Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המצב חברימים? 

אני מתעניין במחשב דיאגנוסטיקה מצידי יכול להיות דונגל בלוטוס שצריך להתקין עך הטלפון אפליקציה או מה שלא יהיה.. לא קריטי!

מה שחשוב:

-סורק תקלות לרוב סוגי הרכבים (אלו הנפוצים בישראל)

- אפשר לבדוק בזמן קנייה קילומטר מקורי בין אם דרך מערכת abs או גיר או מנוע או לא משנה מה

-אפשרות לאיפוס תקלות (למרות שכל דונגל של 20 דולר יעשה את זה) 

-אפשרות לקידוד מפתחות

- אופציה ללימוד גיר (כמו למשל לאחר החלפת קלאצים או מכטרוניק) ובכללי לימודים כאלו ואחרים כמו חיישן צעדים ולא חייב משהו מוגזם רק שיהיו קצת אופציות מעבר לסתם לבדוק תקלות ולאפס.

-קריאת נתונים בזמן אמת (live data)

עדיפות לאחד מאלו שיש עידכונים חינם לכל החיים או שאפשר לרכוש סוג של מנוי אבל לא משהו יקר (בכל זאת זה לא הולך לשרת מוסך סתם אדם חובב בתחום) תקציב של בערך 1000- 1500₪ 

מעוניין בחדש לגמרי אם יש המלצה על מכשיר מסויים מאליאקספרס 

*במידה ויש מכשיר שיכול לענות על הצרכים שלי והוא זול יותר גם מתאים! שוב זה בכל זאת רק בגדר תחביב ולא הולך לשמש לשירותי מוסך או עסק בתחום

פורסם

אהלן,

חפרתי את רדיט במשך 10 דקות, אין מכשיר שמתאים לכל סוגי הרכבים או לרובם, במחיר של כ 400$, צריך להעלאות את התקציב לכ- 1000$

אם התקציב הוא גג 500$, זה יהיה לכמה סוגי רכבים בודדים (למשל, VW סקודה ופורד)

פורסם

גם אני חיפשתי בזמנו מכשיר כדוגמת אלה המשמשים מוסכים ובודקי רכב.

הפופולרים בשימוש (יש לא מעט סרטונים של בודקים מקומיים) הם של autel. כמו זה https://a.co/d/9p5ZdUL

או של launch https://a.co/d/9p5ZdUL

לשניהם יש שדרוגים כחלק מהשירות, לחלק גם בחינם. חלק משלוח חינם (אלה שקישרתי למשל) .

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 20.10.2025 בשעה 19:26, zaf כתב:

גם אני חיפשתי בזמנו מכשיר כדוגמת אלה המשמשים מוסכים ובודקי רכב.

הפופולרים בשימוש (יש לא מעט סרטונים של בודקים מקומיים) הם של autel. כמו זה https://a.co/d/9p5ZdUL

או של launch https://a.co/d/9p5ZdUL

לשניהם יש שדרוגים כחלק מהשירות, לחלק גם בחינם. חלק משלוח חינם (אלה שקישרתי למשל) .

מה לגבי thinkcar 689 bt? 

לפי מה שהם אומרים הרבה אפשרויות פתוחות עידכונים חינם לכל החיים מכיר? ממליץ? 

המחיר שלן עומד על 440 דולר.

שאלה נוספת לגבי מכס...

נכנס חופשי? יש צורך לשחרר? עלויות נוספות?

פורסם (נערך)

אני קניתי elm 327

והתקנתי אפליקציה carscanner בחינם

יש קריאות ב live data

ואפשר לשדרג בעוד כמה שקלים

בשבילי זה מעל ומעבר עזר לי לקרוא סנסורים גם בערכים וגם בגרפים ומתעדכן ב real time

Elm327 עולה באיזור 10 דולר.

לא חושב ששווה לי להשקיע לי יש רכב חשמלי ואני מתכנן לקנות גם לאישתי והסקנרים לרכב חשמלי הם אחרים

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

כל הסקנרים הזולים הבסיסים לא קוראים את הלוגים של המערכות רק קודי תקלה.

הנה מה שעושה ה327.      https://en.wikipedia.org/wiki/ELM327

הבחור רוצה לוודא שמה שמוצג בלוח השעונים על כמות הקילומטרים שנסע הרכב וגם להשוות עם קריאות ממחשבי הגיר והabs , וזה לא ניתן עם קורא בסיסי. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

@zaf

מה אתה מגדיר "לוגים"?

אגב, לדעתי כנראה כן אפשר.

זה נראה לי יותר שאלה של התוכנה (כגון על הטלפון) מאשר החומרה.

בסקירה לא מקיפה שעשיתי, התוכנות בגרסאות החינם לא נותנות לראות את הערכים שהם פר-יצרן ולא כלליים כחלק מסטנדרט ה-OBD הבסיסי.

אבל דברים כגון Freeze Frame, Readiness Tests, Live Data אפשר לראות.

