Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולא בכדי זה הסעיף הראשון בתקנות העוסקות בעוברי דרך (התקנות 1-20 הן הגדרות וקביעת סמכויות של הרשויות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, הדיין כתב:

תודה רבה על התגובה חיכיתי לך ידעתי שתגיב משהו טוב גם אם זה נגדי.

קודם כל זה לא אישי נגדך, זה נגד הטיעונים שלך. 

חלק מייעוץ זה גם להגיד שהטיעון לא משכנע. 

שנית, אם חברת הביטוח שלך טוענת שאתה לא אשם, מעולה, תן לה לנהל לך את העניינים. אם היא טוענת שאתם חצי חצי אז תשלמו חצי חצי. 

אם הנהג האחר לא יסכים אז תסגרו את זה במשפט. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בעניין העצירה לפני הצומת ומעבר חציה. אתה כתבת פה

בקשר לבעיה שאנשים מנסים לעקוף. אז נכון אסור לי לעצור אבל אם זה היה הילד הגדול שלי או של השכנים שעבר את הכביש לתחנת אוטובוס ולכן עצרתי הוא היה נדרס. אז אני לא מבי למה להצדיק מישהו שעוקף מישהו שעומד גם עם מי שעמד אני היה פורע חוק כמוני 

פורסם

יש שם תמרור 306 או 811 (מעבר חציה)? כי התקנות אוסרות עקיפה על מעבר חציה. הן גם אוסרות עצירה על מעבר חציה (או בתחום 12 מ׳ ממנו, אלא אם סומן אחרת). לפיכך, גם אם מדובר במעבר חציה הדבר אינו מסייע לך. אבל לדבריך מעבר כזה לא סומן.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, הדיין כתב:

בעניין העצירה לפני הצומת ומעבר חציה. אתה כתבת פה

בקשר לבעיה שאנשים מנסים לעקוף. אז נכון אסור לי לעצור אבל אם זה היה הילד הגדול שלי או של השכנים שעבר את הכביש לתחנת אוטובוס ולכן עצרתי הוא היה נדרס. אז אני לא מבי למה להצדיק מישהו שעוקף מישהו שעומד גם עם מי שעמד אני היה פורע חוק כמוני 

תראה. אתה משום מה מתעקש ללכת על וואטבאוטיזם, אבל בוא נשאל ככה:

מה אתה מצפה שיעשה? יחכה דקה? חמש? שעה ורבע? מה כל פעם שנתיב נחסם כולם צריכים לחכות?

אם היה דורס מישהו, ללא ספק היה לך אשם תורם, של כמה? תלוי בסיטואציה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חברים גם אני מצטרף לדעה הכללית שפות"ש  לא מצליח לראות את המציאות משום מה.

וכן מתפלא למה חברת הביטוח סבורה שהעוקף אשם, והאם היא ראתה את הסרטון...

ובכל זאת בשביל שאנשים ירגישו פה בנוח לשאול שאלות - אז כדאי לשמור על שיח פחות עוקצני כלפי אנשים, בפרט שהוא כבר נעקץ פה שוב ושוב. אז אולי די ?

אני לא רוצה לחזור על הביטויים שכתבו פה אבל מי שיעבור ברצף על כל השרשור (כמוני עכשיו למשל) די מתבאס בשביל פ"ותש על פתיחת הטרד הזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

מעבר לקונצנזוס הבלתי רגיל של המגיבים בשרשור

אני אוסיף ואומר, שלהתחיל נסיעה, בלי לדעת להיכן גלגלי הרכב מופנים

זה כבר חוסר שליטה קיצוני ברכב.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אני חושב שדיי הכל נאמר כאן אבל שאפו על כך שהצלחת לייצר פה קונצנזוס בפורום, לא חושב שראיתי פה הסכמה פה אחד בפורומים על שום נושא בכמה שנים שאני קורא פה. 

רק אומר שהסרטון לא מוציא אותך טוב וזה אפילו מעט מעצבן שאתה ככה מנסה להצטדק ולהוציא את הנהג השני אשם עיקרי, הדבר היחיד שאני עושה שונה במצב שאתה יצרת עבורו זה שאני הייתי משתדל לקחת עוד איזה מטר ממך בזמן עקיפה וגם אז יש מצב שהיית פוגע בי. 

אתה יוצר אצלי רושם של הישראלי המכוער. 

בכל מקרה אני ועוד רבים פה נשמח שתעדכן לאיזה כיוון הסיפור מתפתח, מוזר לי שהחברת ביטוח שלכם על סמך מה שאמרת צידדה בך בכזו קלות וצורה חד משמעית. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, ניקו פ. כתב:

לבוא בתלונות לנהג שעקף זה כמו לירות במישהו ואז להגיד שהוא גנב לך את הקליע. 

היה לפני כמה שנים בארה"ב סיפור על עורך דין מצליח שרכש קופסת סיגרים יקרים וביטח אותם, בין היתר נגד אש. 

הוא תבע וטען שאיבד אותם ב"סדרה של שריפות קטנות". 

הוא אשכרה ניצח בתביעה וקיבל החזר מהביטוח. 

רק שהביטוח החליט לתבוע אותו בחזרה על סדרה של הצתות.

לפני 14 שעות, הדיין כתב:

אני הדגשתי ומדגיש שוב שלצערי זה הסדר בשכונה הזאת כולם עוצרים בכל מקום ובכל רגע נתון חסום לראיה 2 3 נקודות בשכונה

קח הסדר אחר ותגיד לי אם היית משתתף בו באותה קלות - יש כל יום צנצנת ווזלין שעוברת מיד ליד, כל מי שמקבל אותה מורח קצת על [משהו] וזה שנותן אותה מתכופף ומוריד מכנסיים. 

