Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר באופל אסטרה 2017

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי אופל אסטרה k דגם innovation 1.4T משנת 2017.

המצבר שיש לי ברכב הוא עדיין מצבר מקורי שיצא עם הרכב מהמפעל (כתוב עליו הלוגו של הייצרן GM בגדול וגם לפני שנה הלכתי לשנפ לבדיקה שלו והבודק היה בהלם..).

לפני שנה אמרו לי שהמצבר עדיין סבבה בבדיקה, אבל האם כדאי לי להחליף מצבר כשמדובר במצבר ששרד עד עכשיו עוד מ2017?

תודה

פורסם (נערך)

לא.

יש מקרים של מצבר שמחזיק גם עשור

בלי קשר, אני מקווה שאתה מחזיק בוסטר ברכב לכל מקרה שלא יבוא

אם לא, ממליץ על UTRAI מעליאקספרס

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

לי יש אסטרה J מנוע 1.4 שנת 2013, אומנם לא המצבר המקורי אבל היה לי מצבר של start up משנת 2019 והחלפתי אותו רק השנה במאי. אחרי 6 שנים.

אם יש לך רכב נוסף בבית וכבלים או לחלופין בוסטר ואתה יכול להרשות לעצמך להמשיך ככה עד הרגע שהמצבר יחליט לשבוק תעשה את זה. אתה יכול גם להקדים את המאוחר ולהחליף אבל לשיקולך.

אחרת נראה לי דיי מתבקש להחליף אם אתה לא רוצה למצוא את עצמך בבוקר ממהר והאוטו לא מניע. המצבר שלך קשיש וכנראה שבקרוב מאוד הוא יעשה את שלו

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Royx182 כתב:

אבל האם כדאי לי להחליף מצבר כשמדובר במצבר ששרד עד עכשיו עוד מ2017?

לא.

תחליף מצבר כשיילך מצבר.

יש מצברייה ניידת של אוטו דיפו עד הבית.

יש מצבריות ניידות של כל מיני ארחי פרחי עד הבית עם מצברים טובים לגמרי ואפילו במחירים בסדר לגמרי, אבל עם תוספת במחיר של עוד 100-150 ש"ח בגלל המשלוח עד הבית והטרחה שבלהתקין את המצבר (לא תמיד זה סופר פשוט, בדר"כ זה סופר פשוט).

לא בעיה גם לקפוץ להביא מצבר מאוטו דיפו שבוע לפני שהמצבר הישן שובק חיים לגמרי.

איך?

מצברים ישנים שעומדים למסור נפשם הלאה בדר"כ לא מתים בבום, הם תמיד נותנים אותות אזהרה לפני שהם מתעלפים לגמרי (כל מיני שטיקים חשמליים ברכב - חלונות חשמל פתאום לא עובדים, האורות מהבהבים בצורה מוזרה נחלשים ומתחזקים, מגבים ברכב פתאום לא עובדים וכו' - כל אלו קרו לי).

שורה תחתונה - זו לא תחזוקת מנע להחליף מצבר ישן מאוד מראש רק כי הוא ישן, למרות שיש פה כאלו שעושים את זה ומרגישים נהדר לגבי עצמם, בעיקר כי הם מפחדים מלהיתקע... זו סתם תחזוקה מקדימה לדעתי שלא "שווה" הרבה.

כשימות המצבר הנוכחי - יוחלף.

כשנגיע לגשר - נחליף אותו.

לפני כן זה לא Issue בכלל.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, DAHUJI כתב:

יש מצברייה ניידת של אוטו דיפו עד הבית.

רק מוסיף, ולא יודע אם זה ענין נקודתי או לא, אבל לאחרונה אבא שלי השתמש בשירות שלהם שהיה בסדר גמור בסה"כ, אבל בניידת הם החזיקו רק מצברים של שנפ או וארטה ולטענת הבחור אין אפשרות לבקש משהו אחר מהסניף. 

לפני שעה, DAHUJI כתב:

א בעיה גם לקפוץ להביא מצבר מאוטו דיפו שבוע לפני שהמצבר הישן שובק חיים לגמרי.

איך? מצברים ישנים שעומדים למסור נפשם הלאה בדר"כ לא מתים בבום...

