Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים לב נפוליאון בונפרטה,

השחתת הלוחית= הזמנה לדין

הוצאת הלוחית הקידמית והאחורית= 500 שקל

• מבאס 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

מדובר רק בדרגה שלפני הגבוהה ביותר של חריגת מהירות - זו דהיום היא 1500 ש"ח. דרגה שבמדינות מתוקנות מביאה לשלילת רישיון אוטומטית וקנס כבד. נדמה לי שבארצו של @Stangg מביאה להשבתת הרכב, שלילת רישיון לכמה חודשים וקנס בן 4-5 ספרות בדולרים.

@ברווז הקשר בין חריגת מהירות לתאונות (כמות וחומרה) מבוסס חד משמעית. זה שבפורום זה לא מקובל זו לא הוכחה לכלום. לצערי היום אני רק עם טלפון, אז קשה לי לש את הרפרנסים.

אני לא יודע לגבי דרגות מהירות בישראל אבל יש אצלנו בכבישים המהירים שילוט שמשתנה בהתאם לכביש ושם רשום מה גובה הקנס שתקבל על כל מהירות. 

לרוב 130קמש זה 95 דולר קנדי 

130-140 סכום גבוה יותר ולבסוף 150קמש ומעלה זה משפט וקנס של עד 10 אלף דולר. 

המספרים משתנים ותלוי באיזה כביש מדובר. 

אני אישית ראיתי לא פעם בכבישים מהירים אנשים נעצרים עם אזיקים על הידיים. 

לא יכול להגיד שזה תמיד מהירות אבל אני רואה כמה כאלה בשנה (יש לציין שאני נוהג מעל 200 קילומטר כל יום)

בקרוב אני מגיע לביקור בישראל סוף סוף אחרי חמש שנים. 

נלחץ ומתרגש מלנהוג בארץ שוב בו זמנית - רק חשוב לזכור לא לפנות ימינה באדום. 

פורסם

ממה שאני רואה בכבישי השומרון, המשטרה כמעט לא מתעסקת עם רכבים בעלי לוחית זהוי לבנה

למרות שצריך להיות עיוור חרש בשביל לא לראות את כמויות עבירות תנועה שהם עושים

ממה שהבנתי החוסר רצון לאכיפה מגיעה בגלל קושי באכיפת העונש, 

כנראה שזה המנטרה במדינה - ללכת על מה שהכי קל ומכניס, ולא על מה שהכי נכון וצודק

פורסם

@stangg לגבי דרגות הענישה - חפש בגוגל "חוברת נוסחי אישום" והורד את החוברת המעודכנת מ"אתר של סשה".

במעבר מנהיגה בקנדה לנהיגה בישראל תצטרך להתרגל לעוד כמה דברים. למשל נהגים אגרסיביים והרבה צפירות (אני כרגע בירושלים וסובל מזה מאוד), האור הירוק המהבהב שמסמן החלפה קרובה לצהוב ולאדום, ריבוי מעגלי תנועה ןעוד כהנה וכהנה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

@stangg לגבי דרגות הענישה - חפש בגוגל "חוברת נוסחי אישום" והורד את החוברת המעודכנת מ"אתר של סשה".

במעבר מנהיגה בקנדה לנהיגה בישראל תצטרך להתרגל לעוד כמה דברים. למשל נהגים אגרסיביים והרבה צפירות (אני כרגע בירושלים וסובל מזה מאוד), האור הירוק המהבהב שמסמן החלפה קרובה לצהוב ולאדום, ריבוי מעגלי תנועה ןעוד כהנה וכהנה.

ירוק מהבהב זה משהו חדש, כאן יש טיימרים על כל רמזור אז אתה יכול לראות מתי האור יתחלף לאדום - הטיימר בגדול להולכי רגל אבל הוא בולט ועשוי ככה שגם הנהג יראה  

וזה נמצא ממש על כל רמזור. 

כשגרתי בארץ הייתי באופן יום יומי עושה את הנסיעה מתא לירושלים אבל אני מתאר לעצמי שכבר הרבה ישתנה. 

בטח יותר פקקים ואנשים עם פחות סבלנות מאשר אז. 

