Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הפס הדק הזה שקרוב לצלחת זה העובי שנותר, אני הייתי מחליף לפני שיגיע מגע של ברזל בברזל ואז כבר תאלץ להחליף גם צלחות.

אם אתה שואל לגבי הקילומטרז׳ שעברת עם הרפידות האלה, זה לא ממש משנה כי שחיקה כזו מעידה על שימוש רב בבלמים. 

למי שנוסע הרבה באזור הררי , המלצה שאני מכיר היא להחליף כאשר העובי הוא פחות מ 30% מהעובי של רפידה חדשה. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

נראה שנשארו כ 2-3 מ"מ עובי, אז כן זה הזמן להחליף. אפש להמשיך עוד כמה אלפי ק"מ אבל בעיקרון זה כבר מצב שאפשר להחליף. 

35 אלף לסט רפידות ברכב אוטומטי שנוסע גם בעיר זה בסדר גמור, שחיקה הגיונית וממוצעת.

תסתכל גם על הרפידה הפנימית וגם בגלגל השני.

לא תמיד הרפידות נשחקות בקצב זהה, יכול להיות שברפידות האחרות זה כבר ממש קרוב לברזל. 

• אהבתי 2

פורסם

תודה בוקי
מעריך מאוד את הידע שלך

אגב, הרפידות האחוריות נראות טוב יותר, והן הוחלפו באותו זמן

הבנתי שרוב הבלימה היא על הקדמיות, זה נכון?

אתה יכול להמליץ לי על רפידות טובות, איכותיות לרכב שלי?
האם יש מומלצות יותר מבין אלה?

REMSA, FREODO, MEYLE , TRW, HI-Q , ARTEK, MANDO, BREMBO, ATE
או כל יצרן אחר שאתה יכול להמליץ?

וגם על צלחות - אם אצטרך

תודה רבה !

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, boli19 כתב:

REMSA, FREODO, MEYLE , TRW, HI-Q

בהלט מספקות. 

חבל על הכסף עבור ברמבו או ATE . מדובר על מזדה 3 בת 15. 

עומס הבלימה בציר הקדמי גבוה יותר עקב ההנעה הקידמית ומשקל גבוה יותר מלפנים. 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה

ATE עולה 265

רמסה עולה 130

HI-Q עולה 120
TRW מאמין שקצת יותר

במי לבחור? אני רוצה רפידה שתהיה דומה לרפידה המקורית של מאזדה, שלא תהיה בלימה קשה מדי.

פורסם

במרבית האסיתיות השתמשנו ב HI-Q,  גם רמסה טובים באותה מידה.

תזכור, מדובר ברכב בן 15, לא מכונית למסלול. עם שני המותגים תקבל יכולת בלימה טובה מאוד . 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 36 דקות, boli19 כתב:

תודה

ATE עולה 265

רמסה עולה 130

HI-Q עולה 120
TRW מאמין שקצת יותר

במי לבחור? אני רוצה רפידה שתהיה דומה לרפידה המקורית של מאזדה, שלא תהיה בלימה קשה מדי.

המקורית אם אני לא טועה, היא של פרודו.

לדעתי hi-q תיתן לך בלימה יחסית רכה, בטח לעומת הפרודו. 

פורסם

פריג׳י, המחיר ל ATE אולי בגדר הסביר, אבל מדובר כאן במזדה 3 בת 15 הרחוקה משיאה, לכן בהינתן שכל היצרנים שפות״׳ש פירט נותנים מענה טוב ואיכותי, אני לא רואה כל צורך לשים ATE. 

מילא אם היה מדובר ברכב עם מנוע עתיר כח ומומנט הדורש רפידות בהתאם.

פורסם
לפני 14 דקות, zaf כתב:

אבל מדובר כאן במזדה 3 בת 15 הרחוקה משיאה

יש לי רכב ישן עם 300 אלף ק"מ רחוק משיאו וגם בשיאו הוא לא היה משהו עתיר כוח.

עדיין שם רפידות וצלחות ברמה הכי טובה שאפשר לקנות בארץ לרכה הזה, תכלס ההבדל בין 260 ל 130 ש"ח פעם ב 30-40 אלף ק"מ, זניח ביותר. הרפידות היקרות יותר של יצרנים מובילים חד משמעית מספקים איכות בלימה יותר טובה, נסית כמה סוגים. 

אז למה לא?

פורסם

כל אחד והעדפות שלו.

אני מתקשה להבחין בהבדלים ברכבים בהם המומנט צנוע .במקרה של המזדה המדוברת המומנט המירבי הוא 14.5 קג״מ שמושג ב סל״ד של 4000 . 

אתה בהחלט מרגיש הבדל ברכב שבו המומנט באיזור ה 25 קג״מ בסל״ד נמוך (1250-1400) . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...