Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, M3-2008 כתב:

הוא מכונאי מוכר באיזור שלי כבר 40 שנה

עם שיטות של לפני 40 שנה. 

כשאני הולך למוסך או לכל עסק אחר אני מצפה לחשבונית עם פירוט של מק"ט, כמות, מחיר לפריט. 

ולא משנה מה יכתבו כאן אתה תחשוב שעקצו אותך ואפשר להבין אותך. גם אני הייתי מרגיש עקוץ עם חשבונית כללית כזו.

תחליף מוסך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, ArikB כתב:

עם שיטות של לפני 40 שנה. 

כשאני הולך למוסך או לכל עסק אחר אני מצפה לחשבונית עם פירוט של מק"ט, כמות, מחיר לפריט. 

ולא משנה מה יכתבו כאן אתה תחשוב שעקצו אותך ואפשר להבין אותך. גם אני הייתי מרגיש עקוץ עם חשבונית כללית כזו.

תחליף מוסך. 

בהנחה שהפעולות והחלפים זהים, לדעתי עדיפה חשבונית כזו עם מחיר כזה מחשבונית מפורטת עם מחיר גבוה בעשרות אחוזים. 

לכתוב מקטים על גבי חשבונית מודפסת זה זמן וכסף שהלקוח משלם. 

זו לא סיבה להחליף מוסך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 37 דקות, Moshe c כתב:

בהנחה שהפעולות והחלפים זהים, לדעתי עדיפה חשבונית כזו עם מחיר כזה מחשבונית מפורטת עם מחיר גבוה בעשרות אחוזים. 

זו לא סיבה להחליף מוסך. 

קודם כל יש להניח ואני לא קובע חד משמעית, אבל יש להניח, שאם היו באמת מנקזים לו נוזל בלמים מ-4 הקאליפרים כמו שצריך, וואלה לא היו משמיטים מהקבלה.

כי אם הוא רוצה למכור את האוטו, בלי פירוט זה לא טוב. אין מספיק פירוט חד משמעית.

חבל שמשמיטים דברים שם, לא יודע, אבל מצד שני אתה צודק שחוסכים פה פקידת קבלה או יועץ שירות שמפרט הכל ואפשר לתת מחירים הצגה.

פורסם
לפני כשעה, Moshe c כתב:

זו לא סיבה להחליף מוסך. 

לא מסכים בכלל. אתה *מניח* שהפעולות והחלפים זהים אבל אין לך או למישהו אחר שום דרך לדעת מה נעשה בגלל שאין מק"טים או פירוט בכלל. 

ואני לא חושב שחשבונית מפורטת תקפיץ את המחיר בעשרות אחוזים. 

חשבונית כזו אני מוכן לקבל במכולת, ויש אנשים שזה מתאים להם אבל פות"ש לא נשמע אחד כזה. 

פורסם
לפני 5 דקות, ArikB כתב:

לא מסכים בכלל. אתה *מניח* שהפעולות והחלפים זהים אבל אין לך או למישהו אחר שום דרך לדעת מה נעשה בגלל שאין מק"טים או פירוט בכלל. 

ואני לא חושב שחשבונית מפורטת תקפיץ את המחיר בעשרות אחוזים. 

חשבונית כזו אני מוכן לקבל במכולת, ויש אנשים שזה מתאים להם אבל פות"ש לא נשמע אחד כזה. 

לא כתבתי שאני מניח, כתבתי בהנחה. זו אינה אותה משמעות. 

כל אחד שיעשה מה שמתאים לו.

אני לא מכיר מוסך עם חשבונית מודפסת ומקטים מפורטים עם פירוט העבודות שפותש ציין ובמחיר שמצויין בחשבונית שצרף, גם לא קרוב לזה. 

לכן, שוב, בהנחה שהחלפים והעבודה זהה, אני אישית הייתי מעדיף את המחיר שצויין בחשבונית שלו על פני חשבונית מפורטת. 

יתרה מכך, לפי הניסיון האישי שלי, אין קשר הכרחי בין מה שכתוב בחשבונית לבין מה שבוצע בפועל. לרוב זה קורה עם רכבי ליסינג / השכרה, אבל נתקלתי בזה גם ברכבים בבעלות פרטית. 

פורסם (נערך)

קניתי רצועה של אלטרנטור למאזדה עכשיו עלה לי 100 שקל "חברת מיצובישי יפן " אמרו לי שזה מתאים גם למאזדה במוסך זה היה עולה 250 בלי מעמ , מזרק אירודיום עולה 65 שקל במוסך היה עולה 125 שקל לפני מעמ אם לא יותר ולא כולל עבודה מנפחים חלקים מנפחים הכול שם , מה שמפחיד אותי עכשיו זה הרצועה של האלטרנטור אבל אמרו לי שאין סימנים של קרעים או סדקים שמו לי ספריי על הרצועה אולי להשתיק את הרעש קצת , שאני עושה רוורס יש רעש קצת של מתכת חריקה קלה רעש לא חזק אולי זה בגלל הרפידות האחוריות צריך לשאול אותם וגם שלוחצים על הגז יש רעש מכני כמו קפיץ רעש קל כזה מעצבן אמרו לי שזה גם עניין של שימון בעיקרון החלקים הקשים עברתי מה שאני מתלבט אם לשים מצתים פשוטים ב 30 שקל למנוע 1600 שלי BK או לשים אירודיום כל מצת 65 שקל הציעו לי NGK שווה משהו ? הבנתי שזה עוזר ב 10-20% לתאוצה צריכת דלק זה שיפור מאוד קטן 

