Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש לקנות מאזדה 3 והדבר היחיד שמחזיק אותי בינתיים זה שהוא שותה דלק (רק לפי מה שהבנתי מאנשים). כמה זה באמת נכון?

בדגם 2014-16, בנסיעה עירונית יחסית רגועה (אולי כמה עקיפות) ובנסיעה ארוכה במהירות יחסית גבוהה ויציבה.

אני מנסה להבין אם זה באמת כזה משמעותי עד כדי כך שזו תהיה הסיבה שלא אקנה תרכב.  אין לי יותר מדי ידע ברכבים אז הכל יתקבל בברכה תודה רבה מראש לכולם!

פורסם (נערך)

עיצה שלי, כל מה שאתה שומע מאנשים, תתרגם לאנגלית ותחפש ברדיט לפי ביקורות של אנשים אמינים (בודק שהם לא רשומים לרדיט למשל חודש או משהו..)

לדוגמא:

mazda 3 2014 gasoline consumption

mazda 3 2014 gas liter per km

ורץ על זה בפורומים האמינים שיש.. גם על הפג'ו 208 1.6 שלי אמרו את זה, בינעירוני עושה ליטר 1 ל 20 ק"מ וזה סבבה. בינעירוני אוכל יותר, סביב 1 ל-10, אין מה לעשות.

אנשים מדברים. לא תמיד צודקים.

אבל בתכלס? אם הרכב אמין בטיחותי ונוח זה לא משנה אם זה 1 ל 12 או 1 ל 10 לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 14 דקות, גולדן191 כתב:

עיצה שלי, כל מה שאתה שומע מאנשים, תתרגם לאנגלית ותחפש ברדיט לפי ביקורות של אנשים אמינים (בודק שהם לא רשומים לרדיט למשל חודש או משהו..)

לדוגמא:

mazda 3 2014 gasoline consumption

mazda 3 2014 gas liter per km

ורץ על זה בפורומים האמינים שיש.. גם על הפג'ו 208 1.6 שלי אמרו את זה, בינעירוני עושה ליטר 1 ל 20 ק"מ וזה סבבה. בינעירוני אוכל יותר, סביב 1 ל-10, אין מה לעשות.

אנשים מדברים. לא תמיד צודקים.

אבל בתכלס? אם הרכב אמין בטיחותי ונוח זה לא משנה אם זה 1 ל 12 או 1 ל 10 לדעתי.

אתה נשמע גאון אחי, זה לרוב מה שאני עושה ולא חשבתי על זה עכשיו, משום מה אני משאיר את ענייני הרכב בארץ חחחח

אני גם לא אוהב לסמוך על דיבורים של אנשים יותר מדי 

תודה רבה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 דקות, גולדן191 כתב:

עיצה שלי, כל מה שאתה שומע מאנשים, תתרגם לאנגלית ותחפש ברדיט

לא לשכוח גוגל, צ'אט ופורומים זרים ויאללה, אפשר לסגור את הבאסטה כאן...:roll:

ברדיט תמצא רוב אמריקאי, שם המאזדה נמכרה עם מנועים אחרים (במקרה של פיז'ו, שלא נמכרת שם, אפשר יהיה אולי למצוא דברים רלוונטים יותר), והתנאים הסביבתיים והתחבורתיים יכולים להיות שונים מאוד מהארץ. מדוע לא לקבל כאן דעות מקומיות רלוונטיות?

לפותה"ש אציע לפתוח שרשור מסודר בפורום התייעצות רכישה ולהציג את כל הדרישות, השיקולים והתקציב הנתון ולקבל דעות שם לגבי אלטרנטיבות או חיזוקים לגבי המאזדה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Tom_22 כתב:

לא לשכוח גוגל, צ'אט ופורומים זרים ויאללה, אפשר לסגור את הבאסטה כאן...:roll:

כשאתה מדבר על שאלות שהרבה אנשים יכולים לענות לך עליהן (כמו למשל איך להחליף פילטר שמן ברכב מסוים) אתה לא צריך את הפורום בהכרח.

או כמו השאלה שנשאלה פה.. 

כשרוצים לקנות צמיגים למידה נדירה למאזדה 2 ורוצים את 4 הדגמים שמומחה ממליץ עליהן, צריך אנשים כמוך. לא את רדיט.

