Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמעט איבדתי את הפקק של ה- heat pipe exchanger

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי להגיע ל bleeding valve של ה heat exchanger כדי להחליף נוזל בלמים הייתי צריך לפרק את כל ה air intake housing ולהגיע לשם

הוצאתי את הפקק וכמעט נפל לי, אם הוא נאבד, איך אני מוצא תחליף? לא מצאתי ב cars245

ep6/ep6c bleeding valve heat exchanger screw/cork ?

תודה לעוזרים

IMG_20251025_163910.jpg

פורסם (נערך)

אני מחפש להחליף נוזל קירור.. פתחתי את הבורג הזה ולא יצאו מים, בקושי (טעיתי כשכתבתי בלמים ולא קירור)

אז יש אחד אחר?

תודה על העזרה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

ממליץ לך למצוא קטלוג חלפים מסודר של היצרן. לעתים היצרן מספק אותו בחינם. בהיעדר קטלוג רשמי כזה, אתה יכול להיעזר באתרים כמו PartSouq, שלמעשה נותנים לך גישה לאותו קטלוג דרך הממשק שלהם. בקטלוג, תמצא את החלקים באזור הרלוונטי, עם תרשים. במידה והפקק הזה קיים בנפרד, תוכל לראות את מספרו הקטלוגי ולחפש לפיו. במידה ולא, תראה את הרכיב הגדול יותר שהוא חלק ממנו (אולי חיבור הר' של הצינור נמכר בנפרד, אם לא - כל הצינור, וכו').

• רעיון טוב! 2
  • פיתרון
פורסם

זה פיית ניקוז על בית טרמוסטט של מנוע 1.6 דיזל של PSA, היא נמכרת בנפרד והפקק נראה אותו פקק. 

חפש לפי המק"ט שרשום שם.

IMG_20251026_151144.thumb.jpg.2e67a3c452df630d8e39374784a8cc42.jpg

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 16 דקות, Buki כתב:

זה פיית ניקוז על בית טרמוסטט של מנוע 1.6 דיזל של PSA, היא נמכרת בנפרד והפקק נראה אותו פקק. 

חפש לפי המק"ט שרשום שם.

IMG_20251026_151144.thumb.jpg.2e67a3c452df630d8e39374784a8cc42.jpg

1. תודה ענקית. זה הפקק הדרוש.

2. במידה ופתחתי את ה Heat exchanger pipe ולא יצאו מים כמעט בכלל - ז"א שזה לא הפיית ניקוז הנכונה, ויש עוד מקום לנקז ממנו נוזל+אוויר, נכון? פשוט מי שהכין את המדריך ראה מקום עם פיית ניקוז והתלבש על זה?

פורסם

בוא ננסה לחשוב. 

פיית הניקוז זו הנקודה הכי גבוהה במערכת.

היא מסתכלת כלפי מעלה.

בהנחה שפתחת את הפקק כשהמנוע היה כבוי וקר, אין לחץ במערכת.

למה שיצא נוזל דרך הפתח במקום הכי גבוה במערכת שאין בה לחץ?

בעת מילוי המערכת אנחנו אמורים לראות שייצא משם נוזל ואז מיד לסגור את הפקק אבל בעת המילוי אנחנו ממלאים את המערכת מעל גובה פיית הניקוז באמתעות  בקבוק מגביה (אמרו להיות מוזכר במדריך).

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

בוא ננסה לחשוב. 

פיית הניקוז זו הנקודה הכי גבוהה במערכת.

היא מסתכלת כלפי מעלה.

בהנחה שפתחת את הפקק כשהמנוע היה כבוי וקר, אין לחץ במערכת.

למה שיצא נוזל דרך הפתח במקום הכי גבוה במערכת שאין בה לחץ?

בעת מילוי המערכת אנחנו אמורים לראות שייצא משם נוזל ואז מיד לסגור את הפקק אבל בעת המילוי אנחנו ממלאים את המערכת מעל גובה פיית הניקוז באמתעות  בקבוק מגביה (אמרו להיות מוזכר במדריך).

אתה מתכוון למלא נוזל קירור שהמנוע כבוי וכשיוצא הנוזל החדש (ללא בועות) לסגור את הפקק, הבנתי אותך נכון ?

פורסם
בתאריך 26.10.2025 בשעה 18:11, Deutz912 כתב:

אתה מתכוון למלא נוזל קירור שהמנוע כבוי וכשיוצא הנוזל החדש (ללא בועות) לסגור את הפקק, הבנתי אותך נכון ?

חייבים לייצר לחץ כדי שיצאו מים ... פה בסרטון הוא מנקז מים חמים (מסוכן) אבל כשהוא פותח את הפקק לא יוצא אוויר בכלל, מוזר. לא מבין את זה. כרגע לא מחליף לבד.

פורסם
בתאריך 26.10.2025 בשעה 16:17, גולדן191 כתב:

אמור זה שם של דג

*סוג. 

סוג של דג. 

אמנון, זה יכול להיות גם וגם. :lol:

וטוב שלא נפל לך ה-710.

ABX | Blog: WTF is 710?

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...