אין לזה חוקיות מוחלטת.

במקרה הנ"ל, הרכב של אבא שלי אפילו לא נפתח מהשלט שלא לדבר על להתניע כשכמה ימים לפני התניע בסדר גמור (ושום תופעות מוזרות) לטענתו.

יש לו אפילו בוסטר בתא איחסון בתא מטען, אבל הדלת האחורית נפתחת רק עם כפתור חשמלי בלי אפשרות למפתח, ולא היה לו כוח לזחול מהמושבים האחוריים לנסות לחלץ אותו...

גם יכולים להיות מקרים ששוכחים אור דולק ברכב וזה יגמור מצבר אם לא מדובר רק ביום-שניים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
Just now, Tom_22 כתב:

רק מוסיף, ולא יודע אם זה ענין נקודתי או לא, אבל לאחרונה אבא שלי השתמש בשירות שלהם שהיה בסדר גמור בסה"כ, אבל בניידת הם החזיקו רק מצברים של שנפ או וארטה ולטענת הבחור אין אפשרות לבקש משהו אחר מהסניף. 

ייתכן.

Varta זה הטופ, אבל יקרים מדי לדעתי ביחס לחלופות האחרות.

יש במצברייה הניידת (מנסיון) גם מצברי Start Up שהם Varta כמעט לכל דבר ועניין מאותו המפעל (שניהם בייבוא של טלרון), חוץ מהאחריות (שנה אחריות במקום שנתיים).

אם אפשר להתקשר לפני מות המצבר למצברייה הניידת של אוטו-דיפו, יש שם בחור ממש נחמד שעונה במשרד וקובעים איתו והוא ממש מועיל ועוזר.

לפני 2 דקות, Tom_22 כתב:

אין לזה חוקיות מוחלטת.

במקרה הנ"ל, הרכב של אבא שלי אפילו לא נפתח מהשלט שלא לדבר על להתניע כשכמה ימים לפני התניע בסדר גמור (ושום תופעות מוזרות) לטענתו.

יש לו אפילו בוסטר בתא איחסון בתא מטען, אבל הדלת האחורית נפתחת רק עם כפתור חשמלי בלי אפשרות למפתח, ולא היה לו כוח לזחול מהמושבים האחוריים לנסות לחלץ אותו...

גם יכולים להיות מקרים ששוכחים אור דולק ברכב וזה יגמור מצבר אם לא מדובר רק ביום-שניים.

מסכים מאוד ואתה צודק מאוד.

אין חוקיות, אבל מהניסיון שלי, מצברים שעומדים למות ממש מסמנים לפני זה (חודש לפני? שבוע לפני? - כמו שרשמת אין חוקיות), וצריך להיות רגיש לסימנים, כמו שצריך להיות רגיש לרעשים ברכב.

קשה להיות רגיש לסימנים של מצבר שעומד להתפגר כמו שקשה להיות רגיש לרעשים ברכב. יש כאלו שטובים בזה ויש להם תשומת לב "טבעית" ויש כאלו שאין להם תשומת לב "טבעית".

בנוסף, זה קשה כי לפעמים חושבים שמשהו מתקלקל ברכב ולא מקשרים את זה למתח נמוך של המצבר העומד להתפגר...

לפני 4 דקות, Tom_22 כתב:

כל הטכנולוגיה הזאת... כפתורים, "נוחות", אלקטרוניקה, מנגנונים חשמליים.

מבחינתי איכס... פשוט איכס.

אבל זה מה שהציבור מעריך ורוצה.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 דקות, DAHUJI כתב:

יש במצברייה הניידת (מנסיון) גם מצברי Start Up שהם Varta

אז כנראה שמדובר באמת בענין נקודתי, או שהשתנה מאז אתה נעזרת בהם.

הוא גם התקשר למשרד וענו לו שרק מה שיש בניידת הולך. ואותו דבר נותן השירות בניידת.

וכן, מכיר לגבי סטארט-אפ.

לפני 6 דקות, DAHUJI כתב:

כל הטכנולוגיה הזאת... כפתורים, "נוחות", אלקטרוניקה, מנגנונים חשמליים.

ואצלו מדובר עוד ברכב מאוד לא טכנולוגי יחסית. קיה סיד 2010 סטיישן.