או כמו למשל ששאלתי מה התחליף ל Crow bar כשרוצים להרים את הקאליפר.. עדיף לשאול בפורום פה שיתן אותו מענה כמו AskMechanics ברדיט, אפילו יותר טוב.

מאמין שהבנת :)

לפני 10 דקות, Tom_22 כתב:

שם המאזדה נמכרה עם מנועים אחרים

הבנתי... תודה.

בכל מקרה, ברדיט יש המון אנשים מ UK.

@CitrusyLimeאיזה מנוע ואיזה נפח?

פורסם (נערך)

הוא משתמש בכל ה 2.0 ליטרים

2.0 ליטר ו  150 כוחות סוס = 110 קילו וואט

שלי:

1.6 ליטר  ו 120 כוחות סוס = 88 קילו וואט

המזדה פי 1.25 גם בנפח גם בכ"ס וגם ב kW

אז הוא צריך יותר דלק מהמנוע שיש אצלי פי 1.25 ~

אבל המזדה שמדברים עלייה גם יותר כבדה מהרכב שלי

ככה שזה יותר מפי 1.25 קצת

פורסם (נערך)

בשנתונים שהוזכרו יש מנוע 1.5 120 כ"ס ומנוע 2.0 165 כ"ס. 

צריכת הדלק מושפעת לא רק מנפח המנוע, אלא גם משקל, תיבת הילוכים, אווירודינמיקה, צמיגים ועוד עשרות משתנים נוספים בין לבין ומעבר, כשחשוב גם להתייחס לאופי ותוואי הנסיעות וכמובן מצבו המכני של הרכב. 

גולדן, לא חייבים להגיב מיידית בכל שרשור רק בשביל להגיב. תשאיר פתח למי שיכול לענות על השאלה המקורית לפני שהשרשור גולש למקומות אחרים. 

פותה"ש, אציע שוב לפתוח שרשור התייעצות לגבי הרכב העתידי שלך, כולל כל השיקולים. ומעבר לכך, לנסות לבצע נסיעות מבחן ברכבים עם שני המנועים כדי להבין שאולי סעיף צריכת הדלק לא בעדיפות כה גבוהה (כי נגיד החלש "עגלה" מדי 😉). 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Tom_22 כתב:

גולדן, לא חייבים להגיב מיידית בכל שרשור רק בשביל להגיב. תשאיר פתח למי שיכול לענות על השאלה המקורית לפני שהשרשור גולש למקומות אחרים. 

לא חושב שתמצא אותי בלפחות חצי מהפוסטים שיש בפורום טכני, אני טועה? לא בדקתי בדיוק, אבל בטח שלא בכל פוסט. ובטח שלא תגובה כ"כ מהירה בכל פוסט.

לפני 17 דקות, Tom_22 כתב:

צריכת הדלק מושפעת לא רק מנפח המנוע, אלא גם משקל, תיבת הילוכים, אווירודינמיקה, צמיגים ועוד עשרות משתנים נוספים בין לבין ומעבר

מה שסימנתי נשמע לי זניח ביחס לנפח המנוע (כמובן ההספק) והמשקל של הרכב.

בכל מקרה, זה עדיין אותו הספק שמיוצר בעקבות שריפת הדלק. אצלי ברכב, 88 קילו וואט (מקסימלי) , אצל מישהו אחר נניח 110 קילו וואט.

אני אחקור את זה יותר מאוחר, אבל נשמע לי שתיבת הילוכים, אווירודינמיקה, וצמיגים משפיעים בצורה זניחה. לא מכיר עוד עשרות משתנים, 

נניח שהנהג נוהג בצורה רגועה ולא מתפרע.

לא מאמין שיש מקרים בעולם שבהם רכב עם מנוע אטמוספרי בנפח 1.8 צורך פחות דלק, באותה עיר, עם אותו נהג, באותו מצב רוח, באותם שעות, עם אותם צמיגים, מאשר אותו רכב עם מנוע 1.6 אטמוספרי. אותה תיבת הילוכים גם כן.

יש הבדל אם הוא גר בחיפה או בב"ש, כמובן, אבל לא יודע איזה עשרות משתנים. או שיש, והם זניחים, לטעמי.

בשובר שורות, בפרק האחרון, אחד מהצוות של ג'ק אומר לוולטר:

There is no replacement for displacement

בסופו של דבר הנפח קובע.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

ברדיט יש המון אנשים מ UK

נכון.

