה לקחת בחשבון את התופעה. 

רק כדי לדייק - מי שמשתמש במסך הרכב - זכוכית המגדלת נמצאת במיקום שונה מאשר בנייד. לחיצה עליה תוביל לאפשרות לבחירת "קטגוריות" ורק אז יש אפשרות ל"אירוע חירום".

כמעט מיותר לציין - הנ"ל פעיל רק אם ה WAZE במצב ניווט ליעד ולא סתם על המסך.

פורסם
בתאריך 9.3.2026 בשעה 14:13, עדי-אל כתב:

אני עושה בווטצאפ לייב לוקשיין לאישתי

ברגע שיש התראה כללית אני ממשיך לנהוג ואומר לה שהיתה.

יש לך לייב לוקייש'ן ב-app של פיקוד העורף.

קרה לי על כביש 4,  ונשלחה התרעה בזמן.  למה טלפון שבור ?

בתאריך 10.3.2026 בשעה 08:43, פריג'י כתב:

ויש שוטרים עם ממל"ז, והרבה, בגלל שהכבישים פחות עמוסים ואנשים נוסעים יותר מהר.

נשמע מוזר,  שכנה נסעה לבקר את בנה, בדרך היתה אזעקה ויצא לה לעצור ברמזור,

ניידת עברה לידה והשוטר צעק לה "זה זמן חירום, סעי מהר לחפש מקלט".

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...