בלי קשר למה התוכנות יכולות לעשות, נראה שרובן עד כולן לא מוצלחות מבחינת ממשק, שגרוע ומבולגן.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני שעה, elera כתב:

מה אתה מגדיר "לוגים"?

image.png.fcb30b6327ad3be7e46317e1620b5404.png

ה ECU הינו מחשב לכל דבר ורושם באופן רציף את כל נתוני המנוע לקובץ . log שנשמר כל ״חיי המחשב״ . לכן המכשירים קוראים את מה שקרוי live data, כלאמר הנתונים שנקראים מכל החיישנים, אבל לא כל הנתונים ניקראים על ידי הקוראים הזולים. זה לא פונקציה של התוכנה בטלפון, זוהי התוכנית המובנת בסורק שיודעת לגשת לרשומה המתאימה לקרוא את נתוני המונה , כך גם נתוני שעות מנוע, שעות גיר, מרחק שהגיר עבר, מרחק שנרשם במחשב ה ABS.

ככה עולים על זיוף בין מה שמראה המונה בלוח השעונים למה שהמונים הפנימיים קראו.

הנה אחד obstar לא זול אבל עושה הכל

https://he.aliexpress.com/item/1005008447587664.html?spm=a2g0o.tesla.0.0.41caOhUXOhUXkR&pdp_npi=6%40dis!ILS!₪6%2C270.99!₪5%2C016.79!!!!!%402101062a17613396760264719ecd28!12000045183189720!btfpre!!!!1!0!&afTraceInfo=1005008447587664__pc__c_ppc_item_bridge_pc_main__0iQKiT0__1761339676106&gatewayAdapt=glo2isr

דוגמא לשימוש (מסוכן) 

בכל מקרה, מחשבי היצרן יראו את כל היסטוריית השינויים שנעשו במחשב מיום הפעלתו לראשונה.

פורסם (נערך)

זה יעשה לך את העבודה במלואה

KINGBOLEN K7

KINGBOLEN K8 PRO/ELITE

מחיר של הK7 הוא כ 800 ש"ח

של ה K8 כ 1200 ש"ח (דגם שיצא חדש)

ויש לך גם את זה KINGBOLEN S6 ב 600 ש"ח הוא גם יעשה את העבודה

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, zaf כתב:

ה ECU הינו מחשב לכל דבר ורושם באופן רציף את כל נתוני המנוע לקובץ . log שנשמר כל ״חיי המחשב״ .

יש דוגמאות לאיזה נתונים, ובאיזה תדירות הם נשמרים?

אם נניח 500 בייט לשניה, 250,000 ק"מ, ו-50 קמ"ש בממוצע, זה כ-9GB.

לפני 21 שעות, zaf כתב:

זה לא פונקציה של התוכנה בטלפון, זוהי התוכנית המובנת בסורק שיודעת לגשת לרשומה המתאימה

אני לא יודע בוודאות, אבל מניח שכולם בימינו משתמשים ב-CAN bus כסטנדרט הפיזי. אז זה הדבר היחיד שצריך תמיכת חומרה. נראה שהיו 3 גרסאות לאורך השנים.

ברמה הלוגית כנראה כולם יהיו OBD2/EOBD, וזה רק עניין תוכנתי. גם אם יש סוגי מידע שייחודיים ליצרן, סביר שזה יהיה על הפרוטוקול הזה.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

קח 

• מעניין 1

פורסם

יש מודלים ששום מאבחן גנרי לא יעזור. GM, ISUZU, תצטרך TECH2 שהמקורי עולה בסביבות 800$, יש ברשתות מיני חיקויים ברבע מזה אבל לך תדע מה אתה מקבל.  

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

שם המשחק הוא קודי הגישה לקריאת הרשומות במחשב. לקוראים הגנרים יש את הסט הבסיסי הפתוח לכולם. אבל כל יצרן שומר לעצמו את קודי הגישה הייחודיים לו ואלו זמינים רק ליצרני ציוד שהיצרן ״חפץ ביקרם״ או כאלו שביצעו הנדסה לאחור של הקריאות תוך שימוש במכשיר של היצרן וניתוח האותות על מנת לשחזר במכשירים התואמים. 

בכל מקרה תמיד (אלא אם תמחק לחלוטין את תענת היצרן מהמחשב (כמו להסיר מערכת הפעלה ממחשב שלך) תמיד תהיה רשומה ״חסויה״ של האירועים לאורך חיי המחשב, כלאמר קובץ טקסט למעשה שרושם רשומה בודדת שכוללת מתי התחברו לקריאה, עם חותמת זמן וערכים כמו מה בוצע (קריאה/שינוי) ומה הערך שהיה. זה לא יוצר קובץ גדול בכלל. 

פורסם

אני לא חושב שיש יותר מדי אבטחה בתקשורת הזאת, אם בכלל.

הנקודה היא שגם אם יוצרי תוכנות "לא מורשות" יצטרכו להתאמץ, זה עדיין עניין ברמת תוכנה, לא חומרה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...