עריכה אחרונה על ידי M3-2008
פורסם

כתבו לך כבר שזה מחיר טוב

אתה עדיין מתעקש מסיבה לא ברורה שעקצו אותך

אז בשביל לעשות לך טוב על הלב נזרום איתך

"המוסך שהיית בו הוא מוסך נוכל

הדביק לך עקיצה של החיים

כל מקום שפוי אחר ב500 שקל היית סוגר סיפור

לא מבין איך אתה נותן שככה יעקצו אותך"

מקווה שהספיק

• מצחיק 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 6 שעות, M3-2008 כתב:

כתוב בחשבונית דיסקיות אחוריות אבל בפועל זה 2 רפידות בכל גלגל זה לא הצלחת לא יודע למה הוא השתמש במונח "דיסקיות "

יש למוסכניקים, במיוחד ותיקים, הרגל לקרוא לרפידות "דיסקיות" ולצלחות "דראמים". אלה המונחים הכי מבלבלים שאני מכיר, כי אנשים מבינים צלחות ותופים.

לפני 3 שעות, M3-2008 כתב:

הציעו לי NGK שווה משהו ?

אחת החברות הטובות ביותר למצתים. תקפיד לקנות דגם שמיועד למנוע שלך.

ifr5e11.jpg

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

@amosbmw המונח ״דיסקיות״ במובן רפידות בלמים, ותיק מאוד. אני מכיר אותו עשרות שנים. אז סביר שבעלי מקצוע ותיקים משתמשים בו. המונח ״רפידות״ במשמעות זו, וגם במשמעויות אחרות, יחסית חדש.

מעולם לא נתקלתי במי שקורא לצלחות הבילום ״דראמים״. המונח הזה שמור לבלמי תוף, כמובן שמדובר בתרגום מילולי מאנגלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה לא נתקלת, תנסה לדבר עם מוסכניקים מעל גיל 60 ותיתקל בזה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 6 שעות, amosbmw כתב:

אחת החברות הטובות ביותר למצתים. תקפיד לקנות דגם שמיועד למנוע שלך.

אם כבר מדברים, DENSO איתם באותה רמה נכון?

האם מי שיש לו פלאגים פלטינום מהמפעל יכול לשים אירידיום?

תודה

פורסם

מצתים של בוש לא יותר טובים מ NGK או שאין הבדל ? 

בקשר לרצועה של האלטרנטור להתקין או לא ? קניתי רצועה חדשה מיצובישי ב 100 שקל לקחתי את הרכב למוסך המכונאי אמר לי שאין קרע / סדקים / כלום בישן אבל הוא שנים אצלי מ 2014 שאני מ 2014 עד היום עשיתי 60 אלף ק"מ 

יש לי נטיה גרועה לנסוע במאזדה עד שנדלק האור הצהוב של הדלק ואז לנסוע 2-3 ק"מ גג ולתדלק זה יכול להרוס את הפילטר דלק ? לא לרדת מהרבע מיכל דלק ? כי מהרגע שנדלק האור הצהוב יש 5 ליטר לא ? 

פורסם
לפני 1 דקה, M3-2008 כתב:

יש לי נטיה גרועה לנסוע במאזדה עד שנדלק האור הצהוב של הדלק ואז לנסוע 2-3 ק"מ גג ולתדלק זה יכול להרוס את הפילטר דלק ? לא לרדת מהרבע מיכל דלק ? כי מהרגע שנדלק האור הצהוב יש 5 ליטר לא ? 

מכיר מהנדס מכונות ותיק מאד שטוען שכן, והוא לעולם לא יורד מתחת לרבע מיכל, ראיתי בפורומים שכותבים שלא בטוח שזה פוגע, צריך לחכות לעוד תגובות

פורסם
לפני 6 שעות, נהג מירוצים ותיק כתב:

כתבו לך כבר שזה מחיר טוב

אתה עדיין מתעקש מסיבה לא ברורה שעקצו אותך

אז בשביל לעשות לך טוב על הלב נזרום איתך

"המוסך שהיית בו הוא מוסך נוכל

הדביק לך עקיצה של החיים

כל מקום שפוי אחר ב500 שקל היית סוגר סיפור

לא מבין איך אתה נותן שככה יעקצו אותך"

מקווה שהספיק

אתה יודע שרפידות בלמים עולות 75-150 שקל ? וזה בא רביעיה בקופסא והוא שם לי 2 בכל גלגל אחורי , טיפול אמרו לי זה 250 שקל במאזדה הישנה כולל שמנים הכול , והניקוי מצערת זה בין 250-350  הוא עבד על זה שעתיים לא יודע איך החישוב שלו היה אבל במוסך הזה הוא נותן מחירים תמיד ללא מעמ ואז מוסיף את המע"מ אבל הייתי בטוח שהמחיר יהיה גג 1050 לא יותר 500 שקל הרפידות / 250 טיפול 10,000 ו 300 שקל הניקוי מצערת  = 1050

לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

מכיר מהנדס מכונות ותיק מאד שטוען שכן, והוא לעולם לא יורד מתחת לרבע מיכל, ראיתי בפורומים שכותבים שלא בטוח שזה פוגע, צריך לחכות לעוד תגובות

שאלתי כמה מכונאים היום אף אחד לא יודע אם הפילטר דלק סתום זה מיכל סגור פשוט מחליפים המכונאי הקודם הסתכל עם פנס ואמר " חדש " כנראה יש טכניקה שרואים אם יש נזילה או משהו

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...