Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ביונדאי I-10 רובוטית חד מצמד . שנת 2022 .

הרכב עם 36000 ק"ם. ונלקחה בחשבון האופצייה של החלפת הקלאצי...

הגיר [ הקלאצי ] מתחיל להחליק מידי פעם, בסביבות 3000 סל"ד בעיקר בעליות.

במורשה רוצים 550 שקל, על "בדיקה בנסיעה" של 5 דקות, לא כדי לתקן, אלה כדי לתת רק הצעת מחיר בלבד, לפני תיקון. 

ובכלל אני שואל כאן, כמה כבר יכול לעלות תיקון כזה ?

פורסם

לפי מה שיודע קיה ויונדאי נותנים 5 שנות אחריות על הגיר. תנסה לבדוק מה כוללת האחריות ואם ניתן לתקן דרך זה.

אישית פחות מכיר את הגיר הספציפי, אבל לכל הפחות זו נשמעת לי בדיקה מוזרה.

פורסם

מקובל לגבות תשלום על בדיקה, שמקוזז מידה ומוצאים בעיה ומחליטים לתקן. הסכום שמוצע גבוה אבל אולי ככה זה במורשה עם האינפלציה (?)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא ניתן לדעת ללא בדיקה מה הבעיה ומכאן מה העלות.

לי אישית נשמע מוגזם כי הצעת המחיר לא רחוקה ממחיר של טיפול שוטף שבו נהוג במורשי יבואן לבצע נסיעת מבחן לאחר הטיפול. 

מציע שתפנה למספר מורשי יבואן, תסביר את הבעיה ותברר על אחריות היצרן. 

אישית הייתי ניגש לזה שהכי קרוב למישהו שנשמע בן אדם שיעשה הכל כדי לעזור. 

אם אתה לא מאלו שיכולים לזהות בני אדם דרך הטלפון, תבקש ממכר שיבצע את השיחה במקומך. 

פורסם

נכון לעכשיו, אשתי הפכה להיות חברה במועדון הרכבים בעלי הגירים הרובוטיים החד-מצמדיים...

לטוב או לרע.

אנחנו גרים באילת. זה הרכב שלה ,ואין לנו הרבה אופציות כאן .

בכל מקרה הקלאצי [כנראה] לא יהיה כלול במסגרת האחריות יצרן.

בשלב הזה כנראה אוותר על ה"תענוג" לתקן את הרכב אצל היבואן, ואבחר מוסך אחר פה בעיר.

מקווה רק שזה לא יהיה מעל 3000-3500 שקל, כל הסיפור הזה...

פורסם (נערך)

מעבר לנושא המחיר, שנראה לי קצת מוגזם, הרבה אנשים מתבלבלים בין 2 סוגים של שירותים שמציעים המוסכים, תיקונים ודיאגנוסטיקה.

זה ברור שאתה לא יכול לתקן משהו שאתה לא מאבחן אותו קודם, אבל זו גם זכותך לקבל הצעת מחיר ולסרב לה, אחרי שהמוסך טרח והשקיע שעות עבודה ושעות ליפט ואבחן את הבעיה.

אז כשאתה מגיע עם בעיה, אתה קונה שירות דיאגנוסטיקה מהמוסך, שמתקזז בד"כ אם אתה מחליט לתקן שם. 

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • אהבתי 2
פורסם

לא בדיוק.

במנועים מודרניים, יש רכיבים שמאוד קשה להגיע אליהם, וברגע שאתה מפרק לצורך הדיאגנוסטיקה, לפעמים אתה צריך להחליף אטמים או ברגים חד פעמיים, ואולי גם לרוקן שמן מנוע/גיר/בלמים וכו'.

לפעמים לוקח מספר שעות של פירוק והרכבה עד שאתה מגיע לחלק שאתה צריך לאבחן. 

זה לא כ"כ פשוט כמו שזה נשמע.

פורסם

נו, והיצרנים לא מציינים כמה זמן עורכים הפירוקים וההרכבות? מציינים. אז יחייבו על כמה שעות אם ישנו הגיון בעבודה הזו. במקרה שלך זה לא רק אבחון אלא העבודה עצמה.

לא מדובר במדעי הטילים, ו-5 דקות נסיעה לא צריך להיות שעת עבודה. איחוליי למוסכניק שייפגש עם שופט במקרה כזה, אם הוא ירצה בכלל להיכנס למצב. המקרה לא שונה מחיובים תקינים, למשל, של החלפת פילטרי אוויר/מזגן ועבודה על בלמים. גם שם מדובר על עלויות נמוכות יחסית של עבודה בדקות. בתחום הרכב, לגבות כמה שבא לי לא יעבוד חוקית.

פורסם
לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

לפי מה שיודע קיה ויונדאי נותנים 5 שנות אחריות על הגיר. תנסה לבדוק מה כוללת האחריות ואם ניתן לתקן דרך זה.

אישית פחות מכיר את הגיר הספציפי, אבל לכל הפחות זו נשמעת לי בדיקה מוזרה.

אין אחריות על מצמד, אצל שום יצרן

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 33 דקות, mcaspi כתב:

בתחום הרכב, לגבות כמה שבא לי לא יעבוד חוקית.

לא הבנתי,

יש חוק שונה בתחום הרכב?

השאלה של פות"ש רלוונטית לכל טכנאי שמגיע הביתה לתקן מוצרי חשמל - טכנאי הוגן יציין כבר בשלב ההזמנה כי יש עלות לביקור גם ללא תיקון, אבל המחיר של הביקור לא מפוקח חוקית כמה שידוע לי

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...