Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלת תם

מה זה משנה כמה מומנט למנוע?

אם אתה משייט במהירות 100 וצריך לבלום חזק, לא עדיף שתיהיה לך היכולת לבלום במרחק הקצר ביותר? לא עדיף שיהיו לך צמיגים טובים וברקסים טובים, ״הכי טובים״ שאפשר?

• רעיון טוב! 3
פורסם

לא יודע איך זה במאזדה, בטויוטה שלי רפידות קדמיות של TWR מחזיקות מעמד 10-15 אלף קילומטרים יותר מאשר פרודו פרמיום או מקוריות של טויוטה. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, צ'ופצ'יק כתב:

שאלת תם

מה זה משנה כמה מומנט למנוע?

אם אתה משייט במהירות 100 וצריך לבלום חזק, לא עדיף שתיהיה לך היכולת לבלום במרחק הקצר ביותר? לא עדיף שיהיו לך צמיגים טובים וברקסים טובים, ״הכי טובים״ שאפשר?

מבלי להיכנס לפיזיקה והסבר על הכח המועבר לגלגל והכח הנדרש חעצור אותו, והסבר על חוקי אינרציה וכו, המשפט בכללותו נכון אבל - אם אתה רוצה בלימה אגרסיבית ,עוצמתית ובמרחק קצר ככל האפשר  אז תשים כבר מערכת בלמים עם דיסקים גדולים וקליפרים גדולים בהתאם וצמיגים עם התנגדות גילגול גבוהה , ותקבל את מבוקשך - האם זה הגיוני עבור הרכב המדובר , לדעתי כמובן שלא. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

העניין ברכב פרטי הוא שחיקה (עמידות) ולכלוך, לא ביצועי בלימה שיהיו בסדר גמור בכל יצרן סביר.

התקנתי פרודו פרימייר והן עשו הרבה פחות אבק בלמים והחזיקו יותר ממה שטויוטה מוכרת בארץ בתור מקורי מוזל (שזה מקורי עם לוגו ומק"ט טויוטה, שמיוצרות ע"י טקסטר).

וכמו שבוקי כתב, זה הבדל של 130 שקל לשנתיים...

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)

הכסף (שיש לי מעט מאוד ממנו) הוא הדבר הכי פחות חשוב בנושא של בלמים.

מנת שווארמה עולה בחלק מהמקומות בארץ 60 שקל. אז על רפידות טובות שווה לחסוך 100 שקל?
אני לא חושב שכדאי לחסוך.

אם תגידו לי שהבלימה תהיה טובה יותר ברפידות שיעלו לי 280 במקום 130, אני אקנה אותם בלי לחשוב פעמיים בכלל.

אין דבר חשוב יותר מבטיחות.

בגלל זה נכנסתי לכאן ושאלתי - איזו רפידה הכי מומלצת, שלא תהיה בלימה קשה מדי.

הרפידות הנוכחיות הן מקוריות של מאזדה. אני רוצה משהו דומה.

לא שאלתי בכלל לגבי העלות.

עריכה אחרונה על ידי boli19
  • אהבתי 1
פורסם

יש 2 סוגי נהגים שיודעים להעריך צמיגים ובלמים. רוכבי דו גלגלי, ונהגי רכב פרטי שנאלצו בשלב כלשהו לבלום בלימת חירום ומצאו עצמם משייטים  בכיף  לתוך רכב/עמוד/עץ/גדר הפרדה בגלל שחסרה להם עוד קצת בלימה. לפעמים כל ההבדל זה 2 מטר בין אירוע שגרתי על הכבישים בארץ, לאירוע שהופך לביטוחי. אחרי זה תמיד מקפידים על צמיגים ובלמים בטופ כי זה מחזיר השקעה דרך התאונה/החלקה שלא עשית. ועם מה שקורה כיום על הכבישים (שדה קרב) נראה לי שיקול מוטעה ביותר לחסוך ולא לשים את הטוב ביותר. אין דבר יותר חשוב ברכב מבלימה ואחיזה. בעיה שם יכולה להוביל לתוצאות הרות אסון. לא פה המקום לחסוך.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...