Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, 

למי שמכיר את התופעה שבכל פעם שהסוללה מגיע ל 15% צצה התראה מלווה במלל די ארוך של מעבר לניהול חכם של אנרגיה שצריך לאשר בכל פעם לאחר התנעה מחדש, האם יש פתרון לזה, דבר ממש מעצבן המון אנשים ולא ברור החלטה של הייצרן משתמש בכלל אמור לאשר לרכב לטעון סוללה ברכב היברידי, זה לא מובן מאליו? והכי מעצבן שבכל התנעה זה מתאפס, כמו שגם מערכת שמירה על נתיב, שנכון הרבה יגידו שזה בטיחות, אבל אני פחות בקטע שמיהו יסובב לי את ההגה בזמן נסיעה. 

אם יש למישהו פתרונות או רעיונות לפתרון אשמח לשמוע. שגם זה מתאפס בכל התנעה. 

מסוג הדברים שיכולים לשגע משתמשים, פשוט חבל. 

עריכה אחרונה על ידי timur2008

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני איתך, אני בכלל לא רוצה להגיע ל15%

אבל האוטו בכל התנעה חוזר נטו לחשמל, גם אם אני נניח מעוניין לנסוע בצורה משולבת. שמגיע ל 15% צצה התראה מאוד קולנית וארוכה והודעה במסך. ואני שואל למה אי אפשר לכוון דברים קבוע שיישמרו בלי להתאפס בכל התנעה??? 

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

העולם הולך לכיוון מסויים (האדם הוא מטומטם ולכן צריך להגיד לו מה לעשות -זאת דעתי) ולכן יש חוקים המוכנסים למערכות השונות.

אירופה עם הדרישה להתראה על מהירות מעל המהירות המותרת וכו'. בסין יש גישה בכלל שונה והיא כמה שיותר התראות וצפצופים זה מעולה וזה בניגוד לחברות אחרות.

מה יש לך לעשות? לבחור רכב עם מאפיינים שאתה כן מעוניין או לחכות לפתרון אפטר מארקט שאולי יגיע, או לא.

פורסם
לפני שעתיים, viper83 כתב:

העולם הולך לכיוון מסויים (האדם הוא מטומטם ולכן צריך להגיד לו מה לעשות -זאת דעתי) ולכן יש חוקים המוכנסים למערכות השונות.

אירופה עם הדרישה להתראה על מהירות מעל המהירות המותרת וכו'. בסין יש גישה בכלל שונה והיא כמה שיותר התראות וצפצופים זה מעולה וזה בניגוד לחברות אחרות.

מה יש לך לעשות? לבחור רכב עם מאפיינים שאתה כן מעוניין או לחכות לפתרון אפטר מארקט שאולי יגיע, או לא.

אז במקרה שלי לא בחרתי באוטו כי זה רכב עבודה. לדעתי הוא די מפנק ונוסע לא רע, לגבי אמינות עוד נראה. 

לגבי המערכות שאתה מדבר, יש המון מערכות טובות מאוד שעובדות במצבי חירום. 

מערכת סטיה מנתיב ממש מפריע ופשוט לפעמים לוקחת אותך הצידה בלי סיבה., אני אשכרה לפעמים צריך להלחם איתה כי הי מתבסס על קווים על הכביש ויש המון בלבולים עם זה. שלא לדבר על זה שזהו לא מצב חירום ולכן לא מבין את העניין שלא ניתן לכבות קבוע. 

אבל דווקא היום אני חושב שעלית על פתרון קבע שברגע שייפתר סופית אעדכן. 

עם כל הכבוד ליצרנים, בסוף ההחלטה והשליטה והאחריות היא חייבת להיות בידי הנהג. 

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
לפני שעתיים, viper83 כתב:

זה פחות בקטע שהאדם הוא מטומטם אלא בקטע שלאדם הממוצע לא אכפת מעניינים טכניים ויש לו את השיט שלו בחיים ולא תמיד אכפת לו להגדיל ראש בדברים האלה.

והרבה פעמים אנשים לומדים בדרך שתכאב להם או לצורך העניין "האדם לומד מהנפילות שלו" ולכן רוצים פה להתריע לפני שתיפול.

פורסם
לפני 15 שעות, timur2008 כתב:

אז במקרה שלי לא בחרתי באוטו כי זה רכב עבודה. לדעתי הוא די מפנק ונוסע לא רע, לגבי אמינות עוד נראה. 

מערכת סטיה מנתיב ממש מפריע ופשוט לפעמים לוקחת אותך הצידה בלי סיבה., אני אשכרה לפעמים צריך להלחם איתה כי הי מתבסס על קווים על הכביש ויש המון בלבולים עם זה. שלא לדבר על זה שזהו לא מצב חירום ולכן לא מבין את העניין שלא ניתן לכבות קבוע. 