אבל התא מטען עדין נפתח רק עם כפתור חשמלי ואין גיבוי מכני חיצוני.

• מבאס 1
פורסם
לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

הוא גם התקשר למשרד וענו לו שרק מה שיש בניידת הולך. ואותו דבר נותן השירות בניידת.

אני התקשרתי לפני למצברייה הניידת כשעוד עשיתי סקר שוק יום-יומיים לפני, דיברתי עם הבחור המאוד נחמד שם (זה היה בסביבות 2020), המצבר כבר היה מת והרכב בחנייה.

הגעתי עם אוטובוס לעבודה (זה רגיל אצלי, נוסע המון בתחב"צ וגם מעדיף), התקשרתי וקבעתי עם הבנאדם ביום חמישי בצהריים לגבי המתח של המצבר (50Ahr), המותג (Start Up) והמחיר (490 ש"ח).

הבחור של המצברייה הגיע עם הטנדר ועם המצבר שלי בשישי על הבוקר בול בזמן , החליף את המצבר ב- 5 דקות וגם קיבל טיפ של 20 ש"ח (להגיע בזמן בשבילי זה שירות של אירופה לא ישראל).

חוויה 10/10.

מעניין שלפני כחודש רכשתי מצבר של Start Up לרכב הנוכחי שלי ("מאוהב" במותג הזה יש לי ניסיון מעולה איתו), מתח 60Ahr, והוא עלה לי רק 470 ש"ח... אגב יוקר מחייה, המחיר ירד.

לפני 4 דקות, Tom_22 כתב:

אבל התא מטען עדין נפתח רק עם כפתור חשמלי ואין גיבוי מכני חיצוני.

סליחה רגע שמסיט את תשומת הלב - זה משהו ידוע ברכבים מודרניים?...

כאילו יש את העניין הזה בעוד הרבה רכבים?

נשמע לי הזייה.

תכנון לקוי פר-אקסלנס.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא סקרתי כל רכב אפשרי לגבי הנידון 😅

יכול להיות שזה גם ספציפית בסטיישן, כי טכנית אפשר להשכיב את המושבים האחוריים די בקלות (פשוט גם בגילו כבר לא קל לזחול לאחור במקרה הזה). ואאל"ט יש אפשרות לפתיחה מכנית מבפנים (מאחורי הפאנל הפלסטי של הדלת). את הדלת הקדמית כמובן שאפשר לפתוח גם עם מפתח פיזי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני החלפתי את שלי. שהגיע לגיל 6.5 שנים. אפילו שהניע טוב. גם מצבר מקורי. אבל היתה תקופה שנסעתי כמעט כל יום.

המצבר של בוש. לא רמז אפילו רמז. אולי כי הכל מקורי. בלי קודן. וידני. 

ביום ראשון עשיתי נסיעה ארוכה. חצי שעה כל כוון. בשבת אחר הצהריים. הסטרטר תיקתק.  הוצאתי מהבית תבוסטר. ועזר לו. הניע.

החרי זה יצאתי לנסיעה. שבמהלכה עצרתי באיזה מקום. יום מוחוורת. היה סטרטר. אבל לא היה מספיק כח. אז עוד פעם בוסטר.

הבוש היה בן 4.5 חושב. אבל ירדתי בנסיעות. חשוב לי להדגיש שהמצבר היה בן שלוש. לפעמים נדלקה המנורה של ה SEP. אבל ככה היה לו כח. דוקה בקיץ שהלך. לא נדלקה המנורה. המנורה תמיד נדלקה. בקיץ.

לאומת זאת ברכב של אבא שלי החזיק פחות. אבל שם היה קודן. אוטומט. גם אלטו. היה איזה שבוע שהיה קצת התנעה הרוככה. אבל לא ייחסתי לזה חשיבות. שבוע אחרי זה. הניע כמו נמר.

מה שאני רוצה להגיד. זה שאין חוקיות אם הליכת מצבר. זאת דעתי.

• אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 19 שעות, Tom_22 כתב:

ואאל"ט יש אפשרות לפתיחה מכנית מבפנים (מאחורי הפאנל הפלסטי של הדלת).