תודה

פורסם

ירוק מהבהב קיים בישראל כבר עשרות שנים, נותן התראה של 3 שניות לפני החלפת הרמזור לצהוב. הקאץ' - המנגנון קיים רק בדרכים בהן המהירות מעל 50-60 קמ"ש. זה בניגוד לקנדה, בה ירוק מהבהב פירושו פניה שמאלה "מוגנת" - אצלנו כל פניה שמאלה מרומזרת היא כזו. היתרון של ההבהוב על פני טיימר הוא שקל להבחין בו גם מרחוק וכשאתה נוהג במהירות בין עירונית.

כן, ותתרגל לאיילון שהתנועה היומית בו כפולה מאשר ב-401, למרות.שיש בו רבע מספר הנתיבים.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

שמישהו יסביר לי איך עוברים את המהירות המותרת בכביש בינעירוני בכל שעה שאיננה שבת בבוקר... ברצינות. העומס פה בשעות ההגעה/חזרה לעבודה פסיכי.

לפני 48 דקות, Stangg כתב:

כשגרתי בארץ הייתי באופן יום יומי עושה את הנסיעה מתא לירושלים אבל אני מתאר לעצמי שכבר הרבה ישתנה. 

יש עדיין מזוכיסטים שעושים את זה. שעה וחצי לכל כיוון. תוסיף תאונה קטנה - שעתיים. ברכבת 52 דקות כולל יציאה מהתחנה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 15 שעות, Jack457 כתב:

חלק מהעבירות תנועה שייחשבו להפרות מינהליות:

• עקיפת רכב שעצר לפני מעבר חצייה

• חציית קו הפרדה רצוף או נהיגה משמאלו

• אי ציות לכיוון הנסיעה ברמזור

• נהיגה או רכיבה באופנוע ללא קסדת מגן

• נהיגה שלא בכיוון החץ

• נוסע לא חגור

הסיבות:

* עקיפת רכב שעצר לפני מעבר חצייה תורם למהירות מופרזת שנותנים עליה קנס גבוה.

*חציית קו הפרדה רצוף קורית בדרך כלל כשנוסעים במהירות מופרזת שניתן לתת עליה קנס גבוה.

*אי ציות לכיוון הנסיעה ברמזור מאפשר נסיעה במהירות מופרזת שניתן לתת עליה קנס גבוה. 

*נהיגה ללא קסדה, וואלה, אין לי מחשבה.

*נהיגה שלא בכיוון החץ, ראה אי ציות לכיוון הנסיעה ברמזור.

*נוסע לא חגור, ראה קסדה.

לפני 13 שעות, sperial כתב:

@ברווז הקשר בין חריגת מהירות לתאונות (כמות וחומרה) מבוסס חד משמעית. זה שבפורום זה לא מקובל זו לא הוכחה לכלום. לצערי היום אני רק עם טלפון, אז קשה לי לש את הרפרנסים.

חומרה- מסכים וחצי. 

כמות? אני לא בטוח שניתן לסמוך על הנתונים. 

אל תשכח שהנתונים שונים בכל מקור שאני רואה. 

באתר הרלב"ד מהירות מופיעה כ-7%.

בציטוט מטה:

לפני 11 שעות, om2 כתב:

IMG-20260208-WA0074.jpg

גם אם נעזוב לרגע את העובדה שזו רק מהירות מפורזת ולא מופרזת (:lol:), הנתון הכמותי הושמט- יש כוונה כלשהי מאחורי זה? או שזה בטעות? או מה? 

פלוס, איך בדקו והגיעו למסקנה? האם בדקו נכון ואכן המהירות הייתה הגורם? או שהיה משהו אחר, והמהירות רק נכנסה כעוד סעיף סל או שזה היה האשם הכי נוח? עם סטטיסטיקה קל לשחק. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

הסטטיסטיקה הישראלית לא,שווה כלום, כי אין חקירה מעמיקה ויש בעיה בסיווג התאונות.