אני לא ידעתי מהכתיבה שלך שזה רכב עבודה, ויצאתי מנקודת הנחה אחרת (של רוכש פרטי). אתה מחזק בכתיבתך את המצב הקיים של חלק מהייצרנים שהמערכות עדיין לא בשלות והמחוקק הכניס בכח דרישה מוגזמת ודרקונית, יכול להיות שדווקא היצרן הוא שהחליט להקצין אבל התוצאה זהה.

מצטער על גניבת התרד' 🤐

לפני 15 שעות, גולדן191 כתב:

זה פחות בקטע שהאדם הוא מטומטם אלא בקטע שלאדם הממוצע לא אכפת מעניינים טכניים ויש לו את השיט שלו בחיים ולא תמיד אכפת לו להגדיל ראש בדברים האלה.

והרבה פעמים אנשים לומדים בדרך שתכאב להם או לצורך העניין "האדם לומד מהנפילות שלו" ולכן רוצים פה להתריע לפני שתיפול.

האדם לא מטומטם פשוט סדר העדיפויות שלו אחר ואת זה צריך לשנות, כרגיל הפתרון הנבחר הוא הפתרון הזול והמהיר מאין פלאסטר ולא הפתרון לטווך הארוך.

פורסם

הייתה לי בעבר נירו פלאג אין, הרכב ביצע את ניהול החשמל במערכת באופן אוטומטי , אני מניח שברגע שהסוללה הגיע לכ 15-20% הרכב עבר למנוע הבנזין ועל פי תנאי הדרך ורמת הטעינה החליף בין המנועים.

לא מבין מדוע היצרן השאיר את זה לידי האדם ולא ניהול אוטומטי מוגדר מראש.

פורסם
לפני 3 שעות, 3n כתב:

הייתה לי בעבר נירו פלאג אין, הרכב ביצע את ניהול החשמל במערכת באופן אוטומטי , אני מניח שברגע שהסוללה הגיע לכ 15-20% הרכב עבר למנוע הבנזין ועל פי תנאי הדרך ורמת הטעינה החליף בין המנועים.

לא מבין מדוע היצרן השאיר את זה לידי האדם ולא ניהול אוטומטי מוגדר מראש.

זה בדיוק הבעיה, אני לא מבין מה הקטע כאילו מה אני יעדיף לתת לרכב לפרוק סוללה ל0? וזה עדיף ממצב 'חכם' שבוא הרכב מבין שאן אין סוללה ברכב פלאג אין הייבריד אז תעבור לדלק משולב מנוע לשמלי וזהו. 

זה פאק של האוטו, וגם זה שהוא לא זוכר הגדרות נהג קבועות. אבל אני רואה שיש כבר אנשים שמחפשים פריצות לזה בצורת תוכנה

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 17.1.2026 בשעה 23:22, timur2008 כתב:

סליחה על תגובה אחרי חודש וחצי, אבל מצאת בסוף פתרון קבע?
אם כן, אשמח לשמוע מה הוא

אישית, אני בכל תחילת נסיעה מבטל את ה- SLA (שלא ההתראת מהירות), ומעביר למצב חכם.
לא לוקח לי יותר מ-2 שניות, כבר מתורגל.

פורסם

כן מתאתי פתרון קבוע, התקנה של אפליקציה שכמה מפתחים בישראל עשו, זה בתשלום אבל אחרי התקנה, אתה בוחר הגדרות נהג וכל הגדרות אישיות שלך מופעלות אחרי הדלקה. 

עולה 500₪

לא פוגע בשום דבר, לאחר הגדרות יצרן נמחקת מרכב. 

אני כל היום יוצא ונכנס ונוהג המון, לי זה הציק מאוד וגם אני לא מבצע טעינות אז אצלי כל הזמן הייתה קופצת ההודעה של הסוללה לעבור למצב חכם. 

למי שרוצה פרטים להתקנה שיפנה אליי לפרטי. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מפה לשם עברתי 15 אלף על האוטו . 

איזה מזל שזה ליסינג  . 

היום אני בטוח שלא הייתי קונה לעצמי בכספי הביתה,למרות שזה מאוד מפתה ,בתור רכב חברה סבבה ביותר ועדיין . 

נחשפתי לתקלות שהיו לחבריה שלנו וגם בקבוצות אחרות ,תקלות חמורות שעדיין לא ברור מה גרם להם ואני מניח שזה קשור גם לאיכות בניה וגם לאיכות החומרים. 

אחד המקרים זה שבחור ובחורה בחרה שלנו נתקעו באמצע הדרך ,סתם ככה רכב חדש פחות מ 10k 

אחת נכבה הרכב ,ושני שזה בכלל הזוי נתקע תוך כדי נסיעה כבה האוטו ,הצליח לעצור,ניסע לשים המברקס שהוא חשמלי לגמרי בפאר היצירה הזה,ולא הצליח . המצבר מת ,ככה פתאום למצב מוות כללי . עכשיו האוטו לא מספיק חכם לקחת מהסוללה הראשית שעומדת על 26% קצת חשמל ולשים פארקינג פארקינג ובלם יד,והנה מצא את עצמו בחור באמצע כביש מהיר בתוך רכב שאם עוזב את דוושת הברקס האוטו מתדרדר .

