Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה להורים שלי מאזדה 3 2.0 2017, זה אותו מנוע שיש ב-2014-2016.

צריכת דלק מחוץ לעיר סביב 1:15-1:16. בעיר לא יצא לי לנסוע הרבה אבל המספרים פחות יפים. 

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 22 שעות, גולדן191 כתב:

ל Miata NC אין אותו מנוע כמו מזדה 3

ומגיד בשביל הדיון התיאורתי שזה אותו מנוע בדיוק, זה לא אומר שצריכת הדלק תהיה דומה.

לדוגמא יש את אותו מנוע בדיוק 1.5TSi בסיאט איביזה ובסקודה קודאיק 7 מקומות ששוקלת איזה 500 - 600 קילו יותר ובעלת מבנה אוורודינאמי אחר, אז זה אומר שצריכת הדלק של שתיהן תהיה דומה כי זה אותו מנוע?

או שבקודיאק צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר כי אותו מנוע בדיוק עובד קשה יותר בשביל להזיז רכב גדול וכבד הרבה יותר?

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 3.2.2026 בשעה 02:58, גולדן191 כתב:

נחכה לתגובות של אנשים שיש להם את המנוע של מזדה 3, כנראה אנשי המיאטה יכולים לשפוך אור על צריכת הדלק של מזדה 3.

🤦‍♂️ ה-3 שוקלת בערך 40% יותר מהמיאטה. המנוע של המיאטה אורכי, לא רוחבי כמו ה-3, וההנעה אחורית. שלא לדבר על שילדה שונה, אווירודינמיות שונה ובעיקר סגנון נהיגה שונה. 

ותכלס זה גם לא ממש אותו מנוע (תלוי בדגם), יתכו שינויים בגל הארכובה, בטלטלים, בסעפת יניקה.  

התעייפתי... 

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, Jack457 כתב:

🤦‍♂️ ה-3 שוקלת בערך 40% יותר מהמיאטה. המנוע של המיאטה אורכי, לא רוחבי כמו ה-3, וההנעה אחורית. שלא לדבר על שילדה שונה, אווירודינמיות שונה ובעיקר סגנון נהיגה שונה. 

ותכלס זה גם לא ממש אותו מנוע (תלוי בדגם), יתכו שינויים בגל הארכובה, בטלטלים, בסעפת יניקה.  

התעייפתי... 

לא הסברתי טוב, סליחה.

הכוונה שאנשי המיאטה מכירים אנשים שיש להם מזדה 3, ואת צריכת הדלק שלהם בנהיגה סבירה ולא פראית מדי, ויש להם נסיון גם עם פרטים על מזדה 3.

זה כמו שיש לי פג'ו 208 VTI ואני מכיר גם נתונים של פג'ו 208 פיורטק, כי זה "מאותה השכונה".

ואני גם מכיר נתונים על פג'ו 2008 כי זה "מאותה השכונה".

אסביר יותר טוב פעם הבאה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
בתאריך 3.2.2026 בשעה 07:34, Moshe c כתב:

אתה יכול לצפות לבערך 1:8 בעיר ו - 1:12 מחוץ לעיר. 

הייתה לי מאזדה 3 דור ראשון וזה בדיוק מה שזוכר שהיו הנתונים. ובגלל שבארץ רוב הנסיעות הן קצרות גם בינעירוני  יותר קרוב למצב עירוני עם כל הפקקים והעצירות + האצות והאטות, ברוב המכוניות מקבלים נתון שקרוב יותר לעירוני מאשר לביענעירוני בממוצע. שזה מה שתקבל בפועל. בין 1:8 ל 1:10. וזה אכן נתון גבוה ולא סתם אומרים שהיא זוללת דלק.

פורסם

סליחה שמקלקל הסטיגמה.
המזדה 3 2014-2016 מגיעה עם מנוע ותיבת הילוכים סקייאקטיב שמכוילים לחיסכון משמעותי ביחס לדור הקודם.
מזדה CX5 שני ליטר שיש לי 2016 צורכת בנסיעה משולבת כולל בינעירוני והרבה פקקים 11.5 קמ"ל.
אותו מנוע ב CX5 מודל 2023 שגם אצלי צורך 12.8 קמ"ל באותם תנאים.
וה CX30 מודל 2021 בנסיעה רגועה משולבת כולל עירוני עם פחות פקקים צורכת 15 קמ"ל.
אם מישהו קונה מזדה ונוסע רק בעיר ומתגרזן עם הרכב, ברור שיגיע גם ל 8 קמ"ל.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...