Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע כמו ניסיון התנעה ולא התנעה מוצלחת. 

אפשר לנסות להחליף את קבלי ההתנעה של המדחס ושל המאוורר "על בליינד". העלות נמוכה וזה בכל מקרה צעד רצוי לאחזקה שוטפת של המזגן כל כמה שנים. העלות - סדר גודל של עשרות בודדות של שקלים.

רק תוודא שאתה מנתק את המזגן מהחשמל וממתין כמה דקות לפני פירוק הקבלים כדי למנוע סכנת התחשמלות. כמו כן, רצוי לצלם ולתעד את חיבורי החוטים.

• אהבתי 1
פורסם

עצות נהדרות וחשובות, שידועות לי ונלקחו בחשבון כחלק מהתהליך- תודה רבה. 

עכשיו, לא הבנתי משהו. 

יש יותר מקבל אחד למזגן? להבנתי הדלה אמור להיות רק אחד, שאחראי על הפעלת המדחס. מדוע מאוורר צריך גם כן קבל? 

במחשבה שנייה, מניח שזה קשור לעובדה שהוא חד-פאזי ולא תלת (לא זוכר כבר את הקשר במדויק, רק זוכר שיש) ולא בגלל שהוא צרכן כבד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@ברווז

הסבר קצרצר ופשטני על הצורך בקבל להתנעת מנוע השראה חד-פאזי: מנועי השראה מסמכים על העיקרון של שדה מגנטי מסתובב על מנת לייצר תנועה סיבובית. במנוע תלת-פאזי בגלל הפרשי התזמון בין מופעי הפאזות, ישנו נוצר בסלילי הסטטור של המנוע שדה מגנטי מסתובב באופן טבעי. לעומת זאת, במנוע חד-פאזי, מכיוון שלא קיים שדה מגנטי מסתובב אלא שדה מגנטי פועם (שינוי כיוון השדה הנגרם בגלל שינוי כיוון הזרם בפאזה), הרוטור לא יכול להתחיל להסתובב בעצמו. הפתרון: הוספת סליל נוסף לליפופי הסטטור במנוע (נקרא סליל עזר) והזנתו דרך קבל ההתנעה. משך הזמן שלוקח לקבל ההתנעה להיטען יוצר הפרש זמנים בין הזרם הזורם בסליל הראשי של המנוע לבין סליל העזר, ובכך נוצר שדה מגנטי מסתובב שמאפשר לרוטור להתחיל להסתובב. לרוב, לאחר התנעת המנוע, סליל העזר ו/או הקבל מתנתקים.

מסיבה זו, גם למנוע המניע את המאוורר במזגן יש קבל התנעה, למעשה, לכל מנוע השראה חד-פאזי "פשוט וקלאסי" כמעט יש קבל התנעה. כמובן שיש שכלולים ופתרונות אחרים, אבל זהו הפתרון הפשוט לבעיה הזו.

מנגנון הכשל של קבל מקולקל הוא פשוט: או שסליל העזר לא מקבל זרם דרך הקבל בכלל (במקרה של קבל מנותק) ואז לא נוצר שדה מגנטי מסתובב, או שהפרש הזמנים בין הזרם לסליל הראשי לבין סליל העזר קטן מדי (במקרה של קבל שקיבולו ירד) ואז השדה המסתובב חלש מדי מכדי לאפשר התנעה או קצר חשמלי, במקרה של קבל בו נפרץ החומר הדיאלקטרי. 

• אהבתי 5
פורסם

תודה רבה. :mm_yeah:

זכרתי שיש צורך בקבל במנועים חד פאזיים, מעבודה קודמת במפעל המתעסק עם מנועים חשמליים. את ההסבר המלא לא קיבלתי עד עכשיו.

פורסם

רק מוסיף להסבר של ALX. 

יש 3 קבלים במזגן  ON/OFF חד פאזי. 

1. קבל למנוע המדחס, זה הקבל הכי גדול.

2. קבל למאוורר יחידה חיצונית.

3. קבל למאוורר/מפוח/מאיץ (שלושת אלו הם שמות שונים לאותו דבר) יחידה פנימית. 

לפני 8 שעות, ALX כתב:

במקרה של קבל בו נפרץ החומר הדיאלקטרי. 

בתקלה זו בעת התנעת המדחס, יקפוץ המאמ"ת של המזגן. 

דרך הקבל הפרוץ יזרום זרם גבוה שיקפיץ אותו. 

• אהבתי 2

פורסם

תודה בוקי על השלמת ההסבר. 

בכוונה התעלמתי מהקבל ביחידה הפנימית, כיוון שלא דובר בו במקרה של הברווז. בכל מקרה, הייתי מחליף גם אותו מדי כמה שנים כתחזוקה מונעת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 28.7.2025 בשעה 20:12, ELI001 כתב:

יש גם את אלסקה קור, חנות מקצועית למיזוג. 

בתאריך 28.7.2025 בשעה 22:17, RedLabel כתב:

פריימן שיווק קירור, שם כל הטכנאים קונים.

יש בשתי החנויות האלו את הקבל שאני צריך, אחרי העבודה אלך לשם לרכוש. תודה רבה על ההמלצות. 

• רעיון טוב! 1

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סליחה. שכחתי לעדכן פה. צודק. 

(כן עדכנתי בשרשור מקביל- זה שפתח בוקי בזמנו)

אכן- הקבל הסורר היה תקול. הוחלף ובא לציון בועל.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...