המקורות הנכונים הם מחקרים שנערכו באותו קטע דרך, לפני ואחרי ששונו המהירות המותרת או דרגת האכיפה. וכאשר בדקתי לאחרונה (לפני כמה שנים) הממצאים היו עקביים לחלוטין - ככל שהמהירות המותרת עלתה וככל שהאכיפה היתה פחותה - מספר התאונות והנפגעים גדל בצורה אקספוננציאלית. למעשה ברוב המדינות שאליהן אנו רוצים להידמות אכיפת מהירות מותרת קפדנית מאוד, עם סף אכיפה של חריגה בין1-10 קמ"ש, מדרגה אחת.של עונש,סמלי ואז עליה אקספוננציאלית בענישה (בהתאם לדרגת החריגה וסוג הכביש).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

הסטטיסטיקה הישראלית לא,שווה כלום, כי אין חקירה מעמיקה ויש בעיה בסיווג התאונות.

אז אנחנו מסכימים על הנקודה הזו, מצויין.

לפני 6 דקות, sperial כתב:

ככל שהמהירות המותרת עלתה וככל שהאכיפה היתה פחותה - מספר התאונות והנפגעים גדל בצורה אקספוננציאלית. למעשה ברוב המדינות שאליהן אנו רוצים להידמות אכיפת מהירות מותרת קפדנית מאוד

זו גם לא השוואה של תפוחים לתפוחים ידידי. 

במדינות שאנחנו רוצים להידמות להן, 

מה עומס התנועה הממוצע? 

כמה נהגים זונחים בכלל את הפרטי לטובת תחב"צ?

נעזוב את זה. שולי וזניח. 

כמה מהנהגים שם עושים עבירות של "לחתוך" מנתיב ישר לנתיב פנייה, למשל? 

מה שאני מנסה לומר- תרבות הנהיגה שם, גם היא שונה לחלוטין מאשר פה. 

כך שלא ממש ניתן להשוות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@ברווז אסכם לך את השרשור הזה ב- 3-4 משפטים:

כל ההחמרת ענישה הזו שווה לתחת. כל עוד האכיפה לא קיימת - לא יהיה שום שינוי.

השינוי היחידי שיהיה זה לקופת המדינה שתרוויח הרבה מאוד כסף. לא יהיה כאן שום שיפור בבטיחות או ירידה בתאונות הדרכים או ירידה בכמות הרוגים.

עד כאן הסיכום.

דעתי האישית: 

אין לי בעיה שהמדינה תרוויח ים של כסף מדוחות, אני בעד ! הבעיה היא שהאכיפה בשטח היא א-פ-ס. קיפוח זכות קדימה\הדחפות, נת"צים, נסיעה בשוליים, מעבר באדום\ תמרורי עצור - כלום לא נאכף. אנשים נוהגים כמו אינדיאנים וכלום לא קורה כי אף אחד לא עוצר אותם (אגב - אלו דברים שאני רואה יום-יום, לא פעם ב... ובנסיעה דיי קצרה).

אם אני אעשה ניסוי ואפתח פוסט ואבקש מאנשים להעלות כל יום סירטונים  של עבירות תנועה שהמצלמת דרך מצלמת, תמצא שלא קיים סירטון של 10 דקות נסיעה בלי 10 עבירות חמורות בדרך...כל זה מבלי בכלל שדיברתי על איזורים מועדים לפורענות (אין כביש בארץ שאין בו כאלה) ששם העבריינים חוגגים והמשטרה מגיעה פעם בשנה ליום אכיפה ואשכרה חושבת שזה עוזר במשהו (כדוגמא: להזכיר לכם את היציאה מכביש 4 לכיוון 471 מזרח\אלוף שדה ? כמות העבירות [קיפוח זכות] שמתבצעת שם בדקה בודדת שווה יותר מדו"ח של 5000 שח - ועדיין, אין שם אפילו מצלמה קבועה בשביל שתדפיס דו"חות ותשלח...).

איציק

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטרף לאיציק

אם המשטרה או מי מטעמה היה מגדיל את כמות שוטרי התנועה שאוכפים עבירות תנועה

זה היה ווין ויין סיטואישין

כל שוטר כזה היה מכניס לקופת המדינה פי 10-100 ויותר ממשכורת של שוטר 

זה היה מצמצם את כמות העבירות

ובזכות צמצום העבירות זה היה מקטין משמעותית את ההרוגים והפצועים בדרכים

וגם היה מקנה אווירה חיובית יותר בכביש

(ולדעתי היה מצמצם במעט את הפקקים בכבישים)

• אהבתי 2

.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...