מה שאומר גיר ידני אצל רובם ורוב השנה נוסעים ללא מזגן, אולי יש יותר כבישים פתוחים ופחות אנשים שנוסעים לעבודה דווקא למרכזי הערים הגדולות ברכב הפרטי ועומדים שעתיים בפקק כל יום.

בכללי אני אומר שנתקלתי באתרים בחו"ל בנתוני צריכת דלק שמעלים אנשים שהיו טובים בעשרות אחוזים מנתונים מקובלים בארץ וגם במצבים הפוכים בדרך כלל בתנאי חורף קר, ערים צפופות ותנועה איטית שם יש מרכיב משמעותי של זמן ארוך של הגעה לטיפ' עבודה ובזמן הזה צריכת הדלק גבוהה מאוד.

לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

לא מאמין שיש מקרים בעולם שבהם רכב עם מנוע אטמוספרי בנפח 1.8 צורך פחות דלק, באותה עיר, עם אותו נהג, באותו מצב רוח, באותם שעות, עם אותם צמיגים, מאשר אותו רכב עם מנוע 1.6 אטמוספרי. אותה תיבת הילוכים גם כן.

גם זה לא תמיד נכון.

ראשית כל כמעט תמיד עם המנוע החזק יותר תגיע תיבת הילוכים אחרת עם יחס העברה ארוך יותר, לפעמים גם עם יותר הילוכים כמו מאזדה 3 בדור קודם לזה המדובר  שנמכרה  עם גיר 4 הילוכים במנוע 1.6 וגיר 5 הילוכים במנוע 2.0. 

אבל נעזוב את זה רגע, נגיד אם שני המכוניות אחת 1.6 ואחת 1.8 עומדות בפקק, שם הדרישה לכוח מנוע מינימלית וכן בהחלט ה 1.8 יצרוך יותר דלק כי בכל פעימת עבודה הוא יונק ושורף יותר דלק.

אבל נגיד שתי המכוניות האלו עלות  לירושליים במהירות 100 קמ"ש, ה 1.8 עולה בהילוך 4, אבל 1.6 עולה בהילוך 3 כי הרביעי לא סוחב אז שם ה 1.6 יצרוך יותר דלק. 

יכול להיות גם שהמנוע הקטן "קטן" על הרכב והנהג ילחץ יותר על הגז וימשוך את המנוע לסל"ד גבוה יותר בכל האצה בשביל להגיע לאותם ביצועים וגם שם יכול להיות שהמנוע הקטן לא יהיה חסכוני בהפרש המצופה מהמנוע הגדול.

• אהבתי 4
  • מעניין 1

פורסם

@גולדן191 כ״ס וקילוואט זה אותו הדבר - שתיהן מידות הספק, כאשר כ״ס הוא 0.75 ק״ו (בערך, כי גם לכ״ס יש מספר הגדרות שביניהן הפרש קטן).

פות״ש - אני לא בטוח שאתה מייחס לצריכת הדלק את המשקל הנכון בשיקולי בחירת הרכב. השאלה הראשונה היא מה הנסועה הצפויה, והשניה היא באיזה תנאים. ייתכן מאוד שההפרש בצריכת הדלק מתגמד לעומת עלויות אחרות כמו ביטוח או טיפולים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה יכול לצפות לבערך 1:8 בעיר ו - 1:12 מחוץ לעיר. 

תיקח בחשבון שיכולים להיות הבדלים משמעותיים לפי סגנון הנהיגה. 

מציע שתחשב כמה ק"מ אתה צפוי לנהוג בשנה ולבדוק כמה יעלה לך בפועל בשקלים. 

לא מעט פעמים נפתחים פוסטים עם שאלה בנוגע לצריכת דלק שמהווה שיקול עיקרי ברכישת רכב כזה או אחר ולאחר חישוב כספי מתברר כי בשל נסועה לא גבוהה, השיקול צריך להיות שולי אם בכלל. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

@IsraCar

תודה על התגובה

ל Miata NC אין אותו מנוע כמו מזדה 3?

לפני 6 שעות, sperial כתב:

@גולדן191 כ״ס וקילוואט זה אותו הדבר - שתיהן מידות הספק, כאשר כ״ס הוא 0.75 ק״ו (בערך, כי גם לכ״ס יש מספר הגדרות שביניהן הפרש קטן).

אני יודע, אבל יותר קל לפחות לי, לחשוב על זה במונחים של קילו וואט.. אבל אנשים רגילים לדבר בכוחות סוס.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...