זה הסדר, מה לעשות, כולם עושים את זה בכל מקום ובכל רגע נתון יש לפחות אחד עם המכנסיים למטה. 

עדיין היית משתתף בהסדר הזה? 

לפני 3 שעות, Stangg כתב:

רק אומר שהסרטון לא מוציא אותך טוב וזה אפילו מעט מעצבן שאתה ככה מנסה להצטדק ולהוציא את הנהג השני אשם עיקרי

זו אחת הבעיות הגדולות שלנו כרגע, כחברה. 

כל נושא גילגול האחריות, מנופח בלי פרופורציות למימדים מפלצתיים. אף אחד לא אחראי על מה שקרה, זה תמיד מישהו אחר (פרסומות הרלב"ד למשל שהרתיחו אותי- "חפש את האיש עם הקסדה". בלאט, הוא הפגיע, שהוא ייזהר- למשל). אין כמעט מקרים של "עשיתי טעות" אלא של "קרה מצב" במקרה הטוב או "מישהו גם לי לנזק" במקרה הרע. 

אין שום נכונות להבין את האמת. תמיד מחפשים להוציא מישהו אחר אשם ולהצטדק כמו לא יודע מה. מרתיח. 

0 אחריות, 0 accountability, וככה אנחנו נראים.

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הלו, ברווז, זה לא השרשור הפוליטי!!

זוכר ״תשדירי שירות״? הם תמיד היו כאלה. מאז שנשיא המדינה הכריז ״כולנו אשמים״.

פורסם

לא דיברתי על דברים פוליטיים. 

דיברתי על החברה הישראלית, בכללותה, מזה שנים רבות מדי. מה לעשות, וזה גם מגיע מכיוונים פוליטיים. לא לזה התכוונתי כשדיברתי. 

רוצה דוגמאות נוספות? סבבה. 

מתי בפעם האחרונה נתקלת במקום עבודה, כשמנהל נזף במישהו, באותו מישהו אמר "סליחה, טעיתי"? או יותר מזה. ניגש למנהל שלו בעצמו ואומר לו סליחה, טעיתי [במשהו]?

99.5% מהמקרים התגובה היא [תירוץ גנרי] או [תירוץ ספציפי]. "נסיבות".

אני קולט את הדברים האלו מהצד. 

קרה לי שטעיתי. קורה, לכולם. נחש מה עשיתי? נכון, פניתי למנהל שלי (המנכ"ל בכבודו ובעצמו, מזה שנים שמעלי זה רק המנכ"ל) עם "סליחה, עשיתי טעות. איך לתקן?".

אני לא מדבר כבר על הסיפא ("איך לתקן"). אני לא מצפה למילים האלו מאף אחד, בטח שלא משכירים "סטנדרטיים" (אני מודע לכמה רע נשמע מה שכתבתי עכשיו). אבל ראבק. סליחה, טעיתי- גם לא בלקסיקון? 

ניהלתי בעבר צוות אנשים. 

הגישה שלי הייתה כל כך שונה משל כל המנהלים שהיו לי בעבר, בגלל כל המנהלים שהיו לי בעבר. 

הדבר הראשון שחינכתי את הצוות שלי אליו היה אחריות אישית. והצוות שלי בא אלי עם בעיות ועם טעויות שנעשו, בלי להתבייש ובלי לחשוש- כי ניסיתי להבין מה קרה בתור דבר ראשון, ודבר שני הם ידעו שהתגובה שלי תהיה להסביר להם איך לתקן את מה שעשו, בעצמם (ואם היה מדובר על טעות שמצריכה עזרה, הייתי נותן לטועה עוד מישהו לעזר, לפעמים את עצמי). 

קרה שגם אני טעיתי פעם אחת במשהו, והעובדים שלי לא רק שטרחו כמובן להזכיר לי את זה :lol:, 500% בצדק, אלא גם התייצבו כולם לעזור לי לתקן.

ולדעתי הכנה ככה בדיוק זה צריך להיות. זו הדרך היחידה שבה אפשר באמת להתקדם ולהשתפר, ללמוד ולהבין, ומעבר לזה גם להנמיך את החרדות והחששות שיש במקומות עבודה. 

המדיניות ה"סטנדרטית" מובילה רק לטיוח ולדברים רעים אחרים, כשמדיניות "קצת אחרת" יכולה ממש לפתוח ולפתח את האופקים של האנשים. 

זהו, פרקתי...

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בשביל זה צריכה להיות תרבות של לימוד משגיאות, לא ענישה.

עד לפני כמה עשורים היה בבתי החולים דבר שנקרא ״דיון תחלואה ותמותה״ (mornidity and mortality conference). יושב כלמצוות בית החולים (חוץ ממי שחיוני במחלקות) באולם סגור ודן על ארועים חריגים כדי ללמוד מהם. הרעיון הוא ללמוד משגיאות ומתקלות על מנת לשפר בעתיד - בלי שה״אשמים״ ייפגעו. הדבר הזה נגמר באבחת פסק דין שחייב את אחד מבתי החולים למסור את ממצאי הדיון לבית המשפט לצורך דיון באיזו תביעה. התוצאה - בכל מדינת ישראל לא מתקיימים דיונים כאלה, כי אף אחד לא מוכן לחשוף את התקלות. בעולם אחר אנחנו מכירים את זה מחקירות תעופה שנועדו ללמוד מתאונות כדי שלא יישנו, ללא ענישת האשמים, על מנת שהחקירה לא תהיה מוטה על ידי הצוותים.

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...