הצליח לצאת ובמזל לשים משהו מתחת לגלגל. אבל הרצתי לעצמי כמה מצבים מאוד לא נעימים שעלולים להיות במקרה כזה בירידה תלולה עם ילדים קטנים מאחור,לא תקין בלשון המעטה והזוי .

ברכב הזה רכיב קריטי הוא מצבר 12v 

הוא בעצם האחראי הראשי והעיקרי על פתיחת הרכב והפעלת המחשב ועל הפארקינג ובלם יד . עכשיו תחשבו לעצמכם מה קורה ברגע שהוא פשוט מת או שיש בתוכו קצר . עכשיו בוא נוסיף למשוואה מצברים ורכבים שעמדו והמתינו המתנה ממושכת בכל מיני חניות עד שהגיעו ללקוח . כל המצברים האלה הגיעו לפריקה מלאה כי הרי יש מערכת פתיחה והתנעה ללא מפתח שכל הזמן אוכלת מהמצבר .

בנוסף לזה לאחר החלפת המצבר במקרה הזה על ידי מחלץ שהגיע למקום הרכב סירב לשלב להילוך ולנסוע, ככה שבעצם במקרה הזה הרכב עלה על גרר ונסע למוסך . במוסך לדבריהם החליפו יחידת בקרה . מה זה יחידת בקרה כנראה צריך לשאול את הסינים .

כל אלו דברים שלדעתי לא אמורים לקרות ברכב שמשווק במספרים כאלה בעולם. ואני אישית למשל החלטתי שאת הרכב הזה אשתי לא תקבל לנסיעות . אם האוטו היה קנייה שלי פרטית הייתי די מתבאס מתקלות מסוג זה. 

בכל מקרה אם נשים בצד את הדברים האלה , אישית לי בינתיים לא היו תקלות , יש משהו טיפה מעצבן שזה בעצם משיכה קלה ימינה . משיטוט ברשת ודיבור במוסך שטיפלתי בו הבנתי שיש המון תלונות כאלה ואין ממש פתרון לזה והרבה רכבים סובלים מזה . המוסך שלח אותי לעשות פרונט כמובן על חשבוני או על חשבון החברה לצורך העניין למרות שבפועל אני בטוח שיש בעיה ברכב ולא בפרונט כי הוא לא אוכל צמיגים והמשיכה מיום ראשון . אני חושב שאם האוטו היה קצת יותר רך הוא היה הרבה יותר נעים . המושבים סבירים בסך הכל די כיף לנהוג על רכב גבוה וחזק . הבקרת שיוט עובדת מצויין וסך הכל בינתיים האוטו מתפקד היטב. 

בין הדברים המעצבנים זה שלא ניתן פשוט בשום צורה לכוון תחנת רדיו , בעניין הצפצופים והתראות שאני פתרתי אצלי אני רואה שאנשים עדיין לא פתרו את זה ומחייב התקנת אפליקציה חיצונית בתשלום .

מעניין מה יהיה בהמשך ומעניין איך הרכב הזה ישרוד כרכב עבודה שעושה כ-60 אלף בשנה .

• אהבתי 5
  • מבאס 1

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אצל שכן, הרכב התחת הזה פתאום סתם ככה סירב לנסוע על בנזין. היה נוסע רק על הסוללה החשמלית. טענו שזה בגלל המצבר 12V(רכב שנה וחצי על הכביש). החליפו מצבר, הסתדר. אחרי כמה ימים, עוד פעם אותו סיפור. בנתיים הוא עם רכב חלופי. 

פורסם
לפני 4 שעות, timur2008 כתב:

ושני שזה בכלל הזוי נתקע תוך כדי נסיעה כבה האוטו ,הצליח לעצור,ניסע לשים המברקס שהוא חשמלי לגמרי בפאר היצירה הזה,ולא הצליח . המצבר מת ,ככה פתאום למצב מוות כללי .

מפחיד. ממש. 

לא ידעתי בכלל שמצבר יכול להיגמר באמצע נסיעה, הוא לא נטען תוך כדי? 

בין הדברים המעצבנים זה שלא ניתן פשוט בשום צורה לכוון תחנת רדיו

לא הבנתי, אז מה כן? 

האם כל הרכבים אצליכם הם פלאג-אין? 

ברכב הזה רכיב קריטי הוא מצבר 12v 

הוא בעצם האחראי הראשי והעיקרי על פתיחת הרכב והפעלת המחשב ועל הפארקינג ובלם יד .

בעצם בכל רכב ככה... 

אני לא מכיר רכב מודרני שבלם היד שלו לא חשמלי (ואוטומטי).

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...