בקרובת משפחה של הסיד, האפשרות לפתוח מבפנים דורשת כלי עזר. לא מובן חוסר ההיגיון.

tailgate2.webp

• מעניין 1
פורסם

כן. הוא שאמרתי. משהו בסגנון.

שים לב שגם פה מדובר בדלת חמישית ולא סדאן. תוהה איך שם (לגבי פתיחה מבחוץ, פחות מבפנים).

כמו כן, שים לב למלל - אם מישהו ננעל בטעות בפנים. זה חלק מתקנות שהושתו בנידון (אאל"ט התחיל בארה"ב בתחילת שנות ה-2000).

פורסם (נערך)

ככלל, ככל שנוסעים נסיעות ארוכות ובין עירוניות המצבר מחזיק יותר מעמד. אחותי נוסעת כל יום כמעט 100 ק"מ הלוך חזור נסיעה שמרביתה בין עירונית. ב 15 שנים האחרונות לפני שהיא עברה להבירדי לא היה מצבר שהחזיק פחות מ 5 שנים כולל מצבר שהיה מצבר מדבקה פשוט שנקנה מאחת מחנויות העשה זאת בעצמך. נסיעות קצרות בעיר במהירות נמוכה, התנעות מרובות הן בדרך כלל הסיבות שגורמות לקיצור חייו של המצבר. אני נוסע יום יום כ 60 ק"מ למקום עבודתי ומרבית הנסיעה היא בין עירונית במהירות גבוהה. כל מצבר שהיה לי החזיק לפחות 3 שנים. האחרון פשוט מת כי היה לי פנצר והשתמשתי בקומפרוסור במשך 15 דקות רצוף כאשר המנוע היה כבוי. המצבר היה בסוף חייו אבל לא הראה שום סימני גסיסה. אבל הצריכה הרצופה והעמוקה של הקומפרוסור קיצרה לו את החיים סופית באותו יום.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • רעיון טוב! 2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני שעה, Cerebral Cortex כתב:

ככלל, ככל שנוסעים נסיעות ארוכות ובין עירוניות המצבר מחזיק יותר מעמד. אחותי נוסעת כל יום כמעט 100 ק"מ הלוך חזור נסיעה שמרביתה בין עירונית. ב 15 שנים האחרונות לפני שהיא עברה להבירדי לא היה מצבר שהחזיק פחות מ 5 שנים כולל מצבר שהיה מצבר מדבקה פשוט שנקנה מאחת מחנויות העשה זאת בעצמך. נסיעות קצרות בעיר במהירות נמוכה, התנעות מרובות הן בדרך כלל הסיבות שגורמות לקיצור חייו של המצבר. אני נוסע יום יום כ 60 ק"מ למקום עבודתי ומרבית הנסיעה היא בין עירונית במהירות גבוהה. כל מצבר שהיה לי החזיק לפחות 3 שנים. האחרון פשוט מת כי היה לי פנצר והשתמשתי בקומפרוסור במשך 15 דקות רצוף כאשר המנוע היה כבוי. המצבר היה בסוף חייו אבל לא הראה שום סימני גסיסה. אבל הצריכה הרצופה והעמוקה של הקומפרוסור קיצרה לו את החיים סופית באותו יום.

וזו גם הסיבה שברדיט יש אנשים שמצבר מחזיק להם עשור?או שיש שם מותגים טובים יותר?

פורסם (נערך)

אם המצבר תקין אל תחליף, אני עשיתי עם אסטרה כזו 178000 ק"מ ו6 וחצי שנים על המצבר המקורי ולבסוף כבר החלפתי את האוטו עם המצבר המקורי שלו. 

המצברים האלו גדולים מאוד, נמצאים בבגאז ולמיטב זכרוני הוא היה 80 אמפר שעה, יכול להיות שהמצבר יחזיק לך עוד תקופה ארוכה.

תחזיק בוסטר ברכב ותחליף כשילך המצבר, נשמע שאתה עושה נסיעות ארוכות ומכבה את הסטארט-סטופ, מתכון נפלא לאריכות חיים של המצבר.

ברכב הזה המצבר מחזיק יותר זמן מהמנוע, ובטח שיותר זמן מהטורבו...

עריכה אחרונה על ידי Roycohen